2pudinga od vanilije 8žlicašećera 3 pavlake kisele 1 kompot od kajsije 2preleva za torte
TIJESTO
sve sastojke dobro miksati, staviti u namašćen i pobrašnjen pleh te peći na 180 oko 15min.
puding pomješati sa šećerom i skuvati u mleku, staviti da se malo ohladi.
Dok je još topao umješati kis.pavlaku te miksati do jednolične smjese.Staviti da se skroz ohladi.
Ohlađen biskvit poprskati sokom iz kompota, premazati ga hladnom kremom, na kremu poslagati polovine kajsija iz kompota te sve to preliti sa prelevom za torteDobro ohladiti u frižideru.Recept za najlepsu sladoled tortu koja se ne pece imate OVDE.Recept za najlepsu cokoladnu vocnu tortu koja se ne pece imate OVDE.
kora: 10zumanaca
4kas.secera
3 kas.brasna
1/2p.p
1kas.vode
saum 10 bjelanaca
1 casa secera
agda 3 case secera
170ml vode
visnje
kora:zumanca pjenasto umutiti sa secerom pa dodati vodu,p.p,i brasno i lagano promijesati.sipati u veci pleh od rerne.peci lagano dok ne porumeni i da se kora odvaja od tepsije.saum: 10bjelanaca umutiti sa secerom u cvrst snijeg .dok to mutimo staviti agdu da kuha dovoljno je da 3-4min da prokuha.i lagano muteci na najmanjoj brzini dodavati u tankom mlazu agdu to mutiti oko 20min.zapravo dok taj saum ne postane hladan.servirati ga na OBAVEZNO hladnu koru.po zelji vratiti malo u pecnicu da se zapece saum izmedju kore i malo sauma staviti voce po zelji visnje maline ili jagode pa opet saum ukrasiti po zelji.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za najlepsu sladoled tortu koja se ne pece imate OVDE.Recept za najlepsu cokoladnu vocnu tortu koja se ne pece imate OVDE.
Recepte za 6 kremastih torti imate OVDE
Krompir očistit i narendati na krupno rende. U većoj činiju pomešati izrendan krompir, pavlaku pa začiniti po ukusu. Dodati mast i sve dobro sjediniti.peći u zagrejenoj rerni na 250 stepeni dok ne porumene, ali paziti da krompir ne ostane presan.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
Svakakve sam recepte probala ali ni jedan nije tako ukusan i da se topi u ustima kao obican bakin rolat,Baka uvek kaze koliko kasika secera toliko brasna i jaja,Fil moze po ukusu ,moze pekmez moze slatka pavlaka,voce ma sta god.naravno drugaciji je ako su domaca jaja u to sam se uverila sama.
6 jaja
6 ravnih kasika secera
6 ravnih kasika brasna
1 prasak za pecivo
dzem po zelji(od kajsije,sljiva...
Belanca odvojiti od zumanaca i umutiti penasto mikserom ili rucno tih 6 belanaca sa 6 kas. secera.Kad se dobro umuti u penu dodavati polako 6 zumanaca uz stalno mucenje mikserom.
Dodati 6 ravnih kas. brasna i jedan prasak za pecivo i dalje uz mucenje mikserom...Jos par minuta mutiti.
Pleh podmazati i pobrasnjati i ulijti smesu u pleh.Staviti pleh u rernu zarejanu na 200 stepeniPeci do ne porumeni.Cistu krpu staviti na sto,pa rolat prevrnuti da ispadne iz pleha,krajeve rolata iseci i namazati rolat dzemom ili sta je po zelji dok je vruc i urolati.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
Rezanci se mogu kuvati pa posipati makom, orasima, secerom i prezlama ili sta je po zelji i kako vi volite.
2 cela jaja
2 polutke ljuske od jaja vode
pola kasicice soli
250-300 gr brasna, moze deo ostrog, deo mekog
.
U vangli umutiti jaja sa vodom. Pravilo je- koliko jaja, toliko polovina ljuski jaja vode :)
Dodati malo soli, i brasna koliko testo primi.
Ostaviti testo da se odmori pod krpom, pa posle desetak minuta razvlajati tanku koru.I nju ostaviti da se prosusi, pola sata najbolje.
Uviti u "trubu" pa seci rezance zeljene debljine sve zavisi koliko zelite da vam budu debeli i za sta cete ih koristiti. razmotati ih i ostaviti da se prosuse, pa zakuvati u supi koja vri.
Ovi rezanci se mogu napraviti i u vecoj kolicini, pa dobro osusiti, i cuvati u papirnim kesama , i koristiti po potrebi.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
Potrebno nam je : pakovanje kora za pitu, 300 gr visanja, 200 gr mlevenih oraha, 100 gr mlevenog keksa, 100 gr secera i soljica ulja po potrebi
Pomesati secer, mleveni keks i orahe . Iz pakovanja odvojiti 4 kore,svaku premazati uljem, na zadnju poredjati visnje i posuti mesavinom oraha, secera i keksa. Uviti u rolat ,poredjati u pleh, podmazan uljem. Rolne premazati uljem i peci ih u rerni dok ne porumene.Podelite recept sa prijateljima na fb moda nekom zatreba.
500 gr. praha za šlag
600 ml. mineralne,gazirane vode
300 gr. mlevene plazme
maline po zelji zavisno od toga da li volite da vam se osete ili ne
ili jagode ja sam stavila malo pakovanje od 300 grama
Umutiti šlag sa mineralnom vodom i podeliti na tri dela. u pleh ja sam mali imala slagati redom.U prvi deo umešati mleveni keks i napraviti podlogu za tortu
.U drugi deo umutiti maline,ili jagode naneti na prvi sloj.Mada moj savet je da maline samo lagano umesate u slag bice cvrsci sloj.
Trećim delom završiti tortu i staviti da se ohladi.Umesto malina moze i drugo voce npr jagode ili sta je po volji.Podelite recept na svoj fb.Recept za najlepsu sladoled tortu koja se ne pece imate OVDE.Recept za najlepsu cokoladnu vocnu tortu koja se ne pece imate OVDE.
Recepte za 6 kremastih torti imate OVDE-Recept za najlepsu rodjendansku tortu imate OVDE
kora za pitu
500gr Oštrog brašna
po potrebi mlaka voda
1ravna kafena kašika so
po potrebi ulje
fil
700gr krompir
350 gr luk
1 ravna kafena kašika biber
po ukusu so
U prosejano brašno dodamo so i mlaku vodu po potrebi da zamesimo srednje cvrsto glatko testo.
Jufku podelimo na pet jufkica koje rastanjimo na velicinu omanje šerpe.
Šerpu pouljimo pa u nju stavimo prvu koru pa je pouljimo i sve tako do kraja pa prelijemo sa uljem da poklopi testo i stavimo u frizider na oko pola sata da odmori.
Krompir očistimo, nasečemo na manje komade i skuvamo u slanoj vodi
.Luk očistimo i nasečemo na trakice koje prodinstamo na malo ulja i vode dok ne dobije lepu boju.Skuvan krompir ocedimo dodamo luku, posolimo, bogato pobiberimo,i nadev podelimo na pet delova.Testo polako vadimo iz serpe, ono je vec meko i jako rastegljivo pa treba ga polako ocediti od viska ulja i preneti na radnu povrsinu.
Jako lako se tegli pa ce te se vec nakon prvog komada ustositi .uzduž uz ivicu nanesemo fil lagano preko fila prebacimo ivice kore i rolamo do kraja dok ne dobijemo veliku palačinku.
Na veću tepsiju postavimo pek papir.Tepsiju približimo što više nafilovanoj kori i počevši od centra počinjemo da spuštamo koru u krug i nastavljamo sa sledećom korom gde smo stali i tako dok ne završimo i potrošimo sve.ečemo na 200 stepeni dok nedobije lepu jako zlatnu boju.Recepte za najlepsa posna jela imate OVDE.Reecept za najlepsu posnu salatu za slave imate OVDE-Recept za najlepse POSNE kolace sa bananom za par minuta imate OVDE
Recepte za najlepse posne kolace imate OVDE.Recepte za najlepsa posna predjela imate OVDERecept za posno jelo sa paprikom iz tursije i ajvarom .VIDEO imate OVDE. Recept za POSNE Cupavce za par minuta koji se ne peku VIDEO imate OVDE
Podelite recept na svoj fb mozda zatreba nekoj mladoj domacici.
Umesiti testo od 300 gr sitnog sira, 300 gr mekog brasna ,kvasca, kasikice soli i jogurta po potrebi. Testo umesiti ,ostaviti da nadodje oko pola sata.
Premesiti testo,rastanjiti, iseci na trake ili kocke i puniti filom.Fil moze biti raznovrstan sir, sunkarica ,mleveno meso, zavisi sta volite.Kada smo fil stavili na testo ,urolati ga i obavezno pritisnuti ivice kako se ne bi otvorile prilikom pecenja. Ostaviti tako pripremljene piroske par minuta ,dok se ne ugreje ulje za przenje. Peci ih na vrelom ulju dok ne porumene.
Predlog za salatu i za projarice-razlika od ostalih recepata koje imam je sto su projarice spolja hrskave a iznutra premekane -a salata nije obicna krompir salata kao sto je inace pravim -mozete kombinovati uz sta cete praviti -kod mene je i jedno i drugo odlicno proslo -recept za projice sa jednim jajetom i pavlakom-savrsene su kad vas iznenade gosti ili za veceru ili uzinu-prave se od sastojaka koje vec imate kuci-od ove smese ispadne oko 18 projica recept se nalazi OVDE
Krompir salata u novom ruhu,prigodna za proslave ili kao obrok salata -recept za nju se nalazi OVDE
150 gr masti, 2 zumanca, 2 jajeta, prasak za pecivo, soljica mleka, brasna po potrebi,virsle i so.
Dobro umutiti mast ,dodati 2 zumanca i jedno celo jaje,malo soli, prasak za pecivo,mlako i brasno,onoliko koliko j epotrebno da se umesi srednje tvrdo testo. Testo rastanjiti i seci na trake. Ne kuvane virsle omotati testo ,redjati u podmazan pleh ili papirom za pecenje oblozen.Umutiti so,jaje i ako volite mozete staviti i kim,premazati rolnice. Peci u rerni
Uputstvo za pripremu:
Umutiti jaja sa šećerom i vanilin šećerom, zatim dodati jogurt,ulje, narendanu koru limuna i na kraju brašno pomešano sa praškom za pecivo.
Sipati u podmazane kalupe i odozgo poređati visnje.
Peći na 180 stepeni dok ne porumene.
Prohlađene posuti šećerom u prahu.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
KLIKER JAJA imate OVDE Novi nacin za jaja u lukovini imate OVDE.Kako izbeliti jaja imate OVDE.Novu jednostavnu metodu za jaja da se klinci zabave sa vama imate OVDE.Najzdraviju metodu u lukovini na par nacina imate OVDE .Farbanje na pari imate OVDE-Farbanje jaja sa krep papirom imate OVDE-svetlucava jaja sa secerom imate OVDE Par ideja sa lukovinom imate OVDE USKRSNJU PLETENICU I ZECA OD TESTA IMATE OVDE
fil 6 žumanaca 20 dkg sećera 2 pudinga od vanilije 8dcl mlijeka 25 dkg margarina
Potrebno još: 250 g pettit keksa,solja mleka
Bjelanjke umutite u čvrst snijeg , pa dodajte ostale sastojke polako miješajućPeći koru na 180 °C oko 25 minuta.fil napravite tako sto Oduzimite od 8 dcl mlijeka malo mlijeka tj koju kasiku u koje ćete umutiti žumanjke,šećer,te puding od vanilije.Ostalo mlijeko stavite da prokuva i nakon što je uzavrelo dodajte prvu smjesu. Miješajte dok se ne zgusne.. Nakon što ste fil skuvali i dobro ohladili dodajte margarin i podijelite na dva dijela. U jedan dio stavite otopljenu čokoladu za kuhanje, a drugi deo ostavite žut. Na dobro ohlađeni biskvit stavite žuti fil .Na zuti fil pettit beure keks koji ste prethodno umočili u malo mlijeka Na kekse prelijte čokoladnu kremu te na kraju za ukras sve dobro pospite mljevenim orasima.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
Farbanje jaja u lukovini je najstarija metoda ujedno i najzdravija jer nema vestackih boja ni otrova.Svaki put dobijem drugaciji nijansu i svaka je lepa
.
Inace lukovinu stavim u serpu od odstoji u vodi preko noci,stavim je dan pre nego sto kuvam jaja
Medjutim najlepsa boja je kad ubacim cveklu.boja je najjaca i najintezivnija.
Sloziti trecinu lukovine na dno lonca, na nju poslagati 10 pripremljenih jaja, staviti drugu trecinu lukovine,naseci cveklu i dodati je lukovini. cak sam znala i crveni kupus da stavim ali onaj iz tegle jer samo sa cveklom nisam nikad uspela da ofarbam jaja ponovo sloziti jaja i pokriti sa ostatkom lukovine.
Naliti hladnu vodu 4 prsta iznad lukovine, dodati sol i sirce i staviti kuvati. sirce i sol sluze da jaja ne popucaju! Kada prokuva smaniti vatru i kuvati 15 minuta,
iskljuciti vatru i ostaviti u lukovini pola sata.
Poslije toga izvaditi jaja, staviti u hladnu vodu (da se lakse gule).Podelite recept na fb u secanje na stara vremena
.najlepsu i najlaksu i najbogatiju dekoraciju od salvete za uskrs imate OVDE ideje sa jajima za uskrsnji sto kao iz casopisa imate OVDE
PAR ideja za farbanje najlepsih Vaskrsnjih jaja imate OVDE.Kako izbeliti jaja imate OVDE.Novu jednostavnu metodu za jaja da se klinci zabave sa vama imate OVDE-svetlucava jaja sa secerom imate OVDE-Recept za dekupaz jaja imate OVDE a za mermerna jaja imate OVDE,Novi nacin za jaja u lukovini imate OVDE.Najzdraviju metodu u lukovini na par nacina imate OVDE.Farbanje na pari imate OVDE-
KLIKER JAJA imate OVDE Recept za dekupaz jaja imate OVDE a za mermerna jaja imate OVDE,Novi nacin za jaja u lukovini imate OVDE.Najzdraviju metodu u lukovini na par nacina imate OVDE.Farbanje na pari imate OVDE-