POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Ježici od mlevenog mesa i kuvanih jaja Lepo, dekorativno i ukusno


Za recept ce vam trebati:
– mleveno meso(1/2 kg)
– crni luk, beli luk,
– 1 parce starog hleba,
– pola solje mleka.


– kuvana jaja( broj po zelji)
– senf,
– majonez,
– malo narendane salame (po zelji)
– persunov list,
– zacina po zelji,
– pola kasicice sode bikarbone
–  zrna bibera,
– malo izlomljenih spageta.

Stari hleb natopiti u mleko, crni i beli luk malo prodinstati, dodati sodu bikarbonu, pa dodati u masu sa mlekom i hlebom. Sve to dodati u mleveno meso, zaciniti po zelji . Otkidamo komad po komad mesa, potapkamo rukama, i stavljamo dve polutke jaja, koje su spojene.


 U jaja koja smo rasekli, stavicemo fil od sledecih sastojaka: zumanceta, malo rendane salame, senfa, majoneza i persunovog lista. Spojene polutke stavljamo u komad mesa koji smo potapkali rukama, i sad formiramo jezica! Bas kao na slici. Zrna bibera cemo staviti da budu oci, i nosic, a bodlje spagete koje smo iskidali da budu kratke. Peci u pecnici na 180 °c oko 20- tak minuta.



Kao prilog mozemo obariti povrce kao na slici, ili jednostavno napraviti krompir pire. Spagete ili bodlje, se jedu, imaj lep ukus, hrskaju.. Jedna jako zanimljiva ideja, a iskusne domacice znaju da za ovo ne treba puno vremena, a lepo izgleda na trpezi.Podelite recept na svom fb mozda zatreba nekoj prijateljici.Uz jezice se kao dekoracija nalazi salata cvetic recept za nju imate OVDE


Rupicasti kolac recept i postupak

Sastojci za biskvit:

6 jaja
6 kasika šećera
1 vanilin šećer
6 kasika brašna
4 ravne kasike kakaa
4 kasike nesquika
1 Prasak za Pecivo
1.7 dcl ulja
1.3 dcl mlijeka

Odvojiti žumanjke pa izmiksati sa šećerom i vanilin šećerom. U zasebnoj zdjelici, pomiješati brašno, prasak za pecivo, kakao i nesquik. Smjesi žumanjaka i šećera dodati ulje, pa mlijeko. U smjesu dodati ostale suhe sastojke i dalje miksati. 

Istucite bjelanjke s malo soli u čvrsti snijeg, pa ih dodati u čokoladnu smjesu za biskvit nježno preklapajući. Smjesu ulijte u nauljen i pobrašnjen pleh, te pecite na 180 stupnjeva otprilike pola sata ili nešto više. Nakon što se ispeče, pustite da se biskvit polako hladi.  izbodite rupe slika broj 1 moze krajem kasike ili viljuske a moze i sa spravom za dubljenje voca i povrca vazno je da se izvadi kao cepic od kore.
Krem od vanilie
2 pudinga od vanilije
6 kasika šećera
9 dcl mlijeka
150g maslaca

Krem od čokolade:
2 pudinga od čokolade
6 kasika šećera
8 dcl mlijeka
100g maslaca
Spremaju se kao i klasičan puding, nakon što ga skuvate, u svaku kremu dodajte maslac još kad je vruće i dobro promješajte. Deo kreme (nikako ne u cjelosti) od vanilije odmah lagano ulijte preko biskvita i špatulom rasporedite da ispunite rupe(slobodno pritisnite špatulom u rupe), zatim prelijte ostatkom. Postupak ponovite i za čokoladnu kremu. Čokoladni puding prelijte preko prethodnog pudinga i špatulu uronite u njega, pa ga cik-cak pokretima rasporedite u jednu ravninu.Gore ukrasite narendanom cokoladom

Kolač pustite da se stisne na sobnoj temperaturi, pa ga tek kasnije prebacite u frižider kako vam ne bi popucala gornja krema. 

CUfte u omotu-da odusevite cak i svekrvu :D


Kazu ceo interenet je poludeo za ovim receptom ,pa reko da probam i ja,nisam se pokajala,zabelezila sam ga na svom blogu iz sve ostale recepte koje sam pravila.
Negde sam u komentarima procitala da odusevite cak i svekrvu ako je to uopste moguce :D
Meni je inace tesko kad pisem recepte ,jer ja uglavnom sve pravim odokativnom metodom :D


Potrebno je da obarite krompire i iseckate ih na kolutove, pa da njima popločate vatrostalnu posudu.
Znaci od kolicine posude zavisi i kolicina sastojaka.
Mleveno meso pomešajte sa sitno seckanim lukom, mlevenom paprikom, solju i biberom (a po sopstvenom ukusu možete dodati koje god još hoćete začine), pa valjajte ćufte.
Njih naređajte na krompir, pa između ređajte kolutove krompira tako da svaka ćuftica bude ograđena - kao u "zatvoru".kao na slici

Potom prelijte ćuftice bešamel sosom, narendajte kačkavalj i zapecite u rerni na 200 stepeni.
Savrsen je obrok bilo ko da vam dolazi necete se obrukati .Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.ovde imate i par video recepata koji ce vas mozda interesovati





Recept za 4 slana predjela sa kojim cete sigurno oduseviti i goste i ukucane i video recepti za predjela i salate

Recept za brzu slanu tortu sa oblatnom imate OVDE
Vreme je praznika idu slave,zatim Bozic pa i nova godina. Predlozi mogu posluziti i za VaskrsAko zelite da zablistate na praznicnim okupljanjima evo par slanih predjela koja ja spremam za neka vece okupljanja.
Sve recepte vec imam na blogu a ida vas ne zbunjuje sta je sta na slici pored svakog naziva imacete klik na sliku pa vi odlucite sta vam se najvise dopada i klinkite na taj. 
 recept za sareni rolat imate OVDE 


Ovo prvo na slici je slana rozenka recept za njuOVDE
 Drugo su ajvar kocke recept za njih se nalazi OVDE

Recept za najlepsu kremastu salatu za slave sa pecenim paprikama imate OVDE
 Trece i cetvrto su rolati sa ajvarom i spanacem recept za njih se nalaziOVDE
Recepte za deset starinskih slavskih kolaca pronacete OVDE.


RECepte za najlepse praznice torte pronacete OVDE.Recepte za tri slana rolata za slave imate OVDE
 Podelite recepte sa prijateljima na fb sezona je praznika mozda nekom zatreba.Nize u tesktu imate jos video predloga za salate i predjela












Rucak za 10-krompir u slanini sa sosom -RECEPT I POSTUPAK

krompir u slanini 



Sastojci:

– 8-10 srednjih krompira
– 16-20 traka slanine
Za sos:
– 25 gr putera
– 1 kašika brasna
– 1/4 l. bujona ( bujon mozete napraviti sa supenom kockom)
– 100 gr pavlake
– so, biber, sok od pola limuna
  • - Krompir oprati i skuvati u ljusci. Ohladiti i oguliti.
  • - Umotati u slaninu
  • - Staviti u zagrejanu na 200 stepeni rernu na 10 minuta
Za to vreme pripremiti sos: zagrejte puter (ulje), dodajte brašno, bujon i neka sve prokuva. Sklonite sa vatre, dodajte pavlaku, so, biber i sok od limuna.
Sos sipati preko krompira i ostaviti u rerni još 10-15 minuta. Gotovo jelo posuti svežom iseckanom mirođjiom ili peršunom.Podelite ovaj ukusan i jednostavn recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.



Slana tost torta-ruska salata-odlicna za slave


 potreban je jedan tost hleb sto mekaniji
jedno pakovanje povrca za rusku salatu
1 mali majonez i jedna pavlaka
250 grama sunkarice
2 jajeta
malo trapista, so po ikusu
u kalup stavite najlon ili foliju i poslazete tost hleb kao na slici
 ako nemate kalup koji bi mogao posluziti slazite na tacnu
na tost sipate fil od povrca iz ruske salatekoji ste obarili, pola  majoneza i pola pavlake
opet poslozite red tosta i premazite filom koji se sastoji iz 25o grama sunkarice izrendane ,dva izrendana jaja i malo izrendanog trapista i ostatak pavlake i majoneza,soli po ukusu slazite tost i fil dokle god imate,kad zavrsite poklopite sa folijom ili najlonom,stavite preko noci da se slegne i stegne,izvadite iz kalupa pomocu folije ili najlona,ukrasiti po zeli.Podelite recept na svoj fb idu praznici i slave mozda nekom zatreba.

Mesnati zalogajcici sa tikvicama

potrebno nam je 200 gr mlevenog rostilj mesa,
1 manja tikvica,200 gr kukuruza secerca
,3 manje glavice crnog luka,
 ulje za przenje,zacini ,biber i cackalice.

Meso staviti izmedju dva parceta providne folije ,pa ga lagano rastanjiti oklagijom. Tikvicu oprati i iseci na tanke listove. Skinuti foliju sa mesa,poredjati tikvice ,uviti u strudlu i umotati folijom i ostaviti da odstoji u zamrzivacu oko 2 sata. Smrznuti rolat iseci na komade, probosti ih cackalicom kako se ne bi raspali u toku pecenja. U zagrejanom tiganju prziti rolnice, dok ne porumene,dodati luk isecen na rebra,kukuruz i nastaviti sa pecenjem. Posuti zacinima i biberom. Jelo je gotovo kada meso porumeni a luk omeksa .

Punjeni krastavci-deluje kao umetnost ali nije tesko



VIDEO RECEPT IMATE OVDE




.








Podelite recept sa prijateljicama na fb sigurno ce nekom zatrebati ideja.RECEPT ZA NAJLEPSE KRASTAVCE NA HLADNO IMATE OVDE-Recept za najlepsu barenu papriku bez hemije imate OVDE-


Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE.Recept za starinski ajvar imate OVDE,RECEPT ZA NAJBOLJI PRESOLAC ZA KRASTAVCE KOJI SE NIKAD NE POKVARE IMATE OVDE.Recept za punjene krastavce imate OVDE.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE. Recept za prelep pekmez od dinja imate OVDERecept za krastvace ukiseljenje sa hlebom imate OVDE-Recept za najbolje i najlakse slatko bez hemije imate OVDE

Da ne bacate stari hleb

Potreban nam je jedan stari hleb,
200 gr kackavalja, 100 gr putera,
mladi luk, beli luk, persun i susam
. Hleb bilo kojeg oblika iseci na kockice horizontalno i vertikalno, ali ne do kraja.

Kackavalj iseci na tanke listice i staviti izmedju kockica. Puter istopimo i izmesamo sa iseckanim mladum lukom,usitnjenim belim lukom,seckanim persunom i susamom. Time prelijemo hleb i umotamo u aluminijumsku foliju. Staviti ga na pleh , pa u rernu na 200 stepeni.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Da odusevite sve na decijem rodjendanu nesto novo




Sastojci: 500 g mlevenog keksa
 20 korneta za sladoled
 200 g čokolade za kuvanje
 150 g žele bombona
1 margarin
250 g šećera u prahu
 150 g prženih lešnika
 2 kašičice ulja
PRIPREMA: Žele bombone iseći na kockice, a lešnike samleti što krupnije
. U posudi za mešanje umutiti margarin i šećer u prahu pa dodati mleveni keks i promešati.
 U smesu dodati žele bombone i 150 g otopljene čokolade te promešati varjačom.
 Napraviti glazuru: istopiti 50 g čokolade sa 2 kašičice ulja.
 Kornete puniti pripremljenom smesom, a vrhove umakati u glazuru i lešnik.Sarajte po zelji sa ukrasima koje imate.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekoj mami zatreba ideja.ovde imate i par video recepata 
-Recepte za mancmelo mafine koji uvek najbolje prodju imate OVDE
Recepte i video recepte kako da sami napravite slatki sto za decije rodjendane imate OVDE
Recept za najlepsu salatu uz sve vrste pecenja sa pecenom paprikom imate OVDE
Recept za brzinski rucak sa punjenim paprikama sa pavlakom i krompirom imate OVDE
Najejdnostaviji recept za papriku u pavlaci imate OVDE
Recept za tortu od cevapa da odusevite goste imate OVDE
Recept z najizdasniju i najlepsu rodjendansku tortu imate OVDE
Recept za hleb iz serpe a kao da je ispod saca imate OVDE
Recept za slanu toru od oblatne za par trenutaka imate OVDE


Luk u slanini-onion u becon

Za ovo jelo su nam potrebne dve povece glavice luka ,moze i crvenog ,par kasika kecapa oko 250 gr suve slanine isecene na snite i papir za pecenje.

Luk ocistimo i isecemo na prstenove ,kao na slici sto je prikazano. Uvaljamo u kecap i obmotamo slaninicom. Stavimo u tepsiju koja je oblozena papirom za pecenje i pecemo u zagrejanoj rerni ,dok slaninica ne porumeni.

Domace VENDOKSIN kapi za prosirene vene i cirkulaciju

       slika je zasticena autorskim pravima stoga je ne delite u komercijalne svrhe

Napravite sami , kapi koje isceljuju prosirene vene,sa kojim sve vise ljudi danas kuburi.Pokusajte da napravite ove kapi i poboljsajte svoju cirkulaciju,Sve sastojke iz recepta mozete kupiti u prodavnicama zdrave hrane. Dobre su za sve one koji imaju problema za proširenim venama, trombozom, slabom cirkulacijom i hemoroidima.
 1 litar domace komovice
50 g lista susene koprive
5o grama lekovite biljke ive
50 grama kantariona
U veliku teglu za koju imate poklopac sipajte sve ove biljke zalijte litrom prave komovice i dobro promesajte.Zatvorite dobro teglu i drzite 3 nedelje na suvom i hladnom mestu . Posle 3 nedelje dobro procedite kapi i sipajte u flasu koju je najbolje drzati u frizideru. Kapi se piju jednom dnevno po jedna mala kasicica,najbolje ujutru.Podelite recept na vas fb,mozda nekom zatreba. SLIKA i TEKST SU ZASTICENI AUTORSKIM PRAVIMA This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Rakija sa koprivom i mladim orasima -skida nivo secera u krvi,cisti krv ,protiv peska u bubregu i jos niz drugih bolesti

slika je zasticena autorskim pravima ne delite je u komercijalne svrhe



u 1l jake, prirodne vocne rakije stavite 50 gr svezih listova koprive,i 10 mladih zelenih orasa isecenih na polutke
ostavite nedelju dana na suncu i procedite.



Pije se po jedna casica ujutru pre dorucka i jedna posle vecere.

Odavno se zna za lekovitost koprive i mladih orasa
Ovakva rakija je dobra za niz bolesti.
poznato je da kopriva cisti krv,uvecava broj crvenih krvnih zrnaca,
dezinfikuje rane,sprecava pojavu peska u bubrezima,leci glavobolju,
skida nivo secera u krvi,leci obolelu jetru,zuc,slezinu,grceve i ostale

zeludacne probleme,kao i suzenje krvnih sudova.A orasi samo pojacavaju njeno dejstvo i pomazu za stitastu zlezdu.
Mnoge su lekovitosti ovako spremnjenog napitka.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za domacu sokatu imate OVDE-


Recept za domacu sokatu imate OVDE Cuvarkuca i med lek za CISTE ,MIOME ,kod stitne zlezde,za imunitet-prirodni lek za zenske probleme imate OVDE
RECEPT ZA LIKER OD JAGODA I ZOVE IMATE OVDE-Recept za najbolje i najlakse slatko bez hemije imate OVDE-Recept za dzem bez hemije po starinski imate OVDE  









  Recept za domaci zdrav sirup imate OVDE



Slana sarlota recept i postupak -odlicno predjelo za slave

Za koru nam je potrebno 5 jaja, prasak za pecivo,casa jogurta od 2 dcl , pola kasikice soli i 200 gr brasna.
umutiti zumanca postepeno dodavajuci pecivo,so,jogurt i brasno. Kada se masa dobro sjedinji i umuti, dodati predhodno umucena belanca. Sve sjedinjiti i sipati u podmazan pleh. Peci u rerni na 250 stepeni. Pecenu koru istresti na mokru krpu, urolati i ostaviti da se ohladi.

Za fil nam je potrebno 500 gr iseckane sunke ili sunkarice, 500 gr krem sira ,150 gr susama , 150 gr graska i 200 gr sarenih makarona.mozete i obicne spiralice ne mora u boji Sastaviti krem od sunke, krem sira i susama. Sa pola tog fila namazati rolat ,ostaviti da se ohladi i iseci na rolate. u medjuvremenu skuvati posebno grasak i makarone u slanoj vodi., ocediti i obariti. U dublju posudu pomesati makarone, grasak i ostatak fila, ako je tesko za mesanje mozete dodati i malo pavlake, kasiku, dve kako bi vam lakse islo. Iseceni rolat redjati po ivicama dublje posude, u sredinu sipati smesu od makarona , preko njih naneti rolat. Staviti u frizider. Sledeci dan sluziti tako sto rolat okrenemo na tacnu ,da ispadne iz posude,secemo na kriske.Podelite recept na fb idu praznici mozda nekom prijatelju zatreba. 


Rolat sarenko-recept i postupak -da odusevite malisane


Sastojci:
 za koru nam je potrebno: 6 belanaca, 4 zumanceta , 125 gr secera, vanil secer, 125gr brasna, prstohvat soli, 2 kasike kakaoa. Za fil: 300gr cokolade, 1,5 dl slatke pavlake i aroma ruma.
 Priprema fila : zagrejati slatku pavlaku i u njoj otopiti cokoladu. Dodati aromu ruma po ukusu, promesati i ostaviti da se prohladi.
Priprema kore : Umutiti belanca i so u cvrst sneg. Posebno umutiti zumanca sa secerom i vanil secerom. Dodati brasno i sve lepo sjedinjiti. Zatim dodavati kasiku po kasiku snega od belanaca i mesati dok se ne dobije ujednacena smesa. Odvojiti 3 kasike smese pa u nju umesati kakao, sipati u cosak kese za zamrzivac , odseci joj vrh, a potom istiskivati sare u podmazan pleh postavljen papirom za pecenje. Peci u zagrejanoj rerni oko 2 minuta , zatim pleh izvaditi, naneti preostalu masu, Pa peci koru oko 20 minuta. Pecen biskvit prebaciti na kuhinjsku krpu , odlepiti ga od papira za pecenje , te ga urolati zajedno sa njim. Ohladjen rolat odviti, premazati filom , a zatim ga ponovo urolati.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekoj mami zatreba ideja.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept