Sjediniti biljnu mast ili u mom slucaju margarin i šećer, zatim dodati vodu sa nadošlim kvascem i brašnom zamesiti testo. Ostaviti da testo nadođe zatim raditi krofne po vašem uobičajenom načinu.Podeite recept sa prijateljima na fb vreme je posta .
Testo: 300 gr brašna,1/2 vrećice praška za pecivo,100gr šećera,100 gr putera,2 kašike kisele pavlake, 1 kašika ruma,1 kašičica ekstrakt od vanile,1 jaje.
Crveni fil: 250 gr višanja (mogu jagode,maline,borovnica...),1 puding od vanile,100 gr bele čokolade,100 ml voćnog jogurta od višanja.
Beli fil: 300 ml mleka,1 puding od slatke pavlake,100 gr bele čokolade,2 kašike belog eurokrema.
Glazura: 100 gr bele čokolade,2 kašike ulja.
Priprema se:
Za testo brašno,šećer,prašak za pecivo i puter dobro sjedinimo dodamo jaje pavlaku,rum ekstrakt od vanile pa dobro umesimo.Testo podelimo na 5 jednakih loptica.Između dva papira za pečenje razvučemo na 20x30cm veličine skinemo gornji papir i sa donjim zajedno prebacimo u tepsiju i ispečemo u rerni ugrejanoj na 180 stepeni da ostanu bele.
Za voćni fil višnje u blenderu izmiksamo sipamo u šerpu i kad uvri dodamo voćni jogurt pomešan sa praškom za puding.Kad se skuvalo skinemo sa vatre dodamo izlomljenu belu čokoladu i mešamo dok se ne istopi.Ostavimo da se ohladi.
Za beli fil skuvamo u mleku puding u vrelo dodamo izlomljenu belu čokoladu i beli eurokrem i kad se sve to otopi ostavimo da se ohladi.
Filujemo 1.kora+beli fil+2.kora+voćni fil+3.kora+beli fil+4.kora+voćni fil+5 kora.Odgore čokoladna glazura.i fondan.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za najlepsu sladoled tortu koja se ne pece imate OVDE.Recept za najlepsu cokoladnu vocnu tortu koja se ne pece imate OVDE.
Izmesajte sve sastojke i sipajte smesu u kalup za projice, prethodno namazan margarinom i posut sa malo brasna, ali samo do 2/3 visine kalupa.Projice pecite u prethodno zagrejanoj pecnici na 200 C oko 30-tak minuta.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
Recept: Kora: 7 jaja 14 kašika šećera 10 kašika brašna 2 kašike kakao praha 7 kašika vode 1 prašak za pecivo
Fil: 0,5 l mlijeka 6 kašika gustina 6 kašika šećera 1 margarin
Preliv: čokolada za kuvanje, malo ulja kokos
Priprema: Kora: Mikserom umutiti jaja i šećer,zatim dodati vodu. Potom prosijati brašno,prašak za pecivo i kakao i dodati masi.Peći na oko 200 stepeni.kad je kora pecena vaditi sa malom casicom krugove i seci ih na pola,sastavljati polutke sa filom i okolo ih uvaljati sa kokosom.Od gore na gotovu subaricu izliti glazuru polako. Fil:se pravi tako sto se skuva mlijeko i gustin,a zatim ostaviti da se dobro ohladi.Mikserom umutiti margarin i šećer i umesati u fil.
500 gr masti
7 kas secera
2 kom jaja
200 gr mljevenih orasa
100 gr sitno sjecenih orasa
1dcl mlijeka
1 izrendana kora od limuna
1 prasak za pecivo
brasno po potrebi
Mikserom pjenasto umutiti mast i secer,dodati jaja i nastaviti mutiti jos malo.Iskljuciti mikser dodati koricu od limuna, mlijeko,sjeckane i mljevene orase.
Nastaviti mutiti mikserom jos malo postepeno dodajuci brasno pomijesano sa praskom za pecivo.Iskljuciti mikser i tijesto istresti na radnu povrsinu koju smo prethodno posuli brasnom.
raditi tijeso uz postepeno dodavanje brasna.Tijesto ne treba da bude premekano ali ni pretvrdo.Kalupe za sape posuti brasnom stavljati tijesto i peci.
Pecene sape uvaljajte u secer prah.Svinjsku mast mozete zamijeniti biljnom masnocom ili margarinom.Podelite recept sa prijateljima na fb mozfa nekom zatreba.Video recept za sape imate ovde
Testo: 300 gr brašna,1/2 vrećice praška za pecivo,100gr šećera,100 gr putera,2 kašike kisele pavlake, 1 kašika ruma,1 kašičica ekstrakt od vanile,1 jaje.
Crveni fil: 250 gr višanja (mogu jagode,maline,borovnica...),1 puding od vanile,100 gr bele čokolade,100 ml voćnog jogurta od višanja.
Beli fil: 300 ml mleka,1 puding od slatke pavlake,100 gr bele čokolade,2 kašike belog eurokrema.
Glazura: 100 gr bele čokolade,2 kašike ulja.
Priprema se:
Za testo brašno,šećer,prašak za pecivo i puter dobro sjedinimo dodamo jaje pavlaku,rum ekstrakt od vanile pa dobro umesimo.Testo podelimo na 5 jednakih loptica.Između dva papira za pečenje razvučemo na 20x30cm veličine skinemo gornji papir i sa donjim zajedno prebacimo u tepsiju i ispečemo u rerni ugrejanoj na 180 stepeni da ostanu bele.
Za voćni fil višnje u blenderu izmiksamo sipamo u šerpu i kad uvri dodamo voćni jogurt pomešan sa praškom za puding.Kad se skuvalo skinemo sa vatre dodamo izlomljenu belu čokoladu i mešamo dok se ne istopi.Ostavimo da se ohladi.
Za beli fil skuvamo u mleku puding u vrelo dodamo izlomljenu belu čokoladu i beli eurokrem i kad se sve to otopi ostavimo da se ohladi.
1 kg brasna tip 400
500 ml kisele/ mineralne/ vode ja stavljam osvecenu vodicu ali ako je nemate stavite obicnu ili kiselu
40 g svezeg kvasca
4 kasicice secera
3 kasicice soli
9 kasika ulja
vodu zagrejati da bude mlaka,u 1 dl vode
staviti secer i kvasac da nadodje.
Brasno pomesati sa preostalim sastojcima,
dodati uskisli kvasac i umesiti glatko, uz postepeno dodavanje ostatka vode,meko testo koje se ne lepi za ruke.Pokriti testo i ostaviti ga da udvostruci volumen.
Nakon toga na pobrasnjenoj podlozi razviti testo Podeliti testo na dve lopte.
Od jedne lopte vece oblikovati hleb a od druge manje polovine oblikovati ukrase po zelji pletenice ,slova pticice,zito sta vam je po volji.Ova slika je naopako okrenuta pa se ne vide slova ispravno.Sloziti u podmazanu serpu i ostaviti ga da kisne
dok ne udvostruci velicinu.
Zagrejati rernu na 200 stepeni i peci pecivo do rumene boje..
Mozete ga pre pecenja premazati uljem, a mozete
i nakon pecenja uraditi isto.Podelite recept na fb mozda zatreba prijateljima vreme je posta.Recept za posno jelo sa paprikom iz tursije i ajvarom .VIDEO imate OVDE. Recept za POSNE Cupavce za par minuta koji se ne peku VIDEO imate OVDE
Rastopite secer u malo vode i stavite da prokljuca 2-3 minuta, pa dodajte margarin i mjesajte dok se potpuno ne otopi.Zatim dodajte mlj. keks, orase i kakao.Dobro promjesajte i sjedinite masu. Svaki list oblande zamotajte u vlaznu krpu i ostavite da omekani. Pripremljenu masu podjeliti na pola i namazite oblande.Uzduz poredajte krem bananice, pazljivo uvijte u rolat i ostavite da se suse.Podelite recept sa prijateljima mozda nekom zatreba,
10 kg ubranih cistih kupina izgnjeciti jako dobro rukama u vecem emajliranom loncu dok se svaka kupina ne rasprsne (zapremine oko 20 litara), dodati najmanje 2 kg secera, a ne vise od 3 kg secera, sve dobro izmesati drvenom varjacom, pokriti platnom koje povezati na vrhu lonca i ostaviti da stoji na podu (kod mene na betonskoj podlozi) u hladnijoj prostoriji 10 dana. Za ovo vreme kupina ce da prevrije, komina kupine ce se u debelom sloju izdici na gore, a ispod nje ce ostati vino. Lonac sa vinom i kominom podici na ravnu stolicu, niz zid lonca spustiti PVC crevo do dna lonca, povuci ustima vazduh iz creva i otociti vino u odgovarajucu posudu.
Zaostalu kominu od kupine procediti kroz gustu gazu i stiskanjem komine iscediti vino zaostalo u toj komini. Lonac dobro oprati, posusiti ga i u njega vratiti ocedjeno vino, dodati 1 kg secera, dobro promesati, povezati platnom lonac i ostaviti na istom hladnom mestu da stoji 10 dana. Potom pomocu PVC creva, koje ne spustati do dna lonca otociti vino, koje vec pocinje da se bistri, a na dnu lonca ce ostati glatko staklasti talog koji prosuti, lonac oprati, posusiti ga i u njega opet vratiti otoceno vino, a ako vino nije dovoljno slatko, ne sme biti preslatko, jer onda nije pravo vino, dodati odgovarajucu kolicinu secera, koju promesati dobro drvenom varjacom, povezati lonac platnom i ostaviti na istom mestu da stoji 10 dana.
Tako postupati najmanje dva meseca, tj. sve dok ne prestane fermentacija vina, a ona ce prestati kada na dnu lonca ne bude ili bude zanemarljiva kolicina onog finog taloga. Ja pretakanje vina iz lonca vrsim sve do kraja meseca oktobra, kada vino koje je fermentisano i ima zadovoljavajucu slatkocu sipam u stakleni balon u kom ga cuvam za upotrebu. Vino od kupine sadrzi veliku kolicinu gvozdja, vecu nego sveza kupina, pa je preporucljivo da ga piju svi koji imaju nizak nivo hemoglobina u krvi, odnosno koji su malokrvni, radi ciscenja krvnih sudova, protiv holesterola i triglicerida. Nema boljeg leka za malokrvnost od vina od kupine.Podelite sa prijateljima na fb ovaj koristan recept mozda nekom zatreba. Dovoljno je za odrasle osobe da dnevno popiju tri decilitra ovog vina.Recept za domaci zdrav sirup imate OVDE-RECEPT ZA LIKER OD JAGODA I ZOVE IMATE OVDE
Paprike operite, posušite, poprskajte uljem i posložite na tepsiju za pečenje.Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C dok paprike ne omekšaju, a kožica se počne odvajati.
.Izvadite ih iz pećnice i prekrijte alufolijom pa ih ostavite neka odstoje oko 10 minuta.Zatim paprikama ogulite kožice nožem za povrće i voće, uklonite sjemenke i peteljke pa ih stavite u pripremljenu posudu.Ovako pecenu paprike mozete odmah iskoristiti u salati sa uljem i belim lukom, a mozete i spremiti u zamrzivac pa vaditi po potrebi.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba-RECEPT ZA NAJEPSU SALATU SA PECENIM PAPRIKAMA IMATE OVDE
..Recept za pecene paprike u marinadi imate OVDE.Recept za kremastu salatu sa pecenim paprikama imate OVDE
mutite 3 belanca sa 3 kašike šećera, dodajte jedno po jedno 3 žumanca, i dalje mutite pa dodajte 1 kašiku ulja i 3 velike kašike neskvika.3 kašike brašna pomešajte sa jednim praškom za pecivo pa dodajte u prethodnu smesu polako mešajući varjačom. Izlijte u podmazan pleh i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15 minuta.Napravite 3 ovakve kore. Kada se ohlade kore svaku preliti čokoladnim mlekom.Za prvi fil umutite varjačom 1 kanticu pavlake sa 250 g prah šećera i 300 g mlevene plazme.Za drugi fil penasto umutite 1/2 kg šlaga sa 4,5 dl kisele vode.Ređajte koru, premažite je 1/3 prvog fila pa 1/3 drugog fila mala razlika je u boji fila tako da je svejedno sto se tice fila kako cete redati.Stavite drugu koru pa opet 1/3 prvog fila pa 1/3 drugog fila pa treću koru i 1/3 prvog pa 1/3 drugog fila. Od gore i sa strane celu tortu premažite sa još 2 penasto umućena šlaga.Ukrasite po želji.Podelite recept sa prijateljima na fb jer je torta izdasna i ima je dosta,mozda nekoj mami zatreba za rodjendan ideja.
i jedan margarin za kolace i jagoda po zelji ja nisam puno stavljala
Skuvati puding ko sto pise na kesici i ostaviti da se ohladi, u medjuvremenu umutiti šlag i posebno margarin.u ohladjeni puding staviti margarin i sjedinjiti.
Na tacnu redjati red keksa ,pa red pudinga i slaga i onda na njih jagode iseckane ali ne na svaki red da ne bude previse....i tako dok se ne utrosi materijal.
Keks niposto ne umakati . Od ostatka šlaga ukrasiti tortu.Podelite ovaj jednostavan recept sa prijateljima na fb.Jos puno mojih brzinskih video recepata imate OVDE
Recept za najlepsu salatu uz sve vrste pecenja sa pecenom paprikom imate OVDE
Tortu sa kiselom pavlakom i sladoledom iz kesice imate OVD
Potrebno je:
400 g šampinjona
1 srednji struk praziluka
1 ljubičasti luk
1 veći paradajz
2 sveže paprike
1 sveža ljuta papričica
100 ml pasiranog paradajza
3 veća čena belog luka
1 kašika aleve paprike
80 ml vode
1 kašičica brašna
suvi biljni začin
biber
posna testenina
Priprema
1
Ljubičasti luk iseckati na kockice i staviti ga u odgovarajuću posudu. Dodati praziluk, isečen na krugove. Preliti sa. vrlo, malo vode, poklopiti i staviti da se krčka, na tihoj temperaturi.
2
Kada luk, omekša dodati, iseckanu ljutu i svežu papriku. Promešati. Paradajz oljuštiti, iseckati na kockice i ubaciti u povrće. Naliti sa pasiranim paradajzom i posuti sa suvim biljnim začinom i biberom (začine staviti po ukusu). Ostaviti da se krčka 10-ak minuta, pa dodati šampinjone, isečene na deblje listiće, kao i, sitno iseckani, beli luk.
3
Ostaviti da se krča, u polupokrivenoj posudi, dok pečurke ne omekšaju. Zatim u 80 ml vode razmutiti jednu kašičicu brašna, pa preliti preko gulaša. Promešati i posuti sa alevom paprikom. Krčkati još 2-3 minuta, skloniti i poslužiti sa, obarenom, posnom testeninom.Podelite recept sa prijateljima na fb vreme je posta mozda nekom zatreba.Recepte za najlepsa posna jela imate OVDE.Reecept za najlepsu posnu salatu za slave imate OVDE-Recept za najlepse POSNE kolace sa bananom za par minuta imate OVDE
Recepte za najlepse posne kolace imate OVDE.Recepte za najlepsa posna predjela imate OVDE
Trešnje operite i očistite od eventualnog lišća, peteljki, i koštica. Ostavite da otkaplju na ćevćiru.
Uzmite šerpu u kojoj kuvate slatko, sipajte šećer u nju, dolijte vodu i kuvajte na jakoj temperaturi gust sirup. Kad je sirup gotov, spustite u njega trešnje. Kuvajte dalje i dodajte vanilu i sok od limuna. Temperatura štednjaka i dalje treba da bude jaka.
Slatko je gotovo kad sirup sipan iz kašike ne teče u jednom mlazu, već u prekidima, tj. teškim kapima. Tada skinite penu i pokrijte navlaženim platnom.
video recept za slatko bez hemije imate ovde
Ostavite da stoji oko 12 sati. Pripremite čiste, suve teglice i sipajte slatko u njih pazeći da u svakoj bude dovoljno plodova i safta. Povežite celofanom i ostavite na prohladno mesto.Podelite recept sa prijateljima na fb moda nekom zatreba.Jos jedna lepsa kombinacija su mi jagode i zova recept za to imate OVDERecept za liker od kombinacije jagoda i zove imate OVDE
Recept za sok od limuna i zove imate OVDE
Recept za sok od zove i narandze takozvana sokata .jer je ista kao fanta sokata se nalazi OVDE
Brzi dzem od jagoda 4 minute imate OVDE.
Sirup od jagoda koji se ne kuva se nalazi OVDE
Sok od zove i mente imate OVDE
Puno je jos recepata ali sam ovde izdvojila ove.Recept za najbolje i najlakse slatko imate OVDE-Recept za dzem bez hemije po starinski imate OVDE
Potrebno je kilogram petit keksa, dve pomorandze, dva kivija, dve jabuke i dve banane, pola litre mleka, 100gr kakaa i 500 gr.eurokrema .
Sitno iseckati voce, ubaciti u posudu. 250 gr keksa izdrobiti ubaciti u posudu sa vocem, dodati kakao i mleka po potrebi, smesa da bude kompaktna ( cvrsta, ne retka) .Ostatak petit keksa umakati u mleko i slagati, red keksa, red smese od voca. I tako dok se ne potrosi materijal. Zavrsiti sa keksom, ostaviti u frizider da se stegne. Eurokrem rastopiti na pari, napraviti glazuru i premazati tortu. Ukrasiti sa komadima voca.Seci na kocke.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.