POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

RECEPT ZA Kisele feferone bez konzervansa



500 g papricice,(feferona)
5 dl sirceta 5 dl vode
4 kasike secera 2 kasike soli


Papricicu operite i osusite,

 Papricici ili Feferonima odrezite peteljke a zatim ih probodite iglom da u njih moze prodrjet tekucina prokuvajte SIRCE, vodu.secer i sol pa kuvajte papricice 2 minute. dobro ih ocijedite i slozite u ciste staklenke.i prelijte otopinom, stavite mrezicu da ne isplivaju i dobro zatvorite
!Drzite na hladnom do upotrebe.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatrebaRecept za  najbolju zimnicu na hladno imate  OVDE-RECEPT ZA NAJLEPSE KRASTAVCE NA HLADNO IMATE OVDE-Recept za jeger Zimnicu mnogo jednostavniju od ajvara imate OVDE-

Recept za zimnicu na hladno imate  OVDE-Recept za jeger Zimnicu mnogo jednostavniju od ajvara imate OVDE-.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE
.Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE-Recept za salatu sa pecenim paprikama imate OVDE-Recept za najlepsu barenu papriku bez hemije imate OVDE-Recepta za punjene krastavce imate OVDE-Recept za jedan presolac na hladno za 3 vrste zimnice imate OVDE-Recept za punjeni luk imate OVDE-Recept za dzem od smokvi po starinski bez hemije imate OVDE






Pita sa sirom

45 dkg oštrog brašna
1/2 praška za pecivo
30 dkg maslaca
15 dkg šećera
3 žumanjka
1,5 kasika kisele pavlake
limunova korica
malo soli

Nadjev
6 bjelanjaka
30 dkg šećera
75 dkg svježeg sira, po zelji
korica limuna
vanilin šećer
grožđice po želji ja nisam stavila
šećer za posipanje

Zamijesite prhko tijesto i ostavite kratko počivati.
Zatim tjesto razvaljajte u dva dijela, jedan dio malo veći, pa taj položite na dno namašćenog pleha, i malo podignite rubove.
Na tjesto stavite nadjev, pokrijte drugim dijelom tjesta, nabodite vilicom, i stavite peći na 200c oko 50 minuta.
Priprema nadjeva:
Bjelanjke istucite u čvrsti snjeg, s time da pred kraj polagano dodajete šećer. U snjeg pažljivo mješajući dodajte ocijeđeni propasirani sir, grožđice po želji, naribanu lim. koricu, i vanilin šečer.
Ako je nadjev zbog slabo ocijeđenog sira premekan, možete mu dodati kasiku pšenične krupice.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Bajadera

U serpu staviti pola kilograma secera  i tri kasike vode, da se secer otopi. Kada je secer otopljen dodati margarin. Dodati 200 gr mlevenog keksa i 150 gr mlevenih orasa,dobro izmesati i podeliti na dva dela. 

Prvi deo sipati u dobro nauljenu tepsiju ,u drugi dodati dve stangle rastopljene cokolade i sipati preko prvog dela. Izravnati i staviti da se stegne. Seci po zelji

Jogurt dresing za salate -najlepsi preliv za salate


Ima ih raznih, uglavnom po inostranstvu, kod nas ne videh po radnjama. Tako da sam napravila ovu kombinaciju i od tada je cesto pravim uglavnom za zelenu salatu ili mexicku mesavinu barenog povrca.ili za krastavce i pariku,ma za bilo koju vrstu svezeg povrca ga mozete koristiti. Moze stajati u frizideru nekoliko dana. Jednostavno je i ukusno:
)Sastojc
i 1 jogurt par cesnjeva belog luka (po ukusu)
1 kafena kas. senfa 1 supena kasika pavlake 1 kafena kas. sirceta
1,5 kafena kas. mirodjije biber  


Priprema 1. Jogurtu dodati pavlaku i sirce pa izmutiti.
 2. Naseckati beli luk i mirodjiju i sve ostale sastojke pa sjediniti.
 Posluživanje Moze se Praviti i u blenderu istim redosledom, a moze mu se dodati i kiseli krastavcic. Preliti preko salate : zelene ili mexicke mesavine povrca, a moze cak i preko brokolija i karfiola krastvaca paprike ili paradajza po zelji.RECEPT ZA NAJEPSU SALATU SA PECENIM PAPRIKAMA IMATE OVDE

Obicne oblatne

U 2 dcl mleka sipati pola kilograma secera ,to staviti na sporet da provri , skloniti, staviti jedan margarin, mesati dok se masa ne ujednaci. 

Dodati dve kasike kakaa, 150 gr mlevenog keksa, 150 gr oraha, kesicu suvog grozdja i 100 gr cokolade. Mazati oblatne sa mlakom smesom kako bi oblatne omeksale.

Ajvar koji moze najduze da stoji-ajvar sa senfom


17 kg crvenih paprika
3 kg plavog paradajza
2 l ulja
4 kašika šećera
8 kašika soli
2 kašike senfa
1 kašika sirćeta



Paprike ispeći i oljuštiti (iscediti u dzaku za krompir).
Zatim ispeći i plavi paradajz (u rerni), oljuštiti ga i iscediti u cediljku od viška vode.
Sipati 1 l ulja u šerpu da se dobro ugreje, sipati samlevenu papriku i samleveni plavi paradajz.
Kuvati i stalno mešati, na pola kuvanja dodati još ulja, šećer i sirće, a pred kraj kuvanja sipati so i senf.

Vreo ajvar sipati u čiste i zagrejane tegle, povezivati odmah sa poklopcima i odlagati u vangli u kojoj smo stavili ćebence ili neki topliji čaršaf.
Sve pokriti i ostaviti ajvar tako pokriven do sutradan.
Ovako spremljen ajvar može da traje i dve godine.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za zimnicu na hladno imate  OVDE-Recept za jeger Zimnicu mnogo jednostavniju od ajvara imate OVDE-.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE
.Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE-Recept za salatu sa pecenim paprikama imate OVDE-Recept za najlepsu barenu papriku bez hemije imate OVDE-Recepta za punjene krastavce imate OVDE-Recept za jedan presolac na hladno za 3 vrste zimnice imate OVDE-Recept za punjeni luk imate OVDE-Recept za dzem od smokvi po starinski bez hemije imate OVDE

Cheesecake

Kora:
300 gr mlevenog plazma keksa (1 kutija)
125 gr putera
10-15 kašika mleka
Fil:
2 kutije šabačkog ''a la kajmaka'' (500 gr)
14 kašika šećera (običnog, ne u prahu)
1 vanil šećer
1 kesica želatina
1/2 l slatke pavlake
preliv vocni po zelji od sezonskog voca
Kora: Keks, puter (koji je bar 2 sata bio na sobnoj temperaturi) i mleko dobro rukama izgnječiti, dok smesa ne bude kompaktna. Po potrebi dodati još malo mleka. Pripremiti tacnu i obruč od kalupa za tortu. Na tanjir staviti obruč, pa unutra smesu za koru, i prstima je utapkati za podlogu.

Priprema fila: Želatin staviti u šerpicu i preliti ga sa 4 kašike hladne vode, pa ostaviti da nabubri. Slatku pavlaku mikserom dobro umutiti.. U drugoj posudi šabački ''a la kajmak''(ili neki drugi krem sir) mikserom umutiti sa 14 kašika šećera i vanilom. Želatin polako zagrevati na šporetu, uz neprestano mešanje (ne sme da provri). Kad je blizu vrenja, a potpuno rastopljen, skloniti sa vatre i malo prohladiti, pa sipati u smesu sa sirom. Promešati. Sad dodati i ulupanu slatku pavlaku, pa nežno i polako obe smese sjediniti. Smesu sipati u obruč i poravnati. Složiti, ili jednostavno pobacati crveno voće odozgo, po kolaču ili preliti prelivom od sezonskog voca po ukusu.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Da izlecite kasalj kod dece bez lekova -serbet-caj sa secerom


Ovaj caj se jednostavno pravi i veoma je delotvoiran za smirenje i potpuno uklanjanje kaslja. U serpu karamelizujemo oko 200 gr secera ,dodamo 2 dcl vode i mesamo dok ne prokljuca i karamel se ne otopi. Kada je gotov caj ,sipat i u solju i piti.
Umesto vode mozete koristiti i mleko , zavisi od toga ko sta voli i kako mu je lakse da popije ,jer je bas slatko,Podelite recept sa prijateljima mozda nekom zatreba.

Posna krompir salata idealna uz ribu i video za posne salate najlepse za slave



4 krompira malo vecih
2 glavice crnog luka iseckanog po zelji na kockice ili kolutove
soli  i sirceta po zelji
persun suvi moze i ne mora ja ga ovaj put nisam stavljala  


Krompir oljustistiti i iseckati po zelji na kolutove ili vece kocke i staviti u posoljenu vodu da se kuva ali da se ne raspadne tako skuvan krompir icediti iz vode stavi se u dublju zdelu isece se crni luk doda se sirce i persun,Salata je idealna uz ribu ili meso  

.Moze i kao mrsna varijanta samo se ne dodaje sirce nego majonez i pavlaka
.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za posno jelo sa paprikom iz tursije i ajvarom .VIDEO  imate OVDE.  Recept za POSNE Cupavce za par minuta koji se ne peku VIDEO imate OVDEReecept za najlepsu posnu salatu za slave imate OVDE-Recept za najlepse POSNE kolace sa bananom za par minuta imate OVDE

Ministarka - sa korama u koje ide plazma -savrsena za rodjendane




kora:7 belanaca,7 kasika secera,
7kasika plazme,7 kasika mlevenih oraha.
Umutiti sastojke i ispeci 2 ovakve kore ovaj put ja sam imala tri jer sam zelela da bude sto vislja, kore prelijemo sa cokoladnim mlekom kad ih stavimo na tacnu


I fil:14 zumanaca sto su ostala od kora,200 gr secera u prahu,kuvati na pari.

II fil:u 4 dcl mleka zakuvati jedan puding od vanile,4 kasike secera,1 margarin. Sjediniti filove i dodati 300 gr mlevene plazme,sto grama oraha,200 gr seckane ili rendane cokolade Slagati tortu po sledecem redosledu-Kora-fil-kora-fil-,Ukrasiti po zelji sa slagom.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za starinsku tortu rusku salatu koja je predivna imate OVDE

Pita sa blitvom i sirom


500 gr srednje debelih kora za pitu Za fil: 2 veze blitve 300 gr sira 3 kašike kisele pavlake 3 jaja Za premazivanje kora: 1 čaša gazirane vode 1 čaša jogurta 1 čaša ulja 1 čaša kukuruznoga brašna 1 kesica praška za pecivo 1 kašičica soli
Napraviti fil. Blitvu oprati, sitno iseckati, posoliti i ostaviti da stane 15 minuta. Dobro rukom iscediti blitvu, dodati usitnjen sir, 3 jaja i 3 kašike kisele pavlake.Napraviti premaz za kore. U posudu staviti 1 čašu gazirane vode, ulja, jogurta, kukuruzna brašna, praška za pecivo i so. Masu umutiti da se sjedini.Uzeti jednu koru premazati sa 2 kašike premaza za koru preko drugu koru premaz,fil treća kora pa premaz fil i tako redom dok ima kora i fila. Preostalim premazom,u koji smo dodali jaje premazati pitu. Peći na 180 stepeni 40- 45 minuta.
.

Jogurt kiflice -punjene sa sirom i salamom

6-7 solje (od 2 dl.) brasno
2 kasicice soli
1 kasika suvi kvasac
150 ml. mlake vode
500 ml. mlak jogurt
150 ml. ulje
2 kom. belance
Za premaz
2 zumanca
susam
margarin

Kvasac promesajte sa mlakom vodom ,kasikom secera i brasna i ostavite da nadodje Brasno promesajte sa soli i napravite udubljenje u sredini i dodajte belanke, ulje, nadosli kvasac i jogurt koji ste zagrejale da bude mlak Zamjesite glatko (malo lepljvo) testo i formirajte loptu Premazite je uljem i ostavite da se udvostruci Kidajte loptice i formirajte omiljene forme kiflice koji hocete sa punjenjem po zelji u ovom slucaju sir i salama rendani. Ostavite da nadodju Premazite ih zumancima, pospite kascicu rastopjenog margarin na svaku i pospite susamom Peci na 200 stupnjeva dok ne porumene.

Starinski kolac sa visnjicama

4 jajeta
150 g šećera
2 dl kiselog mleka
1 dl ulja
1 kesica praška za pecivo
300 g mekog brašna


300G visanja

Pripema: 1. Jaja dobro ulupati sa šećerom, a zatim postepeno dodavati kiselo mleko, ulje i brašno pomešano sa praškom za pecivo. 2. Sve lepo sjediniti3Pleh podmazati i posuti prezlama ili brašnom. 4.Uliti testo poslagati visnje. 5. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta. 6. Gotov kolač ostaviti da se ohladi,i posuti secerom u prahu,Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Kolac sa kompotom od visanja

4 jajeta
150 g šećera
2 dl kiselog mleka
1 dl ulja
1 kesica praška za pecivo
300 g mekog brašna


300G visanja iz kompota tj jjedna manja teglica i cokolada za glazuru

Pripema: 1. Jaja dobro ulupati sa šećerom, a zatim postepeno dodavati kiselo mleko, ulje i brašno pomešano sa praškom za pecivo. 2. Sve lepo sjediniti3Pleh podmazati i posuti prezlama ili brašnom. 4.Uliti testo poslagati visnje. 5. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta. 6. Gotov kolač ostaviti da se ohladi,Pa preliti glazuru po njemu.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Domace medeno srce-isti ukus kao kupovno

2- case brasna ( casa 200ml )
1/2 case secera
2-3 kasike kakaa
1 kasika cimeta
1 prasak za pecivo
1 1/2 casa mlake vode
3 kasike dzema od kajsije
100 gr cokolade za kuvanje
Zagrejati rernu na 180c.

Smuckati zajedno brasno, prasak za pecivo, kakao,cimet, secer i vodu pa peci 15-20 min. Vruc kolac premazati sa dzemom pa ostaviti da se ohladi. Rastopiti cokoladu sa 4 kasike ulje, pa preliti glazuru preko kolaca i ostaviti u frizider da se stegne!Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept