POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Rezanci sa makom -POSNO -recept

   

150 g rezanaca posnih
malo soli
malo ulja
100 g mlevenog maka
2 do 3 kašike šećera
U kipućoj vodi u kojoj ste dodali malo ulja i soli skuvajte rezanca.
 Kuvati 8 do 10 minuta kuvana rezanca procediti.

Mleveni mak i šećer promešati, (šećer možete dodavati po ukusu).
Sve sastojke dobro promešati.
Vreme je posta podelite sa prijateljima na fb mozda im fali ideja.


  Reecept za najlepsu posnu salatu za slave imate OVDE-Recept za najlepse POSNE kolace sa bananom za par minuta imate OVDE
Recepte za najlepsa posna jela imate OVDE.. Recepte za najlepse posne kolace imate OVDE.Recepte za najlepsa posna predjela imate OVDE-


Jafica

6 jaja,6 kasika secera,2 kasike prezle,5 kasika oraha,2 kasike brasna,pola praska za pecivo,ispeci  po dve kore od navedenih sastojaka i koru preliti glazurom od cokolade...

FIL:U 1 lit. Mleka skuvati 3 pudinga od vanile,10 kasika secera.kad se ohladi,dodati 1/2 margarina i 1 umucen slag.Na koru rasporediti fil koji smo podelili na pola na njega poslagati jafa keks zatim jos jedan red fila sto nam je preostao,i drugu koru na sve to staviti.Na gotovu tortu staviti slag i ukrasiti po zelji.

Caj od latica ruze za nerve,za jetru,za matericu,za varenje,belo pranje.cisti krv

Čaj od osušenih latica ruže   



Čisti krv, jača srce, nerve, čisti jetru, organe za varenje, osvežava umorno telo, ublažava bolove u materici.
 Dobro ga je piti ako imate žuticu, preobilne menstruacije, nesvestice, glavobolje, "belo pranje", ako patite od nesanice...





 Ružin čaj je odlično sredstvo ako vas boli grlo ili su vam upaljene glasne žice, kao i za ispiranje usne duplje ukoliko imate gljivičnu infekciju.
Priprema: jedna kašičica ružinih latica prelije se sa dva decilitra kipuće vode, poklopi, ostavi da odstoji 10 minuta, procedi, zasladi medom jer mu se tako poboljšava delovanje, naročito ako se koristi za smirenje ili bolji san. 
  Treba ga piti pola sata pre jela
.Najbolje bi bilo da se koriste ruze iz vaseg vrta koje nisu hemijski tretirane tj prskane.
Onima koji su antibioticima uništili crevnu floru, preporučuje se da tri puta dnevno, pre jela, popiju 1-2 dl čaja.
 RJos puno mojih brzinskih video recepata imate OVDE  
Recept za najlepsu salatu uz sve vrste pecenja sa pecenom paprikom imate OVDE
RECEPT ZA ARONIJU U MEDU I LEKOVITOST IMATE  OVDE
Tortu sa kiselom pavlakom i sladoledom iz kesice imate OVDE
Recept za brzinski rucak sa punjenim paprikama sa pavlakom i krompirom imate OVDE
Najejdnostaviji recept za papriku u pavlaci imate OVDE
Recept za tortu od cevapa da odusevite goste imate OVDE
Recept z najizdasniju i najlepsu rodjendansku tortu imate OVDE
Recept za hleb iz serpe a kao da je ispod saca imate OVDE
Recept za slanu toru od oblatne za par trenutaka imate OVDE
Recept za cuvarkucu protiv mioma cista i pomoc kod stitne zlezde i spas za sve zenske probleme imate OVDE




Bele oblatne

Potrebno nam je : pakovanje oblatni, 500 gr secera, litra mleka, strugana kora od jednog limuna, margarin, 200 mlevenih oraha.

Stavimo mleko i secer da se kuvaju. Kada mleko provri, smanjite temperaturu i kuvajte dok smesa ne dobije boju i gustinu meda. Vreme kuvanja je od prilike dva do tri sata. Kada je fil gotov, skinemo serpu i dodamo jedan margarin, dobro promesamo ,umesamo limun i orase. Toplim filom ,filujemo oblatne.
 Na poslednju oblatnu stavljamo glazuru koja se priprema na sledeci nacin : 

150gr bele cokolade rastopimo sa kockicom margarina i dodamo dve kasike slatke pavlake. Prohladjenom glazurom premazemo oblatnu i pospemo orasima.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Za domacice pocetnice torta sa turskim keksom ne pece se-idealna za letnje dane

4 pudinga ukus slatka pavlaka ili vanila
dva pakovanja turskog keksa
500gr šlaga
i jedan margarin za kolace
Skuvati puding ko sto pise na kesici i ostaviti da se ohladi, u medjuvremenu umutiti šlag i posebno margarin.u ohladjeni puding staviti margarin i sjedinjiti.

Na tacnu redjati red keksa ,pa red pudinga tako dva puta pa onda slag..i tako dok se ne utrosi materijal.Keks niposto ne umakati . Od ostatka šlaga ukrasiti tortu.Podelite ovaj jednostavan recept sa prijateljima na fb.Recept za najlepsu sladoled tortu koja se ne pece imate OVDE.Recept za najlepsu cokoladnu vocnu tortu koja se ne pece imate OVDE.
Recepte za 6 kremastih torti imate OVDE

Recepti za 9 vrsta posnih starinskih kolaca

Skoro svi kolaci mogu biti posni ako ih zamenimo nekim namirnicama.Ovde imate recept za 9 vrsta posnih kolaca,necu ih sve pisati ovde da vas ne zbune ,nego cete za svaki imati posebno recept jer ih vec imam napisane na blogu ,a i verovatno vas ne interesuju svi,zato vi kliknite na recept koji vas interesujeOvde sam vam stavia i par video recepata koji ce vas mozda isto interesovati


Slika broj  1 tulumbe recept za njih OVDE
Kolac broj 2 breskvice recept za njih OVDE
Kolac broj 3 strudla recept za njih OVDE

Kolac broj 4 vanilice recept za njih OVDE
Kolac broj 5 bajadera recept za nju  OVDE
Kolac broj 6 zerbo recept za njih OVDE
Kolac broj 7 jafa kolac recept za njega OVDE

Kolac broj 8 subarice-ruske kape recept za njih OVDE


Kolac broj 9 rafaelo recept OVDE
Vreme je posta zato podelite na svom fb ove recepte jer mnoge domacice muku muce sta praviti od posnih kolaca.Recepte za najlepsa posna jela imate OVDE


Recepte za najlepse posne kolace imate OVDE.Recepte za najlepsa posna predjela imate OVDE
Jos dosta vssta posnih Slavskih sitnih  kolaca imate OVDE i OVDE.

Recept za posno jelo sa paprikom iz tursije i ajvarom .VIDEO  imate OVDE.
  Recept za POSNE Cupavce za par minuta koji se ne peku VIDEO imate OVDE






Sarma po bakinom receptu

 Svako ima svoj recept za sarmu koji je proveren ,ovo je moj koji mi je prenela mama a njoj baka.
500 gr. crnog luka
500 gr. mleveno svinjsko meso
500 gr. junece mleveno meso
300 gr. dimljene slanine
100 gr. pirinca
oko 50 listova kiselog kupusa
po potrebi ulja ili masti
po ukusu soli,vegete,bibera
1 kasicica aleve paprike
 zaprska
2-3 kasike masti
1 kasicica aleve paprike
 po potrebi vode

Uprziti luk,pred kraj dodati sitno seckanu slaninu da se malo uprzi.Dodati obe vrste mesa i dobro uprziti.Posoliti,staviti vegete i bibera.Na kraju dodati kasicicu aleve paprike,pirinac i sve dobro izmesati.Skloniti napravljen fil da se skroz ohladi,radi lakseg uvijanja sarmi Spremiti listove kupusa.Ja ih stavim preko cediljke,da se lepo ocede pre zavijanja sarme. U sud gde ce se kuvati sarma staviti po dnu listove kupusa Uzeti jedan list,staviti ga na dlan.Jednu kasiku fila staviti na list.Preklopiti kupus preko mesa sa desne strane ka levoj.Zavijati sarmu tako sto cete rukom malo zatezati kupus. Prstom uvuci deo kupusa na unutra.Slagati sarme Kada su slozene sve sarme,staviti preko par lista lovora.Napraviti zaprsku od malo masti i kasicice aleve paprike,preliti pola preko sarme.Preko staviti nekoliko lista kupusa.Preliti ostatkom zaprske,naliti vodom i staviti da se kuva sarma na tihoj vatri.

Okrepljujuca bela pileca corba

1,5 l vode
1 manji pileci file
1 veza zeleni ( sargarepa, paskanat, celer, koren persuna)
1 glavica crnog luka
1 jaje
2 kasike brasna
vegeta, so, biber
seckani persun, list celera

Belo meso iseckajte na kockice, povrce takodje. Nek se kuva u 1,5 l vode.Kad povrce bude skuvano. Dolijte malo vode, onoliko koliko je uvrelo.Kutlacu supe odvojite u neku manju ciniju, malo prohladite, pa razmutite 2 kasike brasna. Ulijte polako u supu, uz mesanje, i pustite jos malo da vrije. Posolite, dodajte biber i vegetu po ukusu.U ovu corbicu ne dodaje se ulje, od mesa bude fino masna.Izmaknite sa ringle, dodajte seckan persun i list celera. Pustite da se malo prohladi. U onoj ciniji od malopre umutite jaje viljuskom, da malo zapeni, dodajte kutlacu corbice polako, mesajte viljuskom i dalje da se lepo sjedini. Corba ne sme da bude vrela kad to radite jer ce onda jaje da se zgrudva.Vratite sadrzinu cinije nazad u serpu, takodje uz neprestano mesanje, poklopite da malo odstoji i onda posluzite. Prilikom podgrevanja corbice, recimo sutradan, pazite da vam ne provri, jer ce se zgrudvati jaje.Podelite recept sa prijateljima mozda nekoj prijateljici zatreba.

Pijane snicle

Za ovo jelo nam je potrebno kilogram svinjskih snicli, 100 gr slanine isecene na kockice,tri glavice crnog luka, dve paprike babure,jedna tikvica srednje velicine i dva paradajza.

Svinjske snicle malo izlupati cekicem za meso,zaciniti solju i vegetom,uvaljati u brasno i propziti na masnoci sa obe strane. Slaninu koja je isecena na kockice prorziti ,izvaditi i masnoce. U to staviti crni luk isecen na kockice,proprziti dok ne porumeni ,pa dodati ostatak povrca,takodje isecenog na kockice ili trakice. Kada je povrce pri kraju przenja,dodati zacine i slaninu,prziti jos par minuta. U medjuvremenu snicle poredjati u vatrostalnu posudu,sipati povrce i slaninu preko njih,sipati dva deci vode ili belog vina,kasikicu aleve paprike i dinstati dok meso ne omeksa. Ovo jelo se moze servirati uz pire krompir ili bareni pirinac.

Hrizanteme-lepotice-uzgoj i nega

Raste kao žbun i dostiže visinu od 40 do 100 cm, zavisno od sorte, a pažnju privlači (ne)običnim cvetovima. Po kineskom predanju osobu koja pije vodu sa izvora, ili potoka oko kojih rastu hrizanteme čeka dobro zdravlje
Hrizantema raste kao žbun i dostiže visinu od 40 do 100 cm, zavisno od sorte, a pažnju privlače svojim (ne)običnim cvetovima. Ima ih sa jednostavnim laticama i jednobojnih, do onih koji podsećaju na paukovu mrežu, ili šatiranih. Cvetovi su veličine od 5 do 20cm, bele, žute, ružičaste, crvene, svetloljubičaste boje, a mogu da budu i dvobojne. Cevtaju od poznog leta do kraja jeseni ukrašavajući okućnice ili vrtove. Efektno izledaju bilo da su zasađene pojedinačno, ili u grupi.

Lepo izgleda zasađena u kombinaciji sa drugim biljkama, na primer, zimzelenim, ili u kasnu jesen pored ogolelih listopadnih biljaka njeni cvetovi još više dolaze do izražaja. Prednosti ovog cveta su velika otpornost i izdržljivost, a mali zahtevi. Odgovaraju joj svetla ili polusenovita mesta i rastresito humusno zemljište. Što je mesto osunčanije, hrizantema će biti bogatija cvetovima, a što je zaštićenija od vetra, duži će biti period cvetanja.Hrizanteme koje se sade u bašti moraju biti otporne na hladnoću. Zahtevaju dosta prostora, pa ih treba saditi na rastojanju od oko 40cm. Tokom cvetanja treba im obezbediti dosta vode. Do pred samo cvetanje preporučljiva je i prihrana tečnim đubrivom svakih 7 do 14 dana. Sezonu cvetanja hrizanteme možete produžiti redovnim otkidanjem cvetnih glavica koje su se osušile i prihranjivanjem tečnim đubrivom u periodu intenzivnog cvetanja. Uklanjanje uvelih cvetova bez otkidanja grančica dovodi do podsticanja formiranja bočnih cvetova. Posle cvetanja, potrebno je skratiti stabljike na oko 20cm, a krajem sezone biljka se seče drastično, gotovo do zemlje, i polako isušuje dodavanjem sve manje količine vode.


Hrizanteme u bašti tokom zime treba pokriti sa 10 do 15cm debelim slojem malča, borovih iglica i slame. Na proleće, kada prvi zeleni izdanci izrastu oko 10 do 15 cm, potrebno je malo skratiti vrhove kako bi biljka oblikovala u lep žbun. Svake dve do tri nedelje do sredine leta, treba otkinuti vrh novog izbojka. Kraljevsko hortikulturno društvo dalo je spisak deset novih sorti koje su otporne na hladnoću i pogodne za sadnju u vrtu.Saksijske hrizanteme su visine oko 30cm i cvetaju u toku poznog leta i jeseni. Kupuju se kada imaju nekoliko otvorenih cvetova i obilje pupoljaka i veoma su tražene za ukrašavanje zimskih bašti, balkona i terasa. Odgovara im prohladno, svetlo mesto, zaštićeno od jakog podnevnog sunca. Najbolje uspevaju na istočnoj i severnoj strani. Zemlju treba održavati vlažnom, a od proleća do završetka cvetanja saksijske hrizanteme prihranjujte tečnim đubrivom za cvetanje. Krajem sezone sa matične biljke odsecaju se svi suvišni delovi (preporučuje se skraćivanje stabljike za 1/3 visine) i lagano smanjite zalivanje. Krajem decembra presadite ih u novu, svežu zemlju. Za prezimljavanje hrizantemi treba obezbediti svetlo, hladno mesto, temperature od 6 do 8 oC uz povremeno zalivanje. Na proleće biljku treba presaditi u baštu i orezati za još 1/3 visine. Ukoliko se ne dodaju hormoni za usporavanje rasta hrizantema će izgubiti patuljasti izgled i vratiće se svom prirodnom rastu. Po feng šuiju, hrizantema je simbol sreće i bezbrižnog života, veruje se da u dom donosi radost i veselje.Na slici se pored nalazi cuvarkuca o njoj i lekovitosti mozete procitatiOVDE...Podelite tekst na svoj fb ako imate prijateljicu koja voli ovo cvece,mozda joj zatreba.


Torta sa malinama

biskvit
četiri belanca
150gšećera
jedna kesica vanili šećera
četiri žumanjka
100gbrašna
50g gustina
jedna mala kašikica praška za pecivo
Nadev
maline ili neko drugo sezonsko voce
500 ml slatke pavlake
jedna kesica vanilin šećera
Maline pospite vanilin šećerom.

Način pripreme Iz belanjaka istucite čvrsti snijeg (on mora biti tako čvrst da zarez noža ostane vidljiv), dodajte uz stalno miješanje kašiku po kašiku šećer, vanilin šećer i žumanjke. Tome dodajte brašno s gustinom i praškom za pecivo i lagano sve izmješajte. Testo stavite u oblik za tortu koji ste namazali mašću i posuli brašnom. Pecite u rerni na temperaturi oko 180C 25 minuta.Ispecite 2 ovakve kore. Nadjev Na donju koru premazati pavlaku po njoj posuti maline,onda opet kora fil maline i tako dok ne utrositte sav materijal. Čitavu tortu premažite slatkom pavlakom i po zelji,Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Posne ruske kape -subarice

sastojci za jednu koru:
200gr. brasna
10 kasika secera
1 prasak za pecivo
2dcl. kisele vode
0,5dcl. ulja
2 pune kasike kakaa
fil:
500ml. sojinog mleka
200gr. secera
2 vanil secera
3 kasike gustina
3 kasike brasna
250gr. posnog margarina
glazura:
100gr. posne cokolade
3 kasike ulja
kokos za valjanje

U ciniju sipati sastojke za koru i sjediniti ih zicom za mucenje.Pleh(38x26) obloziti papirom,sipati smesu i staviti koru da se pece u prethodno zagrejanu rernu na 200C -15min.Na isti nacin napraviti jos jednu koru.Kada se kore ohlade,modlom za krofne(ili casom) izvaditi 48krugova.Za fil staviti 4dcl.mleka da provri sa secerom i vanil secerom.Sa ostatkom mleka(1dcl) izmutiti brasno i gustin,pa ih skuvati u vrijuce mleko.Kad se fil ohladi sjediniti ga sa umucenim margarinom,pa filovati kape.Na jedak krug staviti punu kasicicu fila,preklopiti sa drugim krugom,pa bocne strane premazati sa filom i uvaljati u kokos.Za glazuru otopiti cokoladu sa uljem pa na svaku kapu sipati po kasicicu.Ohladiti ih do sluzenja.Podelite recept na svoj fb vreme je posta mozda nekom zatreba.Recepte za najlepsa posna jela imate OVDE.
Recepte za najlepse posne kolace imate OVDE.Recepte za najlepsa posna predjela imate OVDE

Bingo torta -pun pogodak

Biskvit:
6 kasika šećera
4 kasike brašna
3 kasike ulja
7 kasika mljevenih oraha
1 kasika kakaa
6 kom jaja
1 kom prašak za pecivo
Krema:
400gr šećera
1 kasika gustina
4 kom pudinga od vanilije
250gr margarina
150gr mljevenog keksa
150gr otopljene čokolade
1/2l slatke pavlake
fanta naranča
jaffa keks
piškote
1,5l mlijeka
Biskvit:
1. Izmiksati sve sastojke i peći u četvrtastoj tepsiji veličine 24×40cm.

Krema: . U provrelo mlijeko zakuhati šećer, gustin, puding. . Kada se krema ohladi dodati izrađen margarin. . Kremu podijeliti na 3 dijela. 1 dio dodati mljeveni keks, 2 dio dodati otopljenu čokoladu, 3 dio ostaje žut. Slaganje: Biskvit malo poprskati fantom, premazati kremom sa keksom, preko nje složiti jaffa kekse malo potopljene u mlijeko(čokoladni dio okrenut prema dolje. Preko jaffe premazati fil sa čokoladom, na nju slagati piškote malo potopljene u fantu. Preko piškota premazati žutu kremu. Tortu premazati šlagom.Recept nam je posalala Maja Milicevic i hvala joj na tome,pisite nam i vi ako imate neki recept i zelite da ga objavimo.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za 6 najlepsih kremastih torti prigodnih za rodjendane i proslave imate OVDE

Medena pita


50 g meda
150 g šećera
30 g maslaca ili margarina
8 kasika mleka mleka
500 g brašna
2 jaja
1 kasicica soda-bikarbone ili kupite gotove kore nisu skupe a fino su mekane
fil
800 ml mlijeka
4 kasike  griza
1 kasika gustina
100 g šećera u prahu
250 g maslaca ili margarina


Na laganoj vatri otopite med, šećer i maslac. Smjesu pomiješajte s brašnom kojem ste dodali sodu b. i jaja. Izradite glatko tijesto. Tijesto podijelite na 3 dela i svaki deo razvaljajte te ispecite na obrnutoj strani lima na 150 stupnjeva oko 10 minuta. Za fil stavite mlijeko da ukuva. Ukuvajte griz i gustin u mlijeko. Pustite da se ohladi. U hladno umiksajte šećer u prahu i margarin. Pripremljenom kremom punite kore. Kolač mora malo odstajati kako bi kore upile kremu i kolač postao mekan,prelijte pitu čokoladnom glazurom..Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Fantazija


9 belanaca
9 kasika secera
9 zumanaca
150 g. mlevenog plazma keksa
400 g. cokolade za kuvanje
375 g. maslaca ili margarina
375 g. secera u prahu
4 slaga (ili jedna slatka pavlaka)

Priprema

Umutiti belanca sa 9 kasika secera u cvrst sneg. Dodati i zumaca pa izmesati. Cokoladu otopiti pa polako, uz stalno mesanje mikserom, dodati u umucena jaja, na kraju dodati i keks.

Maslac penasto umutiti sa secerom u prahu pa sjediniti sa prethodnim kremom.


Smesu podeliti na dva dela. Jedan deo ce biti fil(staviti na hladjenje) a od drugog ispecite 2 tanke kore, na 200 stepeni oko desetak minuta.
Za jednu koru imacete 6 prepunih kasika smese

Umutiti slag tj slatku pavlaku i filovati – kora – fil – slag – kora – fil – slag.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept