Sastojci:
za koru nam je potrebno: 6 belanaca, 4 zumanceta , 125 gr secera, vanil secer, 125gr brasna, prstohvat soli, 2 kasike kakaoa. Za fil: 300gr cokolade, 1,5 dl slatke pavlake i aroma ruma.
Priprema fila : zagrejati slatku pavlaku i u njoj otopiti cokoladu. Dodati aromu ruma po ukusu, promesati i ostaviti da se prohladi.
Priprema kore :
Umutiti belanca i so u cvrst sneg. Posebno umutiti zumanca sa secerom i vanil secerom. Dodati brasno i sve lepo sjedinjiti. Zatim dodavati kasiku po kasiku snega od belanaca i mesati dok se ne dobije ujednacena smesa. Odvojiti 3 kasike smese pa u nju umesati kakao, sipati u cosak kese za zamrzivac , odseci joj vrh, a potom istiskivati sare u podmazan pleh postavljen papirom za pecenje.
Peci u zagrejanoj rerni oko 2 minuta , zatim pleh izvaditi, naneti preostalu masu, Pa peci koru oko 20 minuta.
Pecen biskvit prebaciti na kuhinjsku krpu , odlepiti ga od papira za pecenje , te ga urolati zajedno sa njim.
Ohladjen rolat odviti, premazati filom , a zatim ga ponovo urolati.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekoj mami zatreba ideja.