Zatim papriku raširite i u nju stavite krastavčiće kao na slici.
Umotan krastavac urolan u parici stavite na liske kupusa.
Sve zajedno urolate.
Isječete na kolutiće i začinite po želji.
Podelite recept na fb vreme je posta i praznika mozda zatreba nekoj drugarici.U ovom clanku imate jos posnih video recepata i predjela .Reecept za najlepsu posnu salatu za slave imate OVDE-Recept za najlepse POSNE kolace sa bananom za par minuta imate OVDE
Recepte za najlepse posne kolace imate OVDE.Recepte za najlepsa posna predjela imate OVDE.Recept za posno jelo sa paprikom iz tursije i ajvarom .VIDEO imate OVDE. Recept za POSNE Cupavce za par minuta koji se ne peku VIDEO imate OVDE
1. Odvojiti belanca od žumanaca pa u odgovarajućoj posudi penasto umutiti belanca. 2. Posebno umutiti žumanca, dodati so, ulje, jogurt i brašno pomešano sa praškom za pecivo i dobro promešati. 3. Na kraju dodati sneg od belanaca i lagano promešati varjačom. 4. Smesu sipati u pleh obložen papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 200 °C 15 min. 5. Pečenu koru uviti u rolat pomoću vlažne krpe i ostaviti da se ohladi. 6. U posudi za mešanje izgnječiti sir, a zatim dodati pavlaku i majonez pa dobro promešati. 7. Kada se kora ohladi, premazati je pripremljenim filom, poređati stapice i uviti u rolat. 8. Redjanje stapica zavisi od vas,tj oliko volite da vam bude gusto ,ali nemojte bas jedan do drugog jer oni kad odstoje nabubre malo pa se rasire.Umotati rolat u foliju i ostaviti preko noci da se stegne. Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
potrebno za ćufte
500 g mljevenog mesa
2 glavice luka
2 češnja bijelog luka
1 kom jaje
3 kašike prezli
po potrebi so, biber, tucana paprika
još potrebno
6-7 krompira-tikvica isecena na kolutove
2 kom paprike
2-3 kašike ulja
4-5 kašika pasiranog paradajza
3 kašike vode
po potrebi so, vegeta
Luk sitno isjeckati , pomiješati sa mesom i svim začinima za ćufte, ostaviti u frižider 30-ak minuta. Od smjese oblikovati ćufte, malo ih spljoštiti.Krompir isjeći na kolutove, malo posoliti i posuti vegetom/U nauljenu posudu za pečenje slagati 2 -.3 krompira,tikvicu. ćuftu, opet krompir,tikvicu povremeno ubaciti komad svježe paprike ili kolutić luka i sve dok se ne utroše svi sastojci.
paradajz pire razmutiti sa vodom pa preliti preko slozenca.
peći na 200 C ,Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Obavezno pogledajte i recept za tortu sarmu recept se nalazi OVDE,Recept za cufte u omotu imate OVDE,Recept za krompir u slanini koji ce vas oduseviti imate OVDE,Recept za cevape u krompiru imate OVDE
Za recept ce vam trebati:
– mleveno meso(1/2 kg)
– crni luk, beli luk,
– 1 parce starog hleba,
– pola solje mleka.
– kuvana jaja( broj po zelji)
– senf,
– majonez,
– malo narendane salame (po zelji)
– persunov list,
– zacina po zelji,
– pola kasicice sode bikarbone
– zrna bibera,
– malo izlomljenih spageta.
Stari hleb natopiti u mleko, crni i beli luk malo prodinstati, dodati sodu bikarbonu, pa dodati u masu sa mlekom i hlebom. Sve to dodati u mleveno meso, zaciniti po zelji
. Otkidamo komad po komad mesa, potapkamo rukama, i stavljamo dve polutke jaja, koje su spojene.
U jaja koja smo rasekli, stavicemo fil od sledecih sastojaka: zumanceta, malo rendane salame, senfa, majoneza i persunovog lista.
Spojene polutke stavljamo u komad mesa koji smo potapkali rukama, i sad formiramo jezica! Bas kao na slici. Zrna bibera cemo staviti da budu oci, i nosic, a bodlje spagete koje smo iskidali da budu kratke.
Peci u pecnici na 180 °c oko 20- tak minuta.
Kao prilog mozemo obariti povrce kao na slici, ili jednostavno napraviti krompir pire.
Spagete ili bodlje, se jedu, imaj lep ukus, hrskaju.. Jedna jako zanimljiva ideja, a iskusne domacice znaju da za ovo ne treba puno vremena, a lepo izgleda na trpezi.Podelite recept na svom fb mozda zatreba nekoj prijateljici.Uz jezice se kao dekoracija nalazi salata cvetic recept za nju imate OVDE
Odvojiti žumanjke pa izmiksati sa šećerom i vanilin šećerom. U zasebnoj zdjelici, pomiješati brašno, prasak za pecivo, kakao i nesquik. Smjesi žumanjaka i šećera dodati ulje, pa mlijeko. U smjesu dodati ostale suhe sastojke i dalje miksati.
Istucite bjelanjke s malo soli u čvrsti snijeg, pa ih dodati u čokoladnu smjesu za biskvit nježno preklapajući. Smjesu ulijte u nauljen i pobrašnjen pleh, te pecite na 180 stupnjeva otprilike pola sata ili nešto više. Nakon što se ispeče, pustite da se biskvit polako hladi. izbodite rupe slika broj 1 moze krajem kasike ili viljuske a moze i sa spravom za dubljenje voca i povrca vazno je da se izvadi kao cepic od kore. Krem od vanilie 2 pudinga od vanilije 6 kasika šećera 9 dcl mlijeka 150g maslaca
Krem od čokolade: 2 pudinga od čokolade 6 kasika šećera 8 dcl mlijeka 100g maslaca Spremaju se kao i klasičan puding, nakon što ga skuvate, u svaku kremu dodajte maslac još kad je vruće i dobro promješajte. Deo kreme (nikako ne u cjelosti) od vanilije odmah lagano ulijte preko biskvita i špatulom rasporedite da ispunite rupe(slobodno pritisnite špatulom u rupe), zatim prelijte ostatkom. Postupak ponovite i za čokoladnu kremu. Čokoladni puding prelijte preko prethodnog pudinga i špatulu uronite u njega, pa ga cik-cak pokretima rasporedite u jednu ravninu.Gore ukrasite narendanom cokoladom
Kolač pustite da se stisne na sobnoj temperaturi, pa ga tek kasnije prebacite u frižider kako vam ne bi popucala gornja krema.
Kazu ceo interenet je poludeo za ovim receptom ,pa reko da probam i ja,nisam se pokajala,zabelezila sam ga na svom blogu iz sve ostale recepte koje sam pravila.
Negde sam u komentarima procitala da odusevite cak i svekrvu ako je to uopste moguce :D
Meni je inace tesko kad pisem recepte ,jer ja uglavnom sve pravim odokativnom metodom :D
Potrebno je da obarite krompire i iseckate ih na kolutove, pa da njima popločate vatrostalnu posudu. Znaci od kolicine posude zavisi i kolicina sastojaka. Mleveno meso pomešajte sa sitno seckanim lukom, mlevenom paprikom, solju i biberom (a po sopstvenom ukusu možete dodati koje god još hoćete začine), pa valjajte ćufte. Njih naređajte na krompir, pa između ređajte kolutove krompira tako da svaka ćuftica bude ograđena - kao u "zatvoru".kao na slici
Potom prelijte ćuftice bešamel sosom, narendajte kačkavalj i zapecite u rerni na 200 stepeni. Savrsen je obrok bilo ko da vam dolazi necete se obrukati .Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.ovde imate i par video recepata koji ce vas mozda interesovati
Vreme je praznika idu slave,zatim Bozic pa i nova godina. Predlozi mogu posluziti i za VaskrsAko zelite da zablistate na praznicnim okupljanjima evo par slanih predjela koja ja spremam za neka vece okupljanja.
Sve recepte vec imam na blogu a ida vas ne zbunjuje sta je sta na slici pored svakog naziva imacete klik na sliku pa vi odlucite sta vam se najvise dopada i klinkite na taj.
– 25 gr putera
– 1 kašika brasna
– 1/4 l. bujona ( bujon mozete napraviti sa supenom kockom)
– 100 gr pavlake
– so, biber, sok od pola limuna
- Krompir oprati i skuvati u ljusci. Ohladiti i oguliti.
- Umotati u slaninu
- Staviti u zagrejanu na 200 stepeni rernu na 10 minuta
Za to vreme pripremiti sos: zagrejte puter (ulje), dodajte brašno, bujon i neka sve prokuva. Sklonite sa vatre, dodajte pavlaku, so, biber i sok od limuna.
Sos sipati preko krompira i ostaviti u rerni još 10-15 minuta. Gotovo jelo posuti svežom iseckanom mirođjiom ili peršunom.Podelite ovaj ukusan i jednostavn recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
potreban je jedan tost hleb sto mekaniji
jedno pakovanje povrca za rusku salatu
1 mali majonez i jedna pavlaka
250 grama sunkarice
2 jajeta
malo trapista, so po ikusu
u kalup stavite najlon ili foliju i poslazete tost hleb kao na slici
ako nemate kalup koji bi mogao posluziti slazite na tacnu
na tost sipate fil od povrca iz ruske salatekoji ste obarili, pola majoneza i pola pavlake
opet poslozite red tosta i premazite filom koji se sastoji iz 25o grama sunkarice izrendane ,dva izrendana jaja i malo izrendanog trapista i ostatak pavlake i majoneza,soli po ukusu slazite tost i fil dokle god imate,kad zavrsite poklopite sa folijom ili najlonom,stavite preko noci da se slegne i stegne,izvadite iz kalupa pomocu folije ili najlona,ukrasiti po zeli.Podelite recept na svoj fb idu praznici i slave mozda nekom zatreba.
potrebno nam je 200 gr mlevenog rostilj mesa,
1 manja tikvica,200 gr kukuruza secerca
,3 manje glavice crnog luka,
ulje za przenje,zacini ,biber i cackalice.
Meso staviti izmedju dva parceta providne folije ,pa ga lagano rastanjiti oklagijom. Tikvicu oprati i iseci na tanke listove. Skinuti foliju sa mesa,poredjati tikvice ,uviti u strudlu i umotati folijom i ostaviti da odstoji u zamrzivacu oko 2 sata. Smrznuti rolat iseci na komade, probosti ih cackalicom kako se ne bi raspali u toku pecenja. U zagrejanom tiganju prziti rolnice, dok ne porumene,dodati luk isecen na rebra,kukuruz i nastaviti sa pecenjem. Posuti zacinima i biberom. Jelo je gotovo kada meso porumeni a luk omeksa .
Podelite recept sa prijateljicama na fb sigurno ce nekom zatrebati ideja.RECEPT ZA NAJLEPSE KRASTAVCE NA HLADNO IMATE OVDE-Recept za najlepsu barenu papriku bez hemije imate OVDE-
Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE.Recept za starinski ajvar imate OVDE,RECEPT ZA NAJBOLJI PRESOLAC ZA KRASTAVCE KOJI SE NIKAD NE POKVARE IMATE OVDE.Recept za punjene krastavce imate OVDE.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE. Recept za prelep pekmez od dinja imate OVDERecept za krastvace ukiseljenje sa hlebom imate OVDE-Recept za najbolje i najlakse slatko bez hemije imate OVDE
Potreban nam je jedan stari hleb, 200 gr kackavalja, 100 gr putera, mladi luk, beli luk, persun i susam . Hleb bilo kojeg oblika iseci na kockice horizontalno i vertikalno, ali ne do kraja.
Kackavalj iseci na tanke listice i staviti izmedju kockica. Puter istopimo i izmesamo sa iseckanim mladum lukom,usitnjenim belim lukom,seckanim persunom i susamom. Time prelijemo hleb i umotamo u aluminijumsku foliju. Staviti ga na pleh , pa u rernu na 200 stepeni.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
Sastojci:
500 g mlevenog keksa
20 korneta za sladoled
200 g čokolade za kuvanje
150 g žele bombona
1 margarin
250 g šećera u prahu
150 g prženih lešnika
2 kašičice ulja
PRIPREMA:
Žele bombone iseći na kockice, a lešnike samleti što krupnije
.
U posudi za mešanje umutiti margarin i šećer u prahu pa dodati mleveni keks i promešati.
U smesu dodati žele bombone i 150 g otopljene čokolade te promešati varjačom.
Napraviti glazuru: istopiti 50 g čokolade sa 2 kašičice ulja.
Kornete puniti pripremljenom smesom, a vrhove umakati u glazuru i lešnik.Sarajte po zelji sa ukrasima koje imate.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekoj mami zatreba ideja.ovde imate i par video recepata -Recepte za mancmelo mafine koji uvek najbolje prodju imate OVDE
Recepte i video recepte kako da sami napravite slatki sto za decije rodjendane imate OVDE
Recept za najlepsu salatu uz sve vrste pecenja sa pecenom paprikom imate OVDE
Recept za brzinski rucak sa punjenim paprikama sa pavlakom i krompirom imate OVDE
Najejdnostaviji recept za papriku u pavlaci imate OVDE
Recept za tortu od cevapa da odusevite goste imate OVDE
Recept z najizdasniju i najlepsu rodjendansku tortu imate OVDE
Recept za hleb iz serpe a kao da je ispod saca imate OVDE
Recept za slanu toru od oblatne za par trenutaka imate OVDE