POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Malo drugacija sarma-sa sniclama

Sarma je sarma,ali posto ja volim da eksperimentisem probala sam i ovu,nije losa uopste.
Potrebno nam je : 10 listova kiselog kupusa, 10 svinskih ili junecih snicli, glavica crnog luka, jedna sargarepa, dva cesnja belog luka, 3 kasike ulja, 100 gr pirinca, 100 gr mesnate slanine, so, mleveni biber, seckanog persuna i dve kasike paradajz pirea.

Napraviti punjenje : na ulju proprziti sitno seckan crni luk, rendanu sargarepu i seckani beli luk. Prziti malo i dodati opran i ocedjen pirinac,posoliti, pobiberiti uz povremeno dodavanje vode, kako bi se pirinac dobro skuvao. Skinuti sa vatre i dodati proprzenu slaninicu i seckani persun. Meso iseceno na snicle izlupati tuckom i zaciniti. Na svaki list kupusa staviti po jednu sniclu , kasiku punjenja ,sa strane malo uviti i urolati. Tako uraditi dok ima materijala. Rolnice ili sarmice poredjati u posudu za pecenje, preliti sa dve kasike pirea razmucene u malo vode. Posudu poklopiti i staviti u rernu, peci.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Kasasti domaci sok od jagoda-najbolji recept

Kašasti sok od jagoda




4kg jagoda 
12litara vode
4 limuntusa,
1,800 šećera 


Vodu,šećer i limuntus prokuvati,pa dodati ispasirane jagode.
Kad provri kuvati 10minuta i skidati penu.
Vruc sok sipati u vruće flaše.
Umotati u ćebe i ostaviti da se hladi.


Ima isti ukus kao kupovni,a samo sto je bez konzervansa samim tim mnogo zdraviji.
Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatrebaRecept za domacu sokatu imate OVDE Recept za dzem bez hemije od jagoda imate OVDE
Puno je jos recepata ali sam ovde izdvojila ove..Recept za domacu sokatu imate OVDE-Recept za domaci zdrav sirup imate OVDE-RECEPT ZA LIKER OD JAGODA I ZOVE IMATE OVDE-Recept za dzem bez hemije po starinski imate OVDE Recept za domaci zdrav sirup imate OVDE-RECEPT ZA LIKER OD JAGODA I ZOVE IMATE OVDE
Recept za najbolje i najlakse slatko bez hemije imate OVDE
Recept za dzem bez hemije po starinski imate OVDE




Projarice za tren oka

1 casa (od 2dl) kukuruznog brasna
1 casa brasna
1/2 case ulja
1,5 casa jogurta ili mleka
1 kasicica soli
1 kasicica praska za pecivo
1 jaje


200 g sira

Izmesajte sve sastojke i sipajte smesu u kalup za projice, prethodno namazan margarinom i posut sa malo brasna, ali samo do 2/3 visine kalupa.Projice pecite u prethodno zagrejanoj pecnici na 200 C oko 30-tak minuta.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Posna krompirusa sa domacim korama

750 grama brašna
400 ml vode
1 mala kašičica soli
250 ml ulja
6 krompira srednje veličine
1 crni luk
1 mala kašičica bibera

mešamo brašno sa soli,a nakon toga dodajemo mlaku vodu i 100 ml ulja.Sada od te mešavine mesimo glatko testo koje ćemo ravnomerno raspodeliti na 3 jednaka dela.Oblikujemo 3 loptice koje zatim premazujemo sa uljem nakon čega ih treba pokriti sa kesom za zamrzivač i ostavljamo ih narednih petnaestak minuta da se malo odmore.Dok puštamo testo da se odmara ,gulimo u rendamo 6 krompira i jednu glavicu od crnog luka.Tako izrendan krompir treba dobro isprati pod mlazom vode i što bolje ocediti .Sledeće što radimo je razvačenje kora na stolu(koji smo prethodno podmazali) koje zatim posipamo sa krompirom.Kore zatim umotavamo u rolne i kao takve ih stavljamo u prethodno nauljen pleh.Krompirusa pita se treba peći u prethodno zagrejanoj rerni na oko 200 stepeni ,dobrih 40 minuta.Nakon što smo je izvadili pita krompirusa se preliva sa decilitrom vode i pokriva se krpom da bi dobila svoju karakterističnu hrskavost.Ukoliko više volite da pita bude mekša onda je stavite najpre u foliju pa posle toga u krpu,Vreme je posta podelite recept na svoj fb mozda nekom zatreba.Recepte za najlepsa posna jela imate OVDE.
Recepte za najlepse posne kolace imate OVDE.Recepte za najlepsa posna predjela imate OVDE

Domaci cvarci -recept i postupak

Da bi dobili kilogram cvaraka potrebno vam je oko 5 kg svinjske masnoce i pri tome dobijete i 3 l domace masti.Svinjsku masnocu mozete nabaviti u mesnicama i najbolja je ona s ledjnog dela jer ima najmanje mesa, a mozete naravno i svezeg gronika kupiti. U mojo porodici je tradicija da se kada se cvarci prave ili ti tope ,obavezno stavlja i gronik.Ostrim nozem odstranimo sloj koze . Isecemo masnocu na kockice priblizno iste velicine. Stavite tu slaninu isecenu na kockice u veliki lonac , ili kotlic ako imate na srednju jaku vatru. Kada se slanina i gronik pocnu polako topiti ,pocnimo sa mesanjem.

Mesaju se i tope dok ne porumene, onda sipamo malo mleka. i nastavimo sa topljenjem. Od mleka cvarci dobiju lepu boju i hrskavost. Kada se mast izbistri izvadimo gronike i cvarke pocnemo da cedimo kroz sito . U tu svrhu nam moze posluzitii i pasirka za krompir, sto ih bolje ocedimo bice hrskaviji. Gronike namazemo crvenom paprikom, prosecemo na par mesta gde stavimo komadice belog luka.Obavezno posolimo posle cedjenja .Podelite recept na fb mozda nekom zatreba.

Belanac torta

Biskvit
7 kom žumanaca
7 kašika šećera
7 kašika ulja
7 kašika mlijeka
1 paketić praška za pecivo
2 kašike kakaoa
7 kašika brašna
Nadjev
500 gr šećera (oko 25 kašika)
1 dl vode
7 kom bjelanaca
Glazura
3 rebra čokolade al one vece menaz
1/2 šoljice ulja
1/2 šoljice mlijeka
1 kašika kakaoa
2 kašike šećera


Pjenasto umutiti žumanca sa šećerom pa dodavati redom ostale sastojke i izjednačiti masu. Peći u podmazanoj i brašnom posutoj tepsiji oko 30 minuta na 200 stupnjeva. Skuvati šećer sa vodom u sirup. Posebno umutiti čvrst snijeg od bjelanaca i u njega lagano, uz neprestano miješanje sipati vruć šećerni sirup. Mutiti mikserom dok se ne dobije gusta glatka masa. Vruć biskvit preliti ulupanim bjelancem i izravnati mu površinu. Za glazuru sve sastojke izmiješati i na ringli lagano miješajući izjednačiti u glatku masu pa preliti preko bjelanaca.Ukrasiti po zelji.

Ko ih nije jeo za dorucak ne zna sta je dorucak

 starog hleba tanko nasecenog
2 jaja
1,5 dl mlijeka
2 kasicice vegete

Umutite jaja i po potrebi dodajte malo brašna i mlijeko da dobijete žitku masu koja se lepi na hleb,u to dodati vegetu ili zacine po zelji Pecite u masnoći dok ne porumeni s obje strane i stavljajte na papir da upije suvišnu masnoću..Podelite recept sa prijateljima na svom fb.

Domaci liker od jagoda-najbolji recept







500 gr. jagoda
1 l. rakije po želji-loza,jabukovača ili dr.
2-4 dcl meda
Jagode očistiti od peteljki i oprati.
Staviti ih u staklenku širokog grla,a ako ste sve tegle potroslili za pekmez kao ja moze i u neku bokalcic.

 preliti rakijom.
Zatvoriti staklenku i ostaviti na
tamnom mjestu da odstoji 3 nedelje
Nakon toga tekućinu procijediti i umiješati
med i ostaviti stajati još 4 nedelje


        


uz povremeno protresanje.
Podelite recept  na fb sa prijateljicama mozda nekom zatreba.Tortu sa kiselom pavlakom i sladoledom iz kesice imate OVDE
Recept za domacu sokatu imate OVDE Recept za dzem bez hemije od jagoda imate OVDE
Puno je jos recepata ali sam ovde izdvojila ove..Recept za domacu sokatu imate OVDE-Recept za domaci zdrav sirup imate OVDE-RECEPT ZA LIKER OD JAGODA I ZOVE IMATE OVDE-Recept za dzem bez hemije po starinski imate OVDE Recept za domaci zdrav sirup imate OVDE-RECEPT ZA LIKER OD JAGODA I ZOVE IMATE OVDE
Recept za najbolje i najlakse slatko bez hemije imate OVDE
Recept za dzem bez hemije po starinski imate OVDE






Jagnjetina pod sacem ima li ko je ne voli ?

Potrebano nam je oko 3kg jagnjetine ,najboje plecka i rebra,2kg krompira,crni luk,beli luk,2 do 3 sargarepe,so biber i vegeta .


Jagnjetinu iseci na srednje komade i posoliti.Ocistiti povrce iseci na vece komade ,zaciniti i staviti u namazan sac.Odgore staviti jagnjetinu politi sa pola case vode i malo ulja.Sve to poklopiti i staviti u pripremljeni zar i zagrnuti preko saca.Peci dok meso ne porumeni.

Jaja u ogrtacu predlog kako iskoristit Vaskrsnja jaja


Ako vam je ostalo jaja od uskrsa probajte ovaj recept.

Mleveno meso pomesati sa zacinima koje volite, moze i malo belog luka ako ste ljubitelj,zatim svako jaje umotati u mleveno meso a na meso obloziti okolo slaninicu tanko isecenu.
Spustiti u vrelo ulje i okretati polako dok ne porumeni.




Rolat torta

Napraviti koru od 5 belanaca, 150 gr secera. Umutiti belanca u cvrst sneg i postepeno dodavati secer.  Iseckati 150 gr lesnika . Pleh za pecenje obloziti papirom, posuti seckanim lesnicima i odozgo rasporediti umucena belanca. Susiti u rerni oko sat vremena na 150 stepeni.

U medjuvremenu skuvati kremu od lesnika odnosno skuvati tri pudinga od lesnika. Skuvani puding umutiti sa margarinom i ostaviti da se prohladi. Osusenu koru premazati kremom od lesnika i ostaviti da se ohladi. Napraviti fil na sledeci nacin : 150 ml mleka skuvati sa 10 kasika secera, 200 gr gustina, voditi racuna da ne provri. Penasto umutiti margarin sa 250 gr secera u prahu i sjedinjiti sa skuvanim kremom.Preko kreme od lesnika premazemo polovonu fila . Odozgo po duzini staviti dva gotova cokoladna rolata ,preko raspodeliti preostali fil , pa ostatak od lesnik kreme. Umutiti slag i njime premazati tortu. Dekorisati po zelji.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Domaci sok od narandze


Dobro oprane narandze ogulite, odielite kriške i procijedite.
Recepti Sok od narančeU sok dodajte koru i zagrijte na 60-70 stupnjeva.
Recepti Sok od narančeNa toj i temp. ostavite 6-10 min, ali pazite da ne zakipe.
Recepti Sok od naranče
Procijedite k gazu, nalijte u boce i pasterizirajte kao i svaki drugi s ok.KLIK NA RECEPT ZA DOMACI SOK ZA POPRAVLJANJE IMUNITETA

Spikovano meso

Potrebno :
1 teleći biftek ili meso po izboru
150 gr dimljene slanine ,zacini po zelji


Napraviti "dzepove " na zacinjenom bifteku i u njih stavljati seckanu slaninu. Peci u pekacu oko 2h prilog krompir koji mozete peci zajedno sa mesom.

Rizi bizi sa tikvicama kao prilog ili lagani obrok za one na djeti

4 sargarepe
200gr graska
paprika jedna velika boja po zelji,paradajz sto socniji i veci,moze i jedna sargarepa sa povrcem nema greske
 tikvica
1 pileca kocka za supu (bujon)
1 manja glavica crnog luka
3-4 cena belog luka
4 sake pirinca

U dubljem teflonskom tiganju kratko proprziti luk i beli luk sa jednom kasikom maslinovog ulja i dodati sargarepu tikivice i povrce iseckane po zelji i grasak,mada ja nekad ga stavim nekad ne,na jednoj slici ga vidite na drugoj ne ,moze cak i narendane tikvice  ako hocete da decu zavarate i naliti oko pola dcl tople vode da ne zagori.(oko 10 min).po potrebi dodati jos malo vode. Na kraju dodati pirinac i jos malo sve promesati 2-3 min dok voda ne uvre i presuti u vatrostalnu ciniju za rernu. posebno u 7dcl vrele vode dodati 1 pileci bujon(kocka za supu)povrce u vatrostalnoj ciniji preliti gotovim bujonom.prekriti alu folijom ciniju i staviti u rernu na 210C oko pola sata,tj.dok voda ne ispari,ali paziti da se ne prepece,da ostane fino socno.
Sluziti kao prilog uz meso kod mene je to bilo uz pohovanu sniclu
.Recept za najlepse pljeskavice od tikvice i jaja imate OVDE 


Brza salamica


 4 oblatne 
80 dg keksa plazme u ovom slucaju 


5 dcl mleka
200 dg cokolade
jedan margarin
5 kasika scecera
jedna velika solja mlevenih orasa i jedna sitno seckanih oraha
Keks izlomiti dodati orahe i suvo grozdje, prokuvati mleko sa secerom i skinuti sa sporeta dodati mu cokoladu i margarin, i kad je smesa otopljena dodati u smesu sa keksom,Sve dobro promesati a oblatne staviti izmedju dve navlazene krpe i kad su omeksale sipati fil na njih koji ste podelili na 4 dela za 4 oblatne,urolati i ostaviti da se stegne.




Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept