Sarma je sarma,ali posto ja volim da eksperimentisem probala sam i ovu,nije losa uopste.
Potrebno nam je : 10 listova kiselog kupusa, 10 svinskih ili junecih snicli, glavica crnog luka, jedna sargarepa, dva cesnja belog luka, 3 kasike ulja, 100 gr pirinca, 100 gr mesnate slanine, so, mleveni biber, seckanog persuna i dve kasike paradajz pirea.
Potrebno nam je : 10 listova kiselog kupusa, 10 svinskih ili junecih snicli, glavica crnog luka, jedna sargarepa, dva cesnja belog luka, 3 kasike ulja, 100 gr pirinca, 100 gr mesnate slanine, so, mleveni biber, seckanog persuna i dve kasike paradajz pirea.
Napraviti punjenje : na ulju proprziti sitno seckan crni luk, rendanu sargarepu i seckani beli luk. Prziti malo i dodati opran i ocedjen pirinac,posoliti, pobiberiti uz povremeno dodavanje vode, kako bi se pirinac dobro skuvao. Skinuti sa vatre i dodati proprzenu slaninicu i seckani persun. Meso iseceno na snicle izlupati tuckom i zaciniti. Na svaki list kupusa staviti po jednu sniclu , kasiku punjenja ,sa strane malo uviti i urolati. Tako uraditi dok ima materijala. Rolnice ili sarmice poredjati u posudu za pecenje, preliti sa dve kasike pirea razmucene u malo vode. Posudu poklopiti i staviti u rernu, peci.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.