POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Coko moko torta video recept

video recept se nalazi ovde


a

Jabukovaca -ne mesi se

3 jajeta
1 casa od 2dl jogurta
1 casa od 2dl ulja
1 casa od 2dl secera
2 case od 2dl brasna
1 kesica praska za pecivo
Fil:
1 kg narendanih jabuka
2 kasike ulja
1 kesica burbon vanilin secera
1/2 kesice cimeta
po zelji secera/ako su jabuke kisele/
po potrebi 2-3 kasike griza
prah secer

U sud za mucenje staviti jaja i secer i mutiti dok se ne dobije lepa penasta smesa. Dodati ulje, jogurt i jos malo umutiti da se sve sjedini. Dodati brasno sa praskom za pecivo i lagano sjediniti sve sastojke u mekano testo. U serpi na ulju izdinstati narendane jabuke, ovo uraditi pre mucenja testa, dodati secera po zelji, vanilin secer i cimet. Ukoliko je ova smesa retka dodati 2-3 kasike griza da bi dobili gustinu fila. Rernu zagrejati na 200 stepeni. U podmazan i brasnom posut pleh staviti polovinu testa i peci ga 10 minuta da se malo uhvati korica. Izvaditi pleh, rasporediti fil i prekriti drugom polovinom testa. Vratiti pleh u toplu rernu i peci oko 40 minuta. Probati cackalicom po sredini kolaca da li je dobro pecen. Cackalica mora biti suva. Ohladiti kolac, iseci po zelji i posuti prah secerom po zelji. Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba ovaj jednostavan recept.

NAJBOLJI RECEPT ZA BARENE PARADAJZ PAPRIKE-bez konzervansa i vinobrana

Potrebne namirnice: 10 kg paradajz-paprike, 3 l vode,
 1 l alkoholnog sirćeta, ½ l ulja, 250 g soli, 250 g šećera, 
2 kesice bibera u zrnu, 1 veza peršunovog lista.


Priprema: Paprike oprati, oštrim nožem odseći drškice i čačkalicom izbockati na par mesta.
U vodu usuti sirće, ulje, so i šećer, pa kada provri bariti pripremljene paprike po 2-3 minuta sa obe strane tj. 1-2 ključa. Paprike izvaditi i odložiti u dublju posudu da se malo prohlade.
Zatim ih slagati u tegle (bez puno pritiskanja), dodati biber, sitno iseckan list peršuna, staviti pritiskače i zaliti vrućim presolcem tj. tečnošću u kojoj su kuvane.


Tegle odmah zatvoriti i ostaviti ih umotane u tople čaršafe ili tanje ćebe do sutradan, a zatim ih ostaviti na predviđeno mesto za čuvanje zimnice.
Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba sezona je zimnice-Recept za  najbolju zimnicu na hladno imate  OVDE-RECEPT ZA NAJLEPSE KRASTAVCE NA HLADNO IMATE OVDE-Recept za jeger Zimnicu mnogo jednostavniju od ajvara imate OVDE-

Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE.Recept za starinski ajvar imate OVDE,RECEPT ZA NAJBOLJI PRESOLAC ZA KRASTAVCE KOJI SE NIKAD NE POKVARE IMATE OVDE.Recept za punjene krastavce imate OVDE.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE. Recept za prelep pekmez od dinja imate OVDERecept za krastvace ukiseljenje sa hlebom imate OVDE-


Plazma torta ne pece se

1 kom (250 gr) margarina
2 kutije (600 gr) mlevenog plazma keksa
200 gr (ja stavim i manje) šećera u prahu
4 jaja
150 gr (ja sam imala i više mlevenih lešnika
2 dl gaziranog soka od pomorandže (ja sam stavila Fantu)i
saka seckanih zele bombona
za glazuru topljeni eurokrem ili slag

U jednu veliki činiju (jer ovo je stvarno velika masa…ipak idu 2 kutije keksa) umešati sve sastojke pa polako dolivajte sok od pomorandže (u ovom slučaju Fantu). Mešajte rukama dok se svi sastojci dobro ne sjedine i po potrebi dodati još soka (Treba biti gusta masa, a opet ne pregusta i nikako ne presuva…tako da je možete fino oblikovati.Na okrugli kalup ili koji god moj je ovaj u obliku cveta…možete praviti razne oblike rasporedite masu.Istopiti eurokrem pa ga premazati kad se torta stvrdne,ukrasiti po zelji.

Kroasani sa kiselim mlekom koji su zaludeli domacice =brzo i lako moze svako

brasna 1 kg
• kvasac 1
• kasike secera 3
• kasicica soli 1
• kiselog mleka 250 ml
• mleka 250 ml
• jaja 3
• margarina 1/2
U mlako mleko staviti kvasac i šećer i ostaviti da naraste.U drugoj posudi sjediniti jaja,kiselo mleko i so.Dodati mleko sa nadošlim kvascem i sa brašnom zamesiti testo. Ostaviti da odstoji oko 30 minuta.

Kada je testo nadošlo podeliti ga na dva jednaka dela. Svaki deo podeliti na 8 jednakih loptica.Razvući jednu lopticu,veličine palačinke,i premazati je margarinom. Razvučemo sledeću lopticu i stavimo na onu sa margarinom i opet premažemo. Tako uradimo sa svih 8 ali se poslednja ne premazuje. Razvuče se testo i iseče na 12 ili 16 jednakih delova.(Na 12 ako volite vece kroasane. Na svaki deo se stavi džem ili krem. Uviju se kroasani,premažu žumancetom u koje se doda malo mleka i ostave da narastu pre pečenja.Podelite ovaj jednostavan recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Punjene urme-POSNO

300 gr urmi ocistiti od kostica i puniti smesom od 150 gr.ml.oraha,15o gr prah secera,2 kasicice ruma i sokom od pola limuna.
Kad se stegnu malo/ja to radim sutradan/ umakati svaku u glazuru od cokolade koju napravim od istopljene posne cokolade/oko 200 gr i tri kasike ulja.Recept svoj za posne urme nam je poslala Natasa Ristic.

Vocni obicni kolac po starinski

4 jajeta
150 g šećera
2 dl kiselog mleka
1 dl ulja
1 kesica praška za pecivo
300 g mekog brašna
300G visanja i cokolada za glazuru

Pripema: 1. Jaja dobro ulupati sa šećerom, a zatim postepeno dodavati kiselo mleko, ulje i brašno pomešano sa praškom za pecivo.
 2. Sve lepo sjediniti3Pleh podmazati i posuti prezlama ili brašnom.
 4.Uliti testo poslagati visnje. 5. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta.
6. Gotov kolač ostaviti da se ohladi,
Pa preliti glazuru po njemu.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za najlepsu sladoled tortu koja se ne pece imate OVDE.Recept za najlepsu cokoladnu vocnu tortu koja se ne pece imate OVDE.
Recepte za 6 kremastih torti imate OVDE

Lagani rucak=paprika i krompir


8-10 svežih paprika ili koliko vas ima
500 g krompira
so
biber
mešavina zači
2 kašike masti

450 g pavlake ili sitan sir ovaj put sam stavila sitan sir- moze bilo koji
Paprike oprati i izdubiti. Krompir očistit i narendati na krupno rende. U većoj činiju pomešati izrendan krompir, pavlaku ili sir pa začiniti po ukusu. Dodati mast i sve dobro sjediniti. Pripremljenom smesom puniti paprike i ređati ih u vatrostalnu posudu, ukoliko preostane fila sipati ga oko paprike,ja uvek sipam sa strane jer obozavamo ovu kombinaciju/. Punjene paprike peći u zagrejenoj rerni na 250 stepeni dok ne porumene, ali paziti da krompir ne ostane presan.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Visnjevac -recept

RECEPT SE NALAZI OVDE





Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za liker od tresnje imate OVDE.Recept za liker od kore limunA imate OVDE.RECEPT ZA LIKER OD BRESKVE imate OVDE.
REcept za liker od visanja imate OVDE-Recept za strudlu sa korama za pitu imate OVDE
Recepte i video recepte kako da sami napravite slatki sto za decije rodjendane imate OVDE Recept za brzinsku tortu sa keksom i jogurtom koja se ne pece imate OVDE
Recept za domacu sokatu imate OVDE
Recept za domaci zdrav sirup imate OVDE-RECEPT ZA LIKER OD JAGODA I ZOVE IMATE OVDE-Recept za dzem bez hemije po starinski imate OVDE

Krofne iz rerne,bez ulja

KROFNE IZ RERNE BEZ ULJa 






  • pola kockice svezeg kvasca 25 gr
  • 1 kesica vanilin secera
  • 2 jaja
  • prstohvat soli
  • 70 gr otopljenog putera
  • 125 ml mlake vode
  • 125 ml mlakog mleka
  • 550 gr brasna
  • Za premaz krofni 55 gr putera
  • Kvasac pomesati sa brasnom i vanilin secerom.
    Dodati jaja, vodu, mleko, i rastopljen puter, pa umesiti fino mekano testo.
    Testo ostaviti da se udupla.
    Potom testo razviti ne bas tanko, malo deblje i casom vaditi krugove od testa.
    U tepsiju staviti pek papir i premazati ga sa rastopljenim puterom.
    Takodje i svaku krofnu premazati rastopljenim puterom odozgo.
    Tako premazane krofne u tepsiji pustiti da nadodju.
    Nadosle krofne peci u prethodno zagrejanoj rerni na 250 C 0ko 20 minuta.
    KLIK NA RECEPT ZA BUREK IZ SOLJICE

Neslana proja

2 kom jaja
1,5 dl ulja
1,5 dl gazirane kisjele vode
1 dl kisjelog mlijeka ili gusceg jogurta
1 kesica praska za pecivo
3 kasike mekog psenicnog brasna
do uobicajene gustine smjese za proju kukuruznog krupno mljevenog brasna.

Jaja i sve tecne sastojke viljuskom umutiti u vanglici. Dodati prasak za pecivo, psenicno i kukuruzno brasno. Promijesati. Nisam stavila mjeru za kukuruzno brasno, jer ga nikad i ne mjerim, uvijek stavljam otprilike. Iskusne domacice znaju kolika gustina smjese treba da bude za proju. One malo manje iskusne – mogu recimo ovako da opisem: 2, 5 puta gusca smjesa nego za palacinke Peci u ugrijanoj rerni dok ne porumeni.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Starinski ajvar samo od paprike


30 kg Crvene mesnate paprike 1,5 litra Zejtina 200 grama So 50 grama Esencija
Ispeci (ispeckati) papriku na plotni sporeta i staviti u serpu prekrivenu sa kuhinjskom krpom da se malo ohladi. Oljustiti papriku (odbaciti drsku i semenke) i staviti je u plasticni buskasti dzak za krompir ili djerdjive da se ocedi preko noci (najbolje se cedi u plasticnim dzakovima). Sutradan samleti ocedjenu papriku u masini za mlevenje mesa ili nekom elektricnom aparatu.


Staviti serpu na sporet da se vrlo malo zagreje, sipati samlevenu papriku, dodati zejtin i so i promesati. Prziti samlevenu papriku otprilike 2 do 2,5 sata zavisno od jacine vatre uz stalno mesanje. 

Pri kraju przenja kada je ajvar skoro gotov dodati esenciju i mesati jos 10-tak minuta (moze i duze dok se ne zavrsi proces uprzavanja).
 Ajvar je gotov kada vidite da kada provucete kutlacu po dnu serpe iza nje ostaje trag (u toku pecenja ajvar se prvo zgusne, pa opusti, pa ponovo zgusne). 

Ostaviti ajvar da se malo prohladi (oko sat, dva) pa sipati u suve i ciste tegle. Ostaviti pune tegle da nepoklopljene odstoje jedno 5-6 sati, a zatim ih zatvoriti poklopcima ili celofanom (po zelji).Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba. Recept za  najbolju zimnicu na hladno imate  OVDE-Recept za papriku punjenu kupusom po starinski bez hemije  imate OVDE

Elegancija na stolu za Vaskrs-malo drugacije od tradiconalnih nacina-zlatna jaja

Za praznik sve se dame trude da sto lepsa jaja imaju,neko je za tradiciju sa lukovinom,neko jednostavno u boje,zatim tu je i dekupaz i mnogo raznih nacina u zadnje vreme.Na blogu imate sve ostale nacine i jos puno ideja imate u video snimcima.



Za ova jaja su nam potrebna po mogucstvu bela jaja,imate video kako da ih izbelite ako ne mozete da ih nadjete

Potrebna je boja koju vidite na slici
Mozete je kupiti u bilo kojem boljem snabdevenom marketu.
Potrebne su vam i rukavice i skuvana jaja.
Postupak je vrlo prost-
Skuvaju se jaja i na vruca se stavi par kapi boje,zatim stavite rukavice i  polako prelazite po jajetu da svugde uhvati boja.
I to je sva matematika.
u tekstu imate jospuno video ideja mojih za jaja 











Najlepse farbanje Vaskrsnjih jaja,nekoliko nacina imate OVDE.
 KLIKER JAJA imate OVDE najlepsu i najlaksu i najbogatiju dekoraciju od salvete za uskrs imate OVDE ideje sa jajima za uskrsnji sto kao iz casopisa imate OVDE
Recept za dekupaz jaja imate OVDE a za mermerna jaja imate OVDE.Novi nacin za jaja u lukovini imate OVDE-svetlucava jaja sa secerom imate OVDE
Kako izbeliti jaja imate OVDE.Novu jednostavnu metodu za jaja da se klinci zabave sa vama imate OVDE.Najzdraviju metodu u lukovini na par nacina imate OVDE.Farbanje na pari imate OVDE-Farbanje jaja sa krep papirom imate OVDE Par ideja sa lukovinom imate OVDE USKRSNJU PLETENICU I ZECA OD TESTA IMATE OVDE 













Kompot od jagoda bez hemije-samo voce i par kasika secera





Mozda ce vam se ciniti neobican recept,bar se meni tako ucinilo,ali od tad ga pravim samo ovako,sa bilo kojim vocem
  • 3 kg breskvi krusaka ili jabuka ili jagoda u ovom slucaju 
  • po 6 kasika secera za 1 teglu od 750 g -neko stavlja i manje ja volim sladje 
  • voda
  • znaci bitna je velicina tegle,na tu velicinu ide 6 kasika secera


Recept za slatko bez hemije imate OVDE 





Sloziti u ciste tegle/staklenke voce  i dodati secer, po 6 kasika za svaku teglu od 750 g.
 . Sipati hladnu vodu tako da prekrije voce i zatvoriti.
 Na dno veceg i dubljeg lonca staviti platnenu krpu, poredjeti staklenke ali paziti da se ne dodiruju. Sipati vodu tako da ih prekriva bar za 1 cm.


 Kad prokljuca, kuvati 5 minuta, a zatim pazljivo izvaditi i ostaviti ih da se ohlade.
Secer koji ostane na dnu postepeno ce se rastopiti.


Od ove kolicine moze se napuniti 6 tegli/staklenki od 750 g.
 Posluživanje Na isti nacin se moze pripremiti kompot i od drugog voca ( tresnje, visnje, kajsije,.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatrebaa
Puno je jos recepata ali sam ovde izdvojila ove.RECEPT ZA LIKER OD JAGODA I ZOVE IMATE OVDE

Recept za domacu sokatu imate OVDE
Recept za domaci zdrav sirup imate OVDE.-
Recept za najbolje i najlakse slatko imate OVDE-Recept za dzem bez hemije po starinski imate OVDE



Prebranac -posno


1kg krupnog pasulja potopim u toplu vodu da prenoći,ujutru procedimi nalijem hladnu....skuvam prebranac,procedim i sačuvam vodicu. na rezance isečem 1kg crnog luka i 2struka praziluka,dinstam na ulju,dodam kašiku šećera....so,začin za pasulj,dosta bibera,aleve paprike.Prebranac stavim i duboki pleh,dodam luk,lovorov list i dobro izmešam....nalijem vodicom u kojoj se pasulj kuvao,po potrebi,i još malo ulja.
Neku suvu papriku..i zapečem.Podelite recept sa prijateljima na fb vreme je posta mozda nekom zatreba.Recepte za najlepsa posna jela imate OVDE.
Recepte za najlepse posne kolace imate OVDE.Recepte za najlepsa posna predjela imate OVDE

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept