POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Posne bombice sa lesnicima i plazmom


2 banane
200 g šećera u prahu
250 g mlevenog posnog plazma keksa
100 g badema ili lesnika ja sam stavljala lesnike


Priprema Badem ili lesnike propržiti i samleti krupnije, banane ispasirati štapnim blenderom, dodati šećer u prahu, 200 g mlevene posne plazme i mlevene bademe.tj ja lesnike. 
Sve sjediniti u lepu jednoličnu masu.Slika je nastala pre dodavanja lesnika Praviti kuglice i uvaljati ih u plazmu. Možete kuglice valjati po vašem izboru u mleveni badem ili orahe ili ih preliti posnom čokoladom ili kao ja ukrasiti umucenim posnim slagom koji mi je ostao od torte koju sam pravila.Slagati ih u korpice papirne.Praviti ih dan pre slave da se lepo stegnu. Gotove kuglice imateOVDE Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba vreme je posta i posnih slava.Recepte za najlepsa posna jela imate OVDE.Reecept za najlepsu posnu salatu za slave imate OVDE-Recept za najlepse POSNE kolace sa bananom za par minuta imate OVDE
Recepte za najlepse posne kolace imate OVDE.Recepte za najlepsa posna predjela imate OVDERecept za posno jelo sa paprikom iz tursije i ajvarom .VIDEO  imate OVDE.  Recept za POSNE Cupavce za par minuta koji se ne peku VIDEO imate OVDE 


Slatko od dunja sa orasima

2 kg dunja, 1,5 kg secera, 2 case vode, malo vinobrana i konzervans. dunje prvo dobro oprati pa staviti u vodu malo da se skuvaju, da budu lakse za ciscenje. Kada se prohlade ocistite od kore i semenki i iseci ih na kockice.

Sve te sastojke staviti da se kuvaju zajedno do gustine koja bude dovoljna. Pri kraju kuvanja mozete dodati i malo oraha, onako otprilike 50 do 100 gr. Kada je slatko gotovo prekriti vlaznom krpom i ostaviti malo da odstoji. Zatim ga sipati u teglice, p0klopiti celofanom pa poklopcem.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Najsocniji krompir iz rerne

Krompir iseckati na kriske ali ne tanke da ne pregori,ja jedan krompir isecem na 4 dela.Poslagati ih u tepsiju i posuti zacinima po zelji ja uglavnom stavljam vegetu,zatim ih dobro nauljiti i sve to izmesati rukom da bude ulja ravnomerno svuda.

.Ne stedite na ulju.Stavite u rernu i pecite do zeljene boje.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Socna baklava sa orasima i medom

Potrebno : 2 pakovanja tankih kora , 300 gr seckanih oraha, 200 gr mlevenih oraha, 200 gr seckanih pistaca, kasikica cimeta, 200 gr meda, ulja po potrebi, kockica margarina. Za preliv 2 kg secera, limun isecen na kolutove, 2 l vode, pola ekstrata od narandze.

Pistace, orahe, med i cimet izmesati, napraviti kompaktnu smesu. Nauljiti tepsiju u koju cemo slagati kore. Svaku koru prvo nauljiti, svaku drugu premazati smesom. Kada se slozi baklava, iseci koru na trouglove ili kvadrate, rastopiti margarin i premazati gornju koru. Staviti u zagrejanu rernu na 200 stepeni i peci 20-25 minuta. U medjuvremenu skuvati sirup od secera, vode, limuna i ekstrata. Sirup je skuvan kada se mehurici usitne. Vrucu baklavu preliti sirupom .Podelite recept sa prijateljima mozda nekom zatreba.

Pogaca cvet

2 dlmleka 20 grsvežeg kvasca 6 kasika ulja 1 kašičica soli 500 gr brašna 150 gr margarina kašika susama kvasac razmutiti u mlakom mleku dodati ulje so i brasno i zamesiti testo,ostaviti ga da naraste,Zatim podeliti na 4 dela i od svakog dela napraviti po jednu loptu. Zatim svaku loptu rastanjiti, premazati razmućenim margarinom i slagati jednu na drugu.Testo potom rastanjiti u krug malo veći od posude u kojoj će se peći. Od kruga iseći obruč 2 prsta širine. Iseći ga zatim na 4 jednaka dela. Preostali krug iseći na 8 trouglova. Od delova obruča napraviti ružice i slagati ih u krug tj okruglu tepsiju u sredinu staviti jednu ruzicu,posuti susamom i peci u zagrejanoj rerni oko 45 minuta dok ne dobije zeljenu boju



  • Rolat sa belim mesom i sampinjonima

    potrebno

    jedne kore za pitu
    jedno pakovanje sampinjona u marinadi
    pilece belo meso tanko seceno
    so
    pavlaka,2 komada ili jedna veca
     malo ulja
    casa kisele vode
    Meso iseci na tanke snite i posoliti ga
    fil se pravi od pavlake ulja soli i kisele vode sve se dobro izmesa varjacom
    slagati kore i puniti ih filom ,na svaku malo porskati fila i kad ostane dve tri pred kraj ,onda poloziti piletinu i sampinjone i malo fila i staviti gore dve ili tri kore koje su ostale. Polako zamotati rolat i peci ga u zagrejanoj rerni dok ne dobije zlatkastu boju.

    Seherzada ne pece se

    4 pudinga od karamela (mleko za puding)
    dva pakovanja turskog keksa
     500gr šlaga
    i jedan margarin za kolace

    Skuvati puding ko sto pise na kesici i ostaviti da se ohladi, u medjuvremenu umutiti šlag i posebno margarin.u ohladjeni puding staviti margarin i sjedinjiti.Na tacnu redjati red keksa ,pa red pudinga i slaga ...i tako dok se ne utrosi materijal.Keks niposto ne umakati . Od ostatka šlaga ukrasiti tortu.Podelite ovaj jednostavan recept sa prijateljima na fb.

    Sutlijas-stara poslastica

    Potrebno nam je kilogram pirinca, dcl ulja, 2 l mleka, 2 l vode i secera po zelji.

    Sipati ulje u posudu da se ugreje, ubaciti proprani pirinac. Prziti mesajuci dok ne postane staklast. Usuti vodu. Pustiti da voda vri , kada voda ispari dodati mleko i secer. Na laganoj temperaturi pustiti da vri. Kada se mleko zgusne , sutlijas je gotov. Razliti ga u posude. Posuti ga cimetom.Podelite recept sa prijateljima na fb da se podsetimo na stara vremena.

    Izdasna rodjendanska torta sa neskvikom

    Za kore:
    9 jaja
    9 kašika šećera
    9 kašika neskvika
    3 kašike ulja
    9 kašika brašna
    3 praška za pecivo

    Za prvi fil:
    1 kantica pavlake
    300 g mlevenog plazma keksa
    250 g šećera u prahu

    Za drugi fil:
    1/2 kg šlaga
    4,5 dl kisele vode
    Za prelivanje:
    4 dl čokoladnog mleka
    Za glazuru:
    100 g čokolade
    5 kašika ulja
    Za premazivanje:
    2 kesice šlaga

    mutite 3 belanca sa 3 kašike šećera, dodajte jedno po jedno 3 žumanca, i dalje mutite pa dodajte 1 kašiku ulja i 3 velike kašike neskvika.3 kašike brašna pomešajte sa jednim praškom za pecivo pa dodajte u prethodnu smesu polako mešajući varjačom. Izlijte u podmazan pleh i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15 minuta.Napravite 3 ovakve kore. Kada se ohlade kore svaku preliti čokoladnim mlekom.Za prvi fil umutite varjačom 1 kanticu pavlake sa 250 g prah šećera i 300 g mlevene plazme.Za drugi fil penasto umutite 1/2 kg šlaga sa 4,5 dl kisele vode.Ređajte koru, premažite je 1/3 prvog fila pa 1/3 drugog fila.Stavite drugu koru pa opet 1/3 prvog fila pa 1/3 drugog fila pa treću koru i 1/3 prvog pa 1/3 drugog fila. Preko toga stavite glazuru od čokolade. Od gore i sa strane celu tortu premažite sa još 2 penasto umućena šlaga.Ukrasite po želji.Podelite recept sa prijateljima na fb jer je torta izdasna i ima je dosta,mozda nekoj mami zatreba za rodjendan ideja.Recept za najlepsu sladoled tortu koja se ne pece imate OVDE.Recept za najlepsu cokoladnu vocnu tortu koja se ne pece imate OVDE.
    Recepte za 6 kremastih torti imate OVDE

    Lisnato testo i fil-gotovo ocas posla


    Sastojci 1 pakovanje smrznutog testa 1 puding od vanile 0,5 l mleka 2 kašike šećera
    malo ulja
     po zelji umesto pudinga ja stavljam i marmeladu i nutelu ili krem
    Lisnato testo istanjite na radnoj ploči posutom brašnom.Isecite testo na kvadrate 4x4 cm.Puding kuvajte sa mlekom i šećerom.Kalup za projice premazite sa uljem. U dno udubljanja stavite kvadratić lisnatog testa, tako da ivice iz kalupa izlaze iz kalupa.Zatim u sredinu na testu po dve kašike, prohladjen puding od vanile,krem ili marmelada po zelji. Mozete gore iznad fila spojiti krajeve a mozete i ostaviti tako,ja sam vidite na slici radila na oba nacina.Pe
    ći na 180 stepeni dok ne dobije zlatkastu boju.Po zelji posuti secerom u prahu.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

    Slatka pletenica

    Potrebno vam je 500 gr brasna,3 kasike ulja, kvasac,casa jogurta i kasikica soli. Kvasac natopiti u solju mlakog mleka sa 2 kasikice secera. Testo umesiti od navedenij sastojka i ostaviti da naraste.  Naraslo testo premesiti i podeliti na dva dela. Svaki deo podeliti na tri dela ,svaki deo tanko razvuci,premazati filom po izboru i zelji ( mak,sir,kakao sa secerom,krem ).

    Uviti u rolat,tri rolata uviti u pletenicu. Ponoviti postupak i sa drugim testom. Staviti ih u podmazan pleh ,premazati umucenim jajetom i peci u zagrejanoj rerni.

    Farbanje jaja za Vaskrs,12 nacina- u lukovini, sa belancetom-dekupaz,sa gumicama sa krep papirom-sa SECEROM -KLIKER JAJA video recepti


    Danas su domacice izmislile mnoge nacine da farbaju jaja ali najstraija i najzdravija tehnika je u lukvini sa travama,evo jos par nacina kako da vasa cinija sa jajima bude bogata.   OVDE CU VAM ostaviti sve moguce nacine koja sam probala pa vi izaberite i kliknite na sliku koja vam se dopadaju  ali za koji god da se nacin odlucite decica ce biti srecna jer obozavaju sarenilo.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba ideja nize u tekstu imate sve metode pa kliknite koja vam se dopada
     KLIKER JAJA imate OVDE

    KLIKER JAJA imate OVDE    ideje sa jajima za uskrsnji sto kao iz casopisa imate OVDE
    Novi nacin za jaja u lukovini imate OVDE.Kako izbeliti jaja imate OVDE.Novu jednostavnu metodu za jaja da se klinci zabave sa vama imate OVDE
    .Najzdraviju metodu u lukovini na par nacina imate OVDE .


    Farbanje na pari imate OVDE-Farbanje jaja sa krep papirom imate OVDE-svetlucava jaja sa secerom imate OVDE Par ideja sa lukovinom imate OVDE USKRSNJU PLETENICU I ZECA OD TESTA IMATE OVDE nize u tekstu imate puno metoda za jaja mozda vam se neka dopadne najlepsu i najlaksu i najbogatiju dekoraciju od salvete za uskrs imate OVDE
    Kako izbeliti jaja da bi dobila najlepsu boju imate OVDE






     



     KLIKER JAJA imate OVDE
    Novi nacin za jaja u lukovini imate OVDE.Kako izbeliti jaja imate OVDE.Novu jednostavnu metodu za jaja da se klinci zabave sa vama imate OVDE.Najzdraviju metodu u lukovini na par nacina imate OVDE-Farbanje na pari imate OVDE-svetlucava jaja sa secerom imate OVDE















    Posni kroasani sa belim vinom


    500 g brašna tip 400 meko
    1,5 dl bijelog vina
    1,5 dl vode
    20 g kvasca

    1 kašičica šećera
    3 kašike ulja
    1 kašičica soli
    1/2 praška za pecivo
    za premazati tijesto
    200 g margarina
    fil po želji tunjevina, ajvar i posni sir, džem, posna čokolada...

    Kvasac i šećer preliti sa 1/2 dl mlake vode i ostaviti da nadođe. Od brašna odvojiti 2 kašike i ostaviti za premijesiti tijesto. Izmiješati brašno, so i prašak za pecivo. Vino i 1 dl vode podgrijati da bude mlako. U posudu u kojoj će se mijesiti sipati nadošli kvasac, dodati vino i vodu i izmiješati. Brašno dodavati postepeno i umijesiti glatko tijesto, koje ne treba da stoji.


    Radnu površinu posuti sa malo brašna, premijesiti tijesto i podijeliti ga na 8 loptica. Svaku lopticu istanjiti u krug, premazati margarinom sobne temperature,osim zadnje i slagati jednu na drugu Premazano tijesto posuti malo brašnom i istanjiti u krug prečnika oko 45 cm, povremeno prevrtati tijesto dok je manji krug da se jednako razvlači. isjeći na 16 jednakih dijelova, urolati kiflice i slagati u pleh obložen papirom za pečenje. 







    Ostaviti na toplom 40-50 min da narastu. Istopiti malo margarina, pred pečenje premazati i posuti sjemenkama po želji. Peći na 200 C da fino porumene, kad su lagane, pečene su. Podelite recept sa prijateljima na fb vreme je posta mozda nekom zatreba.Recepte za najlepsa posna jela imate OVDE.
    Recepte za najlepse posne kolace imate OVDE.Recepte za najlepsa posna predjela imate OVDERecept za posno jelo sa paprikom iz tursije i ajvarom .VIDEO  imate OVDE.  Recept za POSNE Cupavce za par minuta koji se ne peku VIDEO imate OVDEReecept za najlepsu posnu salatu za slave imate OVDE-Recept za najlepse POSNE kolace sa bananom za par minuta imate OVDE

    Posna sarma sa sampinjonima


    FIL: 1kg šampinjona staviti u vodu i kada prokljuca procediti i iseckati u secku. Iseckati i 4 struka praziluka, 6-7 glavica crnog luka, 600gr šargarepe....u pekač staviti ulje i dinstati,Dodati 1 kg pirinča,3kesice začina za sarmu,so,biber.... sve lepo sjediti,ugasiti pekač....i po 1 kašiku na list kupusa
    Na dno šerpe sipam ulje i malo zagrejem,dodam alevu papriku i secku sredinu kupusa....pa onda slazem sarme,ne sabijam previše da ne kipe kada pirinač nabubri.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba vreme je posta.Recept za svoju posnu sarmu nam je poslala Zorica Djordjevic iz Beograda.

    Obuceni sampinjoni

    700 g šampinjona (velikih)
    200 g šunke
    100 g sira
    3 velike kasike milerama
    1 jaje
    1 manja glavica luka
    2 češnja belog luka
    malo: peršuna u prahu
    maslinovog ulja (za dinstanje)


    vegete (za smjesu)

    Očistiti gljive Peteljke gljiva odvojiti od klobuka i usitniti Klobuke šampinjona poslagati u pek papirom obloženu tepsiju te ih puniti smjesom koju smo pripremili Smjesu napraviti tako da beli i crni luk prodinstamo na maslinovom ulju, dodamo im šunku rezanu na kockice i peteljke gljiva koje smo prethodno usitnili Dinstamo 10 minuta, dodajemo malo vegete, peršuna u prahu i pustimo smjesu da se prohladi U prohlađenu smjesu dodajemo sir rezan na kockice, mileram i 1 jaje Sve dobro sjedinimo i punimo klobuke šampinjona Po punjenim šampinjonima naribamo malo sira i stavimo ih peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C oko 20 minuta.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

    Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

    procitaj i ovaj recept