Potrebno je:
300 g mlevenog keksa plazma
150 g sitno iseckanog kikirikija
150 g šećera u prahu
150 g otopljenog margarina
Fil:
500 ml slatke pavlake
150 g šećera u prahu
300 g sitnog sira
1 čaša kisele pavlake
2 kesice želatina
500 g jagoda ili malina
Priprema
Mleveni keks staviti u dublju posudu. Dodati istopljeni margarin, šećer u prahu i iseckani kikiriki (ako je potrebno dodati i malo mleka) i zamesiti, da može da se formira kora. Kalup sa obručem (vel. 26 cm) podmazati uljem a ivice obložiti sa providnom folijom. Staviti pripremljeni keks i formirati koru (utapkati rukom).
Fil: Umutiti čvrsto slatku pavlaku. Dodati šećer u prahu i sjediniti. Dodati sitan sir i kiselu pavlaku, pa sve umutiti. Želatin pripremiti prema uputstvu sa kesice i dodati u umećeni fil. Mikserom sve sjediniti.
promešati i staviti preko kore od keksa jedan deo fila pa pobacati jagode presecene na pola . preko staviti odvojenu jednu trećinu fila. poravnati i dekorisati sa jagodama ili vocnim prelivom moze cak i sa rendanom cokoladom . Ostaviti preko noći u frižideru. Sutradan izvaditi kalup, skinuti obruč, staviti tortu na tacnu i poslužiti.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba