Sastojci : 1,5 kg svinjskog karea bez kostiju, 3 kasikice senfa, 500 gr sampinjona, 150 gr dimljenog svinjskog vrata.
Svinjski file ,koji smo dobili tako sto amo iskostili kare, zarezati i otvoriti , da dobijemo veliku sniclu, i istanjiti tuckom za meso. Sampinjone iseci na listove i proprziti. Istanjeno meso premazati senfom i prekriti listovima suvog vrata
Preko njega rasporediti sampinjone i urolati. Vatrostalnu posudu nauljiti i postaviti u njega urolano meso. Peci u zagrejanoj rerni.Podelite recept na svoj fb mozda nekom zatreba.
Oprane i iskalane višnje promiješati sa šećerom,vinom i rumom. Ostaviti da stoji 24 h uz povremeno miješanje da se otopi šećer. Drugi dan procijediti preko cjediljke. Ocijeđen liker još jednom procijediti kroz dvostruki sloj gaze.
Višnje spremiti za kuglice ili neke druge fine deserte.
Živjeli!!!
Recept za domacu sokatu imate OVDE-RECEPT ZA LIKER OD JAGODA I ZOVE IMATE OVDE
JOS VIDEO IDEJA ZA JAJA IMATE NIZE U TEKSTU-- KLIKER JAJA imate OVDE
ideje sa jajima za uskrsnji sto kao iz casopisa imate OVDE
Umotajte gumice oko jajeta, ukoliko želite jednu šaru, onda će vam biti potrebna jedna gumica, ukoliko želite nekoliko, slobodno stavite nekoliko gumica,pustite masti na volju. U međuvremenu možete pripremiti boju za farbanje jaja i lukovinu u zavisnosti kako ste se odlucili.
Ostaviti dok ne dobiju željenu nijansu, izvaditi i skinuti gumice, ostaviti na kuhinjskoj krpi da se prohlade i namazati sa masti ili uljem.
Podelite recept sa prijateljima na fb mozda zatreba ideja nekoj domacici
.Ovde su prikazana jaja sa gumicom u boji a jaja sa gumicom u lukovini bez vestackih boja,ako volite pririodno imate OVDE.
KLIKER JAJA imate OVDE najlepsu i najlaksu i najbogatiju dekoraciju od salvete za uskrs imate OVDE
Kako izbeliti jaja da dobijete najlepsu i najintezivniju boju imate OVDE.Recept za dekupaz jaja imate OVDE a za mermerna jaja imate OVDE.Novi nacin za jaja u lukovini imate OVDE-Kako izbeliti jaja imate OVDE.Novu jednostavnu metodu za jaja da se klinci zabave sa vama imate OVDE-Najzdraviju metodu u lukovini na par nacina imate OVDE -svetlucava jaja sa secerom imate OVDE
Farbanje na pari imate OVDE-Farbanje jaja sa krep papirom imate OVDE Par ideja sa lukovinom imate OVDE USKRSNJU PLETENICU I ZECA OD TESTA IMATE OVDE
za tijesto
2,5 dl vode
125 g margarina
150 g brašna
1 kašika šećera
mrvica soli
4 kom jaja
za kremu
1/2 l mlijeka
250 g šećera
2 kom žumanca
4 kašike uvrh pune gustina
2 kom vanil šećera
125 g margarina
i još
3 dl slatke pavlake
U posudu sipati vodu, margarin, šećer i so pa staviti da se kuva.Kad provri sipati brašno i miješati da se dobije jednolična masa.Ostaviti da se ohladi.
Jaja umutiti pa sipati postepeno u prohlađenu smjesu od brašna i neprekidno mutiti mikserom.Kad se masa ujednači pomoću šprica stavljati krofne na podmazan pleh ili obložen papirom za pečenje. Ne smiju biti preblizu jer će narasti.Rernu zagrijati na 200 stepeni pa kad se krofne stave smanjiti na 180. Peći da porumene oko 40 minuta.Za vrijeme pečenja rerna se ne smije otvarati.
Za kremu u malo hladnog mlijeka razmutiti žumanca i gustin, a ostalo mlijeko šećer i vanil šećer staviti da se kuva, kad prokuva sipati razmućenu smjesu sa gustinom i miješati da se zgusne.
U ohlađenu kremu umiješati razmućeni margarin i sve dobro umutiti.
Ohlađene krofne rasjeći na pola stavljati kremu pa slatku pavlaku umućenu u šlag i poklopiti gornjim dijelom krofne.Posuti šećerom u prahu.
U mlako mleko dodati izmrvljen kvasac i 1 zlicu secera. Promesati i neka stoji da kvasac odradi.U vecu posudu dodati 1 kg brasna, so ili secer, prasak za pecivo, izmesati, jogurt, ostatak mleka, jaja, ulje, odradjeni kvasac. Dobro izmesajte, dodati ostatak brasna ( mozda vam nece trebati svi 1400 gr , ca 1350 gr do 1400 gr) Umesite testo
Testo nauljiti sa podosta ulja ( ca 2 zlice ), staviti u vecu najlonsku vrecu i zavezati. Ostaviti u frizider preko noci. Vaditi po potrebi i peci sto god vam padne napamet ili sto god pozelite da jedete od peciva. Pogodno je za pice kiflice sve vrste hleba.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
fileti oslica ili bilo koje druge ribe
-- limun
-- ruzmarin i drugi zacini koje volite uz ribu
so /maslinovo ulje
nekoliko kašika belog vina
Preliv
2-3 čena belog luka
peršunov list
limunov sok
maslinovo ulje, so
svak filet pokapajte limunovim sokom, natrljajte solju i pospite ruzmarinom, pa, zajedno sa tanko isečenom ploškom limuna, umotajte u foliju. Poredjajte jednu do druge u tepsiju i pecite na 200C desetak minuta.
Potom malo razmotajte folije, svaki komad ribe prelijte sa po kašikom maslinovog ulja i kašikom belog vina te zapecite još desetak minuta.
Napravite preliv od navedenih sastojaka i služite toplo.
Posluživanje
Odličan prilog je baren krompir sa blitvom i belim lukom,kao i belo vino.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recepte za najlepsa posna jela imate OVDE.
Recepte za najlepse posne kolace imate OVDE.Recepte za najlepsa posna predjela imate OVDE
Veoma prost recept za pravljenje i gotov za desetak minuta. 120 gr secera,180 gr brasna i 4 jajeta umutiti. Istopiti jedan margatin zajedno sa 200 gr cokolade za kuvanje.
To sipati u prvu smesu i sjedinjiti. Sipati u kalupe, peci 7 minuta na 200 stepeni. Voditi racuna o vremenu pecenja, i ako vam deluje presno ili nedovoljno peceno, izvadite ga iz rerne, jer mafin je gotov.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
3) Zacini: Vegeta, aleva paprika, beli luk (svez ili u prahu), suvi bosiljak ili persun, krem supa od sampinjona
Casom koja ima tanke stranice ili modlom (od tankog lima) vaditi krugove zeljene velicine. Ja sam koristila casu Varjacom praviti rupu na sredini.U posudu sipati ulje i dodati zacin po zelji. Ja sam za prvu turu stavljala malo aleve paprike i vegete, za drugu sam sa uljem pomesala malo krem corbe od pecuraka i za trecu izrendala beli luk u ulje i dodala vegetu i suvi bosiljak. Svaki kruzic premazati cetkicom sa obe strane.Ubaciti u zagrejanu rernu (180C).
Peci kratko. Nekih par minuta. Proveriti da li je hleb krckav i tvrd. Paziti dobro da ne zagori ,podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
Svaka domacica se trudi da uskrsnja trpeza bude sto bogatija i drugacija svake godine.
Za vas imamo par predloga kako da napravite korpicu za jaja od testa koja ce sigurno obogatiti trpezu
USKRSNJU PLETENICU I ZECA OD TESTA IMATE OVDEdekoraciju od salvete za uskrs imate OVDE KLIKER JAJA imate OVDE
slika broj 1 oko 3,5 – 4 šolje brašna,
1 kvasac (može i suvi i sveži), 1 kašičica soli, 1 kašičica šećera (ako radite sa svežim kvascem), 3/4 šolje mlake vode, 3 kašike ulja, 2 jaja. Dodatni materijal:
okrugla vatrostalna posuda ili metalna činija koja može da ide u rernu (npr. modla za kuglof),
metalna kuhinjska folija,
čaša,
nož,
dve čačkalice.
Pletena korpa od testa – postupak izrade
U jednu posudu stavite polovinu brašna, suvi kvasac, so i šećer. Ako koristite sveži kvasac, pripremite ga uobičajen način.
U suve sastojke dodajte mlaku vodu i jaja.
Sve sjedinite mikserom, nastavcima za testo.
Dodajte malo po malo brašna dok ne dobijete testo odgovarajuće čvrstine. Kada sve dobro umesite, pospite masu uljem i ostavite na toplo mesto da se udvostruči.
Istresite testo na podlogu i razvite ga oklagijom.
Secite trake od testa širine oko 1,5 cm i debljine 0,5 cm.
Vatrostalnu ili metalnu činiju obložite kuhinjskom folijom. Foliju premažite sa malo ulja.
Okrenite činiju naopako i počnite da pletete korpu.
Isecite trake od testa i pripremite činiju.
Isecite trake od testa i pripremite činiju.
Od sredine činije spustite oko 15-ak traka od testa.
Na sredini ih prilepite jednu za drugu i pritisnite čašom da bi dno bilo ravno kada okrenete korpu.
Pletenje korpe od testa – postupak izrade.
Sada poprečno ređajte trake od testa kao kada pletete – jednom ispod, pa jednom iznad trakica od testa koje stoje uspravno. Biće vam potrebno oko 11-12 traka za ovo.
Postupak izrade pletene korpe od testa
Postupak izrade pletene korpe od testa.
Trakice koje ostanu sa strane kao višak, isecite i od njih napravite pletenicu koju ćete zalepiti oko cele činije pri dnu. Tako ćete dobiti lep rub korpe. Potrebno je da napravite i dršku.
Nju možete napraviti tako što ćete isplesti pletenicu kao za kosu.
Ostavite je sa strane dok se korpa ne ispeče.
Kada odvojite pletenu korpu od činije, sačekajte da se malo prohladi i preko sredine prebacite pletenicu za dršku. Ispecite je i čačkalicama pričvrstite za korpu
. Pecite korpicu na 250 stepeni.
Premažite testo jajetom.
Dok se rerna zagreva, ostavite ovu kreativnu korpicu da još malo “odmori” i da testo naraste..
Slika broj 2 testo napravite kako obicno pravite za pogacu i pratite postupak sa slike.
Slika broj 2 je slicna slici broj jedan samo malo jedostavnija i obicnija samim tim laksa i za napraviti
Slika broj 3 je najraskosnija i malo komplikovanija za izradu ali pustite masti na volju i pokusajte ovakvu ili slicnu.
VIDEO RECEPTE ZA FARBANJE JAJA IMATE NIZE MOZDA VAM NEKI ZATREBA
Slika broj 4 deluje komplikovano za napraviti ali ako imate malo vise vremena pokusajte i necete se pokajati.NIZE IMATE JOS IDEJA ZA JAJA
KLIKER JAJA imate OVDE ideje sa jajima za uskrsnji sto kao iz casopisa imate OVDE
Recepte kako najlepsa jaja za Vaskrs ofarbati,par najlepsih ideja imate OVDE.Recept za dekupaz jaja imate OVDE a za mermerna jaja imate OVDE.Novi nacin za jaja u lukovini imate OVDE.Kako izbeliti jaja imate OVDE.Novu jednostavnu metodu za jaja da se klinci zabave sa vama imate OVDE.Najzdraviju metodu u lukovini na par nacina imate OVDE -svetlucava jaja sa secerom imate OVDE
Farbanje na pari imate OVDEFarbanje jaja sa krep papirom imate OVDE
jedne kore za pitu
jedno pakovanje sampinjona u marinadi
pilece belo meso tanko seceno
so
pavlaka,2 komada ili jedna veca
malo ulja
casa kisele vode
Meso iseci na tanke snite i posoliti ga
fil se pravi od pavlake ulja soli i kisele vode sve se dobro izmesa varjacom
slagati kore i puniti ih filom ,na svaku malo porskati fila i kad ostane dve tri pred kraj ,onda poloziti piletinu i sampinjone i malo fila i staviti gore dve ili tri kore koje su ostale.
Polako zamotati rolat i peci ga u zagrejanoj rerni dok ne dobije zlatkastu bojuKLIK na pile na flasi od piva
500 g mljevenog pilećeg mesa ili svinjskog ja sam koristila svinjsko
1 glavica crvenog luka
2,5 dcl pasiranog paradajza
peršin
vegeta
češnjak u prahu
po želji ribanog sira
Svaku tikvicu prerezati na pola i izdubiti je tako da od tikvice ostane samo "posudica" koju ćemo puniti.Kao brodic
Glavicu luka popržiti, dodati mljeveno meso, začiniti vegetom, peršunom i češnjakom u prahu te kratko prodinstati.
Mekane dijelove tikvica koje smo izdubili usitniti i dodati mesu, zaliti pireom od paradajza i sve zajedno dinstati.
Izdubljene tikvice posložiti u tepsiju te puniti smjesom koju smo prethodno skuhali.
Kada smo napunili tikvice, posipati ih naribanim sirom te ih zapeći u pećnici na 200°C oko 30-ak minuta.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Ovo je slika pre pecenja.
8 kom pileci batak ili delovi pileta po zelji kod mene je i belo meso pohovano
100 gr puter ili margarin
3kom jaja
100gr prezla
po ukusu so
po ukusu biber
po ukusu majcina dusica
Batake operemo zasecemo uzduzno ostrim nozem na cetiri mesta i spikujemo malim grancicama majcine dusice,posolimo,pobiberimo.Belo meso uvaljamo u zacaine.Puter ili margarin otopimo u mikrovalnoj da bude u tecnom stanju a jaja umutimo
Meso paniramo na sledeci nacin puter,prezla,jaja,prezla.Sve to radimo lagano da prezla ne bi skliznula i meso redjamo na pek papir i pecemo u rerni na 180 stepeni oko 30-40 min, zavisno od rerne dok prezla ne porumeni.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
Za rodjendan se uvek premisljamo koju tortu praviti.Ja sam se ovaj put odlucila za ove dve i nisam pogresila,sve mame su trazile recept ,a decica su ih sa slascu jela .Evo dva recepta mozda nekom zatrebaju,Slika levo je obicna plazma torta recept za nju imate OVDE.Odlicna je jer je brza i ne pece se,Slika desno je coko moko kremasta torta koja je pobrala sve simpatije,a sto je najvaznije ima je puno recept za nju je OVDE
Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekoj mami zatreba ideja.
3 čaše (od 2 dl) vode
1/2 čaše ulja
2 čaše brašna
500 g šećera
1 kesica praška za pecivo
1/2 kašičice limuntusa
Priprema
2 čaše vode i pola čaše ulja prokuvati, pa skloniti sa ringle i umešati brašno sa praškom za pecivo. Sjedininti mikserom, dodatak za testo. Ostaviti da se prohladi. Šećer preliti sa čašom vode, dodati lumuntos i staviti da se kuva, nekih 7-8 minuta. Špric za tulumbe puniti testom, pa istiskivati na pleh obložen pek papirom velicine po zelji. Preseći na željenu veličinu tulumbe i staviti da se peku u zagrejanoj rerni na 220 C, dok ne dobiju zlatno smeđu boju. Vruće tulumbe preliti sa sirupom i ostaviti da upijaju bar dva sata.Podelite recept na fb sa prijateljima vreme je posta mozda nekom zatreba.Recepte za najlepsa posna jela imate OVDE.
Recepte za najlepse posne kolace imate OVDE.Recepte za najlepsa posna predjela imate OVDE