POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Cokoladna greta torta-prigodna za sva slavlja

KORA:
12 bjelanjaka
12 kasika secera
4 kasike ulja
12 kasika mljevenih oraha
4 kasičice praska za pecivo
4 kasike mekog brasna
COKOLADNI PREMAZ:
150 g cokolade
150 g margarina/maslaca
ZUTA KREMA:
12 zumanjaka
8 kasika secera
50 ml mlijeka
1 margarin/maslac
150 g secra u prahu
GLAZURA:
100g cokolade za kuhanje
30g margarina
3 kašike ulja

Sastojke podijelite na četiri dijela, i mutite svaku koru posebno, od ove smjese pečete četiri korice. Umutiti bjelanjke postepeno dodajuci secer u cvrst snijeg, zatim dodati ulje i jos kratko mutiti mikserom. Suhe sastojke (brasno, orahe, secer i prasak za pecivo) pomijesati i spatulom sastaviti sa bjelancima. Kore peci na 175*C, 20 minuta u plehu 24 obloženom pek papirom. Za premaz staviti u serpicu cokoladu i margarin pa otopiti na laganoj vatri da se dobije homogena smjesa. Svaku koricu premazati pa ostaviti da se skroz ohlade. Za kremu dobro umutiti zumanca sa secerom, dodati mlijeko pa ih pretresti u serpu debelog dna. Kuhati fil na laganoj vatri stalno mijesajuci 15-ak minuta. Ostaviti da se ohladi. Posebno umutiti margarin sa secerom u prahu, pa u to dodati smjesu sa kuhanim zumancima i mutiti da se dobije jednolicna kremasta masa.Preko svake korice sa cokoladnim premazom , nanijeti zuti krem fil, te poredati kore jednu preko druge. Ostaviti malo fila i da se zamaze torta okolo.Tortupreliti glazurom za koju otopimo cokoladu sa uljem i margarinom na laganoj vatri. Mrvicu prohladiti i razliti po pivršini ili možete nanijeti slag, kremu ili bilo kako ukrasiti po zelji. Dobro je rashladiti, sjeci na parcad i sluziti.Podelite recept sa prijateljima na fb dobra je za rodjendane slave i sva druga slavlja.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept