POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Brza salamica

Staviti 200 gr maragarina da provri,u to ubaciti 400 gr secera, dve do tri kasike kakaa, dve stangle cokolade, dva jaja. Kada provri skinuti sa sporeta i dodati 300 gr krupnije mlevenog keksa i suvog grozdja po zelji.

Listove oblatne staviti u mokru krpu da se lakse mogu uviti u rolat.Na oblatnu naneti smesu i urolati,ostaviti da se stegne pa seci . Ova smesa je dovoljna za dva rolata.

Starinski obicni kolac sa sljivama


Za ovaj kolač potrebno nam je
4 jajeta, umutiti prvo belance pa žumance, dodati šolju i po od jogurta šećera,
času jogurta ili kiselog mleka, vanil šećer, čašu ulja,
dve čaše brašna i prašak za pecivo.

Sve to dobro umutiti, sipati u podmazan pleh, pobacati raspucene sljive i peći u rerni na 180 c. 
Kada je gotovo posuti šećerom u prahu.Podelite recept sa prijateljima na fb sezona je sljiva zatrebace mozda nekom.



Vocna keks torta sa malinama ne pece se

4 pudinga ukus slatka pavlaka ili vanila
dva pakovanja turskog keksa
500gr šlaga
i jedan margarin za kolace i malina po zelji ja nisam puno stavljala
Skuvati puding ko sto pise na kesici i ostaviti da se ohladi, u medjuvremenu umutiti šlag i posebno margarin.u ohladjeni puding staviti margarin i sjedinjiti.


Na tacnu redjati red keksa ,pa red pudinga i slaga i onda na njih maline,mozete na svaki red a moze i na svaki drugi da ne bude previse....i tako dok se ne utrosi materijal.
Keks niposto ne umakati . Od ostatka šlaga ukrasiti tortu.Podelite ovaj jednostavan recept sa prijateljima na fb.Recept za najlepsu sladoled tortu koja se ne pece imate OVDE.Recept za najlepsu cokoladnu vocnu tortu koja se ne pece imate OVDE.
Recepte za 6 kremastih torti imate OVDE

Banana split kolac

100g glatkog brašna
75g šećera
2 jaja
3 žlice kakaoa
8 žlica ulja
6 žlica mleka
2 žličice praška za pecivo
fil
3x(150g ) čašice jogurta stracciatella
400ml slatkog vrhnja
6 listova želatine
2 šećer vanilija
4 banane
1/2 soka od limuna

Izmiksajte sastojke za biskvit izlijte u okrugli lim i pecite 15 minuta na 180 stupnjevaU jogurte dodajte otopljenu želatinu i slatko vrhnje koje ste smiksali skupa sa vanili šećerom Ako ne uspijete nabaviti ove jogurte zamjenite i običnim u koje još dodajte 50g šećera i 30g naribane čokolade Na ohlađeni biskvit oko kojeg ste stavili obruč od torte namažite dio kreme,zatim posložite banane koje ste presjekli po dužini(banane prelijte limunovim sokom da ne pocrne)i preko banana ostatak kreme,Ukrasite po zelji krem bananicama ili rendanom cokoladom.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Ledeni vetar sa jagodama



Sastojci Beli biskvit: 9 bjelanjaka 300 g šećera 1 velika kasika jabučnog sirceta Krema: 9 žumanjaka 4 velike kasike šećera 0,5 l mlijeka 1 puding vanilija 250 g margarin Još potrebno: 3 kom šlag pjene 1 velika kasika šećera po potrebi šlag fix
voće jagode u ovom slucaju ili već što imate
Mikserom izraditi čvrst snijeg, dodati šećer i sirce i još malo miksati. Veliku tepsiju prekriti aluminijskom folijom, pouljiti i pobrašniti i na tome peći biskvit – oko 1 sat na 150oC. Ohlađenu koru lagano odvoji od aluminijske folije i isjeci na dva duguljasta dijela (može i na tri-ovisno koliku visinu kolača želite i koliko ćete vrsta voća koristiti ja sam ovde na tri). U ovom slučaju korištene visnjei kajsije, a može i kombinacija jagoda. Kremu skuvati kao puding i u hladno umiješati 1 margarin. Šlag izraditi sa dodatkom 1 kasike šećera, i ako želite čvrstinu dodajte 1 šlag fix. Na tacnu složiti kolač Prvo staviti beli biskvit, pa kremu, voće, te premazati šlagom ili slatkom pavlakom. Ponoviti dva ili tri puta ovisno o želji i materijalu.Podelite recept sa prijateljima na fb

DA CVECE CVETA KAO LUDO ZALIVAJTE GA KVASCEM-INFUZIJA ZA CVECE-jeftinA PRIHRANA bicete odusevljenI-EVO KAKO


. Potreban vam je jedan kvasac i litra vode-postupak je u videu Fitohormoni, vitamini grupe B i auksini (biljni hormoni), koje se nalaze u kvascu, aktivno stimulišu deobu ćelija i rast biljaka. Neko stavlja i secer ja ne da se ne bi skupljale musice 
Prihranu takve vrste koriste profesionalni uzgajivači biljaka.
Zahvaljujući ovakvoj prihrani, naglo se povećava aktivnost mikoorganizama u zemljištu, povećava se sadržaj ugljen-dioksida, mikro- i makroelemenata, što ima posebno blagotvoran uticaj na korenov sistem i spoljašnjii izgled same biljke.Ostavite da odstoji, minimum 2 sata. Ovakvim rastvorom zalivajte cveće dvaput mesečno u jesenje-zimskom periodu, i jednom u deset dana u prolećno-letnjem. Primetićete kako lišće postaje zelenije, a cvetanje bujnije i bogatije.POSTUPAK U VIDEU IMATE OVDE
 
OSTAVICU VAM OVDE JOS MOJIH VIDEEA




Savrseno predjelo

potrebno
jedne kore za pitu
jedno pakovanje sampinjona u marinadi
pilece belo meso tanko seceno
so
pavlaka,2 komada ili jedna veca
malo ulja

casa kisele vode


Meso iseci na tanke snite i posoliti ga. Fil se pravi od pavlake, ulja. soli i kisele vode sve se dobro izmesa varjacom. Slagati kore po nekoliko komada jednu na drugu,na svaku malo porskati fila od pavlake i kad ostane dve tri pred kraj ,onda poloziti piletinu i sampinjone i malo fila i staviti gore dve ili tri kore koje su ostale. Polako zamotati rolat,tako uraditi dok god ima kora i fila da gornja korica budel lepsa i mekanija mozete je premazati uljem ili jajetom,ja kako kad, i peci ga u zagrejanoj rerni dok ne dobije zlatkastu boju.Obicno dobijem dva rolata i tako podelim kore a vi mozete po zelji ali ce onda biti malo tanje.Podelite recept sa prijateljima na fB mozda nekom zatreba.

Isti ukus kao kupovno-medeno srce

2- case brasna ( casa 200ml )
1/2 case secera
2-3 kasike kakaa
1 kasika cimeta
1 prasak za pecivo
1 1/2 casa mlake vode
3 kasike dzema od kajsije
100 gr cokolade za kuvanje
Zagrejati rernu na 180c.

Smuckati zajedno brasno, prasak za pecivo, kakao,cimet, secer i vodu pa peci 15-20 min. Vruc kolac premazati sa dzemom pa ostaviti da se ohladi. Rastopiti cokoladu sa 4 kasike ulje, pa preliti glazuru preko kolaca i ostaviti u frizider da se stegne!Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Krompir iz rerne -savrseno ukusan

oko 700 gr krompira 2 bjelanca 1 kasikica cilija 1 kasikica crvene paprike 1 kasikica vegete 1/2 kasikice soli 1/2 dl ulja

Blago umutiti bjelanca pa u njih dodati sve zacine. Krompir isjeckati tanje i staviti u smjesu. Ugrijati tepsiju. Premazati je sa nekoliko kasika ulja i posuti sa kasikom kukuruznog griza. Istresti krompir na vrelo ulje i jos malo posuti ulja preko krompira. Posuti sa 2 kasike kukuruznog griza preko krompira. Ugrijati rernu staviti krompir u rernu. Peci oko 40 minuta.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Coko moko sa plazmom

Za kore:
9 jaja
9 kašika šećera
9 kašika neskvika
3 kašike ulja
9 kašika brašna
3 praška za pecivo

Za prvi fil:
1 kantica pavlake
300 g mlevenog plazma keksa
250 g šećera u prahu

Za drugi fil:
1/2 kg šlaga
4,5 dl kisele vode
Za prelivanje:
4 dl čokoladnog mleka
Za glazuru:
100 g čokolade
5 kašika ulja
Za premazivanje:
2 kesice šlaga


mutite 3 belanca sa 3 kašike šećera, dodajte jedno po jedno 3 žumanca, i dalje mutite pa dodajte 1 kašiku ulja i 3 velike kašike neskvika.3 kašike brašna pomešajte sa jednim praškom za pecivo pa dodajte u prethodnu smesu polako mešajući varjačom. Izlijte u podmazan pleh i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15 minuta.Napravite 3 ovakve kore. Kada se ohlade kore svaku preliti čokoladnim mlekom.Za prvi fil umutite varjačom 1 kanticu pavlake sa 250 g prah šećera i 300 g mlevene plazme.Za drugi fil penasto umutite 1/2 kg šlaga sa 4,5 dl kisele vode.Ređajte koru, premažite je 1/3 prvog fila pa 1/3 drugog fila.Stavite drugu koru pa opet 1/3 prvog fila pa 1/3 drugog fila pa treću koru i 1/3 prvog pa 1/3 drugog fila. Preko toga stavite glazuru od čokolade. Od gore i sa strane celu tortu premažite sa još 2 penasto umućena šlaga.Ukrasite po želji.Podelite recept sa prijateljima na fb jer je torta izdasna i ima je dosta,mozda nekoj mami zatreba za rodjendan ideja.

Kako staviti krusku u flasu za rakiju


video za domaci sirup


3-4 prikladne boce malo šira grla
konop sa mrežicom
drvo kruške tj mladi plod kruske
Za početak treba nabaviti prikladne boce. Trebaju biti prozirne i dovoljno široke bar od grla na dole da u njih stane zreo plod kruške kad sazrije.
Najbolje su četvrtaste boce jer ih je lakše privezati na stablo kruške..uz pomož letvica i mrežice i savijajuće žice..
Nemojte stavljati gumiranu traku jer se na jakom suncu može rastopiti.

Za to će najbolje pomoći malo špage i mrežice, ostalo je vježba i spretnost.
Špaga treba biti čvrsta i otporna na vanjske uvjete jer je boca izložena i kiši i suncu najmanje 3-4 mjeseca.
zatim treba izabrati plod kruške.
To se vidi već 14 dana nakon cvatnje.


Na njih nataknuti boce, tako da ih okrenete naopako i to malo u koso da nisu pak na prejakom suncu, ali opet i ne u prevelikoj hladovini da se plod može razvijati, da u boce ne ulazi kiša, kao ni listovi.


kada kruške budu zrele, a još uvijek čvrste, oprezno ih odvojiti od stabla zajedno sa peteljkom. Vodom isprati plod od eventualnih trunjica kao i unutrašnjost boce. Ne uspiju sve boce Kada se osuši dolijte 30-40% rakiju . te boce dobro zatvorite.

 Spremite rakiju sa kruškom u hladan podrum i tako čuvajte pola godine.Podelite tekst sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Mozda ce vas interesovati recept za orahovacu-liker sa mladim orasima koji je lekovit-recept za nju imate kad kliknete OVDE

Recept za domacu sokatu imate OVDE-Recept za orahovacu za lecenje stitne zlezde imate OVDE-Recept za strudlu sa korama za pitu imate OVDE
Recepte i video recepte kako da sami napravite slatki sto za decije rodjendane imate OVDE Recept za brzinsku tortu sa keksom i jogurtom koja se ne pece imate OVDE
Recept za domacu sokatu imate OVDE
Recept za domaci zdrav sirup imate OVDE
Recept za najbolje i najlakse slatko bez hemije imate OVDE


Kolac sa kiselom pavlakom i plazmom -jednostavan a ukusan

Za koru:
6 jaja
6 kasika secera
6 kasika brasna
100 ml ulja
1 prasak za pecivo
Za preliv:
500 ml mleka
5 kasika secera
Za fil:
200 gr prah secera
200 gr krem slaga u prahu
200 ml kisele vode
300 gr mlevene plazme
2 kisele pavlake
Za slag:
300 gr slaga

Ukljucite rernu na 180 stepeni. Podmazite dublji pleh - 38cm X 24cm, npr. Umutite jaja sa secerom onako kako vec mutite, dodajte ulje i lagano kasikom umesajte brasno, i prasak za pecivo. Isipite smesu u pleh i pecite 15 minuta.Za to vreme otopite secer u hladnom mleku i kad izvadite pecenu koru, prelijte jeUmutite secer u prahu i slag sa kiselom vodom, dodajte pavlaku i mleveni keks i lagano sjedinite. Prelijte to preko kore u plehu i odozgo stavite slag po zelji.Podeliterecept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za najlepsu sladoled tortu koja se ne pece imate OVDE.Recept za najlepsu cokoladnu vocnu tortu koja se ne pece imate OVDE.
Recepte za 6 kremastih torti imate OVDE

Jagode i zova neodoljiv ukus-domaci liker-VIDEO RECEPT




video recept se nalazi ovde



jos mojih video recepata sa jagodama bez hemije imate u tekstu







400 gr svježih jagoda
5 velikih cvjetova zove
1 kesica limuntosa
250 gr šećera
1 litar vode
1 litar dobre rakije domace

Jagode narezati na četvrtine ili polovineCvetove zove natrgati na manje. Staviti u veću teglu, posuti limuntosom i naliti vodu. Promiješati, poklopiti i ostaviti do sutra,Poslije 24 sata procijediti kroz gustu gazu u šerpu u kojoj se stavi šećer i prokuha tekućina da se šećer otopi.
Ohladiti dobro i pomiješati sa rakijom. Naliti u boce i čuvati koliko je moguće dugo na hladnom.Sluziti uz kockice leda.Podelite recept sa prijateljima mozda nekom zatreba.ReCEPT od iste kombinacije samo za pekmez imate OVDE
.Recept za liker od zove imate kad kliknete OVDE
Recept za sok od zove i narandze takozvana sokata .jer je ista kao fanta sokata se nalazi OVDE
Brzi dzem od jagoda 4 minute imate OVDE.Puno je jos recepata ali sam ovde izdvojila ove.Recept za domacu sokatu imate OVDE

Amaretto=da ne bacate kostice od kajsije koje su izuzetno zdrave



55 koštica kajsije
30dag šećera
1 l rakije lozovače ili votke

Koštice od kajsija ostaviti dva dana na suncu kako bi se prosušile.
Istući ih čekićem i jezgre ubaciti u bocu ili teglu širokog grla.
Dodati šećer i rakiju i ostaviti 40 dana na suncu.
Povremeno teglu ili flasu protresti.


Liker procijediti i spremiti u dobro začepljenu bocu do upotrebe.Poznato je da kostice kajsije imaju lekovitu moc tako da koja casica ovog likera ne moze da steti
-RECEPT ZA LIKER OD JAGODA I ZOVE IMATE OVDE
,Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za liker od tresnje imate OVDE.Recept za liker od kore limunA imate OVDE.RECEPT ZA LIKER OD BRESKVE imate OVDE.
REcept za liker od visanja imate OVDE-Recept za strudlu sa korama za pitu imate OVDE
Recepte i video recepte kako da sami napravite slatki sto za decije rodjendane imate OVDE Recept za brzinsku tortu sa keksom i jogurtom koja se ne pece imate OVDE
Recept za domacu sokatu imate OVDE
Recept za domaci zdrav sirup imate OVDE-Recept za dzem bez hemije po starinski imate OVDE




Posni rolat sa krem bananicom

400 g šećera,
1 dl vode,
300 g mlevenog posnog keksa,
300 g mlevenih oraha,
250 g margarina,
12 posnih krem bananica,
oblatna.

Šećer špinovati sa vodom kao za slatko. Dodati mleveni keks i orahe. Prokuvati minut-dva, pa skloniti sa vatre da se ohladi. Dodati umućen margarin. Oblatnu umotati u mokru krpu da odpusti i naneti podjednaku debljinu fila Po sredini smese poređati po tri krem bananice i urolati. Rolat ostaviti na hladnom da se stegne.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recepte za najlepsa posna jela imate OVDE.
Recepte za najlepse posne kolace imate OVDE.Recepte za najlepsa posna predjela imate OVDE

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept