Umutiti sastojke i ispeci 2 ovakve kore ovaj put ja sam imala tri jer sam zelela da bude sto vislja, kore prelijemo sa cokoladnim mlekom kad ih stavimo na tacnu
I fil:14 zumanaca sto su ostala od kora,200 gr secera u prahu,kuvati na pari.
II fil:u 4 dcl mleka zakuvati jedan puding od vanile,4 kasike secera,1 margarin.
Sjediniti filove i dodati 300 gr mlevene plazme,sto grama oraha,200 gr seckane ili rendane cokolade Slagati tortu po sledecem redosledu-Kora-fil-kora-fil-,Ukrasiti po zelji sa slagom.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
u vecu posudu sipati litru vode, dodati secer, i prokuvati dok se secer ne istopi, i rastvor pocne da vri.Zagrejati malo tegle,
tresnje za jednu teglu (pre toga proceniti kolicinu punjenjem jedne tegle) sipati u vruci rastvor, kratko, samo da ponovo baci kljuc, i prebaciti ih u teglu, napuniti je do vrha, i tek malo posuti konzervansom.postupak ponoviti dok se tresnje ne potrose, tek tada zalivati vrijucim rastvorom, zatvoriti metalnim zatvaracem,Umotati tegle u peskire ili cebe i ostaviti preko noci.RECEPT ZA LIKER OD JAGODA I ZOVE IMATE OVDE
Jos jedna lepsa kombinacija su mi jagode i zova recept za to imate OVDERecept za liker od kombinacije jagoda i zove imate OVDE
Recept za sok od limuna i zove imate OVDE
Recept za sok od zove i narandze takozvana sokata .jer je ista kao fanta sokata se nalazi OVDE
Brzi dzem od jagoda 4 minute imate OVDE.
Sirup od jagoda koji se ne kuva se nalazi OVDE
Sok od zove i mente imate OVDE
Puno je jos recepata ali sam ovde izdvojila ove.Recept za najbolje i najlakse slatko bez hemije imate OVDE-Recept za dzem bez hemije po starinski imate OVDE
Sasi dijetalnu vodu možete napraviti sami od jednostavnih sastojaka. Sintija Sas, koja je osmislila taj napitak, tvrdi da već nakon četiri dana redovne konzumacije tog pića možete izgubiti tri kilograma i skinuti 10 centimetara u obimu struka.Da biste napravili Sasi vodu treba vam sveži đumbir, sveži listići mente, jedan krastavac, jedan limun i 8,5 čaša vode (koristite filtriranu ili flaširanu vodu - čaša je od 250 ml).
Operite limun, rasecite ga na polovine i izvadite semenke. Svaku polovinu malo zasecite i ubacite u posudu s vodom (8,5 čaša). Ne gulite limun, a nemojte ni cediti sok u vodu. Krastavac ogulite i nasecite na kolutiće i dodajte u vodu. Uzmite 8 do 12 listova sveže mente, operite ih i dodajte i njih.
Ogulite đumbir srednje veličine i narendajte u smesu s vodom. Sve to izmešajte, poklopite i stavite u frižider preko noći. Sledeći dan pijte samo Sasi vodu, rashlađenu, kada ste žedni. Bar četiri dana pripremajte svaki dan svežu Sasi vodu s navedenim sastojcima da biste videli rezultate. Vodu možete i procediti svaki put kada je sipate u čašu. Ona sadrži nula kalorija i poznato je da sama voda uveliko pomaže mršavljenju, a ovi ostali sastojci ubrzavaju proces sagorevanja masnih naslaga i sigurno smanjuju stomačić.Recept za zdrav caj od latica ruze imate OVDE.pogledajte kako se pravi i za sta je sve dobar
0,75 l vode
10 cvetova zove
0.75 kg secera
limuntus ( po potrebi)
1l rakije, vodke ili nekog jaceg alkohola ja sam stavila domacu rakiju koju sam imala
Cvetove zove potopite u vodu i neka stoje najmanje 24 sata.
Procijedite kroz gazu umijesajte secer i limuntus , te prokuhajte neka provrije, skidajuci pjenu. Dovoljno je nekih 15 minuta.
Kad se ohladilo, pomijesajte s alkoholom, punite u boce ,mozete sluziti i tako moze i sa kockama leda lepo rashladi.
Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Puno recepata imam na blogu od zove.RECEPT ZA LIKER OD JAGODA I ZOVE IMATE OVDE
Recept za domacu sokatu imate OVDE
Recept za domaci zdrav sirup imate OVDE-RECEPT ZA LIKER OD JAGODA I ZOVE IMATE OVDE
Recept za najbolje i najlakse slatko bez hemije imate OVDE-Recept za dzem bez hemije po starinski imate OVDE
– 1 manja glavica kiselog kupusa
– 1 dimljena svinjska butkica (ili dve kolenice)
– 200 g suvih kajsija
– 5-6 čenova belog luka
– 2 veća krompira
– 3 lovorova lista
– 1 kašika bibera u zrnu
– 3 kašike ulja
– mešavina suvog biljnog začina
– soli i bibera po ukusu
Priprema :
1. Dimljenu butkicu (ili kolenice) iseći na manje komade.
2. Kiseli kupus iseći na tračice.
3. Krompir oljuštiti, oprati i iseći na veće četvrtine.
4. U širokoj vatrostalnoj posudi poređati prvo krompir i preko njega staviti kupus.
5. Staviti isečeno meso, rasporediti suve kajsije i lovorov list.
6. Oljuštiti beli luk. Veće čenove preseći napola, a manje ostaviti cele, pa dodati u pleh.
7. Posuti mešavinom suvog biljnog začina i biberom u zrnu, posoliti i pobiberiti po ukusu.
8. Preliti vodom da sastojci ogreznu pa dodati ulje.
9. Poklopiti i peći u rerni zagrejanoj na 180°C, od 2,5-3 sata. Po želji, poslednjih 10 minuta skinuti poklopac kako bi se uhvatila fina korica.
Brašno izmešati sa suvim sastojcima i dodati ostale sastojke, pa umesiti testo. Uviti ga u providnu foliju i ostaviti u frižider na pola sata. Zatim testo podeliti na 4 jednakih delova, svaki deo razvijati tanko, po potrebi posipati radnu površinu brašnom, da se ne lepi, namotati na oklagiju i prebaciti na prevrnuti pleh od rerne na koji stavimo papir za pečenje. Peći u rerni na 180 C, 5-7 minuta. Korice moraju da ostanu bele.Izmešati brašno, kakao i šećer, pa razmutiti sa malo mleka, a ostatak staviti da prokuva sa vanilin šećerom. U provrelo mleko zakuvati razmućeno brašno, šećer i kakao, pa kuvati, uz stalno mešanje, dok se ne zgusne. U vruće dodati čokoladu i maslac, dobro izmešati i odmah filovati korice, vodeći računa da se fil ne ohladi za to vreme. Ostaviti kolač na hladno nekoliko sati, pa ga premazati glazurom od čokolade.
Otopiti čokoladu i ulje, pa preliti preko kolača.
Od 1 l hladnog mleka odvojiti 2 dl i razmutiti prašak za puding da ne bude grudvica. U preostalih 8 dl dodati šećer i vanilin šećer i zagrejati do ključanja. Skinuti sa vatre i uliti u tankom mlazu razmućeni prašak za puding, neprestano mešajući (najbolje žicom). Kuvati na tihoj vatri, uz neprastano mešanje dok se ne zgusne (3 - 5 minuta).
Kad je puding kuvan, skinuti ga sa vatre i u topao umešati margarin. Smesu podeliti na dva jednaka dela
Polovini smese dodati belu čokoladu i mešati dok se ne otopi, pa dodati pečene mlevene lešnike.
Drugoj polovini smese dodati čokoladu za kuvanje i mešati dok se ne otopi, pa dodati mleveni keks.
Ili polovini smese u kojoj je bela čokolada dodati keks, a drugoj polovini pečene lešnike. Bude još jači kontrast.Korice odmah filovati toplim filovima
Prvu koricu postaviti na ravnu podlogu (najbolje na metalna tacnu / tepsiju da se na savija prilikom prenošenja nafilovanog kolača u frižider).
premazati sa 6 supenih kašika tamnog fila, poravnati dugačkim nožem. Preko fila postaviti drugu koricu. Poravnati dlanovima kao da ravnate stolnjak na stolu ili preći oklagijom, lagano pritiskajući, da ne bi iscureo fil.
Premazati sa 6 kašika svetlog fila.
Postupak ponavljati dok ne utrošite sve korice. Poslednja korica se ne filuje
Čitav kolač prekriti celofanom i opteretiti. Ja postavim debelu drvenu dasku za sečenje mesa dimenzija 30 x 40 cm, a može poslužiti i veća metalna tepsija.
Opterećen kolač ostaviti preko noći u frižider
Pripremljena glazura je jako vrela i tečna. Mešajte je par minuta da se prohladi, pa je izlijte preko kolača. Brzo poravnajte dugačkim tankim nožem, jer se brzo steže na hladnom kolaču. Uzmite u obzir da će prilikom ravnanja cureti oko kolača. Ostaviti u frižideru sat vremena da se glazura stegne.
Seći na pravougaonike tankim oštrim nožem.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
Sastojci za žuti deo kore:
2 kom jaja
2 kašik ulja
1 kašika kisele pavlake
2 kašike ravne brašna
1 mala kašičica praška za pecivo
3-4 kašike ribanog feta sira
Za zeleni deo kore:
2 kom jaja
2 kašike ulja
1 kašika kisele pavlake
2 kašike ravne brašna
1 mala kašičica praška za pecivo
2 kašike blendiranog španaća
između prstiju soli
Za narandžasti deo kore:
2 kom jaja
2 kašike ulja
1 kašika kisele pavlake
2 ravne kašike brašna
1 mala kašičica praška za pecivo
2 ravne kašike ajvara
između prstiju soli
Za filovanje
krem sir ili feta sir pomešan sa pavlakom (400gr. fete i 1 pavlaka)
tanko izrezana šunka ili neko drugo meso po želji
Priprema
Sve sastojke umutiti zajedno samo jaja treba razdvojiti, žumanjke zajedno a šne dodati na kraju i lagano izmešati kašikom.
Tako radite za sva tri dela u odvojenim posudama.
Kad ste sve umutili mase stavljate u tri odvojene kese i cedite na papir za pečenje po vašoj želji.
Peći samo 15 minuta na 200 stepeni, ne više, jer će vam se kora isušiti i pucati kad je budete rolali.
Vrlo je važno da se pridržavate mera (naročito brašno, ravne kašike) da ne dođe do pucanja.
Kad je kora pečena odmah je srolajete zajedno sa papirom na kojem ste je pekli i ostavite da se potpuno ohladi.
Namažite krem sirom složite šunku te ponovo urolajte.Podelite recept na svoj fb mozda zatreba nekoj prijateljici.
3 vanilin secera moze i malo vise ako ste ljubitelj
U serpu ili lonac naliti 4l vode staviti visnju i listi i pustiti da prokuva. Kad prokuva pustiti da kuva 10min.pa skinuti i poklopiti. Ostaviti da stoji 24h.
Procediti,sipati secer,vanilin secer i limontus i mesati dok se ne istopi.
Naliti sirup u flase.
Dobije se 6,5l sirupa za sok.Mozete visnju i list staviti u zamrzivac pa napraviti sok kad zelite,Na slici je malo tamniji zbog blica.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Jos puno mojih brzinskih video recepata imate OVDE
Recept za najlepsu salatu uz sve vrste pecenja sa pecenom paprikom imate OVDE
1/2 kvasca
4dl vode
1 kašika šećera
1 kašika soli
1dl ulja
brašna toliko da se umesi mekano testo a da se ne lepi za ruke.
Priprema:
Kvasac razmutiti u vodi sa šećerom, dodati malo brašna pa sve izmešati. Postepeno dodavati brašno i mešati. Kad se zgusne dodati 0, 5dl ulja i so pa nastaviti da dodavanjem brašna. Kad već testo ne može da se meša onda ga izmesiti rukom. Treba da vam je mekano testo a da se ne lepi za ruke. Na kraju dodati ostatak ulja, možda i nije potrebno sve, dodajte pola od preostalog i još malo prebacite testo al da ostane pouljeno. Poklopite krpom i ostavite 10ak miuta. Kad je testo odstajalo stavite ga na radnu površinu i od njega odvajajte komade malo manje od veličine pesnice.Gotove loptice slazite u tepsiju ili serpu okolo i jednu stavite u sredinu da lici na cvet Pleh sa kuglicama premažite mešavinom ulja i vode, Stavite u rernu da odstoji 15minuta, da narasteCvetu treba otprilike 25 – 30 minuta da se ispeče.
Pecenu pogacu prekriti krpom i pustiti da se ohladi.
3 jaja
5 kašika šećera
4 kašike vode
4 kašike ulja
4 kašike brašna
3 kašike kakao
3 kašike mlevenog keksa
1 prašak za pecivo
Odvojiti žumance. Umutiti belance u čvrst sneg, dodati 2 kašike i umutiti. Žumanca umutiti posebno sa 3 kašike šećera dok se šećer neotopi. U umućena žumanca dodati 4 kašike tople vode, 4 kašike ulja, promešati pa dodati brašno, prašak za pecivo, kakao i mleveni keks. Lagano izmešati pa umešati belanca. Peći u četvrtastoj tepsiji. Ovako ispeći još 2 kore da bude ukupno 3.
fil 2 krem šlaga od čokolade
200 ml mleka.Umutiti 2 krem šlaga sa 2 dl mleka.
fil podeliti na 3 dela i svaku koru dobro nafilovati sa njim,ukrasiti po zelji
Kinder torta: Kora:6 belanaca,6 kasika secera,1 kasika ulja,2 kasike brasna,3 kasike prezli(150gr seckanih oraha ili lesnika posuti u podmazan pleh) (2 kore).Kad su kore pecene premazati ih eurokremom.
FIL: Umutiti u 1/2 litre mleka 6 zumanaca,250 gr secera,1 puding od vanile,4-5 kasika brasna.kad se ohladi dodati 1 margarin.skuvati takva 2 fila,u jedan deo staviti 100gr cokolade,slagati kora zuti fil kora braon fil od gore slag i ukrasiti po zelji.