POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Domaci mirisni Liker od ruze -jednostavan a ukusan sve ce vam drugarice traziti recept

150 g latica mirišljivih ruža







500 ml alkohola
750 g šećera
500 ml vode


Sve latice potrebno je pažljivo pregledati, oprati i osušiti. Složiti ih u primjerenu teglu i preliti alkoholom. Teglu dobro zatvoriti i ostaviti dve nedelje na tamnom mestu
.Od šećera i vode skuvati sirup na laganoj vatri. Ohladiti! 
Dodati alkoholu s ružinim laticama.Dobro promešati i profiltrirati kroz gustu gazu, uliti u boce i ostaviti još 2 mjeseca na tamnom mjestu.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba-Jos puno mojih brzinskih video recepata imate OVDE  
Recept za najlepsu salatu uz sve vrste pecenja sa pecenom paprikom imate OVDE
RECEPT ZA ARONIJU U MEDU I LEKOVITOST IMATE  OVDE
Tortu sa kiselom pavlakom i sladoledom iz kesice imate OVDE
Recept za brzinski rucak sa punjenim paprikama sa pavlakom i krompirom imate OVDE
Najejdnostaviji recept za papriku u pavlaci imate OVDE
Recept za tortu od cevapa da odusevite goste imate OVDE
Recept z najizdasniju i najlepsu rodjendansku tortu imate OVDE
Recept za hleb iz serpe a kao da je ispod saca imate OVDE
Recept za slanu toru od oblatne za par trenutaka imate OVDE
Recept za cuvarkucu protiv mioma cista i pomoc kod stitne zlezde i spas za sve zenske probleme imate OVDE




Rolat sa krem bananicama

Potrebno je:

Potrebno je:1 list oblande 120gr margarina 200gr mlevenog keksa ovde sam koristila plazmu 150gr šećera 250ml vode 4 krem čokoladne bananice.U vlažnu krpu zamotajte 1 list oblatne ali ga nemojte rolati. Sameljite keks.Prokuvajte vodu, šećer i margarin. Dodajte mleveni keks i dobro promešajte.Vrućom smesom premažite list oblatne. Ostavite da se malo ohladi i da oblatna još malo omekša pa uz rub poslažite čokoladne bananice i zarolajte u roladu.ostaviti da se stegne pa seci na rolate.

Cesnica u mom kraju -Bozicni kolac sa novcicem-recept i obicaji


U srpskoj tradiciji česnica je neizostavni deo ručka i ima ulogu slavskog kolača na Božić.Domaćica česnicu mesi rano ujutro od pšeničnog brašna i masti bez kvasca. U nju se obvezno stavlja novčić, a u nekim krajevima i komad Badnjaka (radi zdravlja i plodnosti goveda), zrno kukuruza (radi svinja), zrno graha (radi ovaca), zrno zobi (radi konja),.
Na početku božićnog ručka, česnica se okrene tri puta slijeva nadesno i lomi se na onoliko dijelova koliko ima ukućana. Onaj tko dobije dio česnice s novčićem, prema narodnom vjerovanju, biće zdrav i sretan cijele godine. Česnica simbolizira rođenje mladog Hrista, kada su ga pastiri darivali. Pripremu česnice mogu pratiti razna pravila: brašno se uzima samo iz pune vreće, voda za tijesto se donosi sa tri izvora, domaćica prije spremanja mora se okupa ... U istočnoj i južnoj Srbiji, domaćin ili domaćica, rukama ulepljeni od tijesta, hvata voćke, košnice i stoku da ih učini plodnijim.Razni su obicaji po Srbiji kako se sprema,neko je pravi sa kukuruznim brasnom neko sa korama za baklavu .....Ja je spremam ovako
U 250 grama mlakog mleka i 250 grama mlake vode  najbolje osvecene rastope se kašičica šećera i dve kašičice soli sipa se kilogram brasna i dobro sve zajedno umesi kad je umeseno stavi se u tepsiju da nadodje malo i onda se stavlja kovanica ,ukrasiti mozete po volji.Negde je i sa korama prave kao baklavu ,recept za to imate OVDEPodelite recept sa prijateljima na fb da sacuvamo obicaje.

Pita sa jabukama i grizom

1 kg jabuka 


1 šolja jogurta
3 jajeta
1 pakovanje kora za pitu
2 šolje šećera
1 šolja griza
150 g oraha
1 kašičica cimeta
1/2 šolje ulja
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer

U jednu posudu staviti jaja, šećer, vanilin šećer, jogurt, griz, ulje i prašak za pecivo pa miješati dok se ne dobije homogena smjesa. U drugu posudu staviti izjerendane jabuke koje su prethodno oguljene. Dodati orahe i cimet. Uzimati po pola kore. Prvu polovinu kore premazati filom iz prve posude. Tako uraditi sa drugom polovinom kore i treću (od nove kore) staviti na drugu, premazati filom i na tu polovinu kore staviti izjerendane jabuke sa orasima i cimetom pa saviti. Postupak ponoviti sa ostalim polovinama kora i redjati u pouljen pleh. Peci na 180 do 200 C dok se ne dobije fina rumena boja.Po zelji posuti vanilin secerom ili secerom u prahu.

Slana sarlotica

Za koru nam je potrebno 5 jaja, prasak za pecivo,casa jogurta od 2 dcl , pola kasikice soli i 200 gr brasna.
umutiti zumanca postepeno dodavajuci pecivo,so,jogurt i brasno. Kada se masa dobro sjedinji i umuti, dodati predhodno umucena belanca. Sve sjedinjiti i sipati u podmazan pleh. Peci u rerni na 250 stepeni. Pecenu koru istresti na mokru krpu, urolati i ostaviti da se ohladi.

Za fil nam je potrebno 500 gr iseckane sunke ili sunkarice, 500 gr krem sira ,150 gr susama , 150 gr graska i 200 gr sarenih makarona.mozete i obicne spiralice ne mora u boji Sastaviti krem od sunke, krem sira i susama. Sa pola tog fila namazati rolat ,ostaviti da se ohladi i iseci na rolate. u medjuvremenu skuvati posebno grasak i makarone u slanoj vodi., ocediti i obariti. U dublju posudu pomesati makarone, grasak i ostatak fila, ako je tesko za mesanje mozete dodati i malo pavlake, kasiku, dve kako bi vam lakse islo. Iseceni rolat redjati po ivicama dublje posude, u sredinu sipati smesu od makarona , preko njih naneti rolat. Staviti u frizider. Sledeci dan sluziti tako sto rolat okrenemo na tacnu ,da ispadne iz posude,secemo na kriske.Podelite recept na fb idu praznici mozda nekom prijatelju zatreba.Ako vam nije jasan postupak najbolje ,postupak u slikama imate OVDE

Posne vanilice sa pekmezom -za posne slave predlog

500 gr margarina (ili 250 gr margarina i 250 ml ulja)
250 gr prah secera
1 ceo limun
2 kesice vanilin secera
100 gr oraha
oko 1 kg brasna
dzem od kajsija
jos malo prah secera

Penasto umutiti margarin i prah secer. Izrendati (naribati) koricu limuna i iscediti ceo limun u masu. Dodati vanil secer i orahe. Postepeno dodavati brasno da se zamesi ujenacena, ne previse tvrda masa.
Razoklagijati testo i vaditi okruglom modlom vanilice.
Poredjati na pek papir u pleh i peci u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 5-10 minuta. Voditi racuna da vanilice ne promene boju. Vaditi ih dok su bele. Tople spajati dzemom od kajsija i valjati u prah secer.. Sto duze stoje sve su bolje.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba vreme je posta.Recepte za najlepsa posna jela imate OVDE.
Recepte za najlepse posne kolace imate OVDE.Recepte za najlepsa posna predjela imate OVDE

Domaci kompot od visanja iZ RERNE

video recept se nalazi OVDE
NIZE IMATE RECEPT ZA VISNJEVACU 
I LIKER OD LISTA VISNJE I PEKMEZ OD VISNJE






Jos puno mojih brzinskih video recepata imate OVDE  
Recept za najlepsu salatu uz sve vrste pecenja sa pecenom paprikom imate OVDE
RECEPT ZA ARONIJU U MEDU I LEKOVITOST IMATE  OVDE
Tortu sa kiselom pavlakom i sladoledom iz kesice imate OVDE
Recept za brzinski rucak sa punjenim paprikama sa pavlakom i krompirom imate OVDE
Najejdnostaviji recept za papriku u pavlaci imate OVDE
Recept za tortu od cevapa da odusevite goste imate OVDE
Recept z najizdasniju i najlepsu rodjendansku tortu imate OVDE
Recept za hleb iz serpe a kao da je ispod saca imate OVDE
Recept za slanu toru od oblatne za par trenutaka imate OVDE
Recept za cuvarkucu protiv mioma cista i pomoc kod stitne zlezde i spas za sve zenske probleme imate OVDE

Vanilice sa sipkom i kajsijama

Potrebno je:
600gr brašna
250gr masti
5kašika šećera
1 celo jaje
1 žumance
1/2 kesice praška za pecivo
pekmez za lepljenje po ukusu ovde ja od sipka i kajsija

150gr prah šećera
2 vanilin šećera
Mast umutiti penasto sa 5 kašika kristal šećera. Dodati jedno celo jaje i jedno žumance pa još mutiti. Dodamo 600gr mekog brađna pomešano sa praškom za pecivo i zamesimo fino testo. Testo sipati na kuhinski radni sto posut sa malo brašna pa oklagijom rastanjimo testo debljine 0,5cm. Malom čašicom za rakiju vadimo vaniliceili kapu[ima ako imate kao u nasem slucaju , redjati ih u podmazan pleh i peći ih na 170C d, kad se ohlade premazati ih pekmezom u nasem slucaju sa sipkom i kajsijom pa spajati dve po dve. Uvaljati ih u prah šećer.

Sitni kolaci za praznike -zerbo,bajadera,oblatne

Da vam sad ne pisem sve recepte ovde ,jer vam verovatno ne trbaju svi olaksacu i vama i sebi jer ih vec imam napisane na blogu
kolac broj 1 zerbo kockice recept OVDE
kolac broj 2 bajadera recept OVDE


kolac  broj 3 oblatne sa glazurom recept OVDE
 kolac broj 4 bela bajadera recept OVDE
Sad vi kliknite na recept koji vama treba.Ja ih secem skalperom ali predhodno icrtam lenjirom crte.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Salata cvet-od kupusa krastavaca i paprike recept i postupak

Potrebni sastojci:
kiseli kupus
krastavci
crvene paprike
ulje

Priprema: Stavite 2 liske kupusa jednu na drugu. Zatim papriku raširite i u nju stavite krastavčiće kao na slici. Umotan krastavac urolan u parici stavite na liske kupusa. Sve zajedno urolate. Isječete na kolutiće i začinite po želji.Podelite recept na fb mozda zatreba nekoj drugarici.

Proja sa spanacem


Vocna mileram tortica

Tijesto
25 dag glatkog brašna
10 dag šećera
1 paketić praška za pecivo
1 paketić vanilin šećera
8 dag maslaca
1 jaje
Fil
1/2 l mlijeka
2 vrećice pudinga od vanilije
20 dag šećera
80 dag milerama

Od navedenih sastojaka zamijesiti prhko tijesto i ostaviti u hladnjaku oko 45 minuta. Tada ga razvaljati i staviti na dno i zidove okruglog kalupa, prethodno namazanog margarinom i posutog brašnom. NAPOMENA: Ako vam je tijesto previše suho, mrvi se, dodajte kasiku pavlake malo maslaca, što god... nećete pogriješiti.. U mlijeku skuhati puding i šećer, skinuti s vatre i u vrelo istresti mileram. Odmah sipati u kalup, preko fila staviti voće po želji, može biti doista svako voće i kombinacija svih vrsta voća.Ja sam ovaj put stavljala visnje jer sam samo njih imala Peći 70 minuta u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva.Kada tortu izvadite iz pećnice fil će se “tresti” i “mrdati”. Neka vas to ne brine, stegnut će se hladeći. Dobro ohladiti, po zelji od gore moze slag ili cak glazura ili vocni preliv pečem je obicno u kalupu promjera 26 cm.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Punjeni krompiri-predlog za rucak

10 kom cevapa ili koliko vas ima
10 kom krompirica velicine cevapa
po ukusu vegete
po ukusu bibera
1 kom pavake za kuvanje

ulje
Krompire oguliti,oprati i izbusiti mu sredinu koliki je cevap.Npr ja to radim spravicomm za tufahije...ili nozem ako ste vestiji,krompiri treba da budu velicine kao cevap,u momentu kad sam ravila moji su krompiri bili malo manji,ali ne smeta nista
Krompir povegetiti i pouljiti.Cevape pripremiti.Nek se odmrznu ako su u zamrzivacu ,A ako imate svjeze jos bolje.Pa u sredinu koja je udubljena stavljati po cevap...
Redati u tepsiju.Pouljiti,povegetiti i pobiberiti...Pecii oko 40minPred kraj pecenja zaliti pavlakom za kuhanje..
Po zelj ivi mozete zalitii paradajz sosom-Sta ko voli..
A ko voli sitno nasjeckati bijeli luk i posuti odozgo.POdelite ovaj jednostavan recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Posna kokos salama

  • 200 g mlevenog posnog keksa-plazme
  • 100 g posne čokolade.
  • 200 g šećera,
  • 200 g kokosa
  • Prokuvajte šećer sa pola šolje vode, sklonite sa vatre, podelite na dva dela, pa jednu polovinu pomešajte s keksom, rastopljenom čokoladom a drugu s kokosom.Rastanjite dole koru od keksa, stavite u sredinu kobasicu napravljenu od kokosa i uvijte kolač kao salamu. Podelite recept sa prijateljima na fb vreme je posta.Recepte za najlepsa posna jela imate OVDE.
    Recepte za najlepse posne kolace imate OVDE.Recepte za najlepsa posna predjela imate OVDE

Torta sa cokoladnim mlekom

kora:7 belanaca,7 kasika secera
,7kasika plazme,7 kasika mlevenih oraha.

Umutiti sastojke i ispeci 2 ovakve kore ovaj put ja sam imala tri jer sam zelela da bude sto vislja, kore prelijemo sa cokoladnim mlekom kad ih stavimo na tacnu





I fil:14 zumanaca sto su ostala od kora,200 gr secera u prahu,kuvati na pari.

II fil:u 4 dcl mleka zakuvati jedan puding od vanile,4 kasike secera,1 margarin. Sjediniti filove i dodati 300 gr mlevene plazme,sto grama oraha,200 gr seckane ili rendane cokolade Slagati tortu po sledecem redosledu-Kora-fil-kora-fil-,Ukrasiti po zelji sa slagom.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept