kora:7 belanaca,7 kasika secera, 7kasika plazme,7 kasika mlevenih oraha. Umutiti sastojke i ispeci 2 ovakve kore ovaj put ja sam imala tri jer sam zelela da bude sto vislja, kore prelijemo sa cokoladnim mlekom kad ih stavimo na tacnu
I fil:14 zumanaca sto su ostala od kora,200 gr secera u prahu,kuvati na pari.
II fil:u 4 dcl mleka zakuvati jedan puding od vanile,4 kasike secera,1 margarin.
Sjediniti filove i dodati 300 gr mlevene plazme,sto grama oraha,200 gr seckane ili rendane cokolade Slagati tortu po sledecem redosledu-Kora-fil-kora-fil-,Ukrasiti po zelji sa slagom.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za starinsku tortu rusku salatu koja je predivna imate OVDE
500 gr srednje debelih kora za pitu
Za fil:
2 veze blitve
300 gr sira
3 kašike kisele pavlake
3 jaja
Za premazivanje kora:
1 čaša gazirane vode
1 čaša jogurta
1 čaša ulja
1 čaša kukuruznoga brašna
1 kesica praška za pecivo
1 kašičica soli
Napraviti fil. Blitvu oprati, sitno iseckati, posoliti i ostaviti da stane 15 minuta. Dobro rukom iscediti blitvu, dodati usitnjen sir, 3 jaja i 3 kašike kisele pavlake.Napraviti premaz za kore. U posudu staviti 1 čašu gazirane vode, ulja, jogurta, kukuruzna brašna, praška za pecivo i so. Masu umutiti da se sjedini.Uzeti jednu koru premazati sa 2 kašike premaza za koru preko drugu koru premaz,fil treća kora pa premaz fil i tako redom dok ima kora i fila. Preostalim premazom,u koji smo dodali jaje premazati pitu. Peći na 180 stepeni 40- 45 minuta.
.
6-7 solje (od 2 dl.) brasno
2 kasicice soli
1 kasika suvi kvasac
150 ml. mlake vode
500 ml. mlak jogurt
150 ml. ulje
2 kom. belance
Za premaz
2 zumanca
susam
margarin
Kvasac promesajte sa mlakom vodom ,kasikom secera i brasna i ostavite da nadodje
Brasno promesajte sa soli i napravite udubljenje u sredini i dodajte belanke, ulje, nadosli kvasac i jogurt koji ste zagrejale da bude mlak
Zamjesite glatko (malo lepljvo) testo i formirajte loptu
Premazite je uljem i ostavite da se udvostruci
Kidajte loptice i formirajte omiljene forme kiflice koji hocete sa punjenjem po zelji u ovom slucaju sir i salama rendani.
Ostavite da nadodju
Premazite ih zumancima, pospite kascicu rastopjenog margarin na svaku i pospite susamom
Peci na 200 stupnjeva dok ne porumene.
Pripema: 1. Jaja dobro ulupati sa šećerom, a zatim postepeno dodavati kiselo mleko, ulje i brašno pomešano sa praškom za pecivo. 2. Sve lepo sjediniti3Pleh podmazati i posuti prezlama ili brašnom. 4.Uliti testo poslagati visnje. 5. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta. 6. Gotov kolač ostaviti da se ohladi,i posuti secerom u prahu,Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
300G visanja iz kompota tj jjedna manja teglica i cokolada za glazuru
Pripema: 1. Jaja dobro ulupati sa šećerom, a zatim postepeno dodavati kiselo mleko, ulje i brašno pomešano sa praškom za pecivo. 2. Sve lepo sjediniti3Pleh podmazati i posuti prezlama ili brašnom. 4.Uliti testo poslagati visnje. 5. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta. 6. Gotov kolač ostaviti da se ohladi,Pa preliti glazuru po njemu.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
Smuckati zajedno brasno, prasak za pecivo, kakao,cimet, secer i vodu pa peci 15-20 min.
Vruc kolac premazati sa dzemom pa ostaviti da se ohladi.
Rastopiti cokoladu sa 4 kasike ulje, pa preliti glazuru preko kolaca i ostaviti u frizider da se stegne!Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
Priprema
Badem ili lesnike propržiti i samleti krupnije, banane ispasirati štapnim blenderom, dodati šećer u prahu, 200 g mlevene posne plazme i mlevene bademe.tj ja lesnike.
Sve sjediniti u lepu jednoličnu masu.Slika je nastala pre dodavanja lesnika Praviti kuglice i uvaljati ih u plazmu. Možete kuglice valjati po vašem izboru u mleveni badem ili orahe ili ih preliti posnom čokoladom ili kao ja ukrasiti umucenim posnim slagom koji mi je ostao od torte koju sam pravila.Slagati ih u korpice papirne.Praviti ih dan pre slave da se lepo stegnu. Gotove kuglice imateOVDE Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba vreme je posta i posnih slava.Recepte za najlepsa posna jela imate OVDE.Reecept za najlepsu posnu salatu za slave imate OVDE-Recept za najlepse POSNE kolace sa bananom za par minuta imate OVDE
Recepte za najlepse posne kolace imate OVDE.Recepte za najlepsa posna predjela imate OVDERecept za posno jelo sa paprikom iz tursije i ajvarom .VIDEO imate OVDE. Recept za POSNE Cupavce za par minuta koji se ne peku VIDEO imate OVDE
2 kg dunja, 1,5 kg secera, 2 case vode, malo vinobrana i konzervans. dunje prvo dobro oprati pa staviti u vodu malo da se skuvaju, da budu lakse za ciscenje. Kada se prohlade ocistite od kore i semenki i iseci ih na kockice.
Sve te sastojke staviti da se kuvaju zajedno do gustine koja bude dovoljna. Pri kraju kuvanja mozete dodati i malo oraha, onako otprilike 50 do 100 gr. Kada je slatko gotovo prekriti vlaznom krpom i ostaviti malo da odstoji. Zatim ga sipati u teglice, p0klopiti celofanom pa poklopcem.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
Krompir iseckati na kriske ali ne tanke da ne pregori,ja jedan krompir isecem na 4 dela.Poslagati ih u tepsiju i posuti zacinima po zelji ja uglavnom stavljam vegetu,zatim ih dobro nauljiti i sve to izmesati rukom da bude ulja ravnomerno svuda.
.Ne stedite na ulju.Stavite u rernu i pecite do zeljene boje.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
Potrebno : 2 pakovanja tankih kora , 300 gr seckanih oraha, 200 gr mlevenih oraha, 200 gr seckanih pistaca, kasikica cimeta, 200 gr meda, ulja po potrebi, kockica margarina. Za preliv 2 kg secera, limun isecen na kolutove, 2 l vode, pola ekstrata od narandze.
Pistace, orahe, med i cimet izmesati, napraviti kompaktnu smesu. Nauljiti tepsiju u koju cemo slagati kore. Svaku koru prvo nauljiti, svaku drugu premazati smesom. Kada se slozi baklava, iseci koru na trouglove ili kvadrate, rastopiti margarin i premazati gornju koru. Staviti u zagrejanu rernu na 200 stepeni i peci 20-25 minuta. U medjuvremenu skuvati sirup od secera, vode, limuna i ekstrata. Sirup je skuvan kada se mehurici usitne. Vrucu baklavu preliti sirupom .Podelite recept sa prijateljima mozda nekom zatreba.
2 dlmleka 20 grsvežeg kvasca 6 kasika ulja 1 kašičica soli 500 gr brašna 150 gr margarina kašika susama
kvasac razmutiti u mlakom mleku dodati ulje so i brasno i zamesiti testo,ostaviti ga da naraste,Zatim podeliti na 4 dela i od svakog dela napraviti po jednu loptu. Zatim svaku loptu rastanjiti, premazati razmućenim margarinom i slagati jednu na drugu.Testo potom rastanjiti u krug malo veći od posude u kojoj će se peći. Od kruga iseći obruč 2 prsta širine. Iseći ga zatim na 4 jednaka dela. Preostali krug iseći na 8 trouglova. Od delova obruča napraviti ružice i slagati ih u krug tj okruglu tepsiju u sredinu staviti jednu ruzicu,posuti susamom i peci u zagrejanoj rerni oko 45 minuta dok ne dobije zeljenu boju
jedne kore za pitu jedno pakovanje sampinjona u marinadi pilece belo meso tanko seceno so pavlaka,2 komada ili jedna veca malo ulja casa kisele vode Meso iseci na tanke snite i posoliti ga fil se pravi od pavlake ulja soli i kisele vode sve se dobro izmesa varjacom slagati kore i puniti ih filom ,na svaku malo porskati fila i kad ostane dve tri pred kraj ,onda poloziti piletinu i sampinjone i malo fila i staviti gore dve ili tri kore koje su ostale.
Polako zamotati rolat i peci ga u zagrejanoj rerni dok ne dobije zlatkastu boju.
4 pudinga od karamela (mleko za puding)
dva pakovanja turskog keksa
500gr šlaga
i jedan margarin za kolace
Skuvati puding ko sto pise na kesici i ostaviti da se ohladi, u medjuvremenu umutiti šlag i posebno margarin.u ohladjeni puding staviti margarin i sjedinjiti.Na tacnu redjati red keksa ,pa red pudinga i slaga ...i tako dok se ne utrosi materijal.Keks niposto ne umakati . Od ostatka šlaga ukrasiti tortu.Podelite ovaj jednostavan recept sa prijateljima na fb.
Potrebno nam je kilogram pirinca, dcl ulja, 2 l mleka, 2 l vode i secera po zelji.
Sipati ulje u posudu da se ugreje, ubaciti proprani pirinac. Prziti mesajuci dok ne postane staklast. Usuti vodu. Pustiti da voda vri , kada voda ispari dodati mleko i secer. Na laganoj temperaturi pustiti da vri. Kada se mleko zgusne , sutlijas je gotov. Razliti ga u posude. Posuti ga cimetom.Podelite recept sa prijateljima na fb da se podsetimo na stara vremena.
mutite 3 belanca sa 3 kašike šećera, dodajte jedno po jedno 3 žumanca, i dalje mutite pa dodajte 1 kašiku ulja i 3 velike kašike neskvika.3 kašike brašna pomešajte sa jednim praškom za pecivo pa dodajte u prethodnu smesu polako mešajući varjačom. Izlijte u podmazan pleh i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15 minuta.Napravite 3 ovakve kore. Kada se ohlade kore svaku preliti čokoladnim mlekom.Za prvi fil umutite varjačom 1 kanticu pavlake sa 250 g prah šećera i 300 g mlevene plazme.Za drugi fil penasto umutite 1/2 kg šlaga sa 4,5 dl kisele vode.Ređajte koru, premažite je 1/3 prvog fila pa 1/3 drugog fila.Stavite drugu koru pa opet 1/3 prvog fila pa 1/3 drugog fila pa treću koru i 1/3 prvog pa 1/3 drugog fila. Preko toga stavite glazuru od čokolade. Od gore i sa strane celu tortu premažite sa još 2 penasto umućena šlaga.Ukrasite po želji.Podelite recept sa prijateljima na fb jer je torta izdasna i ima je dosta,mozda nekoj mami zatreba za rodjendan ideja.Recept za najlepsu sladoled tortu koja se ne pece imate OVDE.Recept za najlepsu cokoladnu vocnu tortu koja se ne pece imate OVDE.
Recepte za 6 kremastih torti imate OVDE