POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Bela bajadera

125g mlevenih oraha
125g mlevenog keksa
250g mleka u prahu
600g kristal šećera
250g margarina
150g vode

350g šećera i 1dl vode staviti da vri oko 5minuta. Smaknuti sa ringle i dodati 125g margarina isečenog na kockice. Mešati dok se otopi maragarin, pa preliti prethodno pripremljenu smesu od 125g oraha, 125g keksa i 125g mleka u prahu. Dobro izjednačiti smesu i rastanjiti u tacni,mozete je razvuci i na oblatnu  kao sto sam ja inace u original receptu ne ide
250g šećera i 50g vode staviti da prokuva. Kad se šećer istopi kuvati još 2-3 minuta. Zatim dodati 125g margarina isečenog na kockice i 125g mleka u prahu. Skloniti sa ringle i mutiti oko 15 minuta na najjačoj brzini mikserom oko 15 minuta. Po želji dodati malo ruma. Ovom masom premazati rastanjeni deo i to raditi brzo jer se jako zgušnjava. Ako treba još da se poravna samo pokvastite nož i ravnajte.A ako ste dole stavili oblatnu stavite je onda i gore mada i ne mora. Gore mozete ukrasiti tako sto cete sarati sa crnom cokoladom po tom gornjem belom delu.

Lisnati mafini


Kada vam se najave gosti imamo super predlog kako da ih iznenadite a da se ne umorite.
Razvuci gotovo lisnato testo na sredinu poslagati virsle i zarolati slika broj 1.
Iseci rolat na  male rolatice i poslagati u pleh za mafine slika broj 2.
Peci oko 20 minuta na 180 s zavisi od rerne,

Rafaelo sa kremom

U šerpi na šporetu stavimo casu  vode 250g šećera i margarin. Kada provri sklonimo šerpu sa šporeta i dodamo250g mleka u prahu, vanilin šećer i 200gr kokosa. Sve sastojke sjedinimo i ostavimo da se ohladi. 

Kad se steglo pravimo kuglice i valjamo ih u kokos u sredinu udubimo palcem i kasikicom stavljamo malo omeksalog krema ili nutele.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Medenjak -jeftin a brz

2- case brasna ( casa 200ml )
1/2 case secera
2-3 kasike kakaa
1 kasika cimeta
1 prasak za pecivo
1 1/2 casa mlake vode
3 kasike dzema od kajsije
100 gr cokolade za kuvanje
Zagrejati rernu na 180c

Smuckati zajedno brasno, prasak za pecivo, kakao,cimet, secer i vodu pa peci 15-20 min. Vruc kolac premazati sa dzemom pa ostaviti da se ohladi. Rastopiti cokoladu sa 4 kasike ulje, pa preliti glazuru preko kolaca i ostaviti u frizider da se stegne!Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Domaci lek protiv anemije


Oko 50 vrhova mladih kopriva   3 kašike domaćeg meda  pola soka od 1 limuna .Dobro operite vrhove kopriva i ostavite da odstoje neko vreme u vodi. Nakon toga ih iseckajte, dodajte med, malo soka od limuna, promešajte i ostavite u staklenoj tegli da stoji u frižideru.Uzimajte ujutru po kašiku, možete i uveče i videćete da se ukus kopriva uopšte ne oseća jer ga neutrališu med i limun.



Seme od koprive i med protiv anemije


video je ovde 




Nevenova domaca mast za bolne vene za ekceme za opekotine za psorijazu


250gr svinske masti (vazelin)  2 sake cvetova nevena
Stavite svinsku mast (opranu) ili (vazelin) da se otopi na tihu vatru stavite iseckane svetove nevena i przite 5min,poklopite i ostavite da odstoji 12sati.Malo zagrejte i niz gazu procedite.
Sa svinskom masti kremu cuvajte u frizideru.
a ako napravite sa vazelinom moze da stoji na sobnoj temperaturi.
Dobra je za bolne vene,za ekceme kod psorijaze kod opekotina.

Posne breskvice


ZA TESTO
750 gr brašna
250 gr šećera
0,5 deci sojinog mleka ili vode
375 gr margarina istopljenog
1 pecivo
fil
mrvice od bušenih kuglica
marmelada po zelji ja sam od kajsija
2 kašike kakaa
120 gr margarina istopljenog
po želji šećera
Potrebno jos i
Boja prehrambena 

Od sastojaka za testo napraviti kuglice ,ali testo treba prvo da odstoji sat vremena u frižideru da ne bih pucale pri pečenju, kad su pečene izdubiti ih, filovati, spajati po dve ,umakati u boju, pa u kristal šećer.Podelite recept na fb vreme je posta mozda nekom zatreba a i da ga vi ne izgubite.Recepte za najlepsa posna jela imate OVDE.
Recepte za najlepse posne kolace imate OVDE.Recepte za najlepsa posna predjela imate OVDE

Recept za Domaci zeleni kiseli paradajz

Za kolicinu od 5kg paradjaza potrebno Vam je : 2,5 l vode, 1 čaša šećera, 1/2 čaše soli, 1 čaša sirćeta, bijeli luk, biber u zrnu, lovorov list, 1 vrećica vinobrana.POSTUPAK JE U VIDEU ovde







Recept za zimnicu na hladno imate  OVDE-Recept za jeger Zimnicu mnogo jednostavniju od ajvara imate OVDE-.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE
.Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE-Recept za salatu sa pecenim paprikama imate OVDE-Recept za najlepsu barenu papriku bez hemije imate OVDE-Recepta za punjene krastavce imate OVDE-Recept za jedan presolac na hladno za 3 vrste zimnice imate OVDE-Recept za punjeni luk imate OVDE-Recept za dzem od smokvi po starinski bez hemije imate OVDE














Vreme je za dan i noc-sadnja i nega

dan i noc gajenje i nega
Dan i noć, latinski naziv (Viola tricolor) ili maćuhica, trobojna ljubičica, sirotica… je biljka iz porodice ljubičica, latinski naziv (Famillia Violaceae).
Gaji se kao jednogodišnja ili višegodišnja biljka. Zeljasta je sa tankim razgranatim stablom.
Listovi su srcoliki i mesnati a cvetovi obično pojedinačni sa dugačkim drščicama. Vršni cvetovi su tamniji, bočni svetlijih nijansi, a donji delovi obično svetlo žuti. Otud I ime – trobojna ljubičica. Raste u visinu od 20 do 30 cm.
Ovo popularno baštensko cveće, cveta skoro cele godine, mora se pažljivo negovati i štititi od vlage.Period cvetanja zavisi od toga kada ste posadili biljku. Ako biljku posadite u jesen, dan i noć će cvetati sa pauzom tokom zimskih dana. Da bi ste produžili vreme cvetanja, savetuje se redovno uklanjanje svenulog lišća i cvetova.

Ako dan i noć sadite u proleće, cvetaće do leta.Dan i noć je biljka je otporna na hladnije vremenske uslove, ali dobro uspeva na sunčanim i polusenovitim lokacijama. Ne škode joj hladnoća i niže temperature. Zemljište u kome držite dan i noć treba da bude hranjivo, ali zato za prihranjivanjem nema nke posebne potrebe. Dovoljno je s vremena na vreme dodati tečno djubrivo i to kad biljka dovoljno poraste.Zalivanje zavisi od vremenskih uslova. U hladnijim danima ne treba preterivati, ali sa prolećem zalivanje treba da bude redovno, skoro svakodnevno. Alu oprezno – previše vlage može da naškodi korenu biljkePresadjivanje se obavlja u dva perioda – jesen ili proleće. Dan i noć je baštenska cvetnica. Zato se sade u vrtovima, žardinjerama, u visećim saksijama.Ova biljka u saksiji daje posebnu dekorativnu notu vašem balkonu ili prostoru pored prozora. Najbolje je violu saditi u jesen, dok je zemljište još toplo. Tako će se biljka dobro razviti da bi podnela predstojeću zimu a na proleće će dati bujne i zdrave cvetove. Sadite ih u razmaku od 20-30cm.

Narukvica od plasticne flase uz pomoc pegle gotova za 10 minuta

slika je zasticena autorskim pravima te je stoga ne delite u komercijalne svrhe

Ako zelite da imate unikatnu narukvicu,potrebno vam je samo desetak minuta,jedna plasticna flasa,pegla i lakovi za nokte.Zabavicete se dok ovo radite,ako imate cerkicu toliko je prosto da moze i ona da vam pomogne u tome.
Pa da pocnemo,plasticnu flasu od kole ja sam uzela onu od 1,5 l mada ako pravite za devojcicu uzmite malu od pola litre,zbog obima.Ona odgovara taman maloj rukici.Flasi odseci gornji deo slika broj 1,zatim zalepiti na nju neku traku ili selotejp a ako je za devojcicu izolir traka ce posluziti.sl 2


Iseci flasu po rubovima trake slika broj 3 to je obim narukvice,Kada smo isekli odlepimo traku i ugrejemo peglu,zatim vrtimo nasu narukvicu prvo sa jedna strane zatim sa druge slika broj 4 da bi ostre ivice zaoblili,Ne treba dugo vrtiti videcete i same kako  plastika ostre ivice pretvara u zaobljene dovoljno je oko minut.


Sada smo vec pri kraju.Uzmite lakove u zeljenoj boji i lakirajte unutrasnji deo.Pustite masti na volju i igrajte se bojama.Kada ste izlakirali ostavite malo da se osusi i vasa unikatna narukvica je gotova.

Posni trostruki uzitak

BISKVIT
6 kasika kristal secera
50ml ulja
1dcl kisele vode
4 kasike przenih,mlevenih lesnika
150g brasna
1 prasak za pecivo
KREMA
6dcl mleka od soje ili pirinca moze cak i soka ili vode
10 kasika kristal secera
2 pudinga od vanile
malo arome vanile
200g margarina
100g posne cokolade
JOS..
oko 200g posnog keksa
malo vode(za umakanje petit keksa)
malo arome ruma

U posudu za mesanje prosejati brasno sa praskom za pecivo,dodati mlevene lesnike,secer,ulje i kiselu vodu.Sve promesati sa kasikom i staviti u pleh(28x33cm velicine) oblozen pek papirom i peci u vec zagrejanoj pecnici na 220 stepeni dok ne porumeni. Napraviti mleko po uputstvu sa kutije.5 dcl sojinog mleka staviti da provri sa secerom,a u ostatak razmutiti puding.Kada je mleko provrilo,skloniti sa vatre,umesati puding i vratiti na vatru-kuvati jos 5 minuta dok se ne zgusne. Podeliti na dva dela.U jedan deo dodati cokoladu izlomljenu na kockice i mesati dok se cokolada ne rastopi. U drugi deo dodati malo arome vanile i promesati. Ostaviti da se ohladi. Margarin malo omeksati u mikrotalasnoj pa umutiti penasto.U svaku polovinu krema dodati pola margarina i umutiti. Peceno i ohladjeno testo premazati sa zutim filom,na nju redjati petit keks koji smo malo umocili u vodu sa rumom,na keks nanesemo cokoladni fil,Odgore po zelji pospemo orasima.Vreme je posta podelite recept na svoj fb mozda nekom zatreba.Recepte za najlepsa posna jela imate OVDE.
Recepte za najlepse posne kolace imate OVDE.Recepte za najlepsa posna predjela imate OVDE

Bozicni liker da nas zagreje


potrebno je
0.2 dc ruma,
litra crnog vina
800gr secera
vino i secer prokuvati da se secer otopi i ostaviti da se ohladi
tome dodati rum i moze da se pije
MOZDA CE VAS INTERESOVATI RECEPT DOMACI ZDRAV SIRUP OD LIMUNA KE KUVA SE

Ukrasavanje Uskrsnjih jaja sa belancetom i salvetom-dekupaz tehnika-VIDEO


salvete sa slikom po zelji
1 bjelance
cetkica


Jaja skuhajte i ohladite.najbolje ce ispasti ako imate bela jaja ako ih nemate mozete ih sami izbeliti kako imate OVDE
Nadjite salvete sa interesantnim uzorcima.
Pri rezanju salveta vidjecete da neke salvete imaju dva ili tri sloja, odvojite samo onaj sloj sa slikom, bice tanje I samim tim manje ce se guzvati I ljepse ce se oblikovati prema jajetu.
Isecite deo koji zelite da vam bude na jajeti,svet srce ili sta vec ste nasli.
VIDEO Postupak SA SALVETOM IMATE OVDE

ideje sa jajima za uskrsnji sto kao iz casopisa imate OVDE


Umutite bjelance i pripremite cetkicu Sada stavite izrezan uzorak na jaje i pocnite polako sa jednog kraja da premazujete sa cetkicom koja je dobro natopljena u bjelance.
Idite okolo, stvarace se pregibi ali ih ravnajte cetkicom ili prstima, vidjecete motiv ce se prijanjati za jaje kao da je zalepljeno.

video-----------
Ostavite da se osusi, kada je mokro od bjelanca boja ce biti tamnija, kada se osusi dobice pravu boju. Ujutro premazite maslinovim uljem i to je to.u tekstu imate jos video ideja za jaja 









Na slici prvoj imate kako izgleda da belim jajaima,slika dva je na zutim jajima,mnogo je lepse sa belim jajima.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekoj domacici zatreba ova ideja. 
 KLIKER JAJA imate OVDE najlepsu i najlaksu i najbogatiju dekoraciju od salvete za uskrs imate OVDE
Kako izbeliti jaja da bi primila najlepsu boju imate OVDE.Recept za dekupaz jaja imate OVDE a za mermerna jaja imate OVDE.Novi nacin za jaja u lukovini imate OVDE.Kako izbeliti jaja imate OVDE.Novu jednostavnu metodu za jaja da se klinci zabave sa vama imate OVDE,Najzdraviju metodu u lukovini na par nacina imate OVDE -Farbanje na pari imate OVDE-svetlucava jaja sa secerom imate OVDE
Farbanje jaja sa krep papirom imate OVDE 
Par ideja sa lukovinom imate OVDE USKRSNJU PLETENICU I ZECA OD TESTA IMATE OVDE 













Rizi bizi sa sampinjonima =savrsen prilog

Rizi-bizi potrebni sastojci:

– 1/2 kg mešanog zamrznutog povrća -grašak, kukuruz, boranija, šargarepa, paprika ili pakovanje povrca za rusku salatu
 sampinjoni
1 manja glavica crnog luka
200 gr pirinca
so ili zacin C
ulje

Sitno se nasecka luk i u serpi proprzi na jakoj vatri .Dodaju se sampinjoni i povrce smanji na umerenu vatru i proprzi se . Zatim se doda ociscen i opran pirinac i przi jos 2-3 minuta uz mesanje.Nalije se mlaka voda da pirinac ogrezne, debljine jednog prsta da bude iznad pirinca, otprilike. Stavi se so ili zacin C i promesa.Serpa se poklopi, pa se to krcka na tihoj vatri dok pirinac ne upije svu vodu, nekih 15- ak minuta.Kad je gotovo, skloni se sa ringle i ostavi poklopljeno jos 15- ak minuta.Sluziti uz neko meso i sezonsku salatu ili po zelji.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept