POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Jeste probali palacinke sa pudingom ?

2 jaja
malo secera
malo soli
1/2 kg brasna
3 dl kisele vode + malo mleka
2 pudinga od vanile ili od slatke pavlake
od 150 - 200 g secera
150 g mlevene plazme
nutela ili eurokrem

PRIPREMA SE:TESTO ZA PALACINKE-U vecu plastiku umutiti masu za od celih jaja,secera,soli,brasna, kisele vode,po zelji moze i mleka da nebude jako gusta masa,ili jednostavno ispecite palacinke kako ih inace pravite.FIL:U provrelo mleko sa secerom sipati razmucen puding od vanile ili slatke pavlake,da bude gusto.Na ohladnjenu palacinku razmazati prvo nutelu pa puding i po njemu posuti plazmu.

Dekoracija uskrsnje torte-gnezdo-ideje za uskrsnje torte i zeca

        




Svake godine se mame pitaju kako da obraduju svoje malisane sa sto lepsom tortom.Za vas imamo par ideja sa interneta i prvu sliku u nasem izvodjenju kako ih dekorisati.
.Pogledajte galeriju slika mozda vam se nesto i dopadne  ili vam sine ideja kako bi mogla da izgleda vasa uskrsnja torta.
Kit Kat and M&M cake!
Kod ovih kit ket torti postupak je isti kod svake,tortu napravite po svom ukusu a sa strane filom zalepite cokoladice kit ket kao na slici da lici na gnezdo u koje cete staviti ono sto vasa deca vole najvise. Gore u rupu sipajte bombonice cokoladna jaja ili zekane, neka vam deca pomognu u izboru i pustite masti na volju.
USKRSNJU PLETENICU I ZECA OD TESTA IMATE OVDE 
ideje sa jajima za uskrsnji sto kao iz casopisa imate OVDE




omg! easter cake by deidreEaster cakeMy darling girl wants one of the kit kat cakes for her 14th birthday...I think we an manage it.

Easter Kit Kat CakeEaster kit kat cake
How to Make a Kit Kat Cake (With Your Leftover Halloween Candy)kit kat bar cake recipes mini eggs strawberries chocolate m&ms peanut butter recipe how to cake decorating better baking bible blog ideasEaster Kit Kat cake.Gâteau au chocolat avec ses deux ganaches de chocolatBefore frosting, make sure your cake is shorter than a kit-kat bar, if not trim some off the top to leave room for the Ms. Frost and take a bunch of kit-kat bars (about 4 large packages), cut or gently break each bar into two sections. Place the bars on the cake, gently pushing into the frosting. Tie with a ribbon and fill the center with Ms (about 1 large bag). This cant be good.


            



 KLIKER JAJA imate OVDE  najlepsu i najlaksu i najbogatiju dekoraciju od salvete za uskrs imate OVDE   Novi nacin za jaja u lukovini imate OVDE-Kako izbeliti jaja imate OVDE.Novu jednostavnu metodu za jaja da se klinci zabave sa vama imate OVDE-Recepte kako ofarbati najlepsa Vaskrsnja jaja na par nacina imate OVDE,





Recept za dekupaz jaja imate OVDE a za mermerna jaja imate OVD.svetlucava jaja sa secerom imate OVDE
Najzdraviju metodu u lukovini na par nacina imate OVDE -Farbanje na pari imate OVDE.Farbanje jaja sa krep papirom imate OVDE  


 





Slancici-ko iz pekare

500 g glatkog polubijelog brasna (ili tip po zelji)
1 mala kasicia soli
1 mala kasicica secera
1  kvasac
50 ml ulja
1/2 casice pavlake
260 ml mlake vode
slani preljev
2 velike kasike brasna
1 kasicica soli
voda

Brasno pomijesati s kvasom, dodati sol, secer, pavlaku, ulje. Postepeno dodavati vodu i umijesiti glatko tijesto. Ostaviti da se dize oko 30-40 minuta na toplijem mjestu, pokriveno (najbolje folijom). Dignuto tijesto podijeliti na 2-3 ldijela. Svaki dio bacati (oko 10 puta) s visine u radnu podlogu. Bacanjem tijesta se postize mekoce i lakoca tijesta. Oblikovati prutice duzine oko 20cm, stavaljati ih na pleh oblozen papirom za pecenje, jedan do drugog (tako da se lagano zalijepe, ne ih stiskati. kada se dignu sami se zalijepe jedan za drugog). Mogu se raditi i duzi slanci i ne moraju se spajati. Ostaviti pokrivene krpom oko 20 minuta da se dignu.Slani preljev: Brasno i sol pomijesati i dodavati vodu uz stalno mijesanje. smjesa treba biti malo gusce od one za palacinke. Peci na 200°C 5 minuta, izvaditi ih, preliti slanim preljevom, vratiti u pecnicu i peci jos 10 minuta. Zadnje 2 minute staviti opciju pecenja samo gore, da se dobije lijepa boja.

POMOC KOD NADUTOSTI I PROBLEMA SA VARENJEM

U danasnje vreme sve je vise ljudi koji imaju problem sa varenjem,sto zbog stresa sto zbog ishrane.Iako se smatra da je luk tezak za varenje nase bake su ga koristile kao pomoc kod problema sa stomakom i krvarenja na zeludcu.Ako se jede svez ili termicki obradjen luk moze nekome da stvara nadutost ali sitno iseckan luk i skuvan u solji mleka moze da vas resi nadutosti, lenjih creva i problema sa varenjem . MOZDA CE VAS INTERESOVATI RECEPT DOMACE VENDOKSIN KAPI

KOKOS KOLAC

1 PAKOVANJE PETIT KEKSA ILI TURSKOG
200 g secera
2 dcl vode
100 g kakao ili cokolade
i pola margarina
1 kesica kokosa
mleka
keks umakati u mleko i slagati u pleh
napraviti fil
uspinovati secer i 2 dcl vode u to dodati kakao
ili cokoladu,margarin  i kokos izraditi  i viljuskom i dodati u prohladjen fil,
na keks staviti fil i opet keks i tako dok imate smese,Kad ste zavrsili posuti gore kokosom mozete sluziti uz kuglu sladoleda odlicna je  kombinacija MOZDA CE VAS INTERESOVATI RECEPT COKOLADNA KREMPITA SA PETIT KEKSOM






Pile na flasi od piva-ukusno i socno

1 manje pile ili dva (ako je preveliko neće stati vertikalno u pećnicu)
1 boca malog piva
vegeta, so
povrce po zelji
Priprema

Pile iznutra i izvana natrljajte s Vegetom pa ga nataknite na opranu bocu piva (skinuti sve etikete s boce). nataknete pile na bocu, skinite čep Pile nataknuto na bocu stavite u okomitom položaju u tepsiju, a oko pileta stavite narezan krompir, luk, papriku, sta je po volji Sve posolite, i nauljite Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 90 minuta na 200 °C. Krompir i povrće povremeno promiješajte pazeći da se pile i boca ne prevrnu. na vrh pileta se stavi malo folije da ne izgori taj deo gore.podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba ova ideja.

Breza pomoc kod kamenja i peska u bubregu,povisenog pritiska i holesterola


Breza se smatra jednim od najboljih prirodnih diuretika jer ima sposobnost da stimuliše odstranjivanje tečnosti iz organizma bez da iritira bubrege i ima veoma blag nadražajni efekat na organe.
Povišen krvni pritisak. Upravo zbog diuretskih svojstava čaj od breze je veoma delotvoran u snižavanju povišenog krvnog prtiska. Napravite čaj tako da šoljom vode zalijte pola kašičice suvih listova breze. Pijte 2-3 puta dnevno.

Holesterol. Zato što je bogato taninima brezino drvo je veoma delotvorno i u snižavanju povišenog lošeg holesterola u krvi. Tanini deluju tako da razlažu i apsorbuju holesterol iz krvi. Tretman je jednak kao i za povišen krvni pritisak.
Zadržavanja tečnosti u organizmu. Za ovaj problem napravite čaj od dve kašičice sušenih listova breze sa par kapi limuna i pijte dva puta dnevno po jednu šolju. Na isti način možete ublažiti probleme sa bubrezima i srčanim obolenjima jer na taj način pospešujete akumulaciju tečnost u telu.

Bubrežni kamenac. Sok od breze se smatra jednim od najdelotvornijih prirodnih lekova za kamenje u bubrezima. Biljni sok breze se uglavnom dobija tako što se useče drvo u kasnu zimu ili početkom marta. Dobijeni sok je neophodno piti nekoliko puta tokom dana, po jednu čašu. Sok od breze možete zameniti i čajem od kore breze. Izmešajte kašičicu sušene kore sa čašom vode, ostavite da kuva pet minuta. Pijte tri čaše dnevno.
Pesak u bubrezima. Ako imate tendenciju ka stvaranju peska u bubrezima i predispozicije za formiranje kamenca trebalo bi da pijete čaj od listova breze i to tri šolje dnevno.klik ovde na recept za domace vendoksin kapi



Domaca krompirusa

500 gr glatkog brašna
50 ml ulja
1 kg krompira
2 glavice luka
Sol, biber, voda

Zamijesite tijesto od brašna, žličice soli, ulja i malo mlake vode, oblikovati u veliku kuglu i ostaviti da odstoji oko sat vremena. Krompir očistiti, sitno nasjeckati, isprati nekoliko puta i pomješati s nasjeckanim lukom, pa sve dobro začiniti. Na pobrašnjenoj podlozi najprije malo razvaljati, a kasnije razvlačiti kuglu tijesta u svim pravcima što tanje. Premazati koru a malo ulja i po njoj rasporediti nadjev. Smotati tijesto i spiralno u krug staviti u okruglu tepsiju podmazanu s malo ulja, ili raditi male krugiće. Peći na 200 stupnjeva oko 30 minuta (dok lijepo porumeni), a pečenu pitu preliti sa 100 ml slane vode i zapeći još nekoliko minuta.

Pica burekcici za dorucak za malisane

250 gr kore za gibanicu( 10 komada)
100 gr sunke
100 gr kackavalja
kecap, origano
za preliv
80 ml ulje
60 ml voda
1 veliku kasiku brasna
1/2 soli
1/4 kasicicu peciva


U serpicu stavite vodu i ujle da prokljuca 1 minut. sklonite sa vatre i dodati brasno, so, pecivo Dno silikonskog kalupa obloziti sa 1 korom.Nek krajevi kore ostanu van tepsije. Staviti nekoliko kapi od smese Staviti jos 1 koru, opet poprskati i izguzvati 3 kore i staviti jedno do drugo. staviti sunku, kackavalj,iseckane i origano,i kecap. Postupak ponoviti jos jednom. sada krajeve prve kore savijte u centru tepsije, premazati osatkom smese i peci oko 25 minuta. Prevrnuti burek, presecite i servirajte sa jogurtom.

Baklava sa grizom

500 g kora za baklavu
5 jaja
5 kašika šećera
1 čaša kisele pavlake
1 čaša ulja
250 g pšeničnog griza
1 prašak za pecivo
1 vanil-šećer
Šerbet:
600 g šećera
600 ml vode
1 vanilin šećer
1 limun - sok

Prvo skuvati šerbet i ostaviti da se hladi. Umutiti penasto jaja i šećer, pa dodati ulje pavlaku, dobro promešati. Sipati griz, prašak za pecivo i vanil-šećer, promešati. U nauljen pleh slagati po dve kore, premazati uljem, i na svaku drugu stavljati fil. Složenu baklavu iseći na rombove ili kocke i peći na 200 stepeni oko pola sata. Izvaditi iz pećnice i malo prohladiti. Preliti hladnim sirupom. Prelivenu baklavu ostaviti da se dobro ohladi i upije šerbet i onda poslužiti.

Mramorni kolac brz a ukusan

1 čaša šećera
1,5 čaša brašna
2 kom vanilin šećera
1 kom praška za pecivo
2 kom jaja
1 velika kasika kakaoa
1 kom jogurt
1/2 čaše ulja

jaja, šećer i vaniliju dobro izmiksati, dodati ulje, jogurt i brašno s praškom za pecivo, podijeliti na dva dijela u jedan dodati kakao, sipati malo zutog malo crnog dela sarati ili sipati jedan za drugim delom u pleh po zelji,moj je bio uski od srnecih ledja a vi mozete u obicnu tepsiju. peći na 180 C, hladno posuti šećerom u prahu.

Recepti za domaci lek koji razbija tromb i kapi za prosirene vene

Sve vise ljudi danas kuburi sa prosirenim venama ili trombom.Posto sam i sama jedna od njih pokusala sam prirodnim putem da resim problem.Recepti se vec nalaze na blogu pa vi kliknite na onaj koji vam treba.

Recept broj 1 domaci lek koji razbija tromb recept  OVDE
Recept broj 2 domace kapi za prosirene vene zamena za one skupe recept OVDE
 Podelite sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Domaci rezanci za supu mnogo lepsi od kupovnih -recept

Rezanci domaci ne mogu da se mere sa kupovnim jer su po mom ukusu 10 puta bolji,Danas ih mlade kuvarice retko prave, nije ih tesko napraviti i vrede svakog truda.
1 kg. brasna
 10 jaja ''A'' klase ako su jaja krupnija 



jos 100 do 150 g. brasna 
malo soli.


Od brašna i jaja zamesiti tvrdo testo. Testo razviti što je tanje moguće
. Iseći na lente,
Testo rastanjiti u mašini za rezance.Ako nemate, svaku lentu rastanjiti oklagijom
.Lente ostaviti da se malo prosuše, 
Seći na rezance nožem ili u mašini.  

Sušiti rezance na papiru 3-4 sata na toplom mestu ili promaji.Cuvati ih u platnenoj vrecici
.Svoju sliku i svoj recept nam je poslala gospodja Marija Iloskic Miskeljin. .Recept za najlepsu salatu uz sve vrste pecenja sa pecenom paprikom imate OVDE
Recept za brzinski rucak sa punjenim paprikama sa pavlakom i krompirom imate OVDE
Najejdnostaviji recept za papriku u pavlaci imate OVDE
Recept za tortu od cevapa da odusevite goste imate OVDE
Recept z najizdasniju i najlepsu rodjendansku tortu imate OVDE
Recept za hleb iz serpe a kao da je ispod saca imate OVDE
Recept za slanu toru od oblatne za par trenutaka imate OVDE






Brze i socnije a ukusnije ne moze

Sastojci:
piskote duplo pakovanje
1/2 l mleka
2 pudinga od vanile (moze bilo koji)
7 kasika secera
1 margarin
malo mleka za umakanje keksa
slag

Skuvati 2 pudinga sa pola litre mleka i 7 kasika secera.Kad se prohladi umutiti u puding 1 margarin i to je fil za tortu.Piskote se umacu u mleko i slaze se na tacnu 4x4 pa se premaze filom,sledeci red ide 3x4 pa fil,zatim 2x4,pa fil i na kraju se po duzini poredjaju 4 piskote i premaze se filom.Odozgo se ukrasi slagom.Jako jednostavno i ukusno.

Slani trougao od oblatne recept i postupak-predjelo

3 lista većih oblandi, 400 g kisele pavlake, 400 g majoneza, 300 g sitnog sira, 100 g šunkarice, 100 g čajne kobasice, jedno pakovanje povrca za rusku salatu, 150 g kačkavalja.


Dva veća lista oblande iseći na pola da se dobiju četiri manja. Tri manja isečena lista uviti u vlažnu krpu da omekšaju. Jedan veliki i ceo neisečen list, takođe umotati u vlažnu krpu da omekša. Za fil je potrebno sastaviti sitan sir, kiselu pavlaku i 300 g majoneza. Mešati dok masa ne postane glatka i kompaktna. Svaki od tri manja omekšala lista oblande namazati filom. Na jedan, do pola, staviti listove šunkarice i urolati. Na drugi listove čajne do pola i urolati i na treći skuvano povrce do pola i urolati. Na veliki list oblande naneti fil od sira. Staviti dva urolana rolata na sredinu velike oblande, naneti malo fila, pa preko staviti treći rolat da se dobije trougao. Rolate premazati ostatkom fila i preklopiti sa bočnim stranicama velike oblande. Ceo trougao premazati majonezom i posuti rendanim kačkavaljem.Podelite recept na svom fb mozda zatreba nekoj domacici.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept