Sastojci
10 većih goveđih ili junećih šnicela
10 feta pršuta ili mesnate pancete
10 feta sira trapista ili goude
3-4 sargarepe
nekoliko kiselih krastavaca
sol, papar
maslinovo+suncokretovo ulje
klinčić, muškatni oraščić
brašno
Priprema
1.
Šnicele dobro istući, te ih staviti na radnu površinu.
2. Sargarepu skuhati. Kisele krastavce i kuhanu sargarepu narezati na uzdužne prutiće,
3.
Na svaki šnicel stavljati redom: fetu pršuta ili pancete, sir, prutiće sargarepe i kiselih krastavaca, 4.
Svaki šnicel dobro umotati, a zatim zašiti koncem i iglom na nekoliko širokih bodova, da se ne bi rastvorili, jer čačkalice ne bi mogle držati kompaktno ovoliko nadjeva mada mozete probati i sa njima
5.
Kada ste sve šnicele napunili i zašili, uvaljati ih u brašno i staviti ih pržiti na vrelo ulje.
6.
Jako je bitno da ih pržite u širokoj teči, stalno ih morate miješati jer se brašno hvata na dno teče.
7.
Kada su se dobro popržili sa svih strana, izvaditi ih, a u teču doliti vode, smanjiti vatru, te lagano miješati i strugati po dnu da se brašno i talog otope u vodi, na dnu teče ne smije ništa ostati.
8.
U tu vodu dodati , sol, papar i začine.
9.
Vratiti meso u teču, doliti vode ako je potrebno još (meso mora biti pokriveno vodom), te nastaviti kuhati dok meso ne omekša, višak vode izvrije i napravi se gusti toč.
. Konac se izvadi tako da meso normalno zarežete, pojavit će se konac kojeg samo lagano povučete rukama, i to je to.Sluziti uz pirinac ili pire krompir i sezonsku salatu-Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.