Za kiflice nam je potrebno pakovanje lisnatog testa ,
sunkarice ,narendanog sira ili pavlake ,
malo kima i susama za posipanje i jaje za premazivanje.
Rastanjiti lisnato testo i iseci na trake . Redjati isecenu sunkaricu jednu preko druge,ali da bude sto tanje narezana kako bi se kifle mogle lakse uvijati.
. Posuti narendanim sirom ili pavlakom, iskoristite ono sto imate kod kuce. Uvijati testo polako ,zadnji kraj pritisnuti malojace kako se ne bi otvorilo u toku pecenja.
Poslagati u pomazanu tepsiju. Umutiti jedno jaje, dodati malo soli ,time premazati kiflice,posuti kimom i susamom. Peci u rerni oko pola sata.Podelite recept sa prijateljima na svoj fb.Zima je sezona slava pa ce vas zato mozda interesovati slavski kolaci sitni,OVDE imate recept za 11 vrsta.
Potrebni su nam iskosteni pileci bataci, 200 gr dimljene slanine, 100 gr svapskog sira, 100 gr trapista, 100 gr ovcijeg sira, kari po ukusu, vegete, bibera,
ulja po potrebi i krompira. Iskostene batake dobro zaciniti biberom, karijem, vegetom .
ž
U ciniju pomesati svapski sir, na kockice isecenu slaninicu, trapist i ovciji sir. Na sredinu svakog batka staviti fila, preklopiti i pricvrstiti cackalicama. U pleh poredjati krompir isecen na kolutove i zacinjen. Preliti uljem pa odozgo staviti batake. Na svaki staviti listic slanine. Peci u rerni pokriveno alu folijom oko dva sata.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
Kalup obloziti folijom i poslagati turski keks,moze i petit tako je u original receptu ali ja sam trenutno imala turski keks pri ruci.Skuvati dva pudinga od cokolade po upuststvu sa kesice u pola litre mleka i u hladan puding umesati pola razradjenog margarina.Dve vece banane ili tri manje iseci na kolutove.Na keks staviti fil zatim poslagati banane isecene na kolutove pa opet keks zatim fil pa opet banane i tako dok se sav materijal ne utrosi ne stedite na filu nek bude socno.
Staviti u zamrzivac da se stegne i za to vreme umutiti slag ili slatku pavlaku.Posle par sati kad se steglo izvaditi iz zamrivaca i okrenuti naopacke na tacnu da ispadne iz kalupa ,odstraniti foliju,zatim premazati slagom ili slatkom pavlakom ukrasiti po zelji.
U jednu posudu izmesati solju brasna, supenu kasiku secera, 2 kesice praska za pecivo i kasikicu soli. U drugoj posudi umutiti 3 jajeta, solju ulja i pola solje mleka. Dobro izmesati da ne bude grudvica.
Spojiti obe smese, sjedinjiti smesu i zatim podeliti na onoliko delova koliko imate vrsta boja za kolace.
Polako kasikom sipati u modle za mafine, a kojim redom....e to pustite masti na volju.Super su za decije rodjendane,podelite recept na svom fb mozda zatreba nekoj mami.
Recepte za mancmelo mafine koji uvek najbolje prodju imate OVDE
Recepte i video recepte kako da sami napravite slatki sto za decije rodjendane imate OVDE
Skuvaju
se čipkasti ili široki rezanci. Izdinsta se mleveno meso sa lukom, doda
paradajz pire i začini. Posebno se skuva bešamel sos po uobicajenom receptu
U vatrostalnu
posudu se redjaju rezanci, pa meso, bešamel i tako dok se ne potroši
materijal. Kada je na pola pečeno odgore staviti rendanog sira i
dovršiti pečenjeSve mere su odokativne i po ukusu..Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba ideja.
Potrebno je : pakovanje kora za rozen tortu. Za fil : 400 gr secera, 250 gr margarina, 100 gr cokolade,300 gr mlevenog keksa, 100 gr kokosa.
U vecu serpu sipati secer, zagrejati na umerenoj temperaturi dok se ne karamelizuje. Sipati 5 dl vode i zagrevati dok se karamel ne rastopi.
Dodati margarin i cokoladu , mesati dok se ne dobije ujednacena smesa.
Skloniti sa ringle, dodati mleveni keks i kokos. Toplim filom premazivati kore i slagati ih jednu na drugu. Zadnju koru premazati klasicnom glazurom od cokolade i posuti kokosom.
Seci na stanglice.Podelite recept sa prijateljima mozda nekom zatreba.Recept za sitne slavske domace kolace 10 vrsta imate OVDE
Potrebno nam je dva manja praziluka, 2 manje šargarepe, 400 gr sampinjona,100gr slanine, pakovanje lisnatog testa, 2 jajeta, so, biber i ulje. Praziluk očistiti i iseći na kolutove, šampinjone na listove i šargarepu na kolutove
U tiganju na zagrejanom ulju sipati povrće, začini solju i biberom, dinstati. Potom i fil dodati malo proprzene slanine i jaje. Promešajte da bi se sastojci sjedinjili. Lisnato testo razvuci oklagijom. Njime obloziti posudu u kojoj ćemo peći pitu. Viljuskom izbockamo na par mesta a potom preko testa sipamo sadržaj iz tiganja. Drugi deo testa takodje razvuci, i seći za na trake koje ćemo rasporediti unakrsno preko fila. Oblikovanu mrežu premazemo zumancetom i peći u rerni oko pola sata.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
Potrebno nam je pakovanje kora za rozen tortu, 200 gr secera, 300 ml vode, 400 gr mlevenog maka , 200 gr mleka u prahu i 250 gr margarina.
U uspinovanu vodu i secer dodati mak, mleko u prahu i margarin. Mesati dok se margarin skroz ne istopi. Mlakim filom filovati kore dok se ne utrosi materijal. Poslednju koru ne filovati, vec pritisnuti i ostaviti da odstoji preko noci. Sledeci dan po zelji mozete premazati glazurom ili zagrejanim fondanom poslednju koru.Podelite recept sa prijateljima na fb ,mozda nekom zatreba.
Priprema :
Na malo ulja izdinstaj luk, šampinjone i mleveno meso. Dodaj začin, malo bibera i soli. Jaja umuti i ostavi sa strane. Uzmi pleh namaži ga debelo maslacem, zatim uzmi jednu koru raširi je, premazi četkicom celu koru pa na nju stavi drugu koru i prenesi na podmazan pleh i sve ostavi sa strane. Uzmi dve kore, premaži jajima, stavi jednu na dugu, zatim stavi fil i urolaj tanki rolat. Tako uradi sa svim ostalim korama, da dobiješ 10 rolata. Zatim uzmi pleh i slaži : u prvi red (na one dve kore) složi četiri rolata jedan do drugog, zatim drugi red tri rolata, pa treći red dva rolata i četvrti red jedan rolat. Svaki red premazuj četkicom sa umućenim jajima. Po receptu ne ide, ali ja sam dodala malo ulja u jaja. Sad sve to lepo uvij u jedan veliki rolat sa one dve donje kore, pramaži jajima, pospi malo susama i peći na 180 stepeni 35 min.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba ideja.
Veoma prost recept za pravljenje i gotov za desetak minuta. 120 gr secera, 180 gr brasna i 4 jajeta umutiti. Istopiti jedan margatin zajedno sa 200 gr cokolade za kuvanje.
To sipati u prvu smesu i sjedinjiti. Sipati u kalupe, peci 7 minuta na 200 stepeni.
Voditi racuna o vremenu pecenja, i ako vam deluje presno ili nedovoljno peceno, izvadite ga iz rerne, jer mafin je gotov
.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
Recepte za mancmelo mafine koji uvek najbolje prodju imate OVDE
Recepte i video recepte kako da sami napravite slatki sto za decije rodjendane imate OVDE
Umesiti testo od 300 gr sitnog sira, 300 gr mekog brasna ,kvasca, kasikice soli i jogurta po potrebi. Testo umesiti ,ostaviti da nadodje oko pola sata. Premesiti testo,rastanjiti, iseci na trake ili kocke i puniti filom.
Fil moze biti raznovrstan sir, sunkarica ,mleveno meso, zavisi sta volite.Kada smo fil stavili na testo ,urolati ga i obavezno pritisnuti ivice kako se ne bi otvorile prilikom pecenja. Ostaviti tako pripremljene piroske par minuta ,dok se ne ugreje ulje za przenje. Peci ih na vrelom ulju dok ne porumene.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
Sastojci: 8 tankih kora za pitu; za premazivanje 4 jajeta , 150gr sitnog sira, 150 gr griza, 150 ml ulja, 4 dl jogurta , malo soli i prasak za pecivo ; za fil : 3 jajeta , 2 dl milerama ili pavlake, 150 gr sitnog sira i 300 gr sampinjona.
Umutiti premaz za koru , sjedinjiti sve sastojke.
Uzeti jednu koru za pitu premazati je malo sa premazom, preko nje staviti jos jednu.Duz donjeg kraja kore postaviti dve spojene varjace i pomocu njih uvijati kore u rolat i ostaviti na kraju prostor od 3 cm. Filovane kore blago naborati ,varjace izvuci ,krajeve spojiti u krug. Na isti nacin oblikovati ostatak kora. Tepsiju prekriti papirom i poslagati pripremljene kore.
Posebno pripremiti fil od navedenih sastojaka i u sredinu svake pitice sipati. Preko fila rasporediti sampinjone. Peci u rerni.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
Za ovo jelo potrebno nam je jedan baget, 2 do 3 kuvana jaja, par naseckanih kiselih krastavaca,sunkarice 200 gr isecene na kockice , 50 gr sitnog svezeg sira, majonez, 250 gr kukuruza secerca i so po potrebi.
Baget prerezati na pola i izdubiti. U vecu posudu pomesati izdubljenu sredinu bageta sa seckanim kuvanim jajima, krastavcima, sunkaricom, sirom, majonezom i kuvanim kukuruzom secercom. Sjedinjiti sastojke, zaciniti i time puniti baget.
Kada smo baget napunili, uviti ga u foliju i ostaviti u frizider do posluzivanja.Podelite recept sa prijateljima mozda nekom zatreba.
Za koru:
6 jaja
1 kašičica
soli
6 kašika brašna
2 dl jogurta
1 kašika ulja
1 prašak za pecivo
Za fil:
300 g tvrdog sira
1 pavlaka
100 g majoneza
3 kesice STAPICA sa kikirikijem
1. Odvojiti belanca od žumanaca pa u odgovarajućoj posudi penasto umutiti belanca.
2. Posebno umutiti žumanca, dodati so, ulje, jogurt i brašno pomešano sa praškom za pecivo i dobro promešati.
3. Na kraju dodati sneg od belanaca i lagano promešati varjačom.
4. Smesu sipati u pleh obložen papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 200 °C 15 min.
5. Pečenu koru uviti u rolat pomoću vlažne krpe i ostaviti da se ohladi.
6. U posudi za mešanje izgnječiti sir, a zatim dodati pavlaku i majonez pa dobro promešati.
7. Kada se kora ohladi, premazati je pripremljenim filom, poređati stapice i uviti u rolat.
8. Redjanje stapica zavisi od vas,tj koliko volite da vam bude gusto ,ali nemojte bas jedan do drugog jer oni kad odstoje nabubre malo pa se rasire.Rolat umotati u foliju i ostaviti preko noci da se stegne..Ako vam postupak nije jasan imate recept u slikama OVDE Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.