POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Riba iz folije -savrseno socna POSNO


fileti oslica ili bilo koje druge ribe
 -- limun -- ruzmarin i drugi zacini koje volite uz ribu
 so /maslinovo ulje
nekoliko kašika belog vina
Preliv 2-3 čena belog luka
 peršunov list
 limunov sok
maslinovo ulje, so
svak filet pokapajte limunovim sokom, natrljajte solju i pospite ruzmarinom, pa, zajedno sa tanko isečenom ploškom limuna, umotajte u foliju. Poredjajte jednu do druge u tepsiju i pecite na 200C desetak minuta. Potom malo razmotajte folije, svaki komad ribe prelijte sa po kašikom maslinovog ulja i kašikom belog vina te zapecite još desetak minuta. Napravite preliv od navedenih sastojaka i služite toplo. Posluživanje Odličan prilog je baren krompir sa blitvom i belim lukom,kao i belo vino.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recepte za najlepsa posna jela imate OVDE.
Recepte za najlepse posne kolace imate OVDE.Recepte za najlepsa posna predjela imate OVDE

Mafini za deset minuta -LAVA MAFINI

Veoma prost recept za pravljenje i gotov za desetak minuta. 120 gr secera,180 gr brasna i 4 jajeta umutiti. Istopiti jedan margatin zajedno sa 200 gr cokolade za kuvanje.

To sipati u prvu smesu i sjedinjiti. Sipati u kalupe, peci 7 minuta na 200 stepeni. Voditi racuna o vremenu pecenja, i ako vam deluje presno ili nedovoljno peceno, izvadite ga iz rerne, jer mafin je gotov.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Domaci hrskavi beke rolls

1) Stari hleb ja sam koristila tost hleb.
2) Ulje
3) Zacini: Vegeta, aleva paprika, beli luk (svez ili u prahu), suvi bosiljak ili persun, krem supa od sampinjona
Casom koja ima tanke stranice ili modlom (od tankog lima) vaditi krugove zeljene velicine. Ja sam koristila casu Varjacom praviti rupu na sredini.U posudu sipati ulje i dodati zacin po zelji. Ja sam za prvu turu stavljala malo aleve paprike i vegete, za drugu sam sa uljem pomesala malo krem corbe od pecuraka i za trecu izrendala beli luk u ulje i dodala vegetu i suvi bosiljak. Svaki kruzic premazati cetkicom sa obe strane.Ubaciti u zagrejanu rernu (180C).

Peci kratko. Nekih par minuta. Proveriti da li je hleb krckav i tvrd. Paziti dobro da ne zagori ,podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Tikvice iz tiganja -kao posno ili mrsno

Tikvice iseci na kolutove i zaciniti,
U tiganj sipati ulje i kad se ugreje spustiti tikvice zacinjene u njega,
Okretati ih viljuskom da ne izgore .


Prziti dok ne dobije zeljenu boju.Podelite recept sa prijateljima na fb moza nekom zatreba.Recepte za najlepsa psona jela imate OVDE

Uskrsnje korpe za jaja od testa -ulepsajte trpezu plus video recepti za farbanje jaja


Svaka domacica se trudi da uskrsnja trpeza bude sto bogatija i drugacija svake godine.

Za vas imamo par predloga kako da napravite korpicu za jaja od testa koja ce sigurno obogatiti trpezu

USKRSNJU PLETENICU I ZECA OD TESTA IMATE OVDE dekoraciju od salvete za uskrs imate OVDE KLIKER JAJA imate OVDE 



 slika broj 1
oko 3,5 – 4 šolje brašna,
1 kvasac (može i suvi i sveži),
1 kašičica soli,
1 kašičica šećera (ako radite sa svežim kvascem),
3/4 šolje mlake vode,
3 kašike ulja,
2 jaja.
Dodatni materijal:


okrugla vatrostalna posuda ili metalna činija koja može da ide u rernu (npr. modla za kuglof),
metalna kuhinjska folija,
čaša,
nož,
dve čačkalice.
Pletena korpa od testa – postupak izrade U jednu posudu stavite polovinu brašna, suvi kvasac, so i šećer. Ako koristite sveži kvasac, pripremite ga uobičajen način. 
U suve sastojke dodajte mlaku vodu i jaja. 
Sve sjedinite mikserom, nastavcima za testo.  

Dodajte malo po malo brašna dok ne dobijete testo odgovarajuće čvrstine. Kada sve dobro umesite, pospite masu uljem i ostavite na toplo mesto da se udvostruči.
Istresite testo na podlogu i razvite ga oklagijom. 
Secite trake od testa širine oko 1,5 cm i debljine 0,5 cm.
 Vatrostalnu ili metalnu činiju obložite kuhinjskom folijom. Foliju premažite sa malo ulja. 
Okrenite činiju naopako i počnite da pletete korpu.

Isecite trake od testa i pripremite činiju.
Isecite trake od testa i pripremite činiju.
Od sredine činije spustite oko 15-ak traka od testa. 
Na sredini ih prilepite jednu za drugu i pritisnite čašom da bi dno bilo ravno kada okrenete korpu.
Pletenje korpe od testa – postupak izrade.


Sada poprečno ređajte trake od testa kao kada pletete – jednom ispod, pa jednom iznad trakica od testa koje stoje uspravno. Biće vam potrebno oko 11-12 traka za ovo.
Postupak izrade pletene korpe od testa
Postupak izrade pletene korpe od testa.

Trakice koje ostanu sa strane kao višak, isecite i od njih napravite pletenicu koju ćete zalepiti oko cele činije pri dnu. Tako ćete dobiti lep rub korpe. Potrebno je da napravite i dršku. 
Nju možete napraviti tako što ćete isplesti pletenicu kao za kosu. 
Ostavite je sa strane dok se korpa ne ispeče.
 Kada odvojite pletenu korpu od činije, sačekajte da se malo prohladi i preko sredine prebacite pletenicu za dršku. Ispecite je i čačkalicama pričvrstite za korpu
. Pecite korpicu na 250 stepeni.
 Premažite testo jajetom. 
Dok se rerna zagreva, ostavite ovu kreativnu korpicu da još malo “odmori” i da testo naraste..

 Slika broj 2 testo napravite kako obicno pravite za pogacu i pratite postupak sa slike.
DIY Bread Basket
Slika broj 2 je slicna slici broj jedan samo malo jedostavnija i obicnija samim tim laksa i za napraviti
bread basket

Slika broj 3 je najraskosnija i malo komplikovanija za izradu ali pustite masti na volju i pokusajte ovakvu ili slicnu.
Pastry Salad Bowls | * Nicest Things: Pastry Salad Bowls

VIDEO RECEPTE ZA FARBANJE JAJA IMATE NIZE MOZDA VAM NEKI ZATREBA











Slika broj 4 deluje komplikovano za napraviti ali ako imate malo vise vremena pokusajte i necete se pokajati.NIZE IMATE JOS IDEJA ZA JAJA
 KLIKER JAJA imate OVDE ideje sa jajima za uskrsnji sto kao iz casopisa imate OVDE
Recepte kako najlepsa jaja za Vaskrs ofarbati,par najlepsih ideja imate OVDE.Recept za dekupaz jaja imate OVDE a za mermerna jaja imate OVDE.Novi nacin za jaja u lukovini imate OVDE.Kako izbeliti jaja imate OVDE.Novu jednostavnu metodu za jaja da se klinci zabave sa vama imate OVDE.Najzdraviju metodu u lukovini na par nacina imate OVDE -svetlucava jaja sa secerom imate OVDE 
Farbanje na pari imate OVDEFarbanje jaja sa krep papirom imate OVDE
Par ideja sa lukovinom imate OVDE









Pita sa belim mesom i sampinjonima

potrebno

jedne kore za pitu
jedno pakovanje sampinjona u marinadi
pilece belo meso tanko seceno
so
pavlaka,2 komada ili jedna veca
 malo ulja
casa kisele vode
Meso iseci na tanke snite i posoliti ga
fil se pravi od pavlake ulja soli i kisele vode sve se dobro izmesa varjacom
slagati kore i puniti ih filom ,na svaku malo porskati fila i kad ostane dve tri pred kraj ,onda poloziti piletinu i sampinjone i malo fila i staviti gore dve ili tri kore koje su ostale.
Polako zamotati rolat i peci ga u zagrejanoj rerni dok ne dobije zlatkastu bojuKLIK na pile na flasi od piva

Brodici od tikvica-jednostavno a ukusno

3 srednje velike tikvice
500 g mljevenog pilećeg mesa ili svinjskog ja sam koristila svinjsko
1 glavica crvenog luka
2,5 dcl pasiranog paradajza
peršin
vegeta
češnjak u prahu
po želji ribanog sira
Svaku tikvicu prerezati na pola i izdubiti je tako da od tikvice ostane samo "posudica" koju ćemo puniti.Kao brodic
Glavicu luka popržiti, dodati mljeveno meso, začiniti vegetom, peršunom i češnjakom u prahu te kratko prodinstati.
Mekane dijelove tikvica koje smo izdubili usitniti i dodati mesu, zaliti pireom od paradajza i sve zajedno dinstati.

Izdubljene tikvice posložiti u tepsiju te puniti smjesom koju smo prethodno skuhali. Kada smo napunili tikvice, posipati ih naribanim sirom te ih zapeći u pećnici na 200°C oko 30-ak minuta.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Ovo je slika pre pecenja.

Meso pohovano u rerni -savrseno- sa manje kalorija

8 kom pileci batak ili delovi pileta po zelji kod mene je i belo meso pohovano
100 gr puter ili margarin
3kom jaja
100gr prezla
po ukusu so
po ukusu biber
po ukusu majcina dusica
Batake operemo zasecemo uzduzno ostrim nozem na cetiri mesta i spikujemo malim grancicama majcine dusice,posolimo,pobiberimo.Belo meso uvaljamo u zacaine.Puter ili margarin otopimo u mikrovalnoj da bude u tecnom stanju a jaja umutimo

Meso paniramo na sledeci nacin puter,prezla,jaja,prezla.Sve to radimo lagano da prezla ne bi skliznula i meso redjamo na pek papir i pecemo u rerni na 180 stepeni oko 30-40 min, zavisno od rerne dok prezla ne porumeni.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

2 rodjendanske savrsene torte za decije rodjendane

Za rodjendan se uvek premisljamo koju tortu praviti.Ja sam se ovaj put odlucila za ove dve i nisam pogresila,sve mame su trazile recept ,a decica su ih sa slascu jela .Evo dva recepta mozda nekom zatrebaju,Slika levo je obicna plazma torta recept za nju imate OVDE.Odlicna je jer je brza i ne pece se,Slika desno je coko moko kremasta torta koja je pobrala sve simpatije,a sto je najvaznije ima je puno recept za nju je OVDE

Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekoj mami zatreba ideja.

Posne tulumbe

3 čaše (od 2 dl) vode
1/2 čaše ulja
2 čaše brašna
500 g šećera
1 kesica praška za pecivo
1/2 kašičice limuntusa
Priprema

2 čaše vode i pola čaše ulja prokuvati, pa skloniti sa ringle i umešati brašno sa praškom za pecivo. Sjedininti mikserom, dodatak za testo. Ostaviti da se prohladi. Šećer preliti sa čašom vode, dodati lumuntos i staviti da se kuva, nekih 7-8 minuta. Špric za tulumbe puniti testom, pa istiskivati na pleh obložen pek papirom velicine po zelji. Preseći na željenu veličinu tulumbe i staviti da se peku u zagrejanoj rerni na 220 C, dok ne dobiju zlatno smeđu boju. Vruće tulumbe preliti sa sirupom i ostaviti da upijaju bar dva sata.Podelite recept na fb sa prijateljima vreme je posta mozda nekom zatreba.Recepte za najlepsa posna jela imate OVDE.
Recepte za najlepse posne kolace imate OVDE.Recepte za najlepsa posna predjela imate OVDE

Posne rafaelo kuglice


250 gr margarina
200 gr prah secera
100 gr mleka u prahu biljnog porekla tj trazite u zdravoj hrani posno mleko u prahu znace oni
150 gr kokosa
oko 30 kom celih pecenih lesnika
jos malo kokosa za dekoraciju

Penasto umutiti mikserom margarin (najbolje je da margarin pre mucenja dostigne sobnu temperaturu ) i prah secer. Dodati mleko u prahu i nastaviti sa mucenjem, zatim dodati kokos. Od dobijene smese praviti kuglice unutar svake staviti po jedan ceo lesnik. Kuglice valjati u kokos i ostaviti ih da se stegnu.Vreme je posta podelite recept sa prijateljima na fb mozda zatreba.Recepte za najlepsa posna jela imate OVDE.
Recepte za najlepse posne kolace imate OVDE.Recepte za najlepsa posna predjela imate OVDERecept za posno jelo sa paprikom iz tursije i ajvarom .VIDEO  imate OVDE.  Recept za POSNE Cupavce za par minuta koji se ne peku VIDEO imate OVDE

Dorucak-vecera ili uzina-pogacice sa cvarcima


1 kg glatkog brašna
1/2 l mlijeka 1 kockica svježeg kvasca
1 kasicica šećera 1 velika kasika soli
 400 g mljevenih čvaraka
malo ulja 2 jaja
Kvasac i šećer staviti u toplo mlijeko da se ukvasi. U zdjelu staviti brašno, sol i jedno jaje i sve zamijesiti toplim mlijekom u kojem je nadošli kvasac. Zamijesiti meko tijesto. Na kraju po ruci kojom mijesite pospite malo ulja i sve još malo premijesite, da se tijesto odvaja od posude.Tijesto ostaviti da se diže 20-ak minuta i razvaljati ga u pravougaonik. Dvije trećine tijesta premazati mljevenim čvarcima. Trećinu tijesta na kojoj nema čvaraka prebaciti preko druge namazane trećine, pa preko toga prvi dio, tako da bude tri sloja. Ostaviti 10-ak minuta.Opet razvaljati i opet presložiti na tri dijela. Ostaviti opet 10-ak minuta i ponoviti postupak.Kada četvrti puta razvaljate tijesto (to je zadnji put) opet ga presložite na tri dijela i tako stavite u namaštenu tepsiju. Odmah izrežite na zeljene oblike i ostavite da "krene", bar dok se pećnica ne zagrije na 200 stupnjeva. Tada namazati razmućenim jajetom i staviti peći oko pola sata. Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Ideja za dekoraciju Uskrsnjeg stola i video recepti za farbanje jaja









postupak za usi od salvete video imateOVDE

 

najlepsu i najlaksu i najbogatiju dekoraciju od salvete za uskrs imate OVDE
ideje sa jajima za uskrsnji sto kao iz casopisa imate OVDE
u ovom videu imate moje ideje za dekoraciju za VASKRS.ove godine ovako ce izgledati kod mene


Za Uskrs se sve domacice trude da trpeza bude bogata,u tome nam sem hrane pomazu i dekoracije.Evo jedna ideja kako da ulepsate praznicnu trpezu.Pratite slike i jaje umotajte u salvetu da bude kao zec,deca ce se sigurno obradovati.Ideja je sa interneta ali ce koristiti sigurno.

USKRSNJU PLETENICU I ZECA OD TESTA IMATE OVDE 










Podelite ideju sa prijateljicama na fb sigurno ce im trebati
 KLIKER JAJA imate OVDE najlepsu i najlaksu i najbogatiju dekoraciju od salvete za uskrs imate OVDE
.Recept za dekupaz jaja imate OVDE a za mermerna jaja imate OVDE.Novi nacin za jaja u lukovini imate OVDE.Kako izbeliti jaja imate OVDE.Novu jednostavnu metodu za jaja da se klinci zabave sa vama imate OVDE.Najzdraviju metodu u lukovini na par nacina imate OVDE -svetlucava jaja sa secerom imate OVDE
Farbanje na pari imate OVDE-Farbanje jaja sa krep papirom imate OVDE
Par ideja sa lukovinom imate OVDE USKRSNJU PLETENICU I ZECA OD TESTA IMATE OVDE 







Pile na Flasi od PIVA prste da polizes

1 manje pile ili dva (ako je preveliko neće stati vertikalno u pećnicu)
1 boca malog piva
vegeta, so
povrce po zelji
Priprema

Pile iznutra i izvana natrljajte s Vegetom pa ga nataknite na opranu bocu piva (skinuti sve etikete s boce). nataknete pile na bocu, skinite čep Pile nataknuto na bocu stavite u okomitom položaju u tepsiju, a oko pileta stavite narezan krompir, luk, papriku, sta je po volji Sve posolite, i nauljite Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 90 minuta na 200 °C. Krompir i povrće povremeno promiješajte pazeći da se pile i boca ne prevrnu. na vrh pileta se stavi malo folije da ne izgori taj deo gore.podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba ova ideja.

Kokos kockice

 Sastojci za testo:
5dag. maslaca
25dag. kristal secera
4 jaja
1 vanilin secer
1 limun-korica i sok
2dl. mleka sobne temperature
25dag. brasna t-400
1 prasak za pecivo
10dag. kokosovog brasna
preliv
25dag. kristal secera
1 vanilin secer
2,5dl. mlijeka
12dag. cokolade za kuvanje
5dag. maslaca 

Priprema:maslac, secer, vanilin secer i jaja dobro izmiksajte.Brasno, kokosovo brasno i prasak za pecivo izmijesajte skupa.Sastavite obe smijese, dodajte sok od limuna, ribanu limunovu koricu od pola limuna i na kraju mlijeko.Kalup ili lim za pecenje premazite maslacem pospite brasnom, stavite smijesu i pecite na 200C 20 minuta.Kada je peceno izrezite na kocke.i prelijte prelivom Sastojke za preliv pomijesajte i kuhajte na laganoj vatri kad se zgusne, prelijte preko gotovog kolaca.Pospite sa kokosovim brasnom.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept