POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Kinder sa plazmom

sastojci za koru:
10 kašika šećera
1 kašika limunovog soka ili sirćeta
200 gr seckanih lešnika
7 belanaca
sastojci za fil
1 litar mleka
7 žumanaca
100 gr šećera
3 kesice pudinga od vanile
250 gr maslaca
1 kesica šlaga
100 gr čokolade za kuvanje
200 gr mlevenog plazma keksa
i još
400 gr euro krema
100 gr plazma keksa
500 ml slatke pavlake

Kora: Umutite belanca u čvrst šam, dodajte šećer, te limunov sok ili sirće, pa mutite još malo. U umućen šam dodajte seckane lešnike; nežno umešajte špatulom.. Pripremljenu masu sipajte u pleh, na peki papir i sušite u rerni zagrejanoj na 150 stepeni oko 1 do 1,5 sat (u zavisnosti od jačine rerne). Još toplu koru premazite eurokremom i ostavite da se ohladi, pa je presecite na dva dela da dobijete dve kore. Fil: U litar mleka skuvajte 7 žumanaca umućenih sa šećerom i pudingom od vanile. Ohladite, pa dodajte razmekšali maslac, koji ste penasto umutili sa kesicom šlaga (prethodno umućenog po uputstvu sa kesice). Fil podelite na dva dela. U prvi deo dodajte 100 gr rastopljene čokolade, a u drugi deo 200 gr mlevenog plazma keksa. Stavite prvu koru premazanu eurokremom na tacnu, preko nje staviti fil sa plazma keksom. Preko poredjati 100 gr plazma keksa, da bude kao kora. Preko plazma keksa staviti ćokoladni fil, pa koru premazanu eurokremom (okrenuti deo sa eurokremom ka filu). Umutiti slatku pavlaku i filovati tortu.Ukrasiti po zelji,Podelite recept sa prijateljima mozda nekom zatreba.

Domaci bakin hleb -odhranio nas je

1.5kg Brasno
2 kvasca
4 kasicice soli
2 kasike secera
1/5 kafene soljice ulja
700ml tople vode
U jedan sud stavlja se dva kvasca, dve kasike secera, 200g mlake vode i 2-3 kasike brasna. Kad nadodje kvasac stavlja se u veci posudu, dodaje se 4 male kasicice soli, pola soljice ulja (kafena soljica) i jos oko 500g mlake vode. Mesajuci kasikom dodaje se oko 1.5kg brasno. Umesi se glatko testo. Ovo testo odmara se oko jedan cas.

Na radnoj povrsini posipamo brasno i dobro umesimo nadoslo testo.Testo podelimo na 2 dela a moze i vise ako hocete manje hlebcice Svaki deo dobro umesimo i napravimo veknicu. umesene veknice posipamo brasnom. Gotove veknice stavimo u pleh, i ostavimo ih da nadodju. Prije pecenja svaku veknicu zasecemo sa tri do cetiri reza kao na slici.Stavimo u zagrejanu pecnicu i pecemo oko 45min na 200 stupnjeva.Podelite recept na svom fb u secanja na stara vremena .

Obicna zuta vocna torta brza i laka

biskvit


 četiri belanca
150 gšećera
jedna kesica vanili šećera
četiri žumanjka
100g brašna
50g gustina
jedna mala kašikica praška za pecivo
Nadev
500g jagoda ili nekog drugog sezonskog voca
100g šećera
500ml slatke pavlake
jedna kesica vanilin šećera
-jagode za ukras
Jagode operite, izrežite na pola i pospite vanilin šećerom... 

Način pripreme
Iz belanjaka istucite čvrsti snijeg (on mora biti tako čvrst da zarez noža ostane vidljiv), dodajte uz stalno miješanje kašiku po kašiku šećer, vanilin šećer i žumanjke. Tome dodajte brašno s gustinom i praškom za pecivo i lagano sve izmješajte.

Testo stavite u oblik za tortu koji ste namazali mašću i posuli brašnom.
Pecite u rerni na temperaturi oko 180C 25 minuta.

Nadjev
Jagode operite, izrežite na pola i pospite vanilin šećerom. Biskvit prerežite i pokrijte jagodama donji dio.

Jednu trećinu čvrsto umucene slatke pavlake sa šećerom razmažite preko jagoda, pa poklopite gornjim dijelom.


Čitavu tortu premažite slatkom pavlakom i ukrasite jagodama.ili po zelji

Vostani cvet -hoja-razmnozavanje i nega

vostani cvet nega odrzavanje
Hoja je porijeklom iz južne Kine i Indonezije, a u Evropi se uzgaja već više od 100 godiina. Lišće joj je jajoliko, tamnozeleno, mesnato i kožnato. Najljepši su na njoj mali cvjetići bijele boje sa svijetlo ružičastim prelivom koji izgledaju kao da su od voska.


Cvjetovi ugodno mirišu, a na laticama javljaju se medne kapljice, koje se na sunčanom svjetlu prelijevaju poput duge. Iz lišnih čvorova izbijaju mesnate peteljke, na kojima stoji cvat u obliku štitca. Cvjetovi se javljaju uvijek na istoj stapci. Kad štitac ocvate, ne smijemo stapku odrezati, jer će na njoj i dogodine biljka cvasti. Mlađe hoje ne cvatu, pa moramo strpljivo čekati da nam biljke procvatu, ali čim su starije, to obilnije cvatu.
Hoju držimo u sobi na svijetlu i sunčanu mjestu, ali zaštićenu od direktnih sunčanih zraka komadom bijela papira. Treba joj dosta zraka, jer ako biljke stoje na pretoplom mjestu, napadaju ih uši i ostali štetnici, koje možemo odstraniti jedino tako, da peremo lišće. Zimi ne smijemo otvarati prozor na kojemu hoja stoji, jer je osjetljiva na struju hladnog zraka. Najbolje je, ako može prezimiti lcod temperature od 10-15°C, a zalijevati je treba tek toliko da se grumen potpuno ne osuši. Nije potrebno da hoja za vrijeme mirovanja tjera. Treba je uzgajati uz čvrsti žičani potporanj u obliku piramide ili lepeze, jer se sama ne može držati uspravno radi svog teškog lišća i cvata.U proljeće kad biljka potjera, a i ljeti, treba je obilno zalijevati i redovno prskati. Mora se pritom paziti, da u podlošku ne stoji voda, jer je biljka na to osjetljiva. Hoju ne treba često presađivati, jer to nepovoljno utječe na cvataju. Bolje je da je svaikih 14 dana dohranjujemo otopiinom gnojiva. Tek kada biljka potpuno preraiste lonac, treba je u proljeće presaditl, ali ne u preveliki lonac. Za sadinjiu upotrebljavamo smjesu liistovnjače, ilovače i oštrog pijeska. Na dno lonca treba metati doista krhotina, da se osigura dobro otjecanje vode. 


U proljeće i ljeti može se hoja lako razmnožavati reznicama koje uzimamo od zrelih prošlogodišnjih izboja. Treba paziti da se reznice uzimaju s matičnih biljaka koje obilno cvatu, jer se sposobnost za cvatnju izrazito nasljeđuje. Reznice, duljine 10-15 cm, utaknu se u pjeskovitu listovaču koju treba umjereno vlažiti, i drže na toplom mjestu zaštićene od jakog sunca.

 Dobro je posudu s reznicama pokriti staklenim zvonom ili staklenkom za ukuhavanje.Hoja, na žalost, često odbacuje pupove. Treba pronaći uzroke te pojave, koji. mogu biti različiti. U prvom redu biljka se ne smije pomicati, ni okretati u doba cvatnje. Treba paziti da se zalijeva redovito, što rjeđe presađuje, a gnojenjem i zalijevanjem ne treba pretjerivati. Osim Hoyae carnosa uzgaja se ii Hoya folius variegata sa žutomarmoriranim listovima, vrlo prikladna za uzgoj kao viseća biljka ili kao penjačica. Zimi se mora držati kod temperature od 16-20° C. Raste polagano i prikladna je za ukras zidova.Podelite ovaj clanak na svoj zid ako imate prijateljicu koja voli cvece mozda joj zatreba.


Starinska poslastica

Starinska poslastica-kuvani griz
1 l. mlijeka
4 kasike secera
5-6 kasika griza
2 vanilin secera
cokolada za ukrasavanje (moze voce, kakao ili kokos umjesto cokolade)

Mleko i secer stavit na pec da prokuhaju. Griz i vanilin secer dodati prokuvanom mleku i neprestano mutit da se nestvore grudvice. (ako vam je lakse griz izmutite u hladnom mlijeku pa dodajte u prokuhalo mlijeko) Kad je griz prokuhao i malo se zgusno, istresite ga u male posudice. Ohladite pa ukrasite sa cim zelite.Podelite na svoj fb sa prijateljima kao podsecanje na stara vremena.

Kako uzgajati kiivi iz semenke

Grow a Kiwi Plant from Seed:
Kivi se može razmnožavati vegetativnim i generativnim putem.Generativno razmnožavanje se vrši tako što se seme kivija kašikicom izvuče iz ploda. Sa semenom tada ostane i deo ploda ali to sve treba razmazati na papirnu maramicu ili salvetu. Tako se ostavi na suvo mesto da se osuši a na proleće se postavi u posudu sa zemljom salveta na koju je zalepljeno seme. Preko semena se pospe tanak sloj peska (2 – 3mm). Salveta u zemlji brzo istruli tako da njeno prisustvo ne ometa ponik. Iz semena će posle oko dve do tri nedelje nići sitne, nežne biljčice koje u početku treba držati u šarenom hladu. Najesen biljčice treba rasaditi i staviti u negrajanu prostoriju sa temperaturom od 1 do 5 stepeni.
Naredne godine mladi kivi brzo raste ali se za kalemljenje treba sačekati treće leto.

Gajenje kivija Razvučeni način gajenja kivija (kao kod vinove loze), nije preporučljiv. Gajenje kivija se bazira na glavnoj grani iz koje bočno rastu rodne grane. Glavna grana izmrzava svakih 5-8 godina pa se stablo mora podmlađivati. Glavne grane se krate na 1m svakog leta a nove izdanke koji se nakon toga formiraju blizu reza terba ukloniti. Kivi rađa u donjim delovima bočnih grana.Podelite post sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba .
izvor http://www.zivetisabiljkama.net/kako-gajiti-kivi/

Petit keks i jogurt

Potrebno je : 700 gr petit beurre keksa, 300 gr mlevenog keksa, 1 l jogurta, 200 gr secera u prahu, kesica vanil secera, 100 gr cokolade , 300 gr voca po zelji ( ja sam koristila jagode ) i slaga za dekoraciju.

Keks petit beurre izlomiti na krupnije komade, dodati mleveni keks, vanil secer i secer u prahu. Promesati. Smesu preliti jogurtom i dobro sjedinjiti. Polovine smese izruciti u kalup, izravnati,narendati cokoladu. Preko staviti drugu polovinu smese u koju smo umesali voce, jagode. Staviti u frizider da se stegne. Tortu premazati slagom .Ukarasiti rendanom cokoladom ili po zelji,podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Filadendron -razmnozavanje orezivanje i uzgajanje



Filadendron, latinski naziv – Philadendron, je tropska biljka, a kod nas je omiljeno cveće u mnogim kućama, najviše zbog dekorativnih listova. Ipak, ova sobna biljka zahteva da joj se za gajenje obezbedi dovoljno prostora jer može narasti u visinu i do 3 metra. To je otprilike i osnovni uslov za uspešan uzgoj jer je fildendron prilično nezahtevan i lak je za održavanje.

Brojne su vrste filadendrona, a jedan od omiljenijih je Filadendron monstera ( Monstera deliciosa ) koji je poreklom iz Meksika. Može imati listove velike i do 80 cm. Šupljikavi su, kožasti, jako dekorativni i sjajno zelene boje. Ova vrsta cveta belim krupnim cvetovima koji imaju žuti prašnikom u sredini. Cveće meksičkog filadendrona podseća na kalu.

Većina vrsta pripada penjačicama a arzlikuju se prema visini i listovima koji mogu biti različih oblika i nijansi zelene boje. Benjamin je vrsta fikusa i često se meša sa filadendronom.Kako se gaji filadendron?

Kako uzgajati filadendron? Filadendron uopšte nije preterano zahtevna biljka, pa je i to možda razlog njegove popularnosti. Pravilno uzgajanje nalaže da filadendron redovno i obilno zalivate ta vreme rasta. Potrebno je da mu zemlja tada bude stalno vlažna. Zimi zalivanje treba prorediti i prilagoditi okruženju, a prvenstveno tome kolika je temperatura u prostoriji gde držite ovu biljku. Potrebno je i češće orošavanje filadendrona odstajalom vodom, kao i redovno brisanje listova od prašine.

Zimi ga ređe orošavajte, a posle zalivanja, višak vode prospite jer će se razviti neke bolesti, mogu se pojaviti žuti listovi, i biljka može da strada.

Filadendron mogu da napadnu i neka gljivična oboljenja listova. U slučaju da ga previše zalivate, mogu da ga napadnu gliste.Dalja nega podrazumeva da filadendron prihranjujete gnojivom za cveće. Dalje, vodite računa da temperatura bude odgovarajuća, mada filadendron dobro uspevanai temperaturi u rasponu od 10 do 25 °C , pa Vam ovaj uslov za negu neće teško pasti.

Filadendronu je potrebna velika saksija i zemlja koja je mešavina komposta, treseta, i peska. Rasadjivanje filandendrona je potrebno tek kada mu saksija postane mala. Površinsku zemlju mu menjajte svake godine. Filadendron je penjačica pa mu je potreban oslonac. Poduprite ga nekim jakim štapom, i ne odstranjujte vazdušno korenje jer oni služe kao potpora biljci. Kako razmnožiti filadendron? Razmnožavanje filadendrona moguće je izbojem iz velike biljke. Svaka reznica treba da ima bar po jedan pupoljak. Ukopajte reznicu ukoso u zemlju na dubini od 1 cm. Brzo će pustiti žilice i olistati. 

Reznice možete staviti i u vodu dok ne puste korenje, pa ih onda zasaditi u saksiju. Ne preterujete sa zalivanjem da biljka ne istruli.Orezivanje je neophodno baš velikim biljkama filadendrona. Orežite ga u željenom obliku, makazama ili skalpelom i podstaknite njegovo grananje.Filadendron utiče na prečišćavanje vazduha u kući, pa se zato preporučuje da ga imate u stanu ili drugom zatvorenom prostoru pošto čisti vazduh od toksina, i oplemenjuje ga negativnim jonima, koji inače nedostaju u zatvorenim prostorijama.Podelite recept na fb mozda zatreba nekoj prijateljici,


Ruzice od jabuka i lisnatog testa

Za ruzice nam je potrebno : pakovanje lisnatog testa, 5 kasika,secera, kesica cimeta,vanil secera, sok od jednog limuna i 3 vece jabukeJabuke ocistiti i iseci na sto tanje listice.Staviti u posudu ,preliti vodom,sipati dve kasike secera i sok od limuna. Kada voda provri ,ostaviti jos dve ,tri minute ,kako bi jabuke omeksale ,da bi se lakse savijale. Ocediti jabuke i istresti ih na krpu kako bi se osusile i ohladile. Izmesati 3 kasike secera,cimet ,vanil secer i narendanu koru limuna.

Lisnato testo razvuci, iseci na trake, posuti mesavinom cimeta i secera,redjati jabuke i pazljivo ih uvijati ,tako da izgledaju kao ruzice. Staviti ih u podmazani kalup za mafine. Pre pecenja ruzice premazati dzemom od kajsija ili medom,ali prvo ih malo ugrejati u mikrotalasnoj kako bi se lakse razmazivali. Posuti kristal secerom i staviti u rernu da se pece oko pola sata.Podelite recept sa prijateljima na svoj fb.

Rastan-mocna i lekovita biljka-pomaze kod mnogo tegoba -bronhitis,lek za giht ,cirkulaciju

Rastan ili rastika
Mocna biljka o cijim blagodetima se malo zna, a sigurno je i mnogo onih koji nikada nisu ni culi za ovo povrce. Rec je o jednoj najzdravijoj biljki na planeti like je bogata kalcijumom i mineralima. Smatra se da ljudi koji ga redovno jedu izlozeni su daleko manjem riziku od obolevanja raka pluca, debelog creva,besike,prostate,dojke. ...Rastan obiluje vitaminom A i cinkom koji utice na jacanje imuniteta, dok vitamin C , kojim je takodje bogat, jaca imunitet ,sprecava ostecenja celija i smanjuje rizik asteroskleroze. Zbog jake celijske strukture ova biljka ima vecu nutritivnu vrednost kada se skuva nego kada je sirova, za razliku od vecine drugog povrca. Sok koji se dobija cedjenjem listova i stabljike u narodu je planet kao lek za giht, bronhitis i probleme sa cirkulacijom.

Vitamin A, luten i zeaksantin, koji sadrzi rastan, poznati su kao zastitnici ociju od ostecenja koja uzrokuju slobodni radikali, dok karotenoidi iz rastana sprecavaju razvoj katarakte. Strucnjaci savetuju osobama sa hipertenzijom obavezno uvrste u ishranu rastan, buduci da dokazano smanjuje rizik od bolesti srca. U ishrani se koristi iskljucivo lisce koje je najbolje kuvati u vodi . Odlicno se slaze sa krompirom (kao salata uz pecenu ribu sa malo ulja , limunovog soka i soli )a domacice ga spremaju i sa suvim mesom (kuva se kao kiseli kupus) .Podelite recept sa prijateljima jer mnogi verovatno nisu upuceni u njegovu lekovitost mozda nekom pomogne.

Brze kiflice za domacice pocetnice




Sastojci: 
250ml mlakog mleka 
250ml mlake vode 
1 kvasac 
200ml ulja 
1 kasika soli 
2 kasike secera 
1 prasak za pecivo 
malo margarina za premazivanje 
zumance i susam 
Pomesati mleko,secer i kvasac i ostaviti da nadodje 10ak minuta,pa zamesiti testo od svih sastojaka.Dobijeno testo podeliti na pola,pa opet na pola i tako dok se ne dobije 8 kuglica.4kuglice ostaviti sa strane.A 4 razvaljati na velicinu palacinke,3 premazati sa malo margarina, i stavljati jednu na drugu,a 4 samo staviti od gore i sve razvaljati u veliki krug koji se sece na 16 delova.Stavljati nadev po zelji i motati kiflice od sireg kraja prema uzem. Redjati ih u tepsiju koja je oblozena pek papirom,premazati od gore sa zumancetom u koji moze da se doda malo mleka,odozgo susam i ja pospem malo morske soli.Sa preostale 4 kuglice testa ponoviti postupak tako da na kraju ispadnu 32 kiflice. Cim se premazu sa zumancetom i pospu sa susamom odmah ih stavljati u rernu na 100 stepeni 10 minuta da se nadignu,a posle se poveca temperatura na 200 stepeni.Pecene premazati sa margarinom ili uljem,a i ne mora.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.


Sareni keksici

250 g brasna
1 kasicica praska za pecivo
150 g secera
125 g maslaca
1 vanilin secer
malo soli
1 jaje
Za tamno testo
1 kasika kakao praha
1 kasika secera
1 kasika mleka

Izmesati brasno, secer, vanilin secer i prasak za pecivo. Dodati jaje i maslac koji smo prethodno malo rastopili na tihoj vatri ( ali ne treba da se otopi do kraja), pa umesiti glatko testo. Testo podeliti na dva dela pa u jednu polovinu dodati mesavinu kakao praha, secera i mleka. Ako se testo lepi ostaviti ga da malo stoji na hladnom neko vreme.I svetlo i tamno testo razviti u jednake pravougaonike, pa jedan premazati belancetom i preko njega staviti drugi pravougaonik. Ponovo premazati belancetom i sve zaviti u rolat. Ostaviti da se malo ohladi da bi se lakse iseklo.

PLazma tortica-savrsena za rodjendane

Za kore:
9 jaja
9 kašika šećera
9 kašika neskvika
3 kašike ulja
9 kašika brašna
3 praška za pecivo

Za prvi fil:
1 kantica pavlake
300 g mlevenog plazma keksa
250 g šećera u prahu

Za drugi fil:
1/2 kg krem šlaga od vanile
4,5 dl kisele vode
Za prelivanje:
4 dl čokoladnog mleka
Za premazivanje:
2 kesice šlaga

mutite 3 belanca sa 3 kašike šećera, dodajte jedno po jedno 3 žumanca, i dalje mutite pa dodajte 1 kašiku ulja i 3 velike kašike neskvika.3 kašike brašna pomešajte sa jednim praškom za pecivo pa dodajte u prethodnu smesu polako mešajući varjačom. Izlijte u podmazan pleh i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15 minuta
.Napravite 3 ovakve kore. Kada se ohlade kore svaku preliti čokoladnim mlekom.
Za prvi fil umutite varjačom 1 kanticu pavlake sa 250 g prah šećera i 300 g mlevene plazme
.Za drugi fil penasto umutite 1/2 kg šlaga sa 4,5 dl kisele vode.
Ređajte koru, premažite je 1/3 prvog fila pa 1/3 drugog fila mala razlika je u boji fila tako da je svejedno sto se tice fila kako cete redati.Stavite drugu koru pa opet 1/3 prvog fila pa 1/3 drugog fila pa treću koru i 1/3 prvog pa 1/3 drugog fila.
 Od gore i sa strane celu tortu premažite sa još 2 penasto umućena šlaga.
Ukrasite po želji.Podelite recept sa prijateljima na fb jer je torta izdasna i ima je dosta,mozda nekoj mami zatreba za rodjendan ideja.Recept za najlepsu sladoled tortu koja se ne pece imate OVDE.Recept za najlepsu cokoladnu vocnu tortu koja se ne pece imate OVDE.Recepte za 6 kremastih torti imate OVDE

Lepi jova voli svetlost ne voli velike saksije

Lepi jova je atraktivna biljka koja mami poglede svojim bojama – belim, roze, ljubičastim, svetlocrvenim i purpurnocrvenim nijansama, ali i oblikom stabla

Impatiens, vodenika ili lepi jova, kako ga naš narod naziva, poreklom je sa Zanzibara i lako se održava jer uspeva i u zatvorenom i otvorenom prostoru. Žbunast je i može da naraste do 70 cm, ali je dekorativniji i ima više cvetova dok je mali. Iako je dugogodišnja biljka, treba je svake ili svake druge godine razmnožiti, jer će biti lepša i imaće pravilniji grm.

Pravilna nega Biljka cveta celo leto, a ponekad i u jesen. Da bi cvetala, treba joj dosta svetlosti, a odgovara joj temperatura oko 18 stepeni. Velike vrućine ne podnosi, kao ni niske temperature. Leti je treba obilnije zalivati, a zimi držati skoro suvom. Nikako je ne prskajte vodom, jer ćete na taj način oštetiti njene prelepe cvetove i listove. Prašinu joj skidajte mekom krpom, a potrebno je i da je često prihranjujete razređenim tečnim đubrivom. Lepi jova se presađuje u proleće, u slučaju da mu korenje izlazi iz saksije ili da je iscrpljen i bled. Ne sadi se u veliku saksiju, bolje je da cveta u manjoj, a ako biljka nepravilno cveta, treba je orezati 8-10 cm od zemlje, što će brzo poterati nove listove. Lako se razmnožava, tako da za kratko vreme možete imati pune saksije ove biljke.Podelite sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba ovaj tekst.

Limunada sirup

Izvrstan sirup
Limunada – sirup
1 kg limuna
1 kg šećera
50 g limunska kiseline
5 litara vode

Limun dobro oprati i zajedno sa korom narezati na tanke ploške u veći lonac ili zdjelu. Zaliti sa 5 litara vode i tako ostaviti 24 sata na hladnom. Tako odstajali limun dobro iscjediti kroz gusto cjedilo u posebnu posudu i zaliti sa tom istom vodom u kojoj je stajao.. Zatim dodati šećer i limunsku kiselinu i dobro izmješati da se šećer otopi. Izliti limunadu u stakle boce i držati u hladnjaku. Limunada se pije razrijeđena sa vodom (kao sok-sirup).Budući da nema nikakvih konzervansa limunadu je potrebno držati u hladnjaku.Sluziti ga uz kolacic i kafu i uzivati.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept