Biskvit
7 kom žumanaca
7 kašika šećera
7 kašika ulja
7 kašika mlijeka
1 paketić praška za pecivo
2 kašike kakaoa
7 kašika brašna
Nadjev
500 gr šećera (oko 25 kašika)
1 dl vode
7 kom bjelanaca
Glazura
3 rebra čokolade al one vece menaz
1/2 šoljice ulja
1/2 šoljice mlijeka
1 kašika kakaoa
2 kašike šećera
7 kom žumanaca
7 kašika šećera
7 kašika ulja
7 kašika mlijeka
1 paketić praška za pecivo
2 kašike kakaoa
7 kašika brašna
Nadjev
500 gr šećera (oko 25 kašika)
1 dl vode
7 kom bjelanaca
Glazura
3 rebra čokolade al one vece menaz
1/2 šoljice ulja
1/2 šoljice mlijeka
1 kašika kakaoa
2 kašike šećera
Pjenasto umutiti žumanca sa šećerom pa dodavati redom ostale sastojke i izjednačiti masu. Peći u podmazanoj i brašnom posutoj tepsiji oko 30 minuta na 200 stupnjeva. Skuvati šećer sa vodom u sirup. Posebno umutiti čvrst snijeg od bjelanaca i u njega lagano, uz neprestano miješanje sipati vruć šećerni sirup. Mutiti mikserom dok se ne dobije gusta glatka masa. Vruć biskvit preliti ulupanim bjelancem i izravnati mu površinu. Za glazuru sve sastojke izmiješati i na ringli lagano miješajući izjednačiti u glatku masu pa preliti preko bjelanaca.Ukrasiti po zelji.