Potrebno nam je : pakovanje kora za pitu, 300 gr visanja, 200 gr mlevenih oraha, 100 gr mlevenog keksa, 100 gr secera i soljica ulja po potrebi
Pomesati secer, mleveni keks i orahe . Iz pakovanja odvojiti 4 kore,svaku premazati uljem, na zadnju poredjati visnje i posuti mesavinom oraha, secera i keksa. Uviti u rolat ,poredjati u pleh, podmazan uljem. Rolne premazati uljem i peci ih u rerni dok ne porumene.Podelite recept sa prijateljima na fb moda nekom zatreba.
500 gr. praha za šlag
600 ml. mineralne,gazirane vode
300 gr. mlevene plazme
maline po zelji zavisno od toga da li volite da vam se osete ili ne
ili jagode ja sam stavila malo pakovanje od 300 grama
Umutiti šlag sa mineralnom vodom i podeliti na tri dela. u pleh ja sam mali imala slagati redom.U prvi deo umešati mleveni keks i napraviti podlogu za tortu
.U drugi deo umutiti maline,ili jagode naneti na prvi sloj.Mada moj savet je da maline samo lagano umesate u slag bice cvrsci sloj.
Trećim delom završiti tortu i staviti da se ohladi.Umesto malina moze i drugo voce npr jagode ili sta je po volji.Podelite recept na svoj fb.Recept za najlepsu sladoled tortu koja se ne pece imate OVDE.Recept za najlepsu cokoladnu vocnu tortu koja se ne pece imate OVDE.
Recepte za 6 kremastih torti imate OVDE-Recept za najlepsu rodjendansku tortu imate OVDE
kora za pitu
500gr Oštrog brašna
po potrebi mlaka voda
1ravna kafena kašika so
po potrebi ulje
fil
700gr krompir
350 gr luk
1 ravna kafena kašika biber
po ukusu so
U prosejano brašno dodamo so i mlaku vodu po potrebi da zamesimo srednje cvrsto glatko testo.
Jufku podelimo na pet jufkica koje rastanjimo na velicinu omanje šerpe.
Šerpu pouljimo pa u nju stavimo prvu koru pa je pouljimo i sve tako do kraja pa prelijemo sa uljem da poklopi testo i stavimo u frizider na oko pola sata da odmori.
Krompir očistimo, nasečemo na manje komade i skuvamo u slanoj vodi
.Luk očistimo i nasečemo na trakice koje prodinstamo na malo ulja i vode dok ne dobije lepu boju.Skuvan krompir ocedimo dodamo luku, posolimo, bogato pobiberimo,i nadev podelimo na pet delova.Testo polako vadimo iz serpe, ono je vec meko i jako rastegljivo pa treba ga polako ocediti od viska ulja i preneti na radnu povrsinu.
Jako lako se tegli pa ce te se vec nakon prvog komada ustositi .uzduž uz ivicu nanesemo fil lagano preko fila prebacimo ivice kore i rolamo do kraja dok ne dobijemo veliku palačinku.
Na veću tepsiju postavimo pek papir.Tepsiju približimo što više nafilovanoj kori i počevši od centra počinjemo da spuštamo koru u krug i nastavljamo sa sledećom korom gde smo stali i tako dok ne završimo i potrošimo sve.ečemo na 200 stepeni dok nedobije lepu jako zlatnu boju.Recepte za najlepsa posna jela imate OVDE.Reecept za najlepsu posnu salatu za slave imate OVDE-Recept za najlepse POSNE kolace sa bananom za par minuta imate OVDE
Recepte za najlepse posne kolace imate OVDE.Recepte za najlepsa posna predjela imate OVDERecept za posno jelo sa paprikom iz tursije i ajvarom .VIDEO imate OVDE. Recept za POSNE Cupavce za par minuta koji se ne peku VIDEO imate OVDE
Podelite recept na svoj fb mozda zatreba nekoj mladoj domacici.
Umesiti testo od 300 gr sitnog sira, 300 gr mekog brasna ,kvasca, kasikice soli i jogurta po potrebi. Testo umesiti ,ostaviti da nadodje oko pola sata.
Premesiti testo,rastanjiti, iseci na trake ili kocke i puniti filom.Fil moze biti raznovrstan sir, sunkarica ,mleveno meso, zavisi sta volite.Kada smo fil stavili na testo ,urolati ga i obavezno pritisnuti ivice kako se ne bi otvorile prilikom pecenja. Ostaviti tako pripremljene piroske par minuta ,dok se ne ugreje ulje za przenje. Peci ih na vrelom ulju dok ne porumene.
Predlog za salatu i za projarice-razlika od ostalih recepata koje imam je sto su projarice spolja hrskave a iznutra premekane -a salata nije obicna krompir salata kao sto je inace pravim -mozete kombinovati uz sta cete praviti -kod mene je i jedno i drugo odlicno proslo -recept za projice sa jednim jajetom i pavlakom-savrsene su kad vas iznenade gosti ili za veceru ili uzinu-prave se od sastojaka koje vec imate kuci-od ove smese ispadne oko 18 projica recept se nalazi OVDE
Krompir salata u novom ruhu,prigodna za proslave ili kao obrok salata -recept za nju se nalazi OVDE
150 gr masti, 2 zumanca, 2 jajeta, prasak za pecivo, soljica mleka, brasna po potrebi,virsle i so.
Dobro umutiti mast ,dodati 2 zumanca i jedno celo jaje,malo soli, prasak za pecivo,mlako i brasno,onoliko koliko j epotrebno da se umesi srednje tvrdo testo. Testo rastanjiti i seci na trake. Ne kuvane virsle omotati testo ,redjati u podmazan pleh ili papirom za pecenje oblozen.Umutiti so,jaje i ako volite mozete staviti i kim,premazati rolnice. Peci u rerni
Uputstvo za pripremu:
Umutiti jaja sa šećerom i vanilin šećerom, zatim dodati jogurt,ulje, narendanu koru limuna i na kraju brašno pomešano sa praškom za pecivo.
Sipati u podmazane kalupe i odozgo poređati visnje.
Peći na 180 stepeni dok ne porumene.
Prohlađene posuti šećerom u prahu.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
KLIKER JAJA imate OVDE Novi nacin za jaja u lukovini imate OVDE.Kako izbeliti jaja imate OVDE.Novu jednostavnu metodu za jaja da se klinci zabave sa vama imate OVDE.Najzdraviju metodu u lukovini na par nacina imate OVDE .Farbanje na pari imate OVDE-Farbanje jaja sa krep papirom imate OVDE-svetlucava jaja sa secerom imate OVDE Par ideja sa lukovinom imate OVDE USKRSNJU PLETENICU I ZECA OD TESTA IMATE OVDE
fil 6 žumanaca 20 dkg sećera 2 pudinga od vanilije 8dcl mlijeka 25 dkg margarina
Potrebno još: 250 g pettit keksa,solja mleka
Bjelanjke umutite u čvrst snijeg , pa dodajte ostale sastojke polako miješajućPeći koru na 180 °C oko 25 minuta.fil napravite tako sto Oduzimite od 8 dcl mlijeka malo mlijeka tj koju kasiku u koje ćete umutiti žumanjke,šećer,te puding od vanilije.Ostalo mlijeko stavite da prokuva i nakon što je uzavrelo dodajte prvu smjesu. Miješajte dok se ne zgusne.. Nakon što ste fil skuvali i dobro ohladili dodajte margarin i podijelite na dva dijela. U jedan dio stavite otopljenu čokoladu za kuhanje, a drugi deo ostavite žut. Na dobro ohlađeni biskvit stavite žuti fil .Na zuti fil pettit beure keks koji ste prethodno umočili u malo mlijeka Na kekse prelijte čokoladnu kremu te na kraju za ukras sve dobro pospite mljevenim orasima.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
Farbanje jaja u lukovini je najstarija metoda ujedno i najzdravija jer nema vestackih boja ni otrova.Svaki put dobijem drugaciji nijansu i svaka je lepa
.
Inace lukovinu stavim u serpu od odstoji u vodi preko noci,stavim je dan pre nego sto kuvam jaja
Medjutim najlepsa boja je kad ubacim cveklu.boja je najjaca i najintezivnija.
Sloziti trecinu lukovine na dno lonca, na nju poslagati 10 pripremljenih jaja, staviti drugu trecinu lukovine,naseci cveklu i dodati je lukovini. cak sam znala i crveni kupus da stavim ali onaj iz tegle jer samo sa cveklom nisam nikad uspela da ofarbam jaja ponovo sloziti jaja i pokriti sa ostatkom lukovine.
Naliti hladnu vodu 4 prsta iznad lukovine, dodati sol i sirce i staviti kuvati. sirce i sol sluze da jaja ne popucaju! Kada prokuva smaniti vatru i kuvati 15 minuta,
iskljuciti vatru i ostaviti u lukovini pola sata.
Poslije toga izvaditi jaja, staviti u hladnu vodu (da se lakse gule).Podelite recept na fb u secanje na stara vremena
.najlepsu i najlaksu i najbogatiju dekoraciju od salvete za uskrs imate OVDE ideje sa jajima za uskrsnji sto kao iz casopisa imate OVDE
PAR ideja za farbanje najlepsih Vaskrsnjih jaja imate OVDE.Kako izbeliti jaja imate OVDE.Novu jednostavnu metodu za jaja da se klinci zabave sa vama imate OVDE-svetlucava jaja sa secerom imate OVDE-Recept za dekupaz jaja imate OVDE a za mermerna jaja imate OVDE,Novi nacin za jaja u lukovini imate OVDE.Najzdraviju metodu u lukovini na par nacina imate OVDE.Farbanje na pari imate OVDE-
KLIKER JAJA imate OVDE Recept za dekupaz jaja imate OVDE a za mermerna jaja imate OVDE,Novi nacin za jaja u lukovini imate OVDE.Najzdraviju metodu u lukovini na par nacina imate OVDE.Farbanje na pari imate OVDE-
i jedan margarin za kolace i jagoda po zelji ja nisam puno stavljala
Skuvati puding ko sto pise na kesici i ostaviti da se ohladi, u medjuvremenu umutiti šlag i posebno margarin.u ohladjeni puding staviti margarin i sjedinjiti.
.Na tacnu redjati red keksa ,pa red pudinga i slaga i onda na njih jagode iseckane ali ne na svaki red da ne bude previse....i tako dok se ne utrosi materijal
.Keks niposto ne umakati . Od ostatka šlaga ukrasiti tortu.Podelite ovaj jednostavan recept sa prijateljima na fb.
250g biljnog margarina
3 kasike secera
3 kesice pudinga od vanile
oko 200g ostrog brasna
marmelada ili dzem po zelji
prah secer
vanilin secer
Margarin penasto umutiti sa secerom
Dodati puding pa postepeno dodavati brasno da se dobije meko testo koje se ne lepi za ruke ni zidove posude
Ostaviti u frizideru 1 sat
Staviti na pobrasnjenu dasku za mesenje i rastanjiti testo na oko 1/2cm debljine i casicom ili okruglom modlom vaditi male krugove
.Redjati ih na pek papir ili u nepouljen pleh i peci na 200 stepeni da ostanu bledo zuti .
Pecene vaditi Iz pleha i ostaviti da se ohlade pa ih povezati po dva marmeladom ili dzemom po zelji,posuti ih secerom u prahu ili vanilin seceromPodelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recepte za najlepsa posna jela imate OVDE.Reecept za najlepsu posnu salatu za slave imate OVDE-Recept za najlepse POSNE kolace sa bananom za par minuta imate OVDE
Recepte za najlepse posne kolace imate OVDE.Recepte za najlepsa posna predjela imate OVDERecept za posno jelo sa paprikom iz tursije i ajvarom .VIDEO imate OVDE. Recept za POSNE Cupavce za par minuta koji se ne peku VIDEO imate OVDE-
.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba recept.Recept za zimnicu na hladno imate OVDE-Recept za jeger Zimnicu mnogo jednostavniju od ajvara imate OVDE
-Recept za najbolju zimnicu na hladno imate OVDE-RECEPT ZA NAJLEPSE KRASTAVCE NA HLADNO IMATE OVDE
Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE.Recept za starinski ajvar imate OVDE,RECEPT ZA NAJBOLJI PRESOLAC ZA KRASTAVCE KOJI SE NIKAD NE POKVARE IMATE OVDE.Recept za punjene krastavce imate OVDE.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE. Recept za prelep pekmez od dinja imate OVDERecept za krastvace ukiseljenje sa hlebom imate OVDE
Ljute feferone i oguljeni paradajz (ja ih nisam gulila) samljeti. Dodati ostale sastojke i kuvati do željene gustoće-
.Gotovu ljutenicu sipati u male teglice i zatvoriti ih metalnim poklopcima. Dunstati ih umotane u deku dok se potpuno ne ohlade.
Držati ih na hladnom mjestu sa ostalom zimnicom.Načetu teglicu držati u frizideru. Dodavati ljuti dodatak u količini koja mu odgovara direktno u tanjir s jelom ili ga koristiti za vrijeme kuvanja.
Ja radim ljutenicu od 1 kg feferona i dobijem 8 - 12 teglica. a oavaj put sam ostala kratka sa teglama zbog ajvara pa sam sipala u plasticne flase,brzo je utrosim pa verujem da se nece ukvariti.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za najbolju zimnicu na hladno imate OVDE-RECEPT ZA NAJLEPSE KRASTAVCE NA HLADNO IMATE OVDE-Recept za jeger Zimnicu mnogo jednostavniju od ajvara imate OVDE-
Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatrebaRecept za papriku punjenu kupusom imate OVDE.Recept za starinski ajvar imate OVDE,RECEPT ZA NAJBOLJI PRESOLAC ZA KRASTAVCE KOJI SE NIKAD NE POKVARE IMATE OVDE.Recept za punjene krastavce imate OVDE.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE.Recept za krastvace ukiseljenje sa hlebom imate OVDE
1 čaša šećera
1,5 čaša brašna
2 kom vanilin šećera
1 kom praška za pecivo
2 kom jaja
1 velika kasika kakaoa
1 kom jogurt
1/2 čaše ulja
jaja, šećer i vaniliju dobro izmiksati, dodati ulje, jogurt i brašno s praškom za pecivo, podijeliti na dva dijela u jedan dodati kakao, sipati malo zutog malo crnog dela sarati ili sipati jedan za drugim delom u pleh po zelji,moj je bio uski od srnecih ledja a vi mozete u obicnu tepsiju. peći na 180 C, hladno posuti šećerom u prahu.