POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Lenja vocna torta -POSNO-ne pece se


500 gr. praha za šlag posnog
600 ml. mineralne,gazirane vode
300 gr. mlevene plazme posne ili nekog drugog keksa posnog
maline  po zelji zavisno od toga da li volite da vam se osete ili ne ili jagode ja sam stavila malo pakovanje od 300 grama 


Umutiti šlag sa mineralnom vodom i podeliti na tri dela.
U prvi deo umešati mleveni keks i napraviti podlogu za tortu
.U drugi deo umutiti maline,ili jagode naneti na prvi sloj.
Mada moj savet je da maline samo lagano umesate u slag bice cvrsci sloj.
Trećim delom završiti tortu i staviti da se ohladi.Umesto malina moze i drugo voce npr jagode ili sta je po volji.Imate ovde jos par video posnih recepata 


Podelite recept na svoj fb, Uskoro ce post mozda zatreba nekom od prijatelja.recept za najlepsu  POSNU salatu sa tunjevinom za slave imate OVDE
Recept za posno jelo sa paprikom iz tursije i ajvarom .VIDEO  imate OVDE.  Recept za POSNE Cupavce za par minuta koji se ne peku VIDEO imate OVDE-Reecept za najlepsu posnu salatu za slave imate OVDE-Recept za najlepse POSNE kolace sa bananom za par minuta imate OVDE







Rodjendanska barbi torta za princeze

Jednostavan recept za Barbie tortu, za mame i njihove male princeze. Sva mudrost je u ukrašavanju, zato mašti na volju.
Biskvit
5-6 jaja
5-6 kasika šećera
1 dcl ulja
5-6 kasika brašna
Krema
4 žumanjka
20 dag šećera
1-2 kasike brašna
1/2 litre mlijeka
25 dag mljevenih oraha
10 dag čokolade za kuhanje
25 dag maragarina
Za ukrašavanje
1/2 litre slatke pavlake
1 kremfiks
boje prehrambene u zavisnosti kakva zelite da vam bude torta
Biskvit
Izradite pjenasto jaja sa šećerom.
U smjesu polako dodajte ulje.
Polagano umiješajte brašno.
Pecite u tepsiji (na papiru za pečenje) srednje veličine na 180 stupnjeva C.
Kad se biskvit ohladi izrežite ga na kocke (ne presitno).
Krema
Žumanjke i šećer pjenasto umutite, te dodajte brašno i malo mlijeka.
Smjesu ukuhajte u mlijeko, te miješajte na laganoj vatri dok se ne zgusne.
U još vruću kremu umiješajte čokoladu za kuhanje i orahe. Ostavite da se ohladi.
Margarin pjenasto umutite, te ga dodajte u ohlađenu kremu.
U kremu pažljivo umiješajte kocke biskvita (nemojte previše gnječiti).
Oblikovanje torte
U kalup obložen alu folijom (ja sam koristila ciniju oblu jer mi je najsličniji obliku krinoline – Barbikine suknje) istresite kremu, poravnajte i malo pritisnite, te ostavite da se potpuno ohladi.stresite biskvit iz “kalupa” na tacnu na kojoj ćete servirati tortu, i skinite alu foliju. Dobili ste Barbikinu “suknju”, naravno uz male korekcije. Kako bi Barbika ipak imala tanak struk, nožem stanjite i oblikujte gornji dio suknje.Tanjim špicastim nožem u sredini “suknje”napravite rupu, u koju ćete staviti Barbiku. Novu Barbiku oslobodite odjeće, a njene noge do pola bedara zamotajte u prozirnu foliju.

Utaknite Barbiku u “suknju”, ali samo do polovice bedara. Izradite slatku pavlaku uz dodatak kremfiksa u boji koju zelite ,tu pustite masti na volju kod saranja,nije cudno da prvi put ne bude predivno nasarana ali deca se svakako oduseve,vec drugi treci put izgleda predivno.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekoj mami zatreba.

Kolac sa kokosom


 Sastojci za testo:
5dag. maslaca
25dag. kristal secera
4 jaja
1 vanilin secer
1 limun-korica i sok
2dl. mleka sobne temperature
25dag. brasna t-400
1 prasak za pecivo
10dag. kokosovog brasna
preliv
25dag. kristal secera
1 vanilin secer
2,5dl. mlijeka
12dag. cokolade za kuvanje
5dag. maslaca 

Priprema:maslac, secer, vanilin secer i jaja dobro izmiksajte.Brasno, kokosovo brasno i prasak za pecivo izmijesajte skupa.Sastavite obe smijese, dodajte sok od limuna, ribanu limunovu koricu od pola limuna i na kraju mlijeko.Kalup ili lim za pecenje premazite maslacem pospite brasnom, stavite smijesu i pecite na 200C 20 minuta.Kada je peceno izrezite na kocke.i prelijte prelivom
Sastojke za preliv pomijesajte i kuhajte na laganoj vatri kad se zgusne, prelijte preko gotovog kolaca.Pospite sa kokosovim brasnom.

Cokoladni san -topi se u ustima

za kore
12 zumanaca
12 belanaca
8 stangli cokolade (velike stangle, oko 160 grama)
280 gr mlevenih oraha (umesati u orahe tri - cetiri ravne kasike brasna)
280 gr secera
280 gr putera
Za fil
200 gr secera uprahu
4 cela jajeta
200 gr putera
8 stangli cokolade (oko 160 grama)
2 kesice vanilin secera

Umutiti zumanaca, secer i puter.Dodati istopljenu cokoladu i jos malo mututi. Dodati orahe (i brasno) i belanca umucena u cvrst sneg.
 Peci tri kore u plehu precnika 26cm, u zagrejanoj rerni, oko 20 min na 180C (proveriti cackalicom da li je peceno).
 Fil- cetiri cela jajeta (ako su mala moze i pet) umutiti sa pola kolicine secera u prahu (ja ih mutim na pari, tek toliko da se malo ugreju, ne volim da stavljam ziva jaja u fil), ohladiti i dodati dobro umucen puter sa preostalom kolicinom secera i istopljenom cokoladom i vanilom.
 Dobro ohladiti u frizideru i opet mututi mikserom par minuta, dok fil ne postane dovoljno cvrst. Filovati kore.
Od gore moze glazura moze i samo da se premaze filom i isrtaju sare ili kako god vam je po zelji.Recept za najlepsu sladoled tortu koja se ne pece imate OVDE.Recept za najlepsu cokoladnu vocnu tortu koja se ne pece imate OVDE.
Recepte za 6 kremastih torti imate OVDE

Razljevusa -najednostavnija na svetu

5 jaja
2 dcl jogurta
20 kašika brašna
1 prašak za pecivo
2 dcl ulja
200 gr sira ili casa vece pavlake
malo soli ( u zvisnosti od sira)

Masu izliti u tepsiju podmazanu uljem ili na papir za pečenje. Peći na 220 stepeni dok fino neporumeni.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Brze stanglice sa keksom

300 g kristal šećera ,200 g lomljenog keksa moze petit moze plazma

2 d l v o d e, 200 g oraha

250 g margarina 2 lista oblande

4 štangle čokolade

Staviti na vatru šećer i vodu da provri. Dodati margarin i čokoladu. Kada se otope čokolada i margarin, dodati izlomljen keks i orahe. Sve izmešati da se masa sjedini. Na list oblande naneti ravnomerno masu. Prekriti drugim listom oblande i sve pritisnuti težom tacnom. Odložiti na hladno da se stegne pa seći na štangle.

Brze pletenice od belog mesa i slanine

Od belog mesa iseci snicle. Svaku sniclu iseci na tri trake, ali ne celom duzinom, centimetar od vrha. Izmedju staviti trake slanine ,prikaciti ih cackalicom,uviti u pletenicu i kraj zakaciti cackalicom.

Posuti zacinima, staviti u tepsiju koju smo oblozili papirom za pecenje i peci nekih dvadesetak minuta.

Dan i noc sa visnjama

4 jajeta
150 g šećera
2 dl kiselog mleka
1 dl ulja
1 kesica praška za pecivo
1 kašika kakaoa
300 g mekog brašna
šećer u prahu za posipanje
prezle za posipanje pleha
300G visanja

Pripema: 1. Jaja dobro ulupati sa šećerom, a zatim postepeno dodavati kiselo mleko, ulje i brašno pomešano sa praškom za pecivo. 2. Sve lepo sjediniti i smesu podeliti na dva dela, te u jedan dodati kašiku kakaoa. 3. Duguljast kalup podmazati i posuti prezlama ili brašnom.
4. Zatim prvo uliti žuti deo testa, pa preko rasporediti višnje i na kraju pre višanja uliti testo sa kakaom. 5. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta. 6. Gotov kolač ostaviti da se ohladi, pa ga posuti šećerom u prahu i iseći ga na šnite.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.


Krofnice koje se tope -klinci se otimaju za njih

Americke krofnice iz aparata
Potrebno nam je : dva jajeta,
 5 kasika ulja, 250 ml mleka,
 100 gr secera,260 gr brasna,
 prasak za pecivo i prstohvat soli.
Sve sastojke umutiti u smesu ,koja se kasikom stavlja u aparat za krofne 

Prave se brzo, deca ih vole ,a i nisu masne jer se ne peku na masti ili ulju.
Prelijte ih topljenom cokoladom i ukarsite mrvicama zavisno sta vasa deca vole.Podelite recept na fb mozda zatreba nekoj mladoj domacici.Recept za najlepsu sladoled tortu koja se ne pece imate OVDE.Recept za najlepsu cokoladnu vocnu tortu koja se ne pece imate OVDE.
Recepte za 6 kremastih torti imate OVDE

Baklava sa jogurtom orasima i jajima

1/2 kg tankih kora ili debelih
350 grama mlevenih oraha
1 (casa) jogurt
1 solja od bele kafe secera
1 solja od bele kafe ulja
3 jajeta
1 l vode
1/2 kg secera

Mikserom umutiti zumanca i secer dodati jogurt i ulje dodati mlevene orase umutiti belanca i dodati polako masi, sloziti u pleh 2 kore pa namazati masom i sve tako dok ima kora iseci na rombove peci na 200 stepeni dok lepo porumeni staviti da se kuva sirup:litru vode i pola kilograma secera kad provre ostaviti na sporetu da se ne hladi dok baklava ne bude gotova preliti poklopiti tacnom i ostaviti tako dok se ne ohladi.

Jaje na oko -osvezavajuci letnji

testo
 4jaja  12kas šećera  12kas ulja  12kas brašna  12kas mlieka 
 1prašak za pecivo
krema
 6dclmlijeka  
2pudinga od vanilije  8žlicašećera  3 pavlake kisele  1 kompot od kajsije   2preleva za torte
TIJESTO
sve sastojke dobro miksati, staviti u namašćen i pobrašnjen pleh te peći na 180 oko 15min.
puding pomješati sa šećerom i skuvati u mleku, staviti da se malo ohladi.
Dok je još topao umješati kis.pavlaku te miksati do jednolične smjese.Staviti da se skroz ohladi.
Ohlađen biskvit poprskati sokom iz kompota, premazati ga hladnom kremom, na kremu poslagati polovine kajsija  iz kompota te sve to preliti sa prelevom za torteDobro ohladiti u frižideru.Recept za najlepsu sladoled tortu koja se ne pece imate OVDE.Recept za najlepsu cokoladnu vocnu tortu koja se ne pece imate OVDE.
Recepte za 6 kremastih torti imate OVDE




Sampita sa visnjama -topi se u ustima

kora: 10zumanaca
4kas.secera
3 kas.brasna
1/2p.p
1kas.vode
saum 10 bjelanaca
1 casa secera
agda 3 case secera
170ml vode
visnje 

kora:zumanca pjenasto umutiti sa secerom pa dodati vodu,p.p,i brasno i lagano promijesati.sipati u veci pleh od rerne.peci lagano dok ne porumeni i da se kora odvaja od tepsije.saum: 10bjelanaca umutiti sa secerom u cvrst snijeg .dok to mutimo staviti agdu da kuha dovoljno je da 3-4min da prokuha.i lagano muteci na najmanjoj brzini dodavati u tankom mlazu agdu to mutiti oko 20min.zapravo dok taj saum ne postane hladan.servirati ga na OBAVEZNO hladnu koru.po zelji vratiti malo u pecnicu da se zapece saum izmedju kore i malo sauma staviti voce po zelji visnje maline ili jagode pa opet saum ukrasiti po zelji.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za najlepsu sladoled tortu koja se ne pece imate OVDE.Recept za najlepsu cokoladnu vocnu tortu koja se ne pece imate OVDE.
Recepte za 6 kremastih torti imate OVDE

Rendani krompir sa pavlakom.savrsen prilog

500 g krompira
so
biber

mešavina začina
2 kašike masti
450 g pavlake
Krompir očistit i narendati na krupno rende. U većoj činiju pomešati izrendan krompir, pavlaku pa začiniti po ukusu. Dodati mast i sve dobro sjediniti.peći u zagrejenoj rerni na 250 stepeni dok ne porumene, ali paziti da krompir ne ostane presan.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Bakin zuti rolat-sve po 6


Svakakve sam recepte probala ali ni jedan nije tako ukusan i da se topi u ustima kao obican bakin rolat,Baka uvek kaze koliko kasika secera toliko brasna i jaja,Fil moze po ukusu ,moze pekmez moze slatka pavlaka,voce ma sta god.naravno drugaciji je ako su domaca jaja u to sam se uverila sama.
 6 jaja
6 ravnih kasika secera
 6 ravnih kasika brasna
1 prasak za pecivo
 dzem po zelji(od kajsije,sljiva...
Belanca odvojiti od zumanaca i umutiti penasto mikserom ili rucno tih 6 belanaca sa 6 kas. secera.Kad se dobro umuti u penu dodavati polako 6 zumanaca uz stalno mucenje mikserom. Dodati 6 ravnih kas. brasna i jedan prasak za pecivo i dalje uz mucenje mikserom...Jos par minuta mutiti. Pleh podmazati i pobrasnjati i ulijti smesu u pleh.Staviti pleh u rernu zarejanu na 200 stepeniPeci do ne porumeni.Cistu krpu staviti na sto,pa rolat prevrnuti da ispadne iz pleha,krajeve rolata iseci i namazati rolat dzemom ili sta je po zelji dok je vruc i urolati.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Bakini domaci rezanci -sa makom secerom i prezlama ili orasima mozda

Rezanci se mogu kuvati pa posipati makom, orasima, secerom i prezlama ili sta je po zelji i kako vi volite.
2 cela jaja
2 polutke ljuske od jaja vode
pola kasicice soli
250-300 gr brasna, moze deo ostrog, deo mekog
.
U vangli umutiti jaja sa vodom. Pravilo je- koliko jaja, toliko polovina ljuski jaja vode :) Dodati malo soli, i brasna koliko testo primi. Ostaviti testo da se odmori pod krpom, pa posle desetak minuta razvlajati tanku koru.I nju ostaviti da se prosusi, pola sata najbolje. Uviti u "trubu" pa seci rezance zeljene debljine sve zavisi koliko zelite da vam budu debeli i za sta cete ih koristiti. razmotati ih i ostaviti da se prosuse, pa zakuvati u supi koja vri. Ovi rezanci se mogu napraviti i u vecoj kolicini, pa dobro osusiti, i cuvati u papirnim kesama , i koristiti po potrebi.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept