- Za koru:
- 6 jaja
- 1 kašičica soli
- 6 kašika brašna
- 2 dl jogurta
- 1 kašika ulja
- 1 prašak za pecivo
- Za fil:
- 300 g tvrdog sira
- 1 pavlaka
- 100 g majoneza
- 3 kesice STAPICA sa kikirikijem
- 1. Odvojiti belanca od žumanaca pa u odgovarajućoj posudi penasto umutiti belanca.
2. Posebno umutiti žumanca, dodati so, ulje, jogurt i brašno pomešano sa praškom za pecivo i dobro promešati.
3. Na kraju dodati sneg od belanaca i lagano promešati varjačom.
4. Smesu sipati u pleh obložen papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 200 °C 15 min.
5. Pečenu koru uviti u rolat pomoću vlažne krpe i ostaviti da se ohladi.
6. U posudi za mešanje izgnječiti sir, a zatim dodati pavlaku i majonez pa dobro promešati.
7. Kada se kora ohladi, premazati je pripremljenim filom, poređati stapice i uviti u rolat.
8. Redjanje stapica zavisi od vas,tj oliko volite da vam bude gusto ,ali nemojte bas jedan do drugog jer oni kad odstoje nabubre malo pa se rasire.Umotati rolat u foliju i ostaviti preko noci da se stegne. Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA
POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME
ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE
Podelite recept sa prijateljima
Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ
Rolat sa stapicima recept i postupak
Slozenac od cufti i tikvica
500 g mljevenog mesa
2 glavice luka
2 češnja bijelog luka
1 kom jaje
3 kašike prezli
po potrebi so, biber, tucana paprika
još potrebno
6-7 krompira-tikvica isecena na kolutove
2 kom paprike
2-3 kašike ulja
4-5 kašika pasiranog paradajza
3 kašike vode
DUGA ROLAT -savrseno predjelo za slave i ostala slavlja
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.
Ježici od mlevenog mesa i kuvanih jaja Lepo, dekorativno i ukusno
Za recept ce vam trebati:
– mleveno meso(1/2 kg)
– crni luk, beli luk,
– 1 parce starog hleba,
– pola solje mleka.
– kuvana jaja( broj po zelji)
– senf,
– majonez,
– malo narendane salame (po zelji)
– persunov list,
– zacina po zelji,
– pola kasicice sode bikarbone
– zrna bibera,
– malo izlomljenih spageta.
– mleveno meso(1/2 kg)
– crni luk, beli luk,
– 1 parce starog hleba,
– pola solje mleka.
– kuvana jaja( broj po zelji)
– senf,
– majonez,
– malo narendane salame (po zelji)
– persunov list,
– zacina po zelji,
– pola kasicice sode bikarbone
– zrna bibera,
Stari hleb natopiti u mleko, crni i beli luk malo prodinstati, dodati sodu bikarbonu, pa dodati u masu sa mlekom i hlebom. Sve to dodati u mleveno meso, zaciniti po zelji . Otkidamo komad po komad mesa, potapkamo rukama, i stavljamo dve polutke jaja, koje su spojene.
Rupicasti kolac recept i postupak
Sastojci za biskvit:
6 jaja
6 kasika šećera
1 vanilin šećer
6 kasika brašna
4 ravne kasike kakaa
4 kasike nesquika
1 Prasak za Pecivo
1.7 dcl ulja
1.3 dcl mlijeka
Odvojiti žumanjke pa izmiksati sa šećerom i vanilin šećerom. U zasebnoj zdjelici, pomiješati brašno, prasak za pecivo, kakao i nesquik. Smjesi žumanjaka i šećera dodati ulje, pa mlijeko. U smjesu dodati ostale suhe sastojke i dalje miksati.
Istucite bjelanjke s malo soli u čvrsti snijeg, pa ih dodati u čokoladnu smjesu za biskvit nježno preklapajući. Smjesu ulijte u nauljen i pobrašnjen pleh, te pecite na 180 stupnjeva otprilike pola sata ili nešto više. Nakon što se ispeče, pustite da se biskvit polako hladi. izbodite rupe slika broj 1 moze krajem kasike ili viljuske a moze i sa spravom za dubljenje voca i povrca vazno je da se izvadi kao cepic od kore.
Krem od vanilie
2 pudinga od vanilije
6 kasika šećera
9 dcl mlijeka
150g maslaca
Krem od čokolade:
2 pudinga od čokolade
6 kasika šećera
8 dcl mlijeka
100g maslaca
Spremaju se kao i klasičan puding, nakon što ga skuvate, u svaku kremu dodajte maslac još kad je vruće i dobro promješajte. Deo kreme (nikako ne u cjelosti) od vanilije odmah lagano ulijte preko biskvita i špatulom rasporedite da ispunite rupe(slobodno pritisnite špatulom u rupe), zatim prelijte ostatkom. Postupak ponovite i za čokoladnu kremu. Čokoladni puding prelijte preko prethodnog pudinga i špatulu uronite u njega, pa ga cik-cak pokretima rasporedite u jednu ravninu.Gore ukrasite narendanom cokoladom
Kolač pustite da se stisne na sobnoj temperaturi, pa ga tek kasnije prebacite u frižider kako vam ne bi popucala gornja krema.
6 jaja
6 kasika šećera
1 vanilin šećer
6 kasika brašna
4 ravne kasike kakaa
4 kasike nesquika
1 Prasak za Pecivo
1.7 dcl ulja
1.3 dcl mlijeka
Odvojiti žumanjke pa izmiksati sa šećerom i vanilin šećerom. U zasebnoj zdjelici, pomiješati brašno, prasak za pecivo, kakao i nesquik. Smjesi žumanjaka i šećera dodati ulje, pa mlijeko. U smjesu dodati ostale suhe sastojke i dalje miksati.
Istucite bjelanjke s malo soli u čvrsti snijeg, pa ih dodati u čokoladnu smjesu za biskvit nježno preklapajući. Smjesu ulijte u nauljen i pobrašnjen pleh, te pecite na 180 stupnjeva otprilike pola sata ili nešto više. Nakon što se ispeče, pustite da se biskvit polako hladi. izbodite rupe slika broj 1 moze krajem kasike ili viljuske a moze i sa spravom za dubljenje voca i povrca vazno je da se izvadi kao cepic od kore.
Krem od vanilie
2 pudinga od vanilije
6 kasika šećera
9 dcl mlijeka
150g maslaca
Krem od čokolade:
2 pudinga od čokolade
6 kasika šećera
8 dcl mlijeka
100g maslaca
Spremaju se kao i klasičan puding, nakon što ga skuvate, u svaku kremu dodajte maslac još kad je vruće i dobro promješajte. Deo kreme (nikako ne u cjelosti) od vanilije odmah lagano ulijte preko biskvita i špatulom rasporedite da ispunite rupe(slobodno pritisnite špatulom u rupe), zatim prelijte ostatkom. Postupak ponovite i za čokoladnu kremu. Čokoladni puding prelijte preko prethodnog pudinga i špatulu uronite u njega, pa ga cik-cak pokretima rasporedite u jednu ravninu.Gore ukrasite narendanom cokoladom
Kolač pustite da se stisne na sobnoj temperaturi, pa ga tek kasnije prebacite u frižider kako vam ne bi popucala gornja krema.
CUfte u omotu-da odusevite cak i svekrvu :D
Negde sam u komentarima procitala da odusevite cak i svekrvu ako je to uopste moguce :D
Meni je inace tesko kad pisem recepte ,jer ja uglavnom sve pravim odokativnom metodom :D
Potrebno je da obarite krompire i iseckate ih na kolutove, pa da njima popločate vatrostalnu posudu.
Znaci od kolicine posude zavisi i kolicina sastojaka.
Mleveno meso pomešajte sa sitno seckanim lukom, mlevenom paprikom, solju i biberom (a po sopstvenom ukusu možete dodati koje god još hoćete začine), pa valjajte ćufte.
Njih naređajte na krompir, pa između ređajte kolutove krompira tako da svaka ćuftica bude ograđena - kao u "zatvoru".kao na slici
Znaci od kolicine posude zavisi i kolicina sastojaka.
Mleveno meso pomešajte sa sitno seckanim lukom, mlevenom paprikom, solju i biberom (a po sopstvenom ukusu možete dodati koje god još hoćete začine), pa valjajte ćufte.
Njih naređajte na krompir, pa između ređajte kolutove krompira tako da svaka ćuftica bude ograđena - kao u "zatvoru".kao na slici
Potom prelijte ćuftice bešamel sosom, narendajte kačkavalj i zapecite u rerni na 200 stepeni.
Savrsen je obrok bilo ko da vam dolazi necete se obrukati .Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.ovde imate i par video recepata koji ce vas mozda interesovati
Savrsen je obrok bilo ko da vam dolazi necete se obrukati .Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.ovde imate i par video recepata koji ce vas mozda interesovati
Recept za 4 slana predjela sa kojim cete sigurno oduseviti i goste i ukucane i video recepti za predjela i salate
Recept za brzu slanu tortu sa oblatnom imate OVDE
Vreme je praznika idu slave,zatim Bozic pa i nova godina. Predlozi mogu posluziti i za VaskrsAko zelite da zablistate na praznicnim okupljanjima evo par slanih predjela koja ja spremam za neka vece okupljanja.Sve recepte vec imam na blogu a ida vas ne zbunjuje sta je sta na slici pored svakog naziva imacete klik na sliku pa vi odlucite sta vam se najvise dopada i klinkite na taj.
recept za sareni rolat imate OVDE
Ovo prvo na slici je slana rozenka recept za njuOVDE
Drugo su ajvar kocke recept za njih se nalazi OVDE
Recept za najlepsu kremastu salatu za slave sa pecenim paprikama imate OVDE
Trece i cetvrto su rolati sa ajvarom i spanacem recept za njih se nalaziOVDE
Recepte za deset starinskih slavskih kolaca pronacete OVDE.
RECepte za najlepse praznice torte pronacete OVDE.Recepte za tri slana rolata za slave imate OVDE
Recepte za deset starinskih slavskih kolaca pronacete OVDE.
RECepte za najlepse praznice torte pronacete OVDE.Recepte za tri slana rolata za slave imate OVDE
Podelite recepte sa prijateljima na fb sezona je praznika mozda nekom zatreba.Nize u tesktu imate jos video predloga za salate i predjela
Rucak za 10-krompir u slanini sa sosom -RECEPT I POSTUPAK
krompir u slanini
– 8-10 srednjih krompira
– 16-20 traka slanine
– 16-20 traka slanine
Za sos:
– 25 gr putera
– 1 kašika brasna
– 1/4 l. bujona ( bujon mozete napraviti sa supenom kockom)
– 100 gr pavlake
– so, biber, sok od pola limuna
– 1 kašika brasna
– 1/4 l. bujona ( bujon mozete napraviti sa supenom kockom)
– 100 gr pavlake
– so, biber, sok od pola limuna
- - Krompir oprati i skuvati u ljusci. Ohladiti i oguliti.
- - Umotati u slaninu
- - Staviti u zagrejanu na 200 stepeni rernu na 10 minuta
Za to vreme pripremiti sos: zagrejte puter (ulje), dodajte brašno, bujon i neka sve prokuva. Sklonite sa vatre, dodajte pavlaku, so, biber i sok od limuna.
Slana tost torta-ruska salata-odlicna za slave
potreban je jedan tost hleb sto mekaniji
jedno pakovanje povrca za rusku salatu
1 mali majonez i jedna pavlaka
250 grama sunkarice
2 jajeta
malo trapista, so po ikusu
u kalup stavite najlon ili foliju i poslazete tost hleb kao na slici
ako nemate kalup koji bi mogao posluziti slazite na tacnu
na tost sipate fil od povrca iz ruske salatekoji ste obarili, pola majoneza i pola pavlake
Mesnati zalogajcici sa tikvicama
1 manja tikvica,200 gr kukuruza secerca
,3 manje glavice crnog luka,
ulje za przenje,zacini ,biber i cackalice.
Meso staviti izmedju dva parceta providne folije ,pa ga lagano rastanjiti oklagijom. Tikvicu oprati i iseci na tanke listove. Skinuti foliju sa mesa,poredjati tikvice ,uviti u strudlu i umotati folijom i ostaviti da odstoji u zamrzivacu oko 2 sata. Smrznuti rolat iseci na komade, probosti ih cackalicom kako se ne bi raspali u toku pecenja. U zagrejanom tiganju prziti rolnice, dok ne porumene,dodati luk isecen na rebra,kukuruz i nastaviti sa pecenjem. Posuti zacinima i biberom. Jelo je gotovo kada meso porumeni a luk omeksa .
Punjeni krastavci-deluje kao umetnost ali nije tesko
VIDEO RECEPT IMATE OVDE
.
Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE.Recept za starinski ajvar imate OVDE,RECEPT ZA NAJBOLJI PRESOLAC ZA KRASTAVCE KOJI SE NIKAD NE POKVARE IMATE OVDE.Recept za punjene krastavce imate OVDE.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE. Recept za prelep pekmez od dinja imate OVDERecept za krastvace ukiseljenje sa hlebom imate OVDE-Recept za najbolje i najlakse slatko bez hemije imate OVDE
Da ne bacate stari hleb
200 gr kackavalja, 100 gr putera,
mladi luk, beli luk, persun i susam
. Hleb bilo kojeg oblika iseci na kockice horizontalno i vertikalno, ali ne do kraja.
Da odusevite sve na decijem rodjendanu nesto novo
20 korneta za sladoled
200 g čokolade za kuvanje
150 g žele bombona
250 g šećera u prahu
150 g prženih lešnika
2 kašičice ulja
. U posudi za mešanje umutiti margarin i šećer u prahu pa dodati mleveni keks i promešati.
U smesu dodati žele bombone i 150 g otopljene čokolade te promešati varjačom.
Napraviti glazuru: istopiti 50 g čokolade sa 2 kašičice ulja.
Napraviti glazuru: istopiti 50 g čokolade sa 2 kašičice ulja.
Kornete puniti pripremljenom smesom, a vrhove umakati u glazuru i lešnik.Sarajte po zelji sa ukrasima koje imate.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekoj mami zatreba ideja.ovde imate i par video recepata
-Recepte za mancmelo mafine koji uvek najbolje prodju imate OVDE
Recepte i video recepte kako da sami napravite slatki sto za decije rodjendane imate OVDE
-Recepte za mancmelo mafine koji uvek najbolje prodju imate OVDE
Recepte i video recepte kako da sami napravite slatki sto za decije rodjendane imate OVDE
Recept za najlepsu salatu uz sve vrste pecenja sa pecenom paprikom imate OVDE
Recept za brzinski rucak sa punjenim paprikama sa pavlakom i krompirom imate OVDE
Najejdnostaviji recept za papriku u pavlaci imate OVDE
Recept za tortu od cevapa da odusevite goste imate OVDE
Recept z najizdasniju i najlepsu rodjendansku tortu imate OVDE
Recept za hleb iz serpe a kao da je ispod saca imate OVDE
Recept za slanu toru od oblatne za par trenutaka imate OVDE
Luk u slanini-onion u becon
Za ovo jelo su nam potrebne dve povece glavice luka ,moze i crvenog ,par kasika kecapa oko 250 gr suve slanine isecene na snite i papir za pecenje.
Luk ocistimo i isecemo na prstenove ,kao na slici sto je prikazano. Uvaljamo u kecap i obmotamo slaninicom. Stavimo u tepsiju koja je oblozena papirom za pecenje i pecemo u zagrejanoj rerni ,dok slaninica ne porumeni.
Domace VENDOKSIN kapi za prosirene vene i cirkulaciju
Napravite sami , kapi koje isceljuju prosirene vene,sa kojim sve vise ljudi danas kuburi.Pokusajte da napravite ove kapi i poboljsajte svoju cirkulaciju,Sve sastojke iz recepta mozete kupiti u prodavnicama zdrave hrane. Dobre su za sve one koji imaju problema za proširenim venama, trombozom, slabom cirkulacijom i hemoroidima.
1 litar domace komovice
50 g lista susene koprive
5o grama lekovite biljke ive
50 grama kantariona
U veliku teglu za koju imate poklopac sipajte sve ove biljke zalijte litrom prave komovice i dobro promesajte.Zatvorite dobro teglu i drzite 3 nedelje na suvom i hladnom mestu .
Posle 3 nedelje dobro procedite kapi i sipajte u flasu koju je najbolje drzati u frizideru.
Kapi se piju jednom dnevno po jedna mala kasicica,najbolje ujutru.Podelite recept na vas fb,mozda nekom zatreba.
SLIKA i TEKST SU ZASTICENI AUTORSKIM PRAVIMA This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.
1 litar domace komovice
50 g lista susene koprive
5o grama lekovite biljke ive
Пријавите се на:
Постови (Atom)