1/2 praška za pecivo
30 dkg maslaca
15 dkg šećera
3 žumanjka
1,5 kasika kisele pavlake
limunova korica
malo soli
Nadjev
6 bjelanjaka
30 dkg šećera
75 dkg svježeg sira, po zelji
korica limuna
vanilin šećer
grožđice po želji ja nisam stavila
šećer za posipanje
Zamijesite prhko tijesto i ostavite kratko počivati.
Zatim tjesto razvaljajte u dva dijela, jedan dio malo veći, pa taj položite na dno namašćenog pleha, i malo podignite rubove.
Na tjesto stavite nadjev, pokrijte drugim dijelom tjesta, nabodite vilicom, i stavite peći na 200c oko 50 minuta.
Priprema nadjeva:
Bjelanjke istucite u čvrsti snjeg, s time da pred kraj polagano dodajete šećer. U snjeg pažljivo mješajući dodajte ocijeđeni propasirani sir, grožđice po želji, naribanu lim. koricu, i vanilin šečer.
Ako je nadjev zbog slabo ocijeđenog sira premekan, možete mu dodati kasiku pšenične krupice.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.