POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Jacina pletenica pogaca recept i postupak

1kg brasna

VIDEO SE NALAZI OVDE


, 50 gr kvasca soli malo secera 
2 kasike sirceta
 2
jaja,
1,5 dl ulja1/2 litre mleka
 i jedno jaje za premazivanje.








Razmutiti kvasac u pola solje toplog mleka dodati kasicicu secera, i
malo brasna, od svih tih sastojaka zamesiti testo i ostavi 20 minuta da odmara


Napraviti 6 loptica i svaku razvuci u pravouganu koru i zaviti
kao rolat , znaci 6 takvih i onda dve po dve uplesti zajedno i dobiju se
3 pletenice 

.Od sredine redjati pletenicu i sve tri staju u formu
okruglu od 24 cm.ostaviti sat vremena da naraste i zatim premazati
jajetom ili samo  zumancetom .





Staviti u donji deo hladne rerne i peci 15minuta na 250 stepeni a zatim jos pola sata na 200.Postupak je objasnjen u slikama.Samo pratite slike.

 
































recept nam je poslala nasa JADRANKA ZIVKOVIC koja redovno objavljuje svoja jela kod nas hvala joj za ideju.Podelite recept na vas fb da vide prijatelji jer ovo vredi videti.Ako imate zelju da se i vas recept nadje na stranici pisite na nas fb.

Vocna ruska kapa torta

Recept:8 jaja,400 grama secera, 14kasika brasna, 2 kasika kakao, 8 kasika tople vode, i prasak za pecivo. Ispeci 4 do 5 kora u formi od 23 cm. 
Fil:1 litra mleka i 2 pudinga od vanile + vanile + 4 jaja,10kasika secera, 8 kasika gustina 250 grama margarina ( neslanog) i 150 gr secera u prahu.( ananasa iz konzerve sitno iseckanog ali bez safta) Umuti jaja i secer penasto i dodaj u to prah puding gustin i malo mleka od od one litre i sve to zakuvaj zajedno u  litru mleka .Kada se fil ohladi pomesati ga sa umucenim margarinom i prah secerom. Sa tim filovati kore( pa mozete staviti ananas na jedno filovanje preko krema )odozgo nafilovati tortu ali ne previse i posuti kokosom i cokoladom otopljenom sa malo mleka i ulja ( 150 gr cokolade crne za mesenje)
recept i slika su od nase citateljke Jadranke Zivkovic koja je sa nama podelila nesebicno dosta svojih izvanrednih recepata.

Bakin kolac za slatki sto -deca ga prvog smazu na rodjendanima -bude ih oko 70 komada

 

 Sastojci: 5 jaja
 300gr šećera
4dcl ulja
 2dcl mleka
600gr brašna
1 kesica vanilin šećera
1 kesica praška za pecivo
boja po zelji vasoj




Sastojke za Galete dobro umutiti mikserom. Aparat za galete ovlaš namazati uljem sa četkom, kad se zagreje uzimati po jednu prepunu kašiku testa staviti na aparat poklopiti i peći.
Kad dobije zlatno žutu boju galete skinuti pa staviti opet jednu kašiku preklopiti i peći i tako dok se ne potroši cela količina testa. od i količine testa izadje oko 70 komada.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recep za brzinski bakin kolac sa jogurtom imate OVDE.Recepte za slatki sto jos par ideja imate OVDE.Recepte za mancmelo mafine koji uvek najbolje prodju imate OVDE

Najednostavnija najcokoladnija torta prigodna za sve


Sastojci (kora): 8 jaja,
 8 kašika šećera,
 5 kašika brašna,
2 kašike kakao praha,
cokoladno mleko




 Fil: 5 jaja,
200 g šećera u prahu,
250 g crne čokolade (70%), 125 g maslaca
 Dekoracija: 100 g čokolade


 Priprema: Umutiti penasto belanca, dodati šećer i jedno po jedno žumance.
 Na kraju pažljivo umešati brašno i prosejani kakao u prahu.
 Ispeći koru u velikom plehu od rerne.
 Kad se ohladi, iseći na 3 trake. Umutiti jaja sa šećerom i skuvati fil na pari.
Na kraju kuvanja dodati rastopljenu čokoladu, a kad se malo prohladi umešati maslac.
 Sve fino izjednačiti.
 Kore poprskati čokoladnim mlekom,


Filovati kore (ostaviti malo fila za premazivanje torte). Čokoladu krupno naribati i posuti preko torte. Čuvati na hladnom do služenja.Recept za brzinsku tortu sa keksom i jogurtom koja se ne pece imate OVDE-Recept za najlepsu rodjendansku tortu imate OVDE



Principesa sa jagodama


biskvit- sastojci za jedan
četiri belanca
150gšećera
jedna kesica vanili šećera
četiri žumanjka
100gbrašna
50g gustina
jedna mala kašikica praška za pecivo
Nadev
500gjagoda
100gšećera
500ml slatke pavlake
jedna kesica vanilin šećera
2 pudinga od vanile i pola margarina.
-jagode za ukras
Jagode operite, izrežite na pola i pospite vanilin šećerom...

Način pripreme Iz belanjaka istucite čvrsti snijeg (on mora biti tako čvrst da zarez noža ostane vidljiv), dodajte uz stalno miješanje kašiku po kašiku šećer, vanilin šećer i žumanjke. Tome dodajte brašno s gustinom i praškom za pecivo i lagano sve izmješajte.
 Testo stavite u oblik za tortu koji ste namazali mašću i posuli brašnom. Pecite u rerni na temperaturi oko 180C 25 minuta.Ispeci dve ovakve kore ili jednu al duplo pa je preseci.Dok se kora pece skuvati dva pudinga po uputstvu sa kesice i kad se ohladi dodati razradjen margarin,ako vam je redji stavite ceo ja stavim pola,Jagode operite, izrežite na pola i pospite vanilin šećerom.


 Slagati jednu zutu koru pa puding ne sve,poslagati jagode na njih slatku pavlaku pola doze, staviti drugu koru pa opet malo pudinga i od gore premazati slatkom pavlakom ukrasiti po zelji.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za domacu sokatu imate OVDE-RECEPT ZA LIKER OD JAGODA I ZOVE IMATE OVDE



Brzinska slana torta od oblatne savrsena za praznike

video recept imate ovde 

Pita sa jabukama,cimetom i pekmezom

Potrebno nam je: za testo : 250 gr brasna, 170 gr margarina, malo soli, 6 do 7 kasika ledene vode; za nadev; 1 kg jabuka, 6 kasika secera, vanil secer, pola kasikice cimeta, 50 gr suvog grozdja i 5 kasika gustina; za dekoraciju: 4 kasike pekmeza od kajsije i 5 kasika secera u prahu
Hladan margarin naseckati na listice i utljati u brasno, praveci mrvice. posoliti i dodati ledenu vodu , pa umesiti prkho testo. Zamotati ga u providnu foliju i ostaviti u frizider.
Jabuke oljustiti i iseckati na tanke kriske. U posudu sa jabukama dodati secer, cimet, vanil secer, gustin i suvo grozdje,pa sve promesati.




Okruglu tepsiju podmazati i posuti brasnom. Ohladjeno testo podeliti na dva nejednaka dela. Veci deo razvucemo tanko da prekrije dno i stranice posude. Rasporedimo nadev ,a potom prekrijemo manjim testom.Pritisniti ivice da se sjedinje. Peci u rerni.Pecenu pitu premazati zagrejanim pekmezom .Secer u prahu razmutiti s malo vrele vode i poprskati pitu.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Najbolja 3 recepta zimnice sa paprikom-po starinski bez hemije

 

Dosta zimnice pravim sa paprikom ko i svi ,ovde imam tri recepta sa njom -

Ovde cu vam staviti recepte pa kliknite koji vas interesuje ostavicu i neke koji nisu sa slike mozda ce vas i oni interesovati-

Recept za jeger Zimnicu mnogo jednostavniju od ajvara imate OVDE-.
Recept za papriku u pavlaci imate OVDE
Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE
Recept za najlepsu barenu papriku bez hemije imate OVDE
.Recept za salatu sa pecenim paprikama imate OVDE-
Recept za zimnicu na hladno imate  OVDE-Jos puno mojih brzinskih video recepata imate OVDE  
Recept za najlepsu salatu uz sve vrste pecenja sa pecenom paprikom imate OVDE
RECEPT ZA ARONIJU U MEDU I LEKOVITOST IMATE  OVDE
Tortu sa kiselom pavlakom i sladoledom iz kesice imate OVDE
Recept za brzinski rucak sa punjenim paprikama sa pavlakom i krompirom imate OVDE
Najejdnostaviji recept za papriku u pavlaci imate OVDE
Recept za tortu od cevapa da odusevite goste imate OVDE
Recept z najizdasniju i najlepsu rodjendansku tortu imate OVDE
Recept za hleb iz serpe a kao da je ispod saca imate OVDE
Recept za slanu toru od oblatne za par trenutaka imate OVDE
Recept za cuvarkucu protiv mioma cista i pomoc kod stitne zlezde i spas za sve zenske probleme imate OVDE



























2 JUgoslovenska starinska slavska kolaca -medena pita i madjarica i video recept za starinske kolace






































Za vreme Jugoslavije madjarica i medena pita su bile obavezne za sve praznike,pogotovo za slave.Sad ih retko vidjam po proslavama,uglavnom su ih zamenile neke brlje sa keksom ,bez puno muke .Kod mene su i danas obavezni i za Bozic i Slavu .


MADJARICA

Kore

60 dkg glatko brašno 10dkg masti

20 dkg šećera 1 kom prašak za pecivo 2 kom jaja 5 kasika mlijeko

Krema

20 dkg šećera kristal 1 l mlijeko 6 kasika glatko brašno

5 dkg kakao 15 dkg margarin 10 dkg šećer u prahu



Čokoladna glazura



3 kasike šećera 3 kasike vode 10 dkg čokolade 8 dkg margarina
Za kore umijesiti tijesto i ostaviti ga 10ak min da stoji podijeliti ga na 4 ili više dijelova i ispeći kratko da ostanu svijetle boje za kremu kristal šećer otopiti do tamno smeđe boje zaliti mlijekom i kuhati dok se karamel skroz ne otopi brašno umutiti sa par kasika mlijeka i dodati u mlijeko i karamel kuhati dok ne dobijemo gustu kremu pa ohladiti margarin,šećer u prahu i kakao skupa izmikasat pa dodavati kasiku po kasiku u ohlađenu kremu kremom namazati kore


a na vrh preliti glazuru za glazuru otopiti šećer u vodi dodati čokoladu te na kraju margarin




MEDENA PITA
50 g meda

150 g šećera

30 g maslaca ili margarina

8 kasika mleka mleka

500 g brašna

2 jaja

1 kasicica soda-bikarbone ili kupite gotove kore nisu skupe a fino su mekane

fil

800 ml mlijeka

4 kasike griza

1 kasika gustina

100 g šećera u prahu

250 g maslaca ili margarina
Na laganoj vatri otopite med, šećer i maslac.
Smjesu pomiješajte s brašnom kojem ste dodali sodu b. i jaja. Izradite glatko tijesto.
Tijesto podijelite na 3 dela i svaki deo razvaljajte te ispecite na obrnutoj strani lima na 150 stupnjeva oko 10 minuta. Za fil stavite mlijeko da ukuva.
Ukuvajte griz i gustin u mlijeko.
Pustite da se ohladi. U hladno umiksajte šećer u prahu i margarin.

Pripremljenom kremom punite kore
. Kolač mora malo odstajati kako bi kore upile kremu i kolač postao mekan,prelijte pitu čokoladnom glazurom.

Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba sezona je praznikaRecept za najlepsu kremastu salatu za slave sa pecenim paprikama imatte OVDE
Recepte za 10 starinskih slavskih kolaca imate OVDE
ovde imate recept za najlepsi praznicni rolat





Coko -vanila keksici sa prahom od pudinga


Za ove kolačice potrebno vam je
 125gr margarina, 125gr brašna,
50 gr šećera u prahu, 50gr pudinga od vanile ili čokolade,
2 kesice vanil šećera.
 Za fil nam je potrebno 50gr čokolade
Zamesiti testo od navedenih sastojaka, umotati ga u foliju i staviti u frižider pola sata. Testo izvaditi, oblikujete u valjak i iseći ga na jednake parčiće. Na svaki staviti komadić čokolade i napraviti kuglice. Oblikovane kugluce redjati u pleh. Svaku kuglicu malo pritisnuti viljuškom kao na slici da napravite zareze i peći 15minuta na 180 stepeni

Lazanje od makarona-da odusevite sve a vi se ne umorite

Sasvim jednostavan recept ,pustite asti na volju slobodno ,svaki put kod mene je drugacije.Nema nekog posebnog recepta.sve je odkoatvino i iz glave-Evo malog objasnjenja kako da napravite ovo predivno i dekorativno jelo.

Glavicu crnog luka isprziti a zatim dodati 400 grama mlevenog mesa ( po zelji)i uprziti a zatim dodati 500grama pasiranog pelata , soli vegete ,bibera, origana napraviti sos. 
Polu skuvati makarone ( krupnije to jest siroke) i redjati u formi od 26 cm, prvo malo na dnu sosa pa poredjati makarone  pa opet sos preko njih,staviti u rernu i 15 minuta i pri kraju staviti odozgo puno narendanog kackavalja pa nazad u rernu nekoliko minuta. .I to bi ukratko bilo to.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba ideja.

Praznicni sitni kolaci 6 vrsta-5 se ne peku


Praznici stizu pa da ne budu uvek klasicni kolaci za koje imate recepte evo nekih malo novina.Da vas ne zbunjuje koji je koji za svaki cete imati poseban recept
 Slika 1 rozen oblanda recept za nju OVDE
 na njoj se nalazi bajadera sa kikirikijem recept za nju OVDE
zatim zerbo kocke recept za njih OVDE
 na njima se nalazi cokoladna frajla recept za njuOVDE
ovaj sa belom glazurom car na dar OVDE i
zadnji oblatna sa pahuljicama recept OVDE
 Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Domace zu zu pogacice

500 gr. brasna
1 kasicica soli
300ml. hladne vode
100ml. ulja
Za premazivanje:
250gr. margarina
1 zumanac
malo susama

Od navedenih sastojaka umesiti testo srednje tvrdoce. Testo rastanjiti u koru i narendati 250gr. zamrznutog margarina. Preklopiti kao za lisnato testo, staviti ga u platnenu vrecicu i odloziti u frizider 20 min. Rastanjiti koru premazati uljem i opet preklopiti na isti nacin. Odloziti na jos 20 minuta u frizider. Ovo ponoviti jos jednom.




 Rastanjiti koru debljine oko 1cm i ostrim nozem seci kockice. Premazati zumancetom i posuti susamom. Peci u zagrejanoj rerni. Pleh za pecenje ne treba podmazivati, pleh treba biti hladan i testo hladno. Najbolje je da se pre pecenja stavi malo u frizider i omah stavi u vrelu rernu.Podelite recept na svoj fb sa svojim prijateljima mozda nekom zatreba.

Bavarske kifle recept i postupak


  1 kg brasna, 5 dlec vode, soli, 1 deci ulja, 40 grama svezeg kvasca, vrlo malo secera, sa tim zamesiti glatko testo da se ne lepi ali danije tvrdo( ne mora svo brasno odjednom ostavite malo brasna pa dodajte po potrebi) kad ste zamesili testo nauljite vrlo malo ciniju u kojoj ce testo da nadolazi i ostavite 1 sat. Kada je testo nadoslo izrucite na radnu povrsinu i poidelite testo na male loptice jednake i razvlaciti svaku lopticu i valjati u kifle ( moze i drugi oblici) i svaku kiflu zaseci nozem odozgo 2 do 3 puta . U medjuvremenu dok formirate kifle stavite u serpu litru vode kasiku soli i 4 kasika sode bikarbone i kad voda prokljuca spustati po nekoliko kiflica u vrelu vodu na najduze minut zatim ih vaditi i stavljati na pleh sa pouljenim pek papirom( jer se lepe kasnije kad se ispeku pa da bi izbegli to) posuti ih susamom , kimom suncokretovim semenkama ili morskom solju ( po ukusu ) i peci u vec zagrejanoj rerni dok ne porumene i budu braon 20 minuta na 200

recept i sliku nam je poslala Jadranka Zivkovic i hvala joj na tome 

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept