Potrebno je:
Testo: 300 gr brašna,1/2 vrećice praška za pecivo,100gr šećera,100 gr putera,2 kašike kisele pavlake, 1 kašika ruma,1 kašičica ekstrakt od vanile,1 jaje.
Crveni fil: 250 gr višanja (mogu jagode,maline,borovnica...),1 puding od vanile,100 gr bele čokolade,100 ml voćnog jogurta od višanja.
Beli fil: 300 ml mleka,1 puding od slatke pavlake,100 gr bele čokolade,2 kašike belog eurokrema.
Glazura: 100 gr bele čokolade,2 kašike ulja.
Priprema se:
Za testo brašno,šećer,prašak za pecivo i puter dobro sjedinimo dodamo jaje pavlaku,rum ekstrakt od vanile pa dobro umesimo.Testo podelimo na 5 jednakih loptica.Između dva papira za pečenje razvučemo na 20x30cm veličine skinemo gornji papir i sa donjim zajedno prebacimo u tepsiju i ispečemo u rerni ugrejanoj na 180 stepeni da ostanu bele.
Za voćni fil višnje u blenderu izmiksamo sipamo u šerpu i kad uvri dodamo voćni jogurt pomešan sa praškom za puding.Kad se skuvalo skinemo sa vatre dodamo izlomljenu belu čokoladu i mešamo dok se ne istopi.Ostavimo da se ohladi.
Za beli fil skuvamo u mleku puding u vrelo dodamo izlomljenu belu čokoladu i beli eurokrem i kad se sve to otopi ostavimo da se ohladi.
Filujemo 1.kora+beli fil+2.kora+voćni fil+3.kora+beli fil+4.kora+voćni fil+5 kora.Odgore čokoladna glazura.i fondan.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za najlepsu sladoled tortu koja se ne pece imate OVDE.Recept za najlepsu cokoladnu vocnu tortu koja se ne pece imate OVDE.
Recepte za 6 kremastih torti imate OVDE