POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Mafini sa kruskama

270g brašna
1kom praška za pecivo
200g šećera+pola vrećice  vanilije
200ml jogurta
4 kasike mlijeka
2kom jaja
100g otopljenog i prohlađenog margarina
 2-3 zrele kruške

Pomješati u jednu zdijelu sve suve sastojke zatim pridodati mlijeko jogurt, jaja i otopljeni margarin, lagano izmiksati sve sastojke.Kalup za muffine postaviti papirnatim podlošcima i u njih rasporediti svu smjesu.Odgore dodati sitno iseckane kruske.Peci dok ne dobiju zlatkastu boju

Torta sa kroasanima

Sastojci
1 l mlijeka
3 pudinga od vanilije
1 kasika gustina
200gr secera u prahu
1 margarin
100gr cokolade za kuhanje
300gr Plazme
2 velike vrecice kroasana (cokoladni i bijeli fil)
2 slaga
1 slag krema od vanilije (ili cokolada) za ukrasavanje
malo mlijeka da bi se natopili kroasani i Plazma

U malo mlijeka (od 1 litre) razmutiti pudinge, gustin i secer pa ukuhati u ostatak mlijeka. Kada se ohladi fil, pjenasto umutiti margarin u koji dodajemo fil, pa prepolovimo na dva dijela. Jedan dio ostaje zut, a u drugi stavimo otopljenu cokoladu.
Plazmu umacemo u mlijeko i poredamo na tacnu. Preko stavimo zuti fil. Zatim, umacemo kroasane i redjamo, i njih Premazemo smedji fil i preko dva slaga
. Slag krem umutite ako zelite ukrasiti spricom za ukrasavanje. Posluživanje Ukoliko vam fil bude rijedak, slobodno dodajte mljevenu Plazmu dok se ne zgusne koliko zelite
.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za najlepsu sladoled tortu koja se ne pece imate OVDE.Recept za najlepsu cokoladnu vocnu tortu koja se ne pece imate OVDE.
Recepte za 6 kremastih torti imate OVDE

Brza pita sa kokosom i grizom

Za testo je potrebno : 2 jajeta, 100gr secera, 1dl ulja, 2dl mleka,200gr brasna,
prasak za pecivo i 2 kasike kakaoa.
Za fil : 1l mleka ,200gr secera, 7 kasika griza i 200gr kokosovog brasna. Umutiti belanca u cvrst sneg postepeno dodavajuci secer. Zatim dodati jedno po jedno zumance uz neprestano mucenje. Sipati ulje i mleko ,dodati brasno , kakao i prasak za pecivo. Pomesati varjacom da se dobije ujednacena smesa. Polovinu sipati u podmazan pleh i peci nekoliko minuta dok se lagano ne uhvati korica. Za to vreme pripremiti fil. U serpu sipati mleko , pa pre nego sto pocne da vri, dodavati griz i mesati dok se ne zgusne. Nakon toga umesati secer i kokosovo brasno. Pripremljeni fil sipati preko polupecenog testa , izravnati pa prekriti drugom polovinom testa . Vratiti kolac u rernu i peci dok ne porumeni.

Sasvim obican zuti kolac sa jagodama-jeftin i brz moze i sa visnjama

Isto ga pravim kao i sa visnjama i tresnjama

video recept imate ovde

JOS mojih brzizih video recepata imate dole u tekstu 









SUTLIJAS SA PUDINGOM OD VANILE

100 gr pirinca
1 puding od vanile
1 vanilin secer
600 ml mleka
6 kasika supenih secera
cimet

Vanilin puding izmesati sa secerom i vanilinim secerom,dodati malo mleka i ostaviti po strani.. Pirinac oprati i kuvati u 500 ml vode oko 10 min dok ne omekne onda dodati mleko i kada zavri dodati prasak za puding,mesati brzo da se ne stvore grudvice 1-2 min zatim smesu sipati u staklene posudice i obilno nasuti cimetom u prahU.

Najlepsa POSNA salata sa testeninom -moze i kao lagani obrok


Sastojci 


Količina
 makarone spirale 1 kesica
 tunjevina 2 kom
kiseli krastavci 6 kom
 posni majonez 200 g
Obariti makarone u malo posloljenoj vodi, pa sjediniti dobro sa sitno seckanim krastavčićima, tunjevinom i majonezom
.Dekoracija po zelji.Odlicna je za posne slave,ili kad je post cak i kao lagani obrok.
Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.vreme je posta.Imate ovde i par video recepata posnih .Reecept za najlepsu posnu salatu za slave imate OVDE-Recept za najlepse POSNE kolace sa bananom za par minuta imate OVDE

Reecept za najlepsu posnu salatu za slave imate OVDE
Recepte za najlepsa posna jela imate OVDE.







Recepte za najlepse posne kolace imate OVDE.Recepte za najlepsa posna predjela imate OVDE

Kajsija kolac sa sirom-lagan pravi letnji

Sastojci:

biskvit (250 g,ja sam koristila okrugli kupovni)
jedna teglica kompota od kajsija
50 g putera,, 2 lista želatina, 300 g bele čokolade, 300 ml slatke pavlake, 250 g krem sira, 85 g šećera.
Želatin stavite u činiju, prekrijte hladnom vodom i ostavite deset minuta da omekša.
Izlomite čokoladu i stavite u šerpu sa 100 ml slatke pavlake, pa otopite na pari. Iscedite vodu iz želatina, pa ga umešajte u otopljenu čokoladu.

Sklonite sa vatre i mešajte dok se ne sjedini. Dobro umutite šećer i krem sir, posebno umutite ostatak slatke pavlake, pa spojite ove dve smese.
Na kraju spojite i sa čokoladnim filom, pa u smesu dodajte iseckane kajsije.
Izručite u pripremljen pleh na biskvit koji ste presekli na pola.na fil stavite drugi deo biskvita.Staviti da se dobro stegne.Recept za najlepsu sladoled tortu koja se ne pece imate OVDE.Recept za najlepsu cokoladnu vocnu tortu koja se ne pece imate OVDE.
Recepte za 6 kremastih torti imate OVDE

Slatke mede ideja za deciji rodjendan

Za testo je potrebno 800gr brašna,
200gr sećera, 250gr margarina, vanil šećer
, prašak za pecivo, 4jaja, 2dc mleka. Umesiti testo.  Podeliti na dva dela, jedan ostaviti beo, a u drugi deo staviti 5 kašika kakaa.

Razvući testo i vaditi oblike.kruzice bas kao na slici za oci ,usi i usta da lice na mede ili sta vec zelite. Peći ih u rerni na 150 stepeni, 15-20min. recept i sliku nam je poslala Jadranka Nikolic.Ako i vi zelite ili imate neki zanimljiv recept slobodno nam pisite na nasu stranu na fejsbuku rado cemo je objaviti.

Da zamirise citava kuca na jesen-pita nad pitama

Miris cimeta i jabuka koji se siri celom kucom nagovestava da je dosla jesen.Recept za lenju pitu  ide ovako- 

Testo 2 srednje kasike masti 1 jaje 1 zumance 5 kasika secera 3 kasike mleka oko 350 g brasna 1 prasak za pecivo Fil oko 0.5 kg jabuka secer po ukusu cimet 1 kasika prezli
Od navedenih sastojaka umesiti testo, brasno dodavati prema potrebi, testo mora biti takvo da se ne lepi za prste.Ostaviti ga na hladnome i pokriti sa najlonom.da se ne bi na vrhu osusilo.jabuke ocistiti od semenki i ljuske i staviti ih u serpu ,ja ne rendam .zaliti sa malo vode poklopiti i pustiti da se skuvaju.Dobro ih izgnjeciti i dodati secer i cimet po ukusu.Staviti i prezle.Jabuke dobro ukuvati da nema tecnosti i staviti da se ohlade.Tepsiju namazati sa malo masti i razmazati papirnim ubrusom .Testo podeliti na dva jednaka dela ,najbolje sa vagom vagnuti i razvuci ga izmedju dva najlona ili celofana.Donju koru staviti u tepsiju i izbockati ga sa viljuskom i po njemu ravnomerno staviti fil od jabuka pa drugu koru i nju izbockati viljuskom.Staviti pitu u zagrejanu rernu na 180 da se pece oko 40 mim.Ili dok se odozgo lepo ne zarumeni.Kad je gotovo posuti secerom u prahu.Podelite sa prijateljicama na fb mozda nekoj zatreba.

Plazma kolac sa jagodama ili malinama

Potrebno je:
300 g mlevenog keksa plazma
150 g sitno iseckanog kikirikija
150 g šećera u prahu
150 g otopljenog margarina
Fil:

500 ml slatke pavlake
150 g šećera u prahu
300 g sitnog sira
1 čaša kisele pavlake
2 kesice želatina
500 g jagoda ili malina
Priprema

Mleveni keks staviti u dublju posudu. Dodati istopljeni margarin, šećer u prahu i iseckani kikiriki (ako je potrebno dodati i malo mleka) i zamesiti, da može da se formira kora. Kalup sa obručem (vel. 26 cm) podmazati uljem a ivice obložiti sa providnom folijom. Staviti pripremljeni keks i formirati koru (utapkati rukom).



Fil: Umutiti čvrsto slatku pavlaku. Dodati šećer u prahu i sjediniti. Dodati sitan sir i kiselu pavlaku, pa sve umutiti. Želatin pripremiti prema uputstvu sa kesice i dodati u umećeni fil. Mikserom sve sjediniti.
promešati i staviti preko kore od keksa jedan deo fila pa pobacati jagode presecene na pola . preko staviti odvojenu jednu trećinu fila. poravnati i dekorisati sa jagodama ili vocnim prelivom moze cak i sa rendanom cokoladom . Ostaviti preko noći u frižideru. Sutradan izvaditi kalup, skinuti obruč, staviti tortu na tacnu i poslužiti.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba

BLIZNAKINJE


CRNA TORTA
Kora 9 jaja, 9 kašika šećera, 9 kašika mlevenih oraha i prašak za pecivo. Sve umutiti i peći koru.
Fil: 6jaja,200gr šecera u prahu kuvati dok se ne zgusne, dodati 200gr cokolade za kuvanje, 100gr mlevenih oraha. Ostaviti da se ohladi. 250gr margarina za kolače umutiti sa 250gr šecera u prahu.i dodati u ohladjen fil,Na gornju koru mozete staviti glazuru ili slag
BELA TORTA
250 gr margarina umutiti sa 250gr secera u prahu. U to dodati veliku pavlaku, 300 gr mlevenog plazma keksa. Posebno umutiti 500gr slaga.odvojiti pola smese i dodati jednu istopljenu cokoladu. na tacnu poslagati piskote i Tortu filovati na sledeći nacin: piskote, fil pa fil od slaga i cokolade, pa šlag.

MOZDA CE VAS INTERESOVATI RECEPT TITOVA TORTA

Bakina razljevusa

5 jaja
2 dcl jogurta
20 kašika brašna
1 prašak za pecivo
2 dcl ulja
200 gr sira ili casa vece pavlake
malo soli ( u zvisnosti od sira)

Sve sastojke izmesati zajedno.Masu izliti u tepsiju podmazanu uljem ili na papir za pečenje. Peći na 220 stepeni dok fino neporumeni.Kad je peceno premazati pavlakom po zelji.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Kinder pingui

Kore: peku se dve kore po :
3 jaja
3 kašike šećera
3 kašike tople vode
3 kašike brašna
2 kašike ulja
1,5 kašika kakaa
malo praška za pecivo
Krema:
1/2 l slatke pavlake
1 dl mlijeka
1 želatin
Glazura:
200 gr čokolade
150 gr margarina
2-3 kašike mlijeka

Dobro umutiti žumanca sa šećerom, pa polako dodavati vodu, zatim dodati ulje, brašno, kakao i prašak za pecivo. Na kraju lagano umješati snjeg od bjelanjaka. Peći na umjerenoj temperaturi. Pleh u kojem ja pečem je veličine 20x37 cm. Od ostalih sastojaka na isti način ispeći još jednu koru.Umutiti slatku pavlaku. Na laganoj vatri otopiti želatin u mlijeku. Dodati mlijeko sa želatinom u umućenu slatku pavlaku.Na laganoj vatri otopiti čokoladu, margarin i mlijeko. Staviti jednu koru pa pola kreme, zatim preliti sa pola čokoladne glazure. Staviti na par minuta u frižider da se čokolada stegne, premazati sa drugim dijelom kreme, druga kora, pa preliti sa čokoladnom glazurom.Podelite recept na fb mozda nekom zatreba.

Markiza torta-brza i laka super za domacice pocetnice

420 g piskota
6 jaja
350 g prah secera
250 g putera
200 g cokolade
200 g samlevenih, pecenih, lesnjaka
slag ili slatka pavlaka za premazivanje torte
mlako mleko za namakanje piskota, malo ruma

Serpu od 5l obloziti aluminijumskom folijom, te piskote provuci kroz mlako mleko sa dodatkom ruma (rum mozete izbaciti, po zelji ) i obloziti piskotama dno i ivice serpe. zumanaca ukuvati na pari sa 6 kasika prah secera i ohladiti. Posebno umutiti puter sa 100 g prah secera. 6 belanaca umutiti u cvrstu masu sa ostatkom prah secera. Sve tri mase spojiti u jednu i dodati otopljenu cokoladu i lesnjake. Ovu masu preliti preko piskota i ostaviti u frizideru da se hladi. Kad se masa stegla, piskote koje vire, odnosno krajevi, treba da se odseku i st5ave preko fila. Tortu okrenuti na tacnu i premazati slagom ili slatkom pavlakom.

Spanacnik

3 jaja
1 solja jogurta
pola solje ulja
1 solja kukuruznoga brasna palente
1 solja obicnoga brasna
1 prasak za pecivo
150 gr sira
 obareni spanac
jedna kisela pavlaka

Obareni spanac rasuti po podmazanoj tepsiji umutiti smesu od ostalih sastojaka i preliti po njemu,Peci u predhodno zagrejanoj tepsiji ,proveriti viljuskom kad je peceno,Kad izvadite iz rerne premazati sa pavlakom.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept