pola praska p. x2 (2 kore ili jednu pa preseci na pola.
Fil: 500 gr. slaga, 300 gr. mlevene plazme,400 gr. pavlake, 250 gr. secera u prehu,Sve to sjedinjiti i podeliti slag na dva dela u jedan plazma a drugi narendati 50 gr cokolade za kuvanje ...kore zaliti sa cok. mlekom, i filovati redosledom po zelji a odgore slatka pavlaka ili slag krem ,sta god volite.Recept za brzinsku tortu sa keksom i jogurtom koja se ne pece imate OVDE
Umutiti belanca sa secerom, dodati brasno. Lagano izmesajte i izliti u pleh oblozen papirom za pecenje. Peci u rerni 20 minuta .
Ohladiti koru, odlepiti papir i preliti vrucim mlekom. Umutiti zumanca sa secerom ,dodajte brasno i decilitar mleka i dobro izmesajte.
Preostalo mleko staviti da prokuva zajedno sa vanil secerom, pa dodajte pripremljena zumanca i napravite puding.
U mlak fil dodajte margarin i dobro umutiti.
Redjate koru ,pa fil, u njega gusto utisnite jagode i na kraju slag.
Jos puno mojih brzinskih video recepata imate OVDE
Recept za najlepsu salatu uz sve vrste pecenja sa pecenom paprikom imate OVDE
Recept za brzinski rucak sa punjenim paprikama sa pavlakom i krompirom imate OVDE
Najejdnostaviji recept za papriku u pavlaci imate OVDE
Recept za tortu od cevapa da odusevite goste imate OVDE
Recept z najizdasniju i najlepsu rodjendansku tortu imate OVDE
Recept za hleb iz serpe a kao da je ispod saca imate OVDE
Recept za slanu toru od oblatne za par trenutaka imate OVDE
Podelite recept na fb sa prijateljima mozda nekom zatreba.
Recept za brzinsku tortu sa keksom i jogurtom koja se ne pece imate OVDE-
Recept za domacu sokatu imate OVDE
RECEPT ZA LIKER OD JAGODA I ZOVE IMATE OVDE
Ovi je zimnica sto bi moja vekrva rekla za dokone zene :D :D sala mala za mastovite zene koje maju vremena,povrce i oblici su po zelji potrebno vam je:
krastavci, feferone, beli luk, i crni luk i paprika oblike stavite po zelji,persun
, 1l sirćeta, 3l vode,
200g šećera i 150g soli.
Za ovu salatu sam koristila luk,papriku i krastavce,oblike stavite po zelji,sto ste mastovitiji to ce biti lepsa.U teglice poslazite povrce znaci po vasoj volji.svi oblici su dozvoljeni.
Za punjenje krastavčića možete koristiti bilo koju vrstuf eferone.. Krastavce isecem na krugove a neke i napunim recept za punjene krastavce imate ovde OVDE
3 l vode, soi šećer staviti da provr ikad provri u to dodati 1 litar sirćeta i pustiti da vri još 15 minuta.
Ohladiti preliv i ohlađenim prelivom preliti salatu i zatvoriti tegle.
Zatim uzeti veću šerpu, a na dno šerpe staviti neku veću kuhinjsku krpu i poređati tegle naliti sa hladnom vodom i uključiti ringlu, pa kad provri pustiti da vri 10 minuta i pasterizovati tegle.
Posle 10 minuta isključiti ringlu, i ostaviti da se ohlade u toj vodi.Recept za zimnicu na hladno imate OVDE-Recept za jeger Zimnicu mnogo jednostavniju od ajvara imate OVDE-.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE
.Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE-Recept za salatu sa pecenim paprikama imate OVDE-Recept za najlepsu barenu papriku bez hemije imate OVDE-Recepta za punjene krastavce imate OVDE-Recept za jedan presolac na hladno za 3 vrste zimnice imate OVDE-Recept za punjeni luk imate OVDE-Recept za dzem od smokvi po starinski bez hemije imate OVDE-recept za cuvarkucu i med za miome ,ciste i stitnu zlezdu imate OVDE
Umutiti 600 g krem šlaga sa 600 ml kisele vode.
Dodati 1 čašu kisele pavlake i sjediniti sa šlagom.
Ovu smesu podeliti na dva dela.
U jedan deo dodati 300 g mlevenog plazma keksa.
Piškote natopiti u hladno mleko i poređati na plato.
Zatim piškote premazati filom sa plazmom.
Preko poređati maline (mogu se koristiti sveže ili iz zamrzivača).
Preko malina posuti 1 punu kašiku šećera, a onda naneti drugu polovinu fila.
Tortu pre služenja dobro ohladiti u frižideru.
Najbolje preko noci
,Podelite ovaj jednostavan recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Jos puno mojih brzinskih video recepata imate OVDE
Recept za najlepsu salatu uz sve vrste pecenja sa pecenom paprikom imate OVDE
Tortu sa kiselom pavlakom i sladoledom iz kesice imate OVDE
Recept za brzinski rucak sa punjenim paprikama sa pavlakom i krompirom imate OVDE
Najejdnostaviji recept za papriku u pavlaci imate OVDE
Recept za tortu od cevapa da odusevite goste imate OVDE
Recept z najizdasniju i najlepsu rodjendansku tortu imate OVDE
Recept za hleb iz serpe a kao da je ispod saca imate OVDE
Recept za slanu toru od oblatne za par trenutaka imate OVDE
Recept za cuvarkucu protiv mioma cista i pomoc kod stitne zlezde i spas za sve zenske probleme imate OVDE
Za Bozic i slavu a i za novu godinu se trudim da trpeza bude bogata,svake godine sam isprobala po neku novu salatu.Za sve ove godine najbolje su mi se pokazale ove dve,obe su sa susamom,razlika je u sastijcima.
Recept za prvu salatu na slici se nalazi OVDE
Recept za drugu salatu se nalazi OVDE
Koju god da probate necete pogresiti,progodne su za sva slavlja i sva veca okupljanja.Praznici nam stizu pa podelite recept na svoj fb mozda nekom zatreba-RECEPT ZA NAJEPSU SALATU SA PECENIM PAPRIKAMA IMATE OVDE-Recept za najlepsu kremastu salatu koja se lako pravi a savrsena je uz sve vrse pecenja i sva slavlja sa pecenom paprikom imate OVDE
.Recepte za deset starinskih slavskih kolaca pronacete OVDE.
RECepte za najlepse praznice torte pronacete OVDE.Recepte za tri slana rolata za slave imate OVDE
Potrebno vam je 300 gr mlevene plazme,
margarin,
2 dcl soka od narandze ,
1l mleka,
4 pudinga od vanile ,
100 gr bele cokolade,
200 gr crne cokolade,
750 mlslatke pavlake.
Otopiti margarin spojiti ga sa mlevenim keksom i sokom. Ta smesa vam je kora i nju prvu stavite u okrugli kalup.
U medjuvremenu u litru mleka skuvati pudinge od vanile , podeliti na dva dela . U jedan deo staviti belu cokoladu , a u drugi deo staviti 100 gr crne cokolade .
Pola litre slatka pavlake umutiti, podeliti, staviti u fil i promesati varjacom ili kasikom, nikako mikserom. Kada se masa ujedinjila mozemo krenuti sa filovanjem. Na koru od keksa prvo stavimo crni fil pa beli fil .
250 no slatke pavlake kuvati sa 100 gr cokolade za kuvanje i kada se glazura pocne zgusnjavati, gotova je i moze se torta preliti.Sa strane je mozete ukrasiti piskotama ili rolerima.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
1 kasika svježih cvjetova lavande ili susenih ako koristite susene stavite upola manje
Cvjetove lavande operite, odvojite od peteljki i usitnite.
Jagode ocistiti od peteljke, oprati i ostaviti bar 15 minuta da se cjede.U siru serpu posuti malo secera. Lagano staviti onoliko jagoda tako da se pokrije povrsina serpe.
Jagode posuti secerom. Znaci redjati red secera –lavanda jagoda – secer -lavanda/ Serpu protresti tako da se secer zahvati za jagode, pokriti cistom krpom i ostaviti u hladnjaku da odstoji nekoliko sati (preko noci). Za to vrijeme jagode ce ispustiti sok.
Kuvati bez dodavanja vode dok se sok zgusne. Povremeno lagano pomjesati i rupicastom kasikom skinuti pjenu koja se skupi pri kuvanju. Slatko je gotovo kuvano kada u ohladjen sok na ravnom tanjiru predjemo kasikom i ostane crta.
.Vruce slatko izruciti u vruce staklene tegle i zatvoriti vrucim metalnim poklopcem.
Staklene tegle uviti kuhinjskom krpom i ostaviti da se samo hladiSlika je nastala odmah kad je izvadjeno iz serpe nije se jos sleglo i steglo. Ukus cvetova lavande će tekom vremena postati intenzivniji.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Jos jedna lepsa kombinacija su mi jagode i zova recept za to imate OVDERecept za liker od kombinacije jagoda i zove imate OVDE
Recept za sok od limuna i zove imate OVDE
Recept za sok od zove i narandze takozvana sokata .jer je ista kao fanta sokata se nalazi OVDE
Brzi dzem od jagoda 4 minute imate OVDE.
Sirup od jagoda koji se ne kuva se nalazi OVDE
Sok od zove i mente imate OVDE.Recept za amareto da ne bacate kostice od kajsije koje su jako lekovite imate OVDE-RECEPT ZA LIKER OD JAGODA I ZOVE IMATE OVDE
Puno je jos recepata ali sam ovde izdvojila ove.Recept za domacu sokatu imate OVDE
Recept za domaci zdrav sirup imate OVDE.-
Recept za najbolje i najlakse slatko bez hemije imate OVDE
Recept za dzem bez hemije po starinski imate OVDE
40dkg spiralica moze i makarona obarenih
10dkg slanine iseckane na kockice
4 jaja
3žlice ajvara
2dcl vrhnja za kuhanje
1 režanj češnjaka
30dkg šunke
20dkg svježeg ili smrznutog graška ide u original receptu ja sam stavila jednu manju teglicu mariniranih sampinjona
25dkg sira(gauda ili slično)
sol,papar
svježi bosiljak
maslac i krušne mrvice za kalup ja sam stavila papir za pecenje umesto toga
Skuhati i ocjediti makarone.Kalup za tortu okrugli ili duguljasti,ja sam koristila ovaj put okrugli.namazati maslacem i posipati mrvicama. ili obloziti papirom za pecenje,ja sam tako jer mi je prakticnije.Nasjeckati češnjak, bosiljak i šunku, posoliti .U veču posudu staviti testo obareno grašak ili sampinjone naribani sir,šunku sa začinima te promješati.U posebnoj posudi izmješati vrhnje, jaja i ajvar te uliti u testo i sve još jednom dobro izmješati.Staviti u kalup i peći u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko 45 minuta.Izvaditi iz pečnice i ostaviti u kalupu još 10 minuta te ga onda skinuti.
Posluživanje
Savjet:na dno pećnice staviti posudu sa vručom vodom da se tjestenina prilikom pećenja ne zasuši.Podelite sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba ideja.Kako izgleda sa makaronama u duguljastom plehu imate kad kliknete OVDE
Sastojci
2 lista oblatne
3dl mleka
400g šećera
100g čokolade za kuvanje
250g maslaca/margarina
700g mlevenog keksa (petit ili plazma)
2 narandže
300g Jaffa keksa
Priprema
Prokuvati mleko, šećer, čokoladu i margarin.
Ostaviti da se fil ohladi.
Oguliti dve narandže, pa ih iscediti. Ako su vam
narandže sočne, a ne žilave i previše vlaknaste,
dodajte u fil i sok i pulpu koja je ostala
neproceđena. Dobro promešajte, pa dodajte i
mleveni keks.
Na list oblatne naneti jednu polovinu fila, preko
njega poslagati jaffa keks, zatim premazati drugom polovinom fila i prekriti drugim listom oblatne.
.Prekriti krpom i staviti preko nešto teško da se
stegne. Ostaviti na hladnom mestu, pa kad bude
dovoljno čvrsto seći tankim nožem na štanglice.
Napomena: ako fil ne bude dovoljno čvrst nakon
dodatka keksa, ostaviti ga na hladno da bude još
čvršći. Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recepte za mancmelo mafine koji uvek najbolje prodju imate OVDE
Recepte i video recepte kako da sami napravite slatki sto za decije rodjendane imate OVDE
;
250 ml makog mleka, 25 grama kvasca, 1 jaje, 40 gr otopljenog biljnog margarina, soli malo secera, 500 gr brasna, zagrejati malo mleka i staviti kvasac u to i secera i sacekati 10 minuta da kvasac nadodje a zatim sa tim pomesati 1 jaje i otopljeni margarin i zamesiti testo. Testo narasta 30 minuta i stavlja se na radnu povrsinu i razvlaci se premazuje se .( beli luk se proprzi na margarinu na tihoj vatri i na kraju dodati persuna sitno iseckanog ) I sa tim premazati koru iseci na nekoliko (ja sam isekla na 4) duzine i stavila jednu duzinu preko druge isekla na kocke i redjala u pleh ( kao na slici ) Kada se teso u plehu duplira peremazati zumancetom i peci na 200 stepeni 20 minuta ( mozda treba pokriti pek papirom da ne bi izgoreo hleb pri pecenju ali to cete sami videti da li treba ili ne) Jos jedan fantastican recept od nase Jadranke Zivkovic hvala joj ,Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
Tost hleb ( rezani hleb) , odstraniti krajeve poredjati na posluzavniku 4x3reda hleba i premazati smesom napravljenom od; fil;tegla majoneza pomesana sa5 dl kisele pavlake 4 kuvana i sitno iseckana jaja , rendane sunke 400 grama, soli i bibera po ukusu mazati prvi red sa tim , odozgo staviti red hleba pa premazati sa FIL 2 sitno seckani kiseli krastavcici300 grama pomesani sa pastetom i malo kecapa da se razbije tvrdoca pastete sa tim namazati drugi red pa opet hleb pa treci red isto kao prvi pa zatim hleb i celu tortu premazati samo sa majonezom i kiselom pavlakom zaviti u najlon i staviti u frizider jedan dan pre serviranja torte ( isti dan a moze i dan pre) staviti jos malo majoneze i masti na volju dekorisati ko kako hoce,pustite kod ukrasavanja masti na volju,kao sto vidite ja sam svaku drugacije ukrasila,pravim ih za sve praznike i prigode i na slici imate primer kako ih ja dekorisem
.Recepte za 4 najlepsa slavska predjela nacete OVDEPodelite recept sa prijateljima na fb.
Recept i sliku nam je poslala Jadranka ZIvkovic i hvala joj puno na ideji
250 ml mleka ,25 grama kvasca, 1 jaje , 40 grama biljnog margarina, soli, malo secera, i otprilike 500grama brasna. za fil spanac i sir U mlako mleko staviti secera malo, brasna i kvasca da nadodje desetak minuta a zatim u posudu umuti viljuskom jaje i margarin i dodati u kvasac i sa tim i brasnom zamesiti . Ostaviti da odstoji pola sata da testo naraste , razvuci koru vaditi casom i filovati kruzice spanacem i sirom i formirati kao na slici .Sacekati da naraste premazati jajetom i peci 20 minuta na 200stepeni. Recept i sliku posla nasa draga Jadranka Zivkovic
Izrendati tikvice, posoliti i ostaviti da odstoje, da puste vodu.
Kada odstoje,ocediti ih,dodati mrvljenu fetu,luk,rendanu šargarepu,jaje,dobro izmešati.
Dodati brašno,mirodjiju i peršun,promešati i praviti loptice.
Svaku lopticu prvo uvaljati u jaja,pa u prezle i parmezan.Podelite recept sa prijateljima mozda nekom zatreba.Prziti ih na ulju dok ne dobiju rumenu i hrskavu koricu.u ovom clanku imate jos neke video recepte sa tikvicama.
Jos puno mojih brzinskih video recepata imate OVDE
Recept za najlepsu salatu uz sve vrste pecenja sa pecenom paprikom imate OVDE