250 gr margarina
200 gr prah secera
100 gr mleka u prahu biljnog porekla tj trazite u zdravoj hrani posno mleko u prahu znace oni
150 gr kokosa
oko 30 kom celih pecenih lesnika
jos malo kokosa za dekoraciju
Penasto umutiti mikserom margarin (najbolje je da margarin pre mucenja dostigne sobnu temperaturu ) i prah secer. Dodati mleko u prahu i nastaviti sa mucenjem, zatim dodati kokos.
Od dobijene smese praviti kuglice unutar svake staviti po jedan ceo lesnik.
Kuglice valjati u kokos i ostaviti ih da se stegnu.Vreme je posta podelite recept sa prijateljima na fb mozda zatreba.Recepte za najlepsa posna jela imate OVDE.
Recepte za najlepse posne kolace imate OVDE.Recepte za najlepsa posna predjela imate OVDERecept za posno jelo sa paprikom iz tursije i ajvarom .VIDEO imate OVDE. Recept za POSNE Cupavce za par minuta koji se ne peku VIDEO imate OVDE
1 kg glatkog brašna
1/2 l mlijeka
1 kockica svježeg kvasca
1 kasicica šećera
1 velika kasika soli
400 g mljevenih čvaraka
malo ulja
2 jaja
Kvasac i šećer staviti u toplo mlijeko da se ukvasi. U zdjelu staviti brašno, sol i jedno jaje i sve zamijesiti toplim mlijekom u kojem je nadošli kvasac. Zamijesiti meko tijesto. Na kraju po ruci kojom mijesite pospite malo ulja i sve još malo premijesite, da se tijesto odvaja od posude.Tijesto ostaviti da se diže 20-ak minuta i razvaljati ga u pravougaonik. Dvije trećine tijesta premazati mljevenim čvarcima. Trećinu tijesta na kojoj nema čvaraka prebaciti preko druge namazane trećine, pa preko toga prvi dio, tako da bude tri sloja. Ostaviti 10-ak minuta.Opet razvaljati i opet presložiti na tri dijela. Ostaviti opet 10-ak minuta i ponoviti postupak.Kada četvrti puta razvaljate tijesto (to je zadnji put) opet ga presložite na tri dijela i tako stavite u namaštenu tepsiju. Odmah izrežite na zeljene oblike i ostavite da "krene", bar dok se pećnica ne zagrije na 200 stupnjeva. Tada namazati razmućenim jajetom i staviti peći oko pola sata. Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
najlepsu i najlaksu i najbogatiju dekoraciju od salvete za uskrs imate OVDE
ideje sa jajima za uskrsnji sto kao iz casopisa imate OVDE u ovom videu imate moje ideje za dekoraciju za VASKRS.ove godine ovako ce izgledati kod mene
Za Uskrs se sve domacice trude da trpeza bude bogata,u tome nam sem hrane pomazu i dekoracije.Evo jedna ideja kako da ulepsate praznicnu trpezu.Pratite slike i jaje umotajte u salvetu da bude kao zec,deca ce se sigurno obradovati.Ideja je sa interneta ali ce koristiti sigurno.
Podelite ideju sa prijateljicama na fb sigurno ce im trebati
KLIKER JAJA imate OVDE najlepsu i najlaksu i najbogatiju dekoraciju od salvete za uskrs imate OVDE
.Recept za dekupaz jaja imate OVDE a za mermerna jaja imate OVDE.Novi nacin za jaja u lukovini imate OVDE.Kako izbeliti jaja imate OVDE.Novu jednostavnu metodu za jaja da se klinci zabave sa vama imate OVDE.Najzdraviju metodu u lukovini na par nacina imate OVDE -svetlucava jaja sa secerom imate OVDE
Farbanje na pari imate OVDE-Farbanje jaja sa krep papirom imate OVDE
Par ideja sa lukovinom imate OVDEUSKRSNJU PLETENICU I ZECA OD TESTA IMATE OVDE
1 manje pile ili dva (ako je preveliko neće stati vertikalno u pećnicu)
1 boca malog piva
vegeta, so
povrce po zelji
Priprema
Pile iznutra i izvana natrljajte s Vegetom pa ga nataknite na opranu bocu piva (skinuti sve etikete s boce). nataknete pile na bocu, skinite čep Pile nataknuto na bocu stavite u okomitom položaju u tepsiju, a oko pileta stavite narezan krompir, luk, papriku, sta je po volji Sve posolite, i nauljite Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 90 minuta na 200 °C. Krompir i povrće povremeno promiješajte pazeći da se pile i boca ne prevrnu. na vrh pileta se stavi malo folije da ne izgori taj deo gore.podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba ova ideja.
Sastojci za testo:
5dag. maslaca
25dag. kristal secera
4 jaja
1 vanilin secer
1 limun-korica i sok
2dl. mleka sobne temperature
25dag. brasna t-400
1 prasak za pecivo
10dag. kokosovog brasna
preliv
25dag. kristal secera
1 vanilin secer
2,5dl. mlijeka
12dag. cokolade za kuvanje
5dag. maslaca
Priprema:maslac, secer, vanilin secer i jaja dobro izmiksajte.Brasno, kokosovo brasno i prasak za pecivo izmijesajte skupa.Sastavite obe smijese, dodajte sok od limuna, ribanu limunovu koricu od pola limuna i na kraju mlijeko.Kalup ili lim za pecenje premazite maslacem pospite brasnom, stavite smijesu i pecite na 200C 20 minuta.Kada je peceno izrezite na kocke.i prelijte prelivom
Sastojke za preliv pomijesajte i kuhajte na laganoj vatri kad se zgusne, prelijte preko gotovog kolaca.Pospite sa kokosovim brasnom.
Potrebno nam je pakovanje lisnatog testa i mlecna cokolada od 100 gr
Testo razvuci i na sredinu staviti celu mlecnu cokoladu. Sa strane testo iseci na trakice i preklapati ih jednu preko druge. Tako pripremljenu cokoladu staviti u tepsiju i peci do zlatkaste boje.
Sastojci:
500 gr. petit keksa ili bevita keksa
1/2 l mleka
2 pudinga od slatke pavlake mada moze vanila ili bilo koji drugi
7 kasika secera
1 margarin
malo mleka za umakanje keksa
slag
Skuvati 2 pudinga sa pola litre mleka i 7 kasika secera.Kad se prohladi umutiti u puding 1 margarin i to je fil za tortu.Keks se umace u mleko i slaze se na tacnu pa se premaze filom,visina zavisi od vas tj od posude ili tacne na koju slazete ja obicno slazem u 4-5 redova.kad potrosite sav materijal od gore ide slag.Ostaviti da se stegne.Seci kao kocke po sirini koju zelite.
1 kg Brašna glatko
1,5 kg Zelja - spanaca, koprive ili blitve
malo Soli
malo Ulja
malo bibera malo vegete ili zacini po ukusu
malo maslaca malo kajmaka
malo vode
TIJESTO Od brašna, vode i soli zamijesiti srednje čvrsto tijesto. Napraviti dvije kugle i ostaviti pouljene da se odmaraju oko 1 sat.
NADJEV Zelje oprati pa obariti. Kad se ohladi sitno ga isjeckati ili samljeti pa posoliti i posuti zacinima po zelji i malo dodati maslaca rastopljenog pa promiješati. tijesto razvući na tanke juhke (paziti da ne pucaju). Okrajke ako su debeli odstraniti nožem.
Kad se juhka tanko razvuče po juhki poprskati cijelu sa rastopljenim maslacem, zatim na jednoj strani juhke redati nadjev uz rub juhke. (ne predebelo i ne pretanko - paziti da bude dovoljno nadjeva za svu juhku).
Kad se nadjev poreda prebaciti kraj juhke preko nadjeva uz sami nadjev, tako da se nadjev umota u juhku. Zatim pomoću stoljnaka zamotati nadjev u oblik "crijeva" dva puta
Zatim uz rub zamotane juhke "crijeva" nožem odrezati "crijevo", te poslagati u pouljenu tepsiju . Preostalu juhku ponavljati punjenjem nadjeva i umatanjem u crijevo sve dok se ne potroši sva juhka i nadjev, odnosno dok se ne popuni tepsija.
Pite u tepsijama poprskati rastopljenim maslacem, pa staviti da se peku.Recept za zvrk pitu sa oklagijom koja svima uspeva imate OVDE
Za rolat:
7 žumanca
7 kašika šećera
2 kašike kakaa u prahu
3 kašike brašna
7 belanaca
Za nadev:
4dl slatke pavlake
4 kašike šećera
1 vanilin šećer
Mutiti 20 minuta žumanca sa šećerom, kada je lepo umućeno dodati brašno pomešano sa kakaom, sneg od belanaca i sve dobro sjediniti. Pleh podmazati maslacem, posuti brašnom, sipati testo i peći.
Pečen rolat istresti na dasku, posuti sitnim šećerom, pa jos vruć saviti preko deblje oklagije i ostaviti ga da se ohladi. Ulupati slatku pavlaku,dodati secer i vanilin secer i uviti rolat,Po zelji od gore moze glazura od cokolade ili secer u prahu.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
PRIPREMA
Umutiti slatku pavlaku,piskote umakati u sok od ananasa iz konezrve,
poslagati piskote,slatku pavlaku i ananas. Slagati dok ima materijala,sluziti posle hladjenja.
Torta je brza i gotova za tili cas.Ne ide dodatni secer pa je dobra za one sto ne vole bas slatko.
Podelite recept sa prijateljima mozda nekom zatreba.
KLIKER JAJA imate OVDE najlepsu i najlaksu i najbogatiju dekoraciju od salvete za uskrs imate OVDE ideje sa jajima za uskrsnji sto kao iz casopisa imate OVDE
Novi nacin za jaja u lukovini imate OVDE-Kako izbeliti jaja imate OVDE.Novu jednostavnu metodu za jaja da se klinci zabave sa vama imate OVDE.Najzdraviju metodu u lukovini na par nacina imate OVDE -Farbanje na pari imate OVDE svetlucava jaja sa secerom imate OVDE
500 g krompira
30 g margarina
100 g griza
50 g brašna
malo soli
prezle
ulje
Krompir oguliti, posoliti i skuvati. Izgnječiti ga pa dodati margarin.
Kad se malo prohladi dodati griz i brašno.
Dobro sjediniti testo i razvući ga na pobrašnjen sto debljine po ukusu.
Testo seći na kocke i u svaku stavljati po jednu šljivu.
Knedle stavljati u prokuvalu vodu (u koju takođe stavite malo soli i ulja). Ređati onoliko knedla koliko stane u šerpu, ali ostaviti i malo razmaka da mogu kad se skuvaju slobodno da "plivaju" na površini. Kad su kuvane i kad isplivaju ostavite ih još nekoliko minuta.
Vaditi ih i stavljati na papirni ubrus. Zatim ih staviti u tiganj u koji ste prethodno zagrejali ulje, stavili prezle.
Okretati ih u tiganju sa svih strana da budu prekrivene orezlama. Posle ih vaditi i posuti šećerom, ko voli može i mlevenim orasima.Podelite recept sa prijateljima na fb vreme je posta mozda jos nekom treba.Recepte za najlepsa posna jela imate OVDE.
Recepte za najlepse posne kolace imate OVDE.Recepte za najlepsa posna predjela imate OVDE
Danas su domacice izmislile mnoge nacine da farbaju jaja ali najstraija i najzdravija tehnika je u lukvini sa travama.Nabrati raznih listica, razlicitih oblika. Isjeci najlonsku carapu na komade 10x10 cm. Staviti listic na bijelo jaje, prekriti ga sa komadom carape, zategnuti carapu preko jajeta, zavrnuti carapu i zavezati cvrsto komadicem konca. Kada je pripremljeno ostatke carape odsjeci makazama.Sloziti trecinu lukovine na dno lonca, na nju poslagati 10 pripremljenih jaja, staviti drugu trecinu lukovine, ponovo sloziti jaja i pokriti sa ostatkom lukovine.
Naliti hladnu vodu 4 prsta iznad lukovine, dodati sol i sirce i staviti kuhati. sirce i sol sluze da jaja ne popucaju! Kada prokuva smaniti vatru i kuhati 15 minuta, iskljuciti vatru i ostaviti u lukovini pola sata.
VIDEO ZA JAJA U LUKOVINI SA GUMICAMA IMATE OVDE
NIZE IMATE JOS METODA ZA JAJA KLIKER JAJA imate OVDE
Poslije toga izvaditi jaja, staviti u hladnu vodu (da se lakse gule) i kada se ohlade makazama odrezati cvor od carape i ostaviti jaja da se osuse.Podelite recept na fb u secanje na stara vremena.
KLIKER JAJA imate OVDE najlepsu i najlaksu i najbogatiju dekoraciju od salvete za uskrs imate OVDE ideje sa jajima za uskrsnji sto kao iz casopisa imate OVDE
Farbanje u lukovini sa gumicom imate OVDE ,FARBANJE SA KREP PAPIROM,DEKUPAZ I JOS NEKE imate OVDEE .Recept za dekupaz jaja imate OVDE a za mermerna jaja imate OVDE.Novi nacin za jaja u lukovini imate OVDE-Kako izbeliti jaja imate OVDE.Novu jednostavnu metodu za jaja da se klinci zabave sa vama imate OVDE-svetlucava jaja sa secerom imate OVDE
Najzdraviju metodu u lukovini na par nacina imate OVDE -Farbanje na pari imate OVDE
500 gr mlevenog mesa ,moze mesano ,moze svinjsko,junece ,u zavisnosti kako volite. Meso zacinite solju,biberom,persunom.Izrendate glavicu crnog luka i cesanj belog stavite u meso i dve kriske starog hleba koje ste predhodno potopili u vodi. Dodati dva jajeta i sve izmesati da se dobije kompaktna smesa. u medjuvremenu za palcinku potrebno vam je dva jajeta,2 kasike brasna i oko 50 gr rendanog sira .Od te smese ispecete palacinku i stavite na papir i urolate u rolat ,da se hladi.Kada ste to uradili onda prelazimo na fil koji se pravi od dve kuvane sargarepe,jednog kuvanog jajeta, dva isecena kiselia krastavcica,malo sunkarice isecene na kockice i sira.U to sve staviti jedno jaje i izmesati dobro.Dok nam se palacinka hladi ,napravicemo na foliji ili papiru za pecenje od mlevenog mesa koru za rolat.Rastanjite meso rukama i napravite kocku. Odgore stavite palacinku ,pa premazite filom
Polako urolate to meso ali pazljivo ,jer papir ne sme da ostane savijen u rolatu.Kada je rolat gotov staviti ga u pecnicu i peci.Obavezno ga zalivati vrelim uljem ili mascu ,u zavisnosti na cemu ga pecete da ne bi meso ispucalo.Podelite recept sa prijateljima mozda nekom zatreba
Цвети су покретни хришћански празник којим се обележава Христов улазак у Јерусалим.[1][2][3][4] Увек пада у недељу, дан након Лазареве суботе, и недељу дана пре Ускрса. Установљен је у Јерусалиму крајем IV века, за успомену на последњи, царски и свечани улазак Исуса Христа у свети град Јерусалим, и на последњу недељу његовог живота.
Обележава се у свим хришћанским земљама, са незнатном разликом у обичајима. Јеванђелисти бележе да је Исус на капијама града дочекан са цвећем и листовима палме, које су му људи бацали пред ноге. Будући да је због хладног климата у свим европским земљама (изузев Шпаније и Малте) раст палме немогућ, народ на овај дан у цркву носи шимшир, тису, гранчице врбе и маслине. Међу православцима Цвети важе за један од најрадоснијих празника.Уочи Цвети девојке и деца одлазе у поља и беру цвеће. Најчешће велике
цветове маргарете, да би били лепи и крупни; дрен да би били јаки;
љубичицу, да би били миришљави и привлачни; врбове гранчице, да сви буду
напредни. Ово цвеће се не уноси у кућу већ се оставља у посуде са водом
у дворишту да преноће.
Понекад се цевеће потапа у воду са златним или
сребрним прстеновима и онда се том водом деца умивају.
Раније је био
обичај у целој Србији да на овај дан шетају окићени цвећем.
До данашњих
дана се одржао обичај да момак од убраног цвећа направи нарочит букет, у
коме сваки цвет има своје значење и носи га девојци.
По томе којих
цветова има, или који преовлађују девојка разазнаје момкова осећања.Podelite tekst sa prijateljima da se sacuvaju obicaji.
KLIKER JAJA imate OVDE ideje sa jajima za uskrsnji sto kao iz casopisa imate OVDE
Recepte kako ofarbati najlepsa Vaskrsnja jaja na par nacina imate OVDE,U tekstu imate vise nacina farbanja jaja pa vi kliknite na sluku koja vam se dopada otvorice vam se recept kako
Recept za dekupaz jaja imate OVDE a za mermerna jaja imate OVDE.Novi nacin za jaja u lukovini imate OVDE.ednostavan novi ncin za jaja imate OVDE.Najzdraviju metodu u lukovini na par nacina imate OVDE -Farbanje na pari imate OVDE svetlucava jaja sa secerom imate OVDE Par ideja sa lukovinom imate OVDE USKRSNJU PLETENICU I ZECA OD TESTA IMATE OVDE - najlepsu i najlaksu i najbogatiju dekoraciju od salvete za uskrs imate OVDE