zapratite me i na tik toku
POCETNA STRANA
Pogledaj i ovaj recept obavezno
POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA
POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME
ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE
Podelite recept sa prijateljima
Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ
Lisnata pita sa sirom jajima i sunkaricom
Potrebno vam je:
pakovanje lisnatog testa,
250 gr sunkarice,250 gr trapista
,manji praziluk ili luk, 40 gr parmezana,
5 jaja i jos jedno za premazivanje i susam.
pakovanje lisnatog testa,
250 gr sunkarice,250 gr trapista
,manji praziluk ili luk, 40 gr parmezana,
Preko testa rasporediti sunku ,pa sitno isecen praziluk,pokriti sirom,posuti parmezanom.
Prekeo sira rasporediti pet jaja i postupak filovanja ponoviti ,dok se ne utrosi materijal.
Preostalu kocku lisnatog testa rastanjiti ,oblikovati prema velicini tepsije i poloziti preko fila.
Na sredini napraviti unakrsan zarez ili ti otvor
Krajeve testa slepiti .premazati jajetom ,posuti susamom i peci u rerni,dok ne dobije zlatkastu boju.Podelite recept na svoj fb profil da ga ne zagubite ako pozelite da ga isprobate,a i mozda neka drugarica odluci da je napravi pa vas pozove da je probate. Jos puno mojih brzinskih video recepata imate OVDE
Recept za najlepsu salatu uz sve vrste pecenja sa pecenom paprikom imate OVDE
Recept za brzinski rucak sa punjenim paprikama sa pavlakom i krompirom imate OVDE
Najejdnostaviji recept za papriku u pavlaci imate OVDE
Recept za tortu od cevapa da odusevite goste imate OVDE
Recept z najizdasniju i najlepsu rodjendansku tortu imate OVDE
Recept za hleb iz serpe a kao da je ispod saca imate OVDE
Recept za slanu toru od oblatne za par trenutaka imate OVDE
Slatke ruzice od jabuka-dekorativno a jednostavno
Za ruzice nam je potrebno : pakovanje lisnatog testa,
5 kasika,secera, kesica cimeta,vanil secera,
sok od jednog limuna i 3 vece jabuke
Jabuke ocistiti i iseci na sto tanje listice.
Staviti u posudu ,preliti vodom,sipati dve kasike secera i sok od limuna.
Kada voda provri ,ostaviti jos dve ,tri minute ,kako bi jabuke omeksale ,da bi se lakse savijale.
Staviti ih u podmazani kalup za mafine.
Pre pecenja ruzice premazati dzemom od kajsija ili medom,ali prvo ih malo ugrejati u mikrotalasnoj kako bi se lakse razmazivali.
Posuti kristal secerom i staviti u rernu da se pecce oko pola sata.Podelite recept na vas fb da vide prijatelji.
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License
.Recepte za mancmelo mafine koji uvek najbolje prodju imate OVDE-Recept za strudlu sa korama za pitu imate OVDE
Recepte i video recepte kako da sami napravite slatki sto za decije rodjendane imate OVDE
Sarma je sarma ali Torta SARMA po ukusu moze da joj parira
Sarma je sarma a i o ukusima ne vredi raspravljati.Fazon je isti samo malo oblik drugaciji,u svakom slucaju moji gosti su bili jako zadovoljni a ja volim da eksperimentisem/
Potrebno je
1 kg mlevenog mesa (svinjskog, junećeg, mešanog,...),
Potrebno je
1 kg mlevenog mesa (svinjskog, junećeg, mešanog,...),
1 velika glavica kiselog kupusa (bitno je da ima velike listove),
200 g pirinča,
1 glavica crnog luka,
100-150 g sitno iseckane dimljene slanine (ili samlevene zajedno sa mesom),
so, biber i crvena mlevena paprika po ukusu,
kalup za kuglof ili pravougaoni kalup za hleb.
Priprema fila, odnosno mesa:
Mleveno meso zajedno sa iseckanom ili mlevenom mesnatom i dimljenom slaninom stavite u veću činiju, posolite, pobiberite i dodajte mlevenu crvenu papriku. Dodajte i skuvani pirinač. Sve zajedno dobro izmešajte. Meso nije potrebno da se prži ili kuva zajedno sa pirinčem jer meso u kuglof sarmi treba da ostane kompaktno, odnosno čvrsto. U suprotnom, sa tečnim filom kuglof će vam se razliti čim ga izvadite iz kalupa. A sad je i pravo vreme da uključite rernu da se greje na 220°C.
2. Glavicu kupusa razlistajte i po potrebi operite svaki list kupusa, ako je previše slan ili kiseo.
3. Kuglof ili kalup premažite mašću ili uljem
5. Preko kupusa rasporedite fil od mesa. Krajevima kupusa prekrijte meso. Ceo kuglof prekrijte aluminijumskom folijom.
6. Kuglof sa sarmom stavite u tepsiju ili šerpu u koju ste sipali 2 cm vode i sve zajedno stavite u zagrejanu rernu. Pecite na 200°C otprilike 1,5 sat i po potrebi dodajte vode u tepsiju. Nakon tog vremena skinite foliju sa sarme i ostavite još nekih 30 minuta da se gornji sloj zapeče.
7. Pečenu sarmu izvadite iz rerne, ostavite je da se malo prohladi i pažljivo je prevrnite na veći tanjir ili tacnu. Ako imate vatrostalnu tacnu vratite sve zajedno u rernu da se zapeče i druga strana kuglofa.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba
Kraljice svakog praznicnog stola=ajvar kocke
Kora od spanaca
4 jaja
4 kasike brasna
300g spanaca
1dc pavlake
1 prasak za pecivo
so
Fil: 500g kravljeg sira 3 kasike ajvara 1/2 kascice bjelog luka
Ostalo:
3 Palacinke
150g sunke
150g gaude
Zelena kora:Bjelanjke odvojiti od zumanjaka.Bjelanjke izmutiti mikserom u cvrst snijeg. Spanac obariti u u vreloj vodi,a zatim ga procjediti i sitno isjeckati. Posebno umutiti zumanjke,dodati spanac,brasno, pavlaku i pras.za pecivo.Sve fino posoliti. Sad fino spojitri bjelanjke i ostalu smjesu,rucno.Uzeti pleh,staviti papir za pecenje i nasuti u njega smjesu.Peci na 200C dok ne porumeni.Pleh je manji od rerne. Fil:Sir kravlji izmjesati sa ajvarom i bjelim lukom u prahu.Palacinke radite na uobicajen nacin.Poslozite po palacinkama, 3 sunke(lista) i narendane gaude-to po zelji.Zarolati. Finalni postupak:Sa pecene kore skinuti pek papir i koru presjeci na pola.Na pladanj stavite koru.Na koru namazite polovinom fila,poredati tri palacinke jednu do druge sa malo lufta,da bi dosao tu malo fila.Ja pravim vece palacinke,mislim, tava mi je veca ako vam bude falilo samo donastavite palacinke. Preko palacinaka nanjeti preostali fil od ajvara i poravnati.Odozgo prekriti drugom polovinom kore.Blago pritisnuti.I u frizider da se stegne. Ukrasiti mozete sa majonezom i rendanom gaudom ili po zelji. Podelite recept sa prijateljima na fb vreme je praznika mozda nekom zagreba.
Fil: 500g kravljeg sira 3 kasike ajvara 1/2 kascice bjelog luka
Zelena kora:Bjelanjke odvojiti od zumanjaka.Bjelanjke izmutiti mikserom u cvrst snijeg. Spanac obariti u u vreloj vodi,a zatim ga procjediti i sitno isjeckati. Posebno umutiti zumanjke,dodati spanac,brasno, pavlaku i pras.za pecivo.Sve fino posoliti. Sad fino spojitri bjelanjke i ostalu smjesu,rucno.Uzeti pleh,staviti papir za pecenje i nasuti u njega smjesu.Peci na 200C dok ne porumeni.Pleh je manji od rerne. Fil:Sir kravlji izmjesati sa ajvarom i bjelim lukom u prahu.Palacinke radite na uobicajen nacin.Poslozite po palacinkama, 3 sunke(lista) i narendane gaude-to po zelji.Zarolati. Finalni postupak:Sa pecene kore skinuti pek papir i koru presjeci na pola.Na pladanj stavite koru.Na koru namazite polovinom fila,poredati tri palacinke jednu do druge sa malo lufta,da bi dosao tu malo fila.Ja pravim vece palacinke,mislim, tava mi je veca ako vam bude falilo samo donastavite palacinke. Preko palacinaka nanjeti preostali fil od ajvara i poravnati.Odozgo prekriti drugom polovinom kore.Blago pritisnuti.I u frizider da se stegne. Ukrasiti mozete sa majonezom i rendanom gaudom ili po zelji. Podelite recept sa prijateljima na fb vreme je praznika mozda nekom zagreba.
Rafaelo kolac sa krem sirom
200gr krem sira,3 kasike secera,
1zumance,5-6 kasike kokosa.
Pomesati sir,secer,zumance i kokos,formirati kuglice i staviti u zamrzivac.
Umutiti koru od 200 gr margarina,150gr secera,
3jajeta,300gr brasna,2.5dl kisele pavlake
prasak za pecivo i 3 kasike mleka.
Podeliti tu smesu na dva dela i u jednu staviti kakao.
Za fil skuvati 1jaje u 4dl mleka sa 3kasike brasna,vanil secerom i 150gr secera.
Salata cvetic recept i postupak -posno-odlicno za slave plus video za najlepsu posnu salatu za slave
Priprema: Stavite 2 liske kupusa jednu na drugu.
Zatim papriku raširite i u nju stavite krastavčiće kao na slici.
Umotan krastavac urolan u parici stavite na liske kupusa.
Sve zajedno urolate.
Isječete na kolutiće i začinite po želji.
Podelite recept na fb vreme je posta i praznika mozda zatreba nekoj drugarici.U ovom clanku imate jos posnih video recepata i predjela .Reecept za najlepsu posnu salatu za slave imate OVDE-Recept za najlepse POSNE kolace sa bananom za par minuta imate OVDE
PILE NA flasi od piva
Potrebno:
- 1 manje pile ili dva (ako je preveliko neće stati vertikalno u pećnicu)
- 1 boca malog piva
- vegeta, so
- povrce po zelji
Priprema
- 1Pile iznutra i izvana natrljajte s Vegetom pa ga nataknite na opranu bocu piva (skinuti sve etikete s boce). nataknete pile na bocu, skinite čep
- Pile nataknuto na bocu stavite u okomitom položaju u tepsiju, a oko pileta stavite narezan krompir, luk, papriku, sta je po volji
- Sve posolite, i nauljite
- 5
- Krompir i povrće povremeno promiješajte pazeći da se pile i boca ne prevrnu.
- na vrh pileta se stavi malo folije da ne izgori taj deo gore
- 1
Rolat sa stapicima recept i postupak
- Za koru:
- 6 jaja
- 1 kašičica soli
- 6 kašika brašna
- 2 dl jogurta
- 1 kašika ulja
- 1 prašak za pecivo
- Za fil:
- 300 g tvrdog sira
- 1 pavlaka
- 100 g majoneza
- 3 kesice STAPICA sa kikirikijem
- 1. Odvojiti belanca od žumanaca pa u odgovarajućoj posudi penasto umutiti belanca.
2. Posebno umutiti žumanca, dodati so, ulje, jogurt i brašno pomešano sa praškom za pecivo i dobro promešati.
3. Na kraju dodati sneg od belanaca i lagano promešati varjačom.
4. Smesu sipati u pleh obložen papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 200 °C 15 min.
5. Pečenu koru uviti u rolat pomoću vlažne krpe i ostaviti da se ohladi.
6. U posudi za mešanje izgnječiti sir, a zatim dodati pavlaku i majonez pa dobro promešati.
7. Kada se kora ohladi, premazati je pripremljenim filom, poređati stapice i uviti u rolat.
8. Redjanje stapica zavisi od vas,tj oliko volite da vam bude gusto ,ali nemojte bas jedan do drugog jer oni kad odstoje nabubre malo pa se rasire.Umotati rolat u foliju i ostaviti preko noci da se stegne. Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
Slozenac od cufti i tikvica
500 g mljevenog mesa
2 glavice luka
2 češnja bijelog luka
1 kom jaje
3 kašike prezli
po potrebi so, biber, tucana paprika
još potrebno
6-7 krompira-tikvica isecena na kolutove
2 kom paprike
2-3 kašike ulja
4-5 kašika pasiranog paradajza
3 kašike vode
DUGA ROLAT -savrseno predjelo za slave i ostala slavlja
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.
Ježici od mlevenog mesa i kuvanih jaja Lepo, dekorativno i ukusno
Za recept ce vam trebati:
– mleveno meso(1/2 kg)
– crni luk, beli luk,
– 1 parce starog hleba,
– pola solje mleka.
– kuvana jaja( broj po zelji)
– senf,
– majonez,
– malo narendane salame (po zelji)
– persunov list,
– zacina po zelji,
– pola kasicice sode bikarbone
– zrna bibera,
– malo izlomljenih spageta.
– mleveno meso(1/2 kg)
– crni luk, beli luk,
– 1 parce starog hleba,
– pola solje mleka.
– kuvana jaja( broj po zelji)
– senf,
– majonez,
– malo narendane salame (po zelji)
– persunov list,
– zacina po zelji,
– pola kasicice sode bikarbone
– zrna bibera,
Stari hleb natopiti u mleko, crni i beli luk malo prodinstati, dodati sodu bikarbonu, pa dodati u masu sa mlekom i hlebom. Sve to dodati u mleveno meso, zaciniti po zelji . Otkidamo komad po komad mesa, potapkamo rukama, i stavljamo dve polutke jaja, koje su spojene.
Rupicasti kolac recept i postupak
Sastojci za biskvit:
6 jaja
6 kasika šećera
1 vanilin šećer
6 kasika brašna
4 ravne kasike kakaa
4 kasike nesquika
1 Prasak za Pecivo
1.7 dcl ulja
1.3 dcl mlijeka
Odvojiti žumanjke pa izmiksati sa šećerom i vanilin šećerom. U zasebnoj zdjelici, pomiješati brašno, prasak za pecivo, kakao i nesquik. Smjesi žumanjaka i šećera dodati ulje, pa mlijeko. U smjesu dodati ostale suhe sastojke i dalje miksati.
Istucite bjelanjke s malo soli u čvrsti snijeg, pa ih dodati u čokoladnu smjesu za biskvit nježno preklapajući. Smjesu ulijte u nauljen i pobrašnjen pleh, te pecite na 180 stupnjeva otprilike pola sata ili nešto više. Nakon što se ispeče, pustite da se biskvit polako hladi. izbodite rupe slika broj 1 moze krajem kasike ili viljuske a moze i sa spravom za dubljenje voca i povrca vazno je da se izvadi kao cepic od kore.
Krem od vanilie
2 pudinga od vanilije
6 kasika šećera
9 dcl mlijeka
150g maslaca
Krem od čokolade:
2 pudinga od čokolade
6 kasika šećera
8 dcl mlijeka
100g maslaca
Spremaju se kao i klasičan puding, nakon što ga skuvate, u svaku kremu dodajte maslac još kad je vruće i dobro promješajte. Deo kreme (nikako ne u cjelosti) od vanilije odmah lagano ulijte preko biskvita i špatulom rasporedite da ispunite rupe(slobodno pritisnite špatulom u rupe), zatim prelijte ostatkom. Postupak ponovite i za čokoladnu kremu. Čokoladni puding prelijte preko prethodnog pudinga i špatulu uronite u njega, pa ga cik-cak pokretima rasporedite u jednu ravninu.Gore ukrasite narendanom cokoladom
Kolač pustite da se stisne na sobnoj temperaturi, pa ga tek kasnije prebacite u frižider kako vam ne bi popucala gornja krema.
6 jaja
6 kasika šećera
1 vanilin šećer
6 kasika brašna
4 ravne kasike kakaa
4 kasike nesquika
1 Prasak za Pecivo
1.7 dcl ulja
1.3 dcl mlijeka
Odvojiti žumanjke pa izmiksati sa šećerom i vanilin šećerom. U zasebnoj zdjelici, pomiješati brašno, prasak za pecivo, kakao i nesquik. Smjesi žumanjaka i šećera dodati ulje, pa mlijeko. U smjesu dodati ostale suhe sastojke i dalje miksati.
Istucite bjelanjke s malo soli u čvrsti snijeg, pa ih dodati u čokoladnu smjesu za biskvit nježno preklapajući. Smjesu ulijte u nauljen i pobrašnjen pleh, te pecite na 180 stupnjeva otprilike pola sata ili nešto više. Nakon što se ispeče, pustite da se biskvit polako hladi. izbodite rupe slika broj 1 moze krajem kasike ili viljuske a moze i sa spravom za dubljenje voca i povrca vazno je da se izvadi kao cepic od kore.
Krem od vanilie
2 pudinga od vanilije
6 kasika šećera
9 dcl mlijeka
150g maslaca
Krem od čokolade:
2 pudinga od čokolade
6 kasika šećera
8 dcl mlijeka
100g maslaca
Spremaju se kao i klasičan puding, nakon što ga skuvate, u svaku kremu dodajte maslac još kad je vruće i dobro promješajte. Deo kreme (nikako ne u cjelosti) od vanilije odmah lagano ulijte preko biskvita i špatulom rasporedite da ispunite rupe(slobodno pritisnite špatulom u rupe), zatim prelijte ostatkom. Postupak ponovite i za čokoladnu kremu. Čokoladni puding prelijte preko prethodnog pudinga i špatulu uronite u njega, pa ga cik-cak pokretima rasporedite u jednu ravninu.Gore ukrasite narendanom cokoladom
Kolač pustite da se stisne na sobnoj temperaturi, pa ga tek kasnije prebacite u frižider kako vam ne bi popucala gornja krema.
CUfte u omotu-da odusevite cak i svekrvu :D
Negde sam u komentarima procitala da odusevite cak i svekrvu ako je to uopste moguce :D
Meni je inace tesko kad pisem recepte ,jer ja uglavnom sve pravim odokativnom metodom :D
Potrebno je da obarite krompire i iseckate ih na kolutove, pa da njima popločate vatrostalnu posudu.
Znaci od kolicine posude zavisi i kolicina sastojaka.
Mleveno meso pomešajte sa sitno seckanim lukom, mlevenom paprikom, solju i biberom (a po sopstvenom ukusu možete dodati koje god još hoćete začine), pa valjajte ćufte.
Njih naređajte na krompir, pa između ređajte kolutove krompira tako da svaka ćuftica bude ograđena - kao u "zatvoru".kao na slici
Znaci od kolicine posude zavisi i kolicina sastojaka.
Mleveno meso pomešajte sa sitno seckanim lukom, mlevenom paprikom, solju i biberom (a po sopstvenom ukusu možete dodati koje god još hoćete začine), pa valjajte ćufte.
Njih naređajte na krompir, pa između ređajte kolutove krompira tako da svaka ćuftica bude ograđena - kao u "zatvoru".kao na slici
Potom prelijte ćuftice bešamel sosom, narendajte kačkavalj i zapecite u rerni na 200 stepeni.
Savrsen je obrok bilo ko da vam dolazi necete se obrukati .Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.ovde imate i par video recepata koji ce vas mozda interesovati
Savrsen je obrok bilo ko da vam dolazi necete se obrukati .Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.ovde imate i par video recepata koji ce vas mozda interesovati
Recept za 4 slana predjela sa kojim cete sigurno oduseviti i goste i ukucane i video recepti za predjela i salate
Recept za brzu slanu tortu sa oblatnom imate OVDE
Vreme je praznika idu slave,zatim Bozic pa i nova godina. Predlozi mogu posluziti i za VaskrsAko zelite da zablistate na praznicnim okupljanjima evo par slanih predjela koja ja spremam za neka vece okupljanja.Sve recepte vec imam na blogu a ida vas ne zbunjuje sta je sta na slici pored svakog naziva imacete klik na sliku pa vi odlucite sta vam se najvise dopada i klinkite na taj.
recept za sareni rolat imate OVDE
Ovo prvo na slici je slana rozenka recept za njuOVDE
Drugo su ajvar kocke recept za njih se nalazi OVDE
Recept za najlepsu kremastu salatu za slave sa pecenim paprikama imate OVDE
Trece i cetvrto su rolati sa ajvarom i spanacem recept za njih se nalaziOVDE
Recepte za deset starinskih slavskih kolaca pronacete OVDE.
RECepte za najlepse praznice torte pronacete OVDE.Recepte za tri slana rolata za slave imate OVDE
Recepte za deset starinskih slavskih kolaca pronacete OVDE.
RECepte za najlepse praznice torte pronacete OVDE.Recepte za tri slana rolata za slave imate OVDE
Podelite recepte sa prijateljima na fb sezona je praznika mozda nekom zatreba.Nize u tesktu imate jos video predloga za salate i predjela
Пријавите се на:
Постови (Atom)