POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Rodjendanska cokoladna torta

Kore 6 jaja 5 kasika secera 3 kasike brasna 2 kasike kakao 1kasika ulja ispeci ovakve dve kore u ovom slucaju 3 a mozete uzeti i kupovne nisu skupe
fil. 5 jaja 250 g secera u prahu 1 margarin i 250 grama cokolade plus slatka pavlaka za drugi fil.

Umutiti zumanca i 200 grama secera u prahu dodati otoplnjenu cokoladu i izmiksati zatim dodati margarin i sve uzmiksati posebno umutiti belanca i 50 grama secera u prahu i to polako dodati u cokoladni fil kasiku po kasiku posebno umutiti slatku pavlaku i redjati kora cokoladni fil slatka pavlaka gore moze glazura moze samo slag .Tortu ostaviti da odstoji da bi se stegao fil,Ukrasiti po zelji.Torta je odlicna za decije rpdjendane ,podelite recept na fb mozda nekoj mami zatreba ideja.

Gomboce sa malinama-zadovoljstvo za nepca-kad nemate visanja

Potrebno je: (za 12 knedli)

250 gr krompira

1 kašika margarina

1 jaje

4 kašike griza

200 gr brašna

100 gr malina

so

100 gr prezli

100 gr šećera

Priprema:

Operite krompiri i ispecite ga u rerni (ne ljuštite ga pre pečenja). Dužina pečenja zavisi od veličine krompira. Kada krompir bude gotov, ostavite ga da se malo ohladi pa ga presecite na polovine i izvadite “meso”. Izgnječite krompir kao za krompir pire, dodajte margarin, dobro promešajte i ostavite da se krompir ohladi.
Dodajte jaje i promešajte. Sipajte griz i deo brašna i polako mesite. Postepeno dodajte ostatak brašna. Kličina brašna zavisi od veličine jajeta. Može da se desi da vam ne bude potrebno svo brašno, ali i da morate da dodate više brašna. Masa treba da bude mekana ali da se ne lepi za prste.


Podelite testo na 12 delova. Oblikujte lopticu pa prstom napravite rupu u sredini. Možete da pokvasite prst da se testo ne bi lepilo.
U rupu stavite 2-3 maline i polako zatvorite rupu. ako želite dodajte malo šećera u maline pre nego što ih stavite u testo. Sipajte vodu u šerpu, dodajte prstohvat soli i kada voda proključa ubacite u nju knedle.
Knedle su gotove kada počnu da isplivavaju na površinu.
 U teflonski tiganj sipajte prezle. Kada prezle budu gotove, sklonite ih sa ringle, dodajte šećer, promešajte i uvaljajte knedle
.Pozelji posuti sa prelivom od malina.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za najlepsu sladoled tortu koja se ne pece imate OVDE.Recept za najlepsu cokoladnu vocnu tortu koja se ne pece imate OVDE.
Recepte za 6 kremastih torti imate OVDE

Tursija od lubenica Pickled watermelon


Nekoliko nezrelih lubenica znaci da nisu prezrele tad su najbolje,
  po potrebi krupna morska so, po potrebi prokuvana voda

Lubenicu oprati. Prvo iseci poprecno na zeljenu debljinu, a zatim na parcice.Parcice poredjati u staklenu teglu dok se tegla napuni.Napuniti teglu hladnom prokuvanom vodom. Isprazniti u drugu posudu, polako da ne ispadne neko parce lubeniceu, i izmeriti.


Na svaku 1 litru vode staviti 1 kafenu kasiku krupne morske soli.Pomjesati da se sol istopi.Slanu prokuvanu vodu vratiti u teglu. Ostaviti.-


Teglu sloziti u spajz i cekati da se lubenica ukuseli.Ja sam malo zakasnila ove godine pa sam nasla samo malo zrelije lubenice mada je mnogo ukusnije sa nezrelim.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za  najbolju zimnicu na hladno imate  OVDE-RECEPT ZA NAJLEPSE KRASTAVCE NA HLADNO IMATE OVDE-Recept za jeger Zimnicu mnogo jednostavniju od ajvara imate OVDE-

Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE.Recept za starinski ajvar imate OVDE,RECEPT ZA NAJBOLJI PRESOLAC ZA KRASTAVCE KOJI SE NIKAD NE POKVARE IMATE OVDE.Recept za punjene krastavce imate OVDE.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE. Recept za prelep pekmez od dinja imate OVDERecept za krastvace ukiseljenje sa hlebom imate OVDE-Recept za najbolje i najlakse slatko imate OVDE


Kolac sa pudingom i visnjama


Tijesto
25 dag glatkog brašna
 10 dag šećera 1 paketić praška za pecivo
1 paketić vanilin šećera
8 dag maslaca
1 jaje
Fil 1/2 l mlijeka 2 vrećice pudinga od vanilije
 20 dag šećera 80 dag milerama
Od navedenih sastojaka zamijesiti prhko tijesto i ostaviti u hladnjaku oko 45 minuta. Tada ga razvaljati i staviti na dno i zidove okruglog kalupa, prethodno namazanog margarinom i posutog brašnom. NAPOMENA: Ako vam je tijesto previše suho, mrvi se, dodajte kasiku pavlake malo maslaca, što god... nećete pogriješiti.. U mlijeku skuhati puding i šećer, skinuti s vatre i u vrelo istresti mileram. Odmah sipati u kalup, preko fila staviti voće po želji, može biti doista svako voće i kombinacija svih vrsta voća.Ja sam ovaj put stavljala visnje jer sam samo njih imala Peći 70 minuta u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva.Kada tortu izvadite iz pećnice fil će se “tresti” i “mrdati”. Neka vas to ne brine, stegnut će se hladeći. Dobro ohladiti, po zelji od gore moze slag ili cak glazura ili vocni preliv pečem je obicno u kalupu promjera 26 cm.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Tzatziki-grcka salata sa krastavcem -osvezavajuca letnja

Ima vise nacina za ovu salatu,ovako je ja pravim,neko renda krastavce ja ne
potrebno
krastavci

bijeli luk
nekoliko listica nane(metvice)
gusci jogurt(po mogucnosti grcki)i moze pola case pavlake ali ne mora
vrlo malo soli
Kolicinu sastojaka odrediti prema sopstvenim potrebama i ukusu
Krastavce isjeckati na jako fine komadice(nikako rendati,jer otpuste
mnogo vode i tada salata postaje tecna i gubi na kvalitetu.


Dodati sitno sjeckani ili pasirani bijeli luk nekoliko listica sitno isjeckane svjeze mente(nane) Na kraju dodati gusci jogurt,i malo pavlake.malo soli i sve dobro izmijesati.Ostaviti da se ohladi.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.RECEPT ZA NAJEPSU SALATU SA PECENIM PAPRIKAMA IMATE OVDE  

Recept za karaljicu medju salatama sopsku salatu imate OVDE.RECEPT ZA TORTU OD krompir salate imate OVDE.Recept za salatu od praziluka i krompira imate OVDE,Recept za salatu sa sampinjonima i makaronama imate OVDE.RECEPT ZA NAJLEPSU SUSAM SALATU IMATE OVDE -Recept za najlepsu kremastu salatu koja se lako pravi a savrsena je uz sve vrse pecenja i sva slavlja sa pecenom paprikom imate OVDE

Cokic cmokic =za decije rodjendane

Kore 6 jaja 5 kasika secera 3 kasike brasna 2 kasike kakao 1kasika ulja
ispeci ovakve dve kore u ovom slucaju tri a mozete uzeti i kupovne nisu skupe
fil. 5 jaja 250 g secera u prahu
1 margarin i 250 grama cokolade plus slatka pavlaka za drugi fil.

Umutiti zumanca i 200 grama secera u prahu dodati otoplnjenu cokoladu i izmiksati zatim dodati margarin i sve uzmiksati posebno umutiti belanca i 50 grama secera u prahu i to polako dodati u cokoladni fil kasiku po kasiku posebno umutiti slatku pavlaku i redjati kora cokoladni fil slatka pavlaka gore moze glazura moze samo slag .
Tortu ostaviti da odstoji da bi se stegao fil,Ukrasiti po zelji.Torta je odlicna za decije rpdjendane ,podelite recept na fb mozda nekoj mami zatreba ideja.Recept za najlepsu sladoled tortu koja se ne pece imate OVDE.Recept za najlepsu cokoladnu vocnu tortu koja se ne pece imate OVDE.
Recepte za 6 kremastih torti imate OVDE

Lesnik bajadera

700gr secera
200ml vode
250gr margarin
250gr mljevenog keksa
100gr mljeveni lesnik
250gr mlevenih oraha
2kasicice kakao ili 100 grama cokolade
100gr crna cokolada za glazuru

Prvo podelite margarin( puter) na 3 jednaka dela Onda u serpu stavite secer i vodu i kuvati na tihoj vatri oko4-5 minuta. dodati 2 komada margarina( oko 160 gr) Promesati, pa dodati orahe,keks, lesnik sve lepo promesati i smesu podelite na polovinu u jedan dio dodati kakao ili cokoladu i lepo promesajte Smesu svetlu stavite na dasku za kolace, poravnjajte i odma stavite i tamnu smesu opet poravnjajte sperimiti glazuru, otopite cokoladu sa 1/3 margarina i preliti bajaderu ostavite na hladno 3-4 sata pa secite lepe bajadere.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Reformica

10 bjelanjaka
300 gr secera
300 gr oraha
100 gr przenih oljustenih i sjecenih ljesnika
Fil
10 zumanjaka
100 gr secera
200 gr cokolade za kuvanje
200 gr putra
1 dcl soka od narandze

Umutiti na pari bjelanjke dodajuci zlicu po zlicu secera u cvrsti snijeg. U umucene bjelanjke dodati mljevene orahe i sjeckane ljesnike. Peci tri kore. Fil Mutiti na pari zumanjke sa secerom dok se ne zgusnu. Dodati otopljenu cokoladu. Kada se ohladi dodati umuceni puter i sve zajedno umutiti u pjenastu kremu. Prije filovanja kore malo poprskati sokom od narandze. Filovati sve kore, odozgo i okolo. Posuti mljevenim orasima i ukrasiti cijelim ljesnjacima.ili po zelji ukrasiti moze cak i slagom.

Recept za Jaffa dzem sa sljivama i narandzom

VIDEO RECEPT SE NALAZI OVDE





ovde imate recept za dzem od sljiva bez hemije




Jafa se zove jer ide cokolada i narandza u njega kao u istoimenu poslasticu,Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba- Jos puno mojih brzinskih video recepata imate OVDE  
Recept za najlepsu salatu uz sve vrste pecenja sa pecenom paprikom imate OVDE
RECEPT ZA ARONIJU U MEDU I LEKOVITOST IMATE  OVDE
Tortu sa kiselom pavlakom i sladoledom iz kesice imate OVDE
Recept za brzinski rucak sa punjenim paprikama sa pavlakom i krompirom imate OVDE
Najejdnostaviji recept za papriku u pavlaci imate OVDE
Recept za tortu od cevapa da odusevite goste imate OVDE
Recept z najizdasniju i najlepsu rodjendansku tortu imate OVDE
Recept za hleb iz serpe a kao da je ispod saca imate OVDE
Recept za slanu toru od oblatne za par trenutaka imate OVDE
Recept za cuvarkucu protiv mioma cista i pomoc kod stitne zlezde i spas za sve zenske probleme imate OVDE






Slag torta sa krem bananicama -deca je obozavaju a lako se pravi


500 g slaga u prahu moze i krem slaga
 6 dl kisele vode iz frizidera
 300 g mlevenog Plazma keksa
 300 g voca ili secenih krem bananica u ovom slucaju krem bananice
3 kasike euro krema ili nutele
 i jos 200 g slaga u prahu 1,5 dl kisele vode
Umutiti 500 g slaga sa hladnom kiselom vodom i podeliti na 3 dela.
 U prvi deo staviti mleveni Plazma keks i tu smesu staviti na tacnu i rasporediti da bude kora.Ja sam stavljala u pleh sa obrucom.U drugi deo dodati krem bananice.
 Ovu smesu staviti preko kore.U treci deo slaga dodati ili euro krem ili nutelu i staviti preko drugog dela.Umutiti 200 g slaga sa 1, 5 dl kisele vode i ovim prekriti tortu.Dekorisati po zelji. Tortu ostaviti u frizideru da se dobro ohladi i sluziti.
Ova je na zahtev dece koja nisu mogla da cekaju secena odmah zato je malo mekanija.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za najlepsu sladoled tortu koja se ne pece imate OVDE.Recept za najlepsu cokoladnu vocnu tortu koja se ne pece imate OVDE.
Recepte za 6 kremastih torti imate OVDE

Ledeni breg sa piskotama i plazmom

Ledeni breg cesto pravim ali nekad sa piskotama nekad sa plazmom ili bevitom,sve zavisi sa cim raspolazem znaci postupak je isti samo je razlika u piskotama ili plazmi.Slaze se dole 4 keksa ili piskote gore po 3 zatim po dva i na kraju jedan keks ili piskota.Puding je isto slobodna volja,moze sa vanilom moze koji god volite.
Sastojci:
500 gr. plazma ili bevita keksa ili ako pravite sa piskotama onda duplo pakovanje piskota
1/2 l mleka
2 pudinga od vanile (moze bilo koji)
7 kasika secera
1 margarin
malo mleka za umakanje keksa
slag



Skuvati 2 pudinga sa pola litre mleka i 7 kasika secera.Kad se prohladi umutiti u puding 1 margarin i to je fil za tortu.Keks ili piskote se umacu u mleko i slaze se na tacnu 4x4 pa se premaze filom,sledeci red ide 3x4 pa fil,zatim 2x4,pa fil i na kraju se po duzini poredjaju 4 keksa ili piskote i premaze se filom.Odozgo se ukrasi slagom.Jako jednostavno i ukusno

Raznjici sa povrcem -dok spremate zimnicu rucak na brzinu


500 g mesa po izboru 2 kasike Vegete 4 glavice luka 2 velike paprike 2 manja patlidžana ili tikvice ulje za premazivanje ražnjića
Narežite meso na kocke, pospite ga Vegetom i ostavite stajati 30 minuta. Narežite na veće komade luk, patlidžane i paprike. Na štapiće za ražnjiće stavljajte naizmjenično komadiće mesa i povrća. Na kraju ih premažite uljem i pecite na ugrijanom roštilju, pod roštiljem u pećnici ili u većoj tavi.

Mocart kugle

Zasto se tako zovu ne znam,znam da u kupovne mocart kugle ide marcipan ,da li je ovo varijacija na tu temu ili ne ni to ne znam,znam samo da sam nasla recept pod tim imenom i da su jako ukusne


2kuvana i pasirana zumanca
200gr putera
200gr secera u prahu
200gr cokolade
100gr. ruma
100gr. secera u prahu
1solja ml.oraha
1solja ml.keksa
ml.orasi ili cokolada za posipanje

2 kuvana zumanca propasirana se mesaju sa 200gr.putera i 200 gr.secera u prahu.od ove smese se oblikuju kuglice male (velicine lesnika)stave se u frizider da se dobro stegnu. Posebno se topi 200gr.cokolade i 100gr.ruma,ovo se skloni sa vatre,pa se dodaje 100gr.secera u prahu,1 solja mlevenih oraha 200gr)i 1 solja (200gr)mlevenog keksa.Dobro se promesa,pa se od smese stavi na dlanu,u sredini stavi po jedna od malih predhodno spremjenih kuglica pa se oblikuje kao bombica da se mala kuglica zatvori u sredini.Valjaju se u mlevene orahe ili cokoladu,pa se vrate u frizider da se dobro stegnu .Dobro rashladene stavljaju se u korpice .Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Vecera na brzaka pljeske od tikvica-deca ih obozavaju


RECEPT IMATE OVDE



.


Kremasti umak-sos od belog luka

Sastojci

  • 3-4 čena belog luka
  • 2 kašike brašna
  • 1,5 dl vode
  • 2 dl neutralne pavlake za kuvanje
  • 3 kašike kisele pavlake 20 % m.m
  • vegete po ukusu
Zagrejati maslinovo ulje i dodati mu sitno iseckani beli luk. Pržiti na tihoj vatri jer brzo zna da zagori. Skinuti sa vatre, dodati mu brašno i vodu, vratiti na ringlu i brzo mešati da se ne bi stvorile grudvice. Kada se zgusnulo, dodati mu neutralnu pavlaku za kuvanje i kiselu pavlaku. Kuvati još malo dok ne baci ključ ( tj. dok ne proključa) , dodati vegete po ukusu.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept