2kg tresanja
400 gr secera
1 l vode
malo konzervansa po potrebi
4 tegle
Tresnje ocistiti od peteljki.
u vecu posudu sipati litru vode, dodati secer, i prokuvati dok se secer ne istopi, i rastvor pocne da vri.Zagrejati malo tegle,
tresnje za jednu teglu (pre toga proceniti kolicinu punjenjem jedne tegle) sipati u vruci rastvor, kratko, samo da ponovo baci kljuc, i prebaciti ih u teglu, napuniti je do vrha, i tek malo posuti konzervansom.postupak ponoviti dok se tresnje ne potrose, tek tada zalivati vrijucim rastvorom, zatvoriti metalnim zatvaracem,Umotati tegle u peskire ili cebe i ostaviti preko noci.RECEPT ZA LIKER OD JAGODA I ZOVE IMATE OVDE
Jos jedna lepsa kombinacija su mi jagode i zova recept za to imate OVDERecept za liker od kombinacije jagoda i zove imate OVDE
Recept za sok od limuna i zove imate OVDERecept za sok od zove i narandze takozvana sokata .jer je ista kao fanta sokata se nalazi OVDE
Brzi dzem od jagoda 4 minute imate OVDE.
Sirup od jagoda koji se ne kuva se nalazi OVDE
Sok od zove i mente imate OVDE
Puno je jos recepata ali sam ovde izdvojila ove.Recept za najbolje i najlakse slatko bez hemije imate OVDE-Recept za dzem bez hemije po starinski imate OVDE