POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA
POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME
ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE
Podelite recept sa prijateljima
Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ
Ruza mafini od krompira-da odusevite sve-jednostavni za napraviti
Brodici od tikvica-dekorativno a ukusno
3 srednje velike tikvice
500 g mljevenog pilećeg mesa ili svinjskog ja sam koristila svinjsko
1 glavica crvenog luka
2,5 dcl pasiranog paradajza
peršin
vegeta
češnjak u prahu
po želji ribanog sira
Svaku tikvicu prerezati na pola i izdubiti je tako da od tikvice ostane samo "posudica" koju ćemo puniti.Kao brodic
Izdubljene tikvice posložiti u tepsiju te puniti smjesom koju smo prethodno skuhali. Kada smo napunili tikvice, posipati ih naribanim sirom te ih zapeći u pećnici na 200°C oko 30-ak minuta.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
Brza zena-NE PECE SE se i ne moze da ne uspe
300 g mlevenog Plazma keksa
300 g voca ili secenih krem bananica u ovom slucaju krem bananice
3 kasike euro krema ili nutele
Umutiti 500 g slaga sa hladnom kiselom vodom i podeliti na 3 dela.
U prvi deo staviti mleveni
Plazma keks i tu smesu
staviti na tacnu i rasporediti
da bude kora
.Ja sam stavljala u pleh sa obrucom.
U drugi deo dodati krem bananice.
Ovu smesu staviti preko kore.
U treci deo slaga dodati ili
euro krem ili nutelu i
staviti preko drugog dela.
Umutiti 200 g slaga sa 1, 5 dl
kisele vode i ovim prekriti tortu
.Dekorisati po zelji.
.Dekorisati po zelji.
Tortu ostaviti u frizideru da se
dobro ohladi i sluziti
.
.
-Recept za brzinsKu tortu sa keksom i jogurtom koja se ne pece imate OVDE- Jos puno mojih brzinskih video recepata imate OVDE
Recept za najlepsu salatu uz sve vrste pecenja sa pecenom paprikom imate OVDE
Recept za brzinski rucak sa punjenim paprikama sa pavlakom i krompirom imate OVDE
Najejdnostaviji recept za papriku u pavlaci imate OVDE
Recept za tortu od cevapa da odusevite goste imate OVDE
Recept z najizdasniju i najlepsu rodjendansku tortu imate OVDE
Recept za hleb iz serpe a kao da je ispod saca imate OVDE
Recept za slanu toru od oblatne za par trenutaka imate OVDE
Svecana struca sa sampinjonima-tako lepa a tako jednostavna
Rolovani svinjski kare
Sastojci : 1,5 kg svinjskog karea bez kostiju, 3 kasikice senfa, 500 gr sampinjona, 150 gr dimljenog svinjskog vrata.
Preko njega rasporediti sampinjone i urolati. Vatrostalnu posudu nauljiti i postaviti u njega urolano meso. Peci u zagrejanoj rerni.Podelite recept na svoj fb mozda nekom zatreba.
Pletenice od belog mesa sa slaninom =dekorativno i ukusno
Od belog mesa iseci snicle. Svaku sniclu iseci na tri trake, ali ne celom duzinom, centimetar od vrha. Izmedju staviti trake slanine ,prikaciti ih cackalicom,uviti u pletenicu i kraj zakaciti cackalicom.
Posuti zacinima, staviti u tepsiju koju smo oblozili papirom za pecenje i peci nekih dvadesetak minuta.
Lisnate jednostavne kiflice
Za kiflice nam je potrebno pakovanje lisnatog testa ,
sunkarice ,narendanog sira ili pavlake ,
Rastanjiti lisnato testo i iseci na trake . Redjati isecenu sunkaricu jednu preko druge,ali da bude sto tanje narezana kako bi se kifle mogle lakse uvijati.
Punjeni bataci=lako i slasno
100 gr trapista, 100 gr ovcijeg sira, kari po ukusu, vegete, bibera,
ž
Bananko-za ljubitelje banana
Kalup obloziti folijom i poslagati turski keks,moze i petit tako je u original receptu ali ja sam trenutno imala turski keks pri ruci.Skuvati dva pudinga od cokolade po upuststvu sa kesice u pola litre mleka i u hladan puding umesati pola razradjenog margarina.Dve vece banane ili tri manje iseci na kolutove.Na keks staviti fil zatim poslagati banane isecene na kolutove pa opet keks zatim fil pa opet banane i tako dok se sav materijal ne utrosi ne stedite na filu nek bude socno.
Staviti u zamrzivac da se stegne i za to vreme umutiti slag ili slatku pavlaku.Posle par sati kad se steglo izvaditi iz zamrivaca i okrenuti naopacke na tacnu da ispadne iz kalupa ,odstraniti foliju,zatim premazati slagom ili slatkom pavlakom ukrasiti po zelji.
Duga mafini
Dobro izmesati da ne bude grudvica.
Polako kasikom sipati u modle za mafine, a kojim redom....e to pustite masti na volju.Super su za decije rodjendane,podelite recept na svom fb mozda zatreba nekoj mami.
Recepte za mancmelo mafine koji uvek najbolje prodju imate OVDE
Musaka od rezanaca-savrsen rucak.da odusevite sve
dovršiti pečenjeSve mere su odokativne i po ukusu..Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba ideja.
Karamel rozen =za slave i sve proslave
Potrebno je : pakovanje kora za rozen tortu. Za fil : 400 gr secera, 250 gr margarina, 100 gr cokolade,300 gr mlevenog keksa, 100 gr kokosa.
U vecu serpu sipati secer, zagrejati na umerenoj temperaturi dok se ne karamelizuje. Sipati 5 dl vode i zagrevati dok se karamel ne rastopi.
Dodati margarin i cokoladu , mesati dok se ne dobije ujednacena smesa.
Skloniti sa ringle, dodati mleveni keks i kokos. Toplim filom premazivati kore i slagati ih jednu na drugu. Zadnju koru premazati klasicnom glazurom od cokolade i posuti kokosom.
Pita sa sampinjonima i prazilukom
U tiganju na zagrejanom ulju sipati povrće, začini solju i biberom, dinstati. Potom i fil dodati malo proprzene slanine i jaje. Promešajte da bi se sastojci sjedinjili. Lisnato testo razvuci oklagijom. Njime obloziti posudu u kojoj ćemo peći pitu. Viljuskom izbockamo na par mesta a potom preko testa sipamo sadržaj iz tiganja. Drugi deo testa takodje razvuci, i seći za na trake koje ćemo rasporediti unakrsno preko fila. Oblikovanu mrežu premazemo zumancetom i peći u rerni oko pola sata.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
Rozen sa makom
Potrebno nam je pakovanje kora za rozen tortu, 200 gr secera, 300 ml vode, 400 gr mlevenog maka , 200 gr mleka u prahu i 250 gr margarina.
U uspinovanu vodu i secer dodati mak, mleko u prahu i margarin. Mesati dok se margarin skroz ne istopi. Mlakim filom filovati kore dok se ne utrosi materijal. Poslednju koru ne filovati, vec pritisnuti i ostaviti da odstoji preko noci. Sledeci dan po zelji mozete premazati glazurom ili zagrejanim fondanom poslednju koru.Podelite recept sa prijateljima na fb ,mozda nekom zatreba.
Cipkasta pita
2 glavice luka
600 grama mlevenog mesa
200 grama šampinjona svežih
22 lista tankih kora za pitu
4 jaja
Priprema : Na malo ulja izdinstaj luk, šampinjone i mleveno meso. Dodaj začin, malo bibera i soli. Jaja umuti i ostavi sa strane. Uzmi pleh namaži ga debelo maslacem, zatim uzmi jednu koru raširi je, premazi četkicom celu koru pa na nju stavi drugu koru i prenesi na podmazan pleh i sve ostavi sa strane. Uzmi dve kore, premaži jajima, stavi jednu na dugu, zatim stavi fil i urolaj tanki rolat. Tako uradi sa svim ostalim korama, da dobiješ 10 rolata. Zatim uzmi pleh i slaži : u prvi red (na one dve kore) složi četiri rolata jedan do drugog, zatim drugi red tri rolata, pa treći red dva rolata i četvrti red jedan rolat. Svaki red premazuj četkicom sa umućenim jajima. Po receptu ne ide, ali ja sam dodala malo ulja u jaja. Sad sve to lepo uvij u jedan veliki rolat sa one dve donje kore, pramaži jajima, pospi malo susama i peći na 180 stepeni 35 min.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba ideja.
Vulkan mafini gotovi za desetak minuta
Veoma prost recept za pravljenje i gotov za desetak minuta. 120 gr secera,
180 gr brasna i 4 jajeta umutiti. Istopiti jedan margatin zajedno sa 200 gr cokolade za kuvanje.
180 gr brasna i 4 jajeta umutiti. Istopiti jedan margatin zajedno sa 200 gr cokolade za kuvanje.
To sipati u prvu smesu i sjedinjiti. Sipati u kalupe, peci 7 minuta na 200 stepeni.
Voditi racuna o vremenu pecenja, i ako vam deluje presno ili nedovoljno peceno, izvadite ga iz rerne, jer mafin je gotov
.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
Recepte za mancmelo mafine koji uvek najbolje prodju imate OVDE
Пријавите се на:
Постови (Atom)