Isto ga pravim kao i sa visnjama i tresnjama jagodama i sezonskim vocem
Za ovaj kolač potrebno nam je
4 jajeta, umutiti prvo belance pa žumance, dodati šolju i po od jogurta šećera,
času jogurta ili kiselog mleka,
vanil šećer, čašu ulja,
dve čaše brašna i prašak za pecivo.
Sve to dobro umutiti, sipati u podmazan pleh, pobacati raspucene sljive i peći u rerni na 180 c.
Kada je gotovo posuti šećerom u prahu.
Podelite recept sa prijateljima na fb sezona je sljiva zatrebace mozda nekom.
Pomiješajte vodu i sirce i u tome otopite šećer i sol (nije potrebno zagrijavati).
U staklenke sa krastavcima stavite bibera 10-ak zrnci,
Zalijte pripremljenom otopinom.
Na dno širokog lonca stavite kuhinjsku krpu i na to staklenke krastavaca. Pazite da se međusobno ne dodiruju kao ni sa zidom lonca.
Stavite na peć i zagrijavajte vodu do vrenja. Kad se počnu stvarati mjehurići kao kod kuhane vode, isključite. Ako nemate više krastavaca za zimnicu, ostavite u loncu da se ohlade. Ako imate još krastavaca, onda lonac stavite pod pipu i tankim mlazom hladne vode izmijenite vruću za hladnu, Iz ohlađene vode izvadite staklenke i ponovite postupak sa sljedećom turom.Na ovaj nacin se meni nikad ne ukvare.vodite računa da su staklenke dooobro zatvorene
. Ja to provjeravam tako da svaku staklenku okrenem naopako…ne smije procuriti! To je bitno između ostalog i zato da vam voda ne uđe u staklenku.Podelite ovaj jednostavan i lak recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za najbolju zimnicu na hladno imate OVDE-RECEPT ZA NAJLEPSE KRASTAVCE NA HLADNO IMATE OVDE-Recept za papriku u pavlaci imate OVDE-Recept za jeger Zimnicu mnogo jednostavniju od ajvara imate OVDE-Recept za papriku punjenu kupusom po starinski bez hemije imate OVDE-Recept za najlepsu barenu papriku bez hemije imate OVDE
Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE.Recept za starinski ajvar imate OVDE,RECEPT ZA NAJBOLJI PRESOLAC ZA KRASTAVCE KOJI SE NIKAD NE POKVARE IMATE OVDE.Recept za punjene krastavce imate OVDE.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE.Recept za krastvace ukiseljenje sa hlebom imate OVDE
1 kg trešanja
7,5 dl rakije
0,5 kg šećera
Trešnje oprati i očistiti tako da im se odreže peteljka, ali samo do polovice.
Nekad stavim i bez peteljki.
Trešnje staviti u veću staklenku i preliti ih rakijom.
Zatvoriti staklenku i ostaviti da odmaraju 3 nedelje, ali ne na suncu!!!
Vremenom ce promeniti boju,
Nakon toga trešnje ocijediti, a u rakiju staviti šećer, dobro izmješati da se šećer otopi
. Trešnje ponovno rasporediti u staklenku i preliti rakijom u kojoj je otopljen šećer,zatvoriti i ostaviti da počiva 2 meseca. Nakon toga spremno je za upotrebu.PODELITE SA prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Jos puno mojih brzinskih video recepata imate OVDE
Recept za najlepsu salatu uz sve vrste pecenja sa pecenom paprikom imate OVDE
1 kasicica pirea od crvene paprike ide u original receptu ali kod nas nema da se kupi pa moze i bez njega
100 ml maslinovog ulja
so,crvena paprika,biber, timijan
100ml vode
U dubljoj posudi sastaviti batake sa jogurtom,paradajz pireom,pireom od paprike,maslinovim uljem,izrendanim bijelim lukom i zacinima. Batake dobro natrljati smjesom i ostaviti u frizider da odstoje 1 sat. Ponekad svratite do frizidera pa ih ponovo promijesajte da sto bolje upiju sos.U posudu za pecenje istresti batake i doliti vodu. Staviti aluminijsku foliju i peci pola sata na 200 stepeni. Zatim foliju maknuti i peci jos 15-tak minuta da lijepo porumeni.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Obavezno pogledajte i recept za tortu sarmu recept se nalazi OVDE,Recept za cufte u omotu imate OVDE,Recept za krompir u slanini koji ce vas oduseviti imate OVDE,Recept za cevape u krompiru imate OVDE
2 dl gaziranog soka od pomorandže (ja sam stavila Fantu)i
saka seckanih zele bombona
za glazuru topljeni eurokrem ili slag
U jednu veliki činiju (jer ovo je stvarno velika masa…ipak idu 2 kutije keksa) umešati sve sastojke pa polako dolivajte sok od pomorandže (u ovom slučaju Fantu).
Mešajte rukama dok se svi sastojci dobro ne sjedine i po potrebi dodati još soka (Treba biti gusta masa, a opet ne pregusta i nikako ne presuva…tako da je možete fino oblikovati.Na okrugli kalup ili koji god moj je ovaj u obliku cveta…možete praviti razne oblike rasporedite masu.Istopiti eurokrem pa ga premazati kad se torta stvrdne,ukrasiti po zelji.
3) Zacini: Vegeta, aleva paprika, beli luk (svez ili u prahu), suvi bosiljak ili persun, krem supa od sampinjona
Casom koja ima tanke stranice ili modlom (od tankog lima) vaditi krugove zeljene velicine. Ja sam koristila casu Varjacom praviti rupu na sredini.U posudu sipati ulje i dodati zacin po zelji. Ja sam za prvu turu stavljala malo aleve paprike i vegete, za drugu sam sa uljem pomesala malo krem corbe od pecuraka i za trecu izrendala beli luk u ulje i dodala vegetu i suvi bosiljak. Svaki kruzic premazati cetkicom sa obe strane.Ubaciti u zagrejanu rernu (180C). Peci kratko. Nekih par minuta.
Proveriti da li je hleb krckav i tvrd. Paziti dobro da ne zagori Ako vam nije jasan postupak imate ga OVDE u slikama,podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
U mleveni keks dodati cimet, med i rastopljeni maslac. Dobro promiješati i utapkati u kalup sa odvojivim obručem,U posebnoj posudi dobro izraditi šlag. U drugoj posudi izmiksati krem sir sa limunovom koricom, limunovim sokom, šećerom i bourbon šećerom. Želatinu preliti sa 4 žlice vode i pustiti da nabubri. Nakon toga na laganoj vatri zagrijati 1 dcl mlijeka i u njemu otopiti želatinu (nipošto ne zavrijeti). Kada se otopi, dodati u smjesu od sira, i lagano nakon toga ručno umiješati šlag. Preliti preko podloge od keksa i staviti u hladnjak da se stisne.Dok se torta hladi, u lonac staviti maline i preliti sa vodom i šećerom te zavrijeti. Želatinu pripremiti na isti način kao u prethodnom koraku. Kada smjesa od voća zakuha, ugasiti vatru i dodati želatinu te ju miješajući otopiti. Posudu staviti na hladno mjesto otprilike pola sata dok se ne počne zgušnjavati, te povremeno miješati.Kada je preljev od voća postao gušći polako preliti preko torte, te ostaviti u hladnjaku preko noći da se sve dobro stisne.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
Napravite sami , kapi koje isceljuju prosirene vene,sa kojim sve vise ljudi danas kuburi.Pokusajte da napravite ove kapi i poboljsajte svoju cirkulaciju,Sve sastojke iz recepta mozete kupiti u prodavnicama zdrave hrane. Dobre su za sve one koji imaju problema za proširenim venama, trombozom, slabom cirkulacijom i hemoroidima.
1 litar domace komovice
50 g lista susene koprive
5o grama lekovite biljke ive
50 grama kantariona
U veliku teglu za koju imate poklopac sipajte sve ove biljke zalijte litrom prave komovice i dobro promesajte.Zatvorite dobro teglu i drzite 3 nedelje na suvom i hladnom mestu . Posle 3 nedelje dobro procedite kapi i sipajte u flasu koju je najbolje drzati u frizideru. Kapi se piju jednom dnevno po jedna mala kasicica,najbolje ujutru.Podelite recept na vas fb,mozda nekom zatreba.
500gr mešanog mlevenog mesa
500gr malo obarenog krompira
1 glavica crvenog luka
1 jaje
1 kašika pavlake
so
biber
začini
Sve sastojke sjediniti, s tim da krompir izrendate, te oblikovati veće ćevape.Ćevape umočiti u jaje pa u prezle i pržiti u vrućem ulju.Pečene servirati na tanjir i preliti sosom .Sos napraviti od 1 pavlake i 100gr majoneze te malo sjeckanog peršunovog lista.Prilog po želji.Ja sam imala pire krompir.
Maline, secer i rakiju pomesati pa sipati u sire staklene flase.
Dobro zatvoriti i pustiti da stoji na suncu 21 dan. Flase treba vise puta promuckati, da se sadrzaj dobro promesa.
Liker se procedi kroz gazu i sipati u manje flase.
Odloziti na hladno i tamno mesto.Recept za jeger Zimnicu mnogo jednostavniju od ajvara imate OVDE
Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za liker od tresnje imate OVDE.Recept za liker od kore limunA imate OVDE.RECEPT ZA LIKER OD BRESKVE imate OVDE.
REcept za liker od visanja imate OVDE.Sok od zove i mente imate OVDERecept za papriku punjenu kupusom imate OVDE.Recept za starinski ajvar imate OVDE,RECEPT ZA NAJBOLJI PRESOLAC ZA KRASTAVCE KOJI SE NIKAD NE POKVARE IMATE OVDE.Recept za punjene krastavce imate OVDE.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE.Recept za krastvace ukiseljenje sa hlebom imate OVDE-Recept za strudlu sa korama za pitu imate OVDE
Recepte i video recepte kako da sami napravite slatki sto za decije rodjendane imate OVDE Recept za brzinsku tortu sa keksom i jogurtom koja se ne pece imate OVDE
Recept za domacu sokatu imate OVDE
Recept za domaci zdrav sirup imate OVDE-RECEPT ZA LIKER OD JAGODA I ZOVE IMATE OVDE-Recept za dzem bez hemije po starinski imate OVDE
testo:
6 šoljica brašna
2 šoljice ulja
3 šoljice vode
4 šoljice šećera
1 kesica praška za pecivo
1 kesica vanilin šećera
voće:
oko 200g višanja ili nekog drugog voća
posna cokolada menaz za glazuru
Umutiti sastojke za testo. Podeliti masu na dva dela .Pola mase sipati u podmazanu tepsiju, a kad se malo zapeče oko 10 minuta naređati višnje i preliti ih ostatkom umućene mase.. Peći dok ne porumeni, na 220 stepeni.
Odozgo kad je gotov izliti glazuru od posne menaz cokolade ili Posuti šećerom u prahu, seći kad se malo ohladi da ne splasne.
Sezona je posta podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recepte za najlepsa posna jela imate OVDE.
Recepte za najlepse posne kolace imate OVDE.
Rolat
10 jaja
10 kasika secera
10 kasika brasna
1 pr. za pecivo
2 kasike tople vode
KREMA
800 ml mlijeka
2 pudinga od vanilije
6 kasika secera
1 kg banana
sok od pola limuna
200 gr margarina
500 gr dzema od kajsija
Dekoracija
500 ml slaga
Od gore navedenih sastojaka napraviti rolat.
Prvo dobro izmiksajte bjelanjke i onda dodajte secer.Dobicete divnu masu.
Sad zumanjke izmiksajte sa 2 kasike tople vode i polako ih dodajte smjesi od bjelanjka.
Brasno i pr. za pecivo izmjesati zajedno i sad nemojte koristiti mikser vise, nego uzmite zicu i polako smjesi dodajte brasno.
Ispecite rolat i odmah takav topao uvaljati u suhu krpu koju ste posuli secerom u prahu.Ostavite da se potpuno ohladi.Premazati ga sa pekmezom od kajsija.
Napravite kremu tako sto cete skuhati puding i ostaviti da se potpuno ohladi.
U leden puding stavite margarin i dobro izmiksajte.
Banane isjecite na kolutice i pospite limunovim sokom.
Sad lijepo na tacnu stavite 6 kolutova rolata koji ste sjekli na 1 cm.Oblikujte kao cvijet .U sredinu stavite jos 2 koluta rolata.
Premazite kremom.Preko kreme stavite banane.
Preko banana opet krema,a preko kreme ponovo rolat.
Rolat premazite sa kremom i opet poredajte banane.Ako vam je ostalo malo kreme stavite je preko banana.
Tortu dekorisite sa slagom.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
Ocistimo oko pola kilograma krompira,isecemo na kockice i stavimo da se kuva. U medjuvremeno isecemo glavicu crnog luka na sitne kockice, proprzimo na malo ulja dok ne promeni boju ili ne postane staklast. Mozemo umesiti testo za rezance ili skuvati kupovne .
Kuvani krompir procediti,
Kada se krompir procedi staviti ga U proprzeni luk, zaciniti po zelji, mozete staviti po zelji i kasikicu Aleve paprike
. Dosuti testeninu i promesati koji put da se smesa sjedinje.podelite recept sa prijateljima mozda nekom zatreba.Recepte za najlepsa posna jela imate OVDE.
Recepte za najlepse posne kolace imate OVDE.Recepte za najlepsa posna predjela imate OVDE
Ispeći posebno 2 kore. Svaka kora ide od 6 jaja 6 kašika šećera 12 kasika mlevenih oraha i 4 kašike brašna
Fil:U pola litre mleka skuvati 4 kašike brašna 2 kašike šećera(prethodno od 1/2 l.mleka
uzeti malo da bi se razmutilo brašno i šećer kao za puding) pa dodati u vrijuće mleko
i skuvati kao puding.Voditi računa da ne zagori. U to dodati 200 gr. čokolade.
Kada se braon fil ohladi dodati umućene dve pakle putera 500 gr.sa 200 gr, šećera u prahu.Fil dobro umutiti da bude vazdušast i dodati 1 žumance dok mutite.umutiti slatku pavlaku filovati koru fil pavlaka kora fil pavlaka.
Ukrasiti po zelji
Za ovu brzu i lagano tortu potrebno nam je sledece: 600ml mleka, 2 pudinga od vanile, 4 kasike secera, 150 gr margarina, 100 gr secera u prahu, 500ml slatke pavlake, keksa ( moze petit, piskote, plazma,bevita, turski keks) ,u ovom slucaju petit 300 gr jagoda ( moze i bilo koje drugo voce ) i mleko za potapanje keksa ( ako su u pitanju piskote i turski keks, mleko vam nije potrebno
Skuvati puding na uobicajan nacin,ohladiti. ulupati margarin sa secerom u prahu ,dodati ohladjen puding i sve izmutiti. Ulupati slatku pavlaku i dve kasike dodati u puding,a ostatak iskoristiti za filovanje. Kalup obloziti prijanjajucom folijom ili najlonskom kesom i redjati na sledeci nacin: keks,slatka pavlaka,voce,puding.Ponoviti opet ceo postupak.Na kraju treba poredjati keks ,jer se torta prevrne na tacnu,posle dva sata stajanja u frizideru. Mozete ukrasiti tortu ostatkom slatke pavlake ili slagom, u zavisnosti sta volite,Podelite ovaj jedonstavan recept sa prijateljma na fb.