POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Oslic pohovan u kornfleksu -POSNO


Potrebno nam je : 4 filea oslica,
 soljica brasna, soljica vode,
soljica kornfleksa posnog
 pola soljice badema, so i ulje za przenje.

File oprati i istapkati kuhinjskim papirom da bi se osusio. Posoliti svaki file. Brasno pomesati sa vodom , promesati da bi se dobila glatka smesa bez grudvica. Kukuruzne pahuljice usitniti , a bademe iseckati sitno. Svaki file prvo staviti u smesu od brasna i vode, pa zatim u suvu smesu od kornfleksa i badema. Zagrejati ulje i prziti na vrelom ulju dok ne poprime smedju boju.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recepte za najlepsa posna jela imate OVDE.
Recepte za najlepse posne kolace imate OVDE.Recepte za najlepsa posna predjela imate OVDERecept za posno jelo sa paprikom iz tursije i ajvarom .VIDEO  imate OVDE.  Recept za POSNE Cupavce za par minuta koji se ne peku VIDEO imate OVDE

Rucak na kasiku-paprikas



Potrebno je: 500 g junećeg buta ili meso po zelji svinjetinja je isto lepa
1 velika glavica crnog luka 2 šargarepe 2 čena belog luka
5 krompira 1/2 kocke za supu junece po ukusu so po ukusu biber
1 kašika aleve paprike
 po potrebi voda 4 kašike ulja
Priprema
1 U šerpu sipati ulje pa dodati sitno seckan crni luk, dinstati oko 5 minuta. Junetinu iseći na kockice pa dodati luku, posoliti i pobiberiti tinstati na laganoj temperaturi oko pola sata uz dolivanje vode. 2 Šargarepu oljustiti i iseći na kolutove pa dodati mesu, dodati i alevu papriku, nastaviti dinstati. Dinstati meso dok ne omekša uz dolivanje vode. Krompir oljuštiti i iseći na kockike. Beli luk naseckati sitno. Mesu dodati naseckani krompir i beli luk, dodati kocku za supu, doliti vode da budealo preko mesa i krompira. Kuvati dok krompir ne omekša. Kada je kuvan krompir uzeti viljušku i jedan deo krompira izgnječiti da bi se dobio gušći saft. Kuvati još 5 minuta. Savet Savet: Uz krompir paprikas skuvati rezance ili ne morate,po zelji.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Cokoladna greta torta-prigodna za sva slavlja

KORA:
12 bjelanjaka
12 kasika secera
4 kasike ulja
12 kasika mljevenih oraha
4 kasičice praska za pecivo
4 kasike mekog brasna
COKOLADNI PREMAZ:
150 g cokolade
150 g margarina/maslaca
ZUTA KREMA:
12 zumanjaka
8 kasika secera
50 ml mlijeka
1 margarin/maslac
150 g secra u prahu
GLAZURA:
100g cokolade za kuhanje
30g margarina
3 kašike ulja

Sastojke podijelite na četiri dijela, i mutite svaku koru posebno, od ove smjese pečete četiri korice. Umutiti bjelanjke postepeno dodajuci secer u cvrst snijeg, zatim dodati ulje i jos kratko mutiti mikserom. Suhe sastojke (brasno, orahe, secer i prasak za pecivo) pomijesati i spatulom sastaviti sa bjelancima. Kore peci na 175*C, 20 minuta u plehu 24 obloženom pek papirom. Za premaz staviti u serpicu cokoladu i margarin pa otopiti na laganoj vatri da se dobije homogena smjesa. Svaku koricu premazati pa ostaviti da se skroz ohlade. Za kremu dobro umutiti zumanca sa secerom, dodati mlijeko pa ih pretresti u serpu debelog dna. Kuhati fil na laganoj vatri stalno mijesajuci 15-ak minuta. Ostaviti da se ohladi. Posebno umutiti margarin sa secerom u prahu, pa u to dodati smjesu sa kuhanim zumancima i mutiti da se dobije jednolicna kremasta masa.Preko svake korice sa cokoladnim premazom , nanijeti zuti krem fil, te poredati kore jednu preko druge. Ostaviti malo fila i da se zamaze torta okolo.Tortupreliti glazurom za koju otopimo cokoladu sa uljem i margarinom na laganoj vatri. Mrvicu prohladiti i razliti po pivršini ili možete nanijeti slag, kremu ili bilo kako ukrasiti po zelji. Dobro je rashladiti, sjeci na parcad i sluziti.Podelite recept sa prijateljima na fb dobra je za rodjendane slave i sva druga slavlja.

Karfiol iz rerne-odusevice vas ukusom



Karfiol je skladište vitamina - B, C, PP, A. Sadrži natrijum, kalijum, kalcijum, magnezijum, gvožđe, fosfor, pektin, limunsku kiselinu! I kako možemo ignorisati ovo čudo od povrća? Predlažemo vam vrlo jednostavan recept koji će vam pomoći da uštedite vreme. Ukoliko ne volite karfiol, posle ovog recepta sigurno ćete ga zavoleti.
 Pečeni karfiol
Sastojci: 1 glavica karfiola
 40 ml soka od limuna
 2 čena belog luka
 malo kari sosa crni biber
 300 ml grčkog jogurta
 1 kašika maslinovog ulja
 1 kašika kima 2 kašičice soli
Priprema: 1. Zagrejte rernu na 200 stepeni i namažite papir za pečenje biljnim uljem.
2. Lepo operite karfiol.
 3. Pomešajte grčki jogurt, pasirani beli luk, sok od limuna i začine.
 4. Ravnomerno namažite karfiol gotovim sosom.
 5. Pecite u rerni najmanje pola sata, u zavisnosti od veličine karfiola.
 6. Poslužite jelo na stolu, ukrašeno svežim začinskim biljem.Jasam ga posluzila uz rostilj i dekorisala raznjicima.
  Spreman karfiol može da se seče oštrim nožem.
 Na vrhu bi trebalo da bude bledo zlatne boje. Karfiol iseći na kriške prilikom služenja.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba recept.

VIDEO za Najobicniji nacin a najlepsi starinski za farbanje Vaskrsnjih jaja-LUKOVINA I GUMA-BEZ VESTACKIH BOJA

VIDEO IMATE OVDE











Umotajte gumice oko jajeta, ukoliko želite jednu šaru, onda će vam biti potrebna jedna gumica,

ukoliko želite nekoliko, slobodno stavite nekoliko gumica,pustite masti na volju sto se tice sara,meni su seckali


klinci oblike.U međuvremenu možete pripremiti boju za farbanje jaja ili lukovinu u zavisnosti kako ste se odlucili..Ovaj put ja sam u lukovini.

Guma je od bicikle da ne dodje do zabune. ali na slican nacin se mozete posluziti i izolir trakom.Ovde na slikama imate kako izgledaju u lukovini a OVDE kako izgledaju sa bojama.

Spustiti u lukovinu koju ste predhodno stavili u lonac.
Sloziti trecinu lukovine na dno lonca, na nju poslagati 10 pripremljenih jaja, staviti drugu trecinu lukovine, ponovo sloziti jaja i pokriti sa ostatkom lukovine.
 Naliti hladnu vodu 4 prsta iznad lukovine, dodati sol  i sirce i staviti kuhati. sirce i sol sluze da jaja ne popucaju naravno vi mozete bez toga. 
Kada prokuva smaniti vatru i kuhati 15 minuta, iskljuciti vatru i ostaviti u lukovini pola sata



Poslije toga izvaditi jaja, staviti u hladnu vodu (da se lakse gule)  , izvaditi i skinuti gumice, ostaviti na kuhinjskoj krpi da se prohlade i namazati sa masti ili uljem.
Podelite recept sa prijateljima na fb mozda zatreba ideja nekoj domacici.
 KLIKER JAJA imate OVDE najlepsu i najlaksu i najbogatiju dekoraciju od salvete za uskrs imate OVDE ideje sa jajima za uskrsnji sto kao iz casopisa imate OVDE
Vise ideja za najlepsa Vaskrsnja jaja imate OVDE .Novi nacin za jaja u lukovini imate OVDE-svetlucava jaja sa secerom imate OVDE






 Recept za dekupaz jaja imate OVDE a za mermerna jaja imate OVDE .Kako izbeliti jaja imate OVDE.Novu jednostavnu metodu za jaja da se klinci zabave sa vama imate OVDE,Najzdraviju metodu u lukovini na par nacina imate OVDE ,Farbanje na pari imate OVDE-Farbanje jaja sa krep papirom imate OVDE










Punjene snicle sa povrcem-i sirom savrsen rucak za ukucane ili kad dolaze gosti


Sastojci 10 većih goveđih ili junećih šnicela 10 feta pršuta ili mesnate pancete
10 feta sira trapista ili goude 3-4 sargarepe
 nekoliko kiselih krastavaca
sol, papar maslinovo+suncokretovo ulje
 klinčić, muškatni oraščić brašno
Priprema 1. Šnicele dobro istući, te ih staviti na radnu površinu.
 2. Sargarepu  skuhati. Kisele krastavce i kuhanu sargarepu narezati na uzdužne prutiće,
 3. Na svaki šnicel stavljati redom: fetu pršuta ili pancete, sir, prutiće sargarepe i kiselih krastavaca,  4. Svaki šnicel dobro umotati, a zatim zašiti koncem i iglom na nekoliko širokih bodova, da se ne bi rastvorili, jer čačkalice ne bi mogle držati kompaktno ovoliko nadjeva mada mozete probati i sa njima
 5. Kada ste sve šnicele napunili i zašili, uvaljati ih u brašno i staviti ih pržiti na vrelo ulje. 6. Jako je bitno da ih pržite u širokoj teči, stalno ih morate miješati jer se brašno hvata na dno teče.
 7. Kada su se dobro popržili sa svih strana, izvaditi ih, a u teču doliti vode, smanjiti vatru, te lagano miješati i strugati po dnu da se brašno i talog otope u vodi, na dnu teče ne smije ništa ostati.
 8. U tu vodu dodati , sol, papar i začine.
 9. Vratiti meso u teču, doliti vode ako je potrebno još (meso mora biti pokriveno vodom), te nastaviti kuhati dok meso ne omekša, višak vode izvrije i napravi se gusti toč.
. Konac se izvadi tako da meso normalno zarežete, pojavit će se konac kojeg samo lagano povučete rukama, i to je to.Sluziti uz pirinac ili pire krompir i sezonsku salatu-Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Najlepsa Vaskrsnja jaja sa salvetom-da vam decica pomazu i zabave se




salvete sa slikom po zelji
1 bjelance
cetkica
Jaja skuhajte i ohladite.najbolje ce ispasti ako imate bela jaja
Nadjite salvete sa interesantnim uzorcima. Pri rezanju salveta vidjecete da neke salvete imaju dva ili tri sloja, odvojite samo onaj sloj sa slikom, bice tanje I samim tim manje ce se guzvati I ljepse ce se oblikovati prema jajetu.Isecite deo koji zelite da vam bude na jajeti,svet srce ili sta vec ste nasli.
Umutite bjelance i pripremite cetkicu Sada stavite izrezan uzorak na jaje i pocnite polako sa jednog kraja da premazujete sa cetkicom koja je dobro natopljena u bjelance.
Idite okolo, stvarace se pregibi ali ih ravnajte cetkicom ili prstima, vidjecete motiv ce se prijanjati za jaje kao da je zalepljeno.

Ostavite da se osusi, kada je mokro od bjelanca boja ce biti tamnija, kada se osusi dobice pravu bojuUjutro premazite maslinovim uljem i to je to.Na slici  imate kako izgleda da belim jajaima,i na  zutim jajima,mnogo je lepse sa belim jajima.
 KLIKER JAJA imate OVDE
Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekoj domacici zatreba ova ideja.AKO Ne znate kako izbeliti jaja recept imate ovde .OVDE.A jos par ideja za najlepsa Vaskrsnja jaja u lukovina sa gumicom na pari i jos par ideja  imate OVDE





Recept za dekupaz jaja imate OVDE a za mermerna jaja imate OVDE.Novi nacin za jaja u lukovini imate OVDE-Kako izbeliti jaja imate OVDE.Novu jednostavnu metodu za jaja da se klinci zabave sa vama imate OVDE,Najzdraviju metodu u lukovini na par nacina imate OVDE.Farbanje na pari imate OVDE-Farbanje jaja sa krep papirom imate OVDE- svetlucava jaja sa secerom imate OVDE Par ideja sa lukovinom imate OVDE








Mirisan i mek hleb sa persunom i belim lukom






video se nalazi ovde


Detoks voda sa krastavcem i limunom -osvezavajuca a korisna -pomaze kod mrsavljenja


Sasi dijetalnu vodu možete napraviti sami od jednostavnih sastojaka. Sintija Sas, koja je osmislila taj napitak, tvrdi da već nakon četiri dana redovne konzumacije tog pića možete izgubiti tri kilograma i skinuti 10 centimetara u obimu struka.Da biste napravili Sasi vodu treba vam sveži đumbir, sveži listići mente, jedan krastavac, jedan limun i 8,5 čaša vode (koristite filtriranu ili flaširanu vodu - čaša je od 250 ml).

Operite limun, rasecite ga na polovine i izvadite semenke. Svaku polovinu malo zasecite i ubacite u posudu s vodom (8,5 čaša). Ne gulite limun, a nemojte ni cediti sok u vodu. Krastavac ogulite i nasecite na kolutiće i dodajte u vodu. Uzmite 8 do 12 listova sveže mente, operite ih i dodajte i njih.

Ogulite đumbir srednje veličine i narendajte u smesu s vodom. Sve to izmešajte, poklopite i stavite u frižider preko noći. Sledeći dan pijte samo Sasi vodu, rashlađenu, kada ste žedni. Bar četiri dana pripremajte svaki dan svežu Sasi vodu s navedenim sastojcima da biste videli rezultate. Vodu možete i procediti svaki put kada je sipate u čašu. Ona sadrži nula kalorija i poznato je da sama voda uveliko pomaže mršavljenju, a ovi ostali sastojci ubrzavaju proces sagorevanja masnih naslaga i sigurno smanjuju stomačić.Podelite sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za zdrav caj od latica ruze imate OVDE.pogledajte kako se pravi i za sta je sve dobar 

Domaci pekmez od dinja-neverovatno ukusan-odlican uz palacinke

1kg. dinje-mekse

500g. secera
1 sok od narandze
1 sok od limuna

Dinju oguliti i isjeckati(meso dinje). U vecu posudu slagati, red dinje, red secera. Ostaviti pokriveno preko noci na hladnom mijestu. Drugi dan u masu iscijediti sok od limuna i narandze, i polagano kuvati 20 min.i stalno mijesati.Toplu masu sipati u ciste staklenke i ohladiti.Drzati na hladnom mijestu.Nezamenjiv uz palacinke.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Pita guzvara-najednostavnija a najukusnija

500 g kora za pitu
300 g kravljeg sira
1 dl ulja
1 dl jorurta
1 dl kisele vode
4 jajeta/ po mogustvu domaca
Umutiti jaja, dodati
sir i sve dobro sjediniti.
Dodati tecne sastojke i
napraviti smesu kao za palacinke.
Na dno podmazanog okruglog
pleha staviti jednu koru, malo
je premazati filom, staviti i
drugu koru, a ostale kore
zguzvati u ruci, namociti filom
i redjati po dnu pleha.
Ne sabijati kore i ostaviti
im prostora da se lepo
rasire tokom pecenje.
Za vrh ostaviti 2 kore isloziti ih
kao i prve dve.

Po vrhu kore staviti malo fila, zaseci ostrim nozem na 4 dela i peci guzvaru na 200 stepeni do rumene boje. Iskljuciti rernu i ostaviti guzvaru jos desetak minuta u toploj rerni.Seci je kad se malo prohladi.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Domaci zdrav sok

potrebno
1 kg limuna
40 cvjetova bazge
10 dkg limunske kiseline
1/2 konzervansa
5 l vode
4 kg šećera
cvjetove zove lagano oprati limnun, izrezati i staviti u posudu sa cvjetovima dodati limunsku kiselinu i pola konzervansa ( konzervans ne treba dodavati ukoliko če se sok popiti brzo) nasuti vodi i sve dobro izgnječiti rukama prekriti sa krpom i ostaviti da stoji 24 sata.Nakon toga sok treba procediti i u vodu dodati šećer i ostaviti da stoji još 24 sata uz povremeno mješanje da se šećer istopi , gotovi sok sipati u pripremljene boce dobije se 7-8 l soka.

Odlicno je osvezenje za letnje dane,prijatnog je ukusa i mirisa.Podelite recept sa prijateljima mozda nekom zatreba.Recept za liker od kombinacije jagoda i zove imate OVDE
Recept za sok od limuna i zove imate OVDE
Recept za sok od zove i narandze takozvana sokata .jer je ista kao fanta sokata se nalazi OVDE
Brzi dzem od jagoda 4 minute imate OVDE.
Sirup od jagoda koji se ne kuva se nalazi OVDE
Puno je jos recepata ali sam ovde izdvojila ove.

Posan krompir sa zaprskom -predlog za Badnji dan

kilogram krompira iseci kao na drugoj slici i obariti,soli po ukusu staviti

u tiganj sipati 4 ksike ulja i kasicicu paprike slatke i uprziti malo da ne budu grudvice,tako vruce preliti po obarenom krompiru koji smo predhodno ocedili od vode.Podelite recept sa prijateljima na fb,ide Badnji dan mozda nekom zatreba.

Gospodja pita sa jabukama

Potrebno nam je: za testo : 250 gr brasna, 170 gr margarina, malo soli, 6 do 7 kasika ledene vode; za nadev; 1 kg jabuka, 6 kasika secera, vanil secer, pola kasikice cimeta, 50 gr suvog grozdja i 5 kasika gustina; za dekoraciju: 4 kasike pekmeza od kajsije i 5 kasika secera u prahu

Hladan margarin naseckati na listice i utljati u brasno, praveci mrvice. posoliti i dodati ledenu vodu , pa umesiti prkho testo. Zamotati ga u providnu foliju i ostaviti u frizider.
Jabuke oljustiti i iseckati na tanke kriske. U posudu sa jabukama dodati secer, cimet, vanil secer, gustin i suvo grozdje,pa sve promesati.

Okruglu tepsiju podmazati i posuti brasnom. Ohladjeno testo podeliti na dva nejednaka dela. Veci deo razvucemo tanko da prekrije dno i stranice posude. Rasporedimo nadev ,a potom prekrijemo manjim testom.Pritisniti ivice da se sjedinje. Peci u rerni.Pecenu pitu premazati zagrejanim pekmezom .Secer u prahu razmutiti s malo vrele vode i poprskati pitu.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba

Prilog -salatica od pavlake i mladog luka


Potrebno je: 2 mlada luka
 1 pavlaka
so (po želji)
U tanjir ili cinijicu staviti pavlaku, dodati iseckani mladi luk.Sjediniti masu i staviti u frižider, da odstoji pola sata. Po ukusu posoliti. Servirati hladno kao dodatak jelu tj kao prilog ili kao salaticu-Podelite sa prijateljima na fb sezona je mladog luka.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept