POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Marmelada od tresanja -da odusevite klince





1kg trešnji(očišćenih)
sok limuna(3-4kasicice)
oko 60-70dkg  šećera(smanjite količinu ako su trešnje dovoljno slatke)
1 kesica želina(25g)-njega ne morate stavljati ukoliko želite kuvati oko sat vremen,u principu isti je postupak kao i kod bilo koje druge marmelade sa povrcem.

Opranim i očišćenim trešnjama odstranite koštice.Ja sam ih sekla na pola.Pospite ih šećerom(polovinom od predviđene količine)
i ostavite 2-3 sata nek odleži.(ili preko noći)
Dodajte sok od limuna, stavite kuvati i dodajte želin
promiješan sa 2 kasike šećera. Miješajte i dodajte ostatak šećera.Štapnim mikserom malo proći po
trešnjama da se usitne(ali ne previše).
Stalno miješajte i skidajte pjenu.Kuvati 3-4 min.
Uliti u provuhane male tegle i dobro zatvoriti.Okrenuti naopacke na koji minut,
U drugi lonac na dno staviti kuhinjsku krpu, poslagati staklenke i uliti vode(tople)dva prsta ispod poklopca.Kad zakuva, neka kuva jedno 5-10 min.Mada mozete i bez toga-Recept za dzem bez hemije po starinski imate OVDE

izvaditi, staviti u cebe ili peskire umotati i istim pokriti da se sporije hladi.Napomena ako povecavate tresnje onda srazmerno povecajte i secer.Jos jedna lepsa kombinacija su mi jagode i zova recept za to imate OVDERecept za liker od kombinacije jagoda i zove imate OVDE
Recept za sok od limuna i zove imate OVDE
Recept za sok od zove i narandze takozvana sokata .jer je ista kao fanta sokata se nalazi OVDE
Brzi dzem od jagoda 4 minute imate OVDE.
Sirup od jagoda koji se ne kuva se nalazi OVDE
Sok od zove i mente imate OVDE
Puno je jos recepata ali sam ovde izdvojila ove.Recept za strudlu sa korama za pitu imate OVDE
Recepte i video recepte kako da sami napravite slatki sto za decije rodjendane imate OVDE Recept za brzinsku tortu sa keksom i jogurtom koja se ne pece imate OVDE
Recept za domacu sokatu imate OVDE-Recept za najbolje i najlakse slatko bez hemije imate OVDE


Puding i visnje savrsen spoj

Tijesto
25 dag glatkog brašna
10 dag šećera
1 paketić praška za pecivo
1 paketić vanilin šećera
8 dag maslaca
1 jaje
Fil
1/2 l mlijeka
2 vrećice pudinga od vanilije
20 dag šećera
80 dag milerama

Od navedenih sastojaka zamijesiti prhko tijesto i ostaviti u hladnjaku oko 45 minuta. Tada ga razvaljati i staviti na dno i zidove okruglog kalupa, prethodno namazanog margarinom i posutog brašnom. NAPOMENA: Ako vam je tijesto previše suho, mrvi se, dodajte kasiku pavlake malo maslaca, što god... nećete pogriješiti.. U mlijeku skuhati puding i šećer, skinuti s vatre i u vrelo istresti mileram. Odmah sipati u kalup, preko fila staviti voće po želji, može biti doista svako voće i kombinacija svih vrsta voća.Ja sam ovaj put stavljala visnje jer sam samo njih imala Peći 70 minuta u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva.Kada tortu izvadite iz pećnice fil će se “tresti” i “mrdati”. Neka vas to ne brine, stegnut će se hladeći. Dobro ohladiti, po zelji od gore moze slag ili cak glazura ili vocni preliv pečem je obicno u kalupu promjera 26 cm.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Kako napraviti Uskrsnjeg zeca od testa i tortu zec



Easter Idea. Cute bunny cakeEaster Bunny Cake. Picture and Video Tutorial Available!!!!
Bunny Cake - super easy, it's 2 circle cakes, one cut into the bow, which leaves the curves for the ears. This one is nicely decorated, I usually make mine with coconut topping the cake for "fur", jelly beans for eyes and nose and twizzlers for whiskers. Easy but impressive.dBunny Cake - this brings back memories:  I used to make these for my siblings & kids I babysat all the time - so fun to make (& eat :)
Na slici je prikazan zec tj kako treba iseci patispanj tj koru.
Naparaviti 2 obicna okrugla patispanja,jedan staviti u sredinu za glavu a drugi iseci za masnu i usi kako je prikazano na slici.
Filovati i ukrasiti po zelji,na slici je posuto kokosom a vi mozete ukrasiti i slagom.Na slici broj jedan je prikazan isti postupak samo razlicito ukrasavanje.
ZECA OD TESTA IMATE OVDE

ideje sa jajima za uskrsnji sto kao iz casopisa imate OVDE


Easter ~ Bunny Cake
Slika broj 2 je slicna prvoj,tj postupak je slican samo je razlika u ukrasavanju,Sto se tice ukrasavanja pustite masti na volju
Coconut Easter Bunny Cake by jennysteffens #Cake #Coconut #Easter #Bunny










Slika broj 3 se razlikuje od predhodne dve i deluje teze ali ako pratite postupak korak po korak nije tesko,Sto se tice fila i kora tu mozete praviti vase isprobane filove i obican patispanj ili koji vam je po ukusu nema greske.Na koji god da se od ova tri postupka odlucite deca ce sigurno biti srecna.,

 KLIKER JAJA imate OVDE najlepsu i najlaksu i najbogatiju dekoraciju od salvete za uskrs imate OVDE
Novi nacin za jaja u lukovini imate OVDE.Kako izbeliti jaja imate OVDE.Novu jednostavnu metodu za jaja da se klinci zabave sa vama imate OVDE,Najzdraviju metodu u lukovini na par nacina imate OVDE-Farbanje na pari imate OVDE
svetlucava jaja sa secerom imate OVDE-Par ideja sa lukovinom imate OVDE







www.pinterest.com/pin

Gravce na tavce na mamin nacin-poseban ukus

Pola kilograma pasulja tetovca skuvati,a pre toga naravno oprati ga i staviti u vodu da omeksa i nabubri. U vodu u kojoj se kuva mozete dodati malo sode bikarbone,brze ce se skuvati. U medjuvremenu isecete crnog luka na kockice, malo praziluka i proprzite na masnoci,da promeni boju i postane staklast. Slaninicu iseci na kockice i proprziti dok ne porumeni,dodati luk i praziluk,zaciniti i mesati zajedno i prziti nekih pet minuta. Kada je pasulj skuvan,procediti ga ,malo ostaviti da se prohladi. Pripremiti pekac ili vatrostalnu posudu,i prvo sipati pola pasulja,rasiriti po dnu ,preko njega sipamo slaninicu i luk,odgore pasulj.

Sve to dobro promesamo,dodamo crvene aleve paprike,naravno ako volite, vegete i bibera. U masnocu koja je ostala posle przenja slanine ,sipati malo vode i preliti preko tog pasulja,tako da u posudi do pola bude tecnosti,kako pasulj ne bi bio suv. Staviti u rernu da se pece,ali posuda da bude poklopljena, posle pola sata skinuti ga i ostaviti da se pasulj zapece. Sluziti ga uz neku kiselu salatu ili tursiju.

Posna bajadera

150 grama šećera ,100-120 ml vode
150 grama biljnog margarina
150 grama mlevenih oraha
300 grama mlevenog posnog keksa ja sam koristila posnu plazmu
glazura
3 štangle posne čokolade
mala kašičica margarina

ušpinovati šećer sa vodom i skloniti sa vatre.dodajemo biljni margarin,posni keks i mlevene orahe dobro izmešamo smesu i podelimo je na dva dela,jednu ostavimo tako u drugu dodamo pola istopljene posne cokolade,.Na tacni oblikujemo prvo tamniji pa svetliji debljine oko 2 cm.Sve poravnamo i ostavimo da odstoji da se malo stvrdne ,zatim napravimo glazuru i prelijemo je po bajaderi,mozete isarati sa belom cokoladom po zelji.Kod količine vode navedeno je 100-120 ml.Ova proizvoljnost je stavljena zbog prilagođavanja vrsti mlevenog keksa.ispostavilo se da neki keks upija manje a neki više.počnete sa 100 ml vode, koje ćete ušpinovati sa šećerom i puterom, pa kad dodate sve ostalo, procenite da li je masa previše "mrvasta" i suva - onda po potrebi dodajte još ono malo vode. Mlaka smesa treba da je kompaktna, ali ne mnogo meka Podelite recept sa prijateljima vreme je posta mozda nekom zatreba.Recepte za najlepsa posna jela imate OVDE.
Recepte za najlepse posne kolace imate OVDE.Recepte za najlepsa posna predjela imate OVDE

Oblatna sa plazmom

4 dl kisele pavlake
2,5 čaše ( 2 dl) šećera u prahu
250 gr margarina
300 gr mljevenog
1 pakovanje oblatni

U posudi za mješanje umutiti pavlaku i šećer. U šerpici staviti margarin, te ga otopiti na laganoj vatri. Zatim dodati mljeveni keks i sve dobro promješati. Sjediniti umućene filove. Gotovim filom premazati oblatne. Od gore moze glazura od bele cokolade ili crne a mozete i samo premazati filom. Oblatnu ostaviti da se odstoji i da se stegne, pa je seći na štangle.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Sarene stangle


Sarene stangle
Potrebno nam je :
za kore: 250gr margarina, 250gr secera u prahu, 6 jaja, 270gr brasna ;
 za fil : 300gr secera,1dl vode, 125gr margarina, 250gr mlevenih oraha, 50gr cokolade, ekstrat jagode ; za glazuru : 200 gr secera u prahu , crvena kolacarska boja i 5 kasika vode
Umutiti jaja sa secerom u prahu . Posebno umutiti margarin pa ga sastaviti s jajima . Umesati brasno te smesu podeliti na cetiri dela. Sipati jedan deo u podmazam i brasnom posut pravougaoni pleh i peci 7-8 minuta na 180 stepeni. Na isti nacin ispeci jos 3 kore. U serpu sipati secer i vodu , kratko spinovati pa umesati margarin da se otopi i dodati mlevene orahe. Pripremljenu smesu podeliti na 3 dela . U jedan dodati cokoladu u drugi ekstrat jagode i malo crvene kolacarske boje. Na prvu koru naneti cokoladni fil, prekriti drugom korom , te nju preliti crvenim filom. Staviti trecu koru i preostali neobojani fil, Pa slaganje zavrsiti cetvrtom korom. Varjacom pomesati secer u prahu , vodu i crvenu kolacarsku boju pa dobijenu smesu preliti preko kolaca.

Seherzada sa jagodama

4 pudinga ukus slatka pavlaka ili vanila
dva pakovanja turskog keksa
500gr šlaga
i jedan margarin za kolace i jagoda po zelji ja nisam puno stavljala

Skuvati puding ko sto pise na kesici i ostaviti da se ohladi, u medjuvremenu umutiti šlag i posebno margarin.u ohladjeni puding staviti margarin i sjedinjiti.Na tacnu redjati red keksa ,pa red pudinga i slaga i onda na njih jagode iseckane ...i tako dok se ne utrosi materijal.Keks niposto ne umakati . Od ostatka šlaga ukrasiti tortu.Podelite ovaj jednostavan recept sa prijateljima na fb.

Cis kejk sa visnjama po receptu iz poslasticarnice

250 gr mlevene plazme
125 g maslaca
2 velike kasike meda
1 ravna kasicica cimeta
Krema:
500 g ABC sira
300 ml slatke pavlake
100 g šećera u prahu
1 vanilija bourbon šećer
limunova korica
sok od pola limuna
1 vrećica želatine u prahu
Preljev od višanja:
450 g višanja
2 dcl vode ili soka od višnje
4 velike kasike šećera
2 vanilin šećera
1 vrećica želatine u prahu

U mleveni keks dodati cimet, med i rastopljeni maslac. Dobro promiješati i utapkati u kalup sa odvojivim obručem,U posebnoj posudi dobro izraditi šlag. U drugoj posudi izmiksati krem sir sa limunovom koricom, limunovim sokom, šećerom i bourbon šećerom. Želatinu preliti sa 4 žlice vode i pustiti da nabubri. Nakon toga na laganoj vatri zagrijati 1 dcl mlijeka i u njemu otopiti želatinu (nipošto ne zavrijeti). Kada se otopi, dodati u smjesu od sira, i lagano nakon toga ručno umiješati šlag. Preliti preko podloge od keksa i staviti u hladnjak da se stisne.Dok se torta hladi, u lonac staviti višnje i preliti sa vodom i šećerom te zavrijeti. Želatinu pripremiti na isti način kao u prethodnom koraku. Kada smjesa od voća zakuha, ugasiti vatru i dodati želatinu te ju miješajući otopiti. Posudu staviti na hladno mjesto otprilike pola sata dok se ne počne zgušnjavati, te povremeno miješati.Kada je preljev od voća postao gušći polako preliti preko torte, te ostaviti u hladnjaku preko noći da se sve dobro stisne.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Liker od jagoda i zove-Pravicete ga svake godine -VIDEO


video se nalazi ovde
jos mojih video recepata imate u tekstu 






.jagode i zova recept za to imate OVDERecept za liker od kombinacije jagoda i zove imate OVDE
Recept za sok od limuna i zove imate OVDE
Recept za sok od zove i narandze takozvana sokata .jer je ista kao fanta sokata se nalazi OVDE
Brzi dzem od jagoda 4 minute imate OVDE.
Sirup od jagoda koji se ne kuva se nalazi OVDE-Recept za domacu sokatu imate OVDE
Puno je jos recepata ali sam ovde izdvojila ove.-Recept za strudlu sa korama za pitu imate OVDE
Recepte i video recepte kako da sami napravite slatki sto za decije rodjendane imate OVDE Recept za brzinsku tortu sa keksom i jogurtom koja se ne pece imate OVDE
Recept za domacu sokatu imate OVDE
Recept za domaci zdrav sirup imate OVDE-RECEPT ZA LIKER OD JAGODA I ZOVE IMATE OVDE-Recept za dzem bez hemije po starinski imate OVDE



Kremasta Francuskinja sa milkom

kore 3x:
5 bjelanaca
10 kašika šećera
5 kašika plazme (mljevene)
5 kašika oraha (mljevenih)
1/3 kesice praska za pecivo
fil:
1/2 l mlijeka
5 kašika gustina
15 zumanaca
200 gr šećera
1 i 1/2 margarina
50 gr šećera u prahu
300 gr šlaga
0,6 l kisele vode
100 gr mliječne čokolade milke
100 gr bijele čokolade milke
150 gr plazma keksa

Umutiti bjelanca i šećer. Pomijesati plazmu, orahe, pecivo i dodati u bjelanca. Lagano promijesati i peci na 170°C 20 minuta. Ja sam pekla u plehu veličine 34x25. 1/2 l. mlijeka prokuhati pa dodati 5 kasika gustina i kuhati da se zgusne.Ostaviti da se ohladi. Na pari skuhati 15 zumanaca sa 200 gr šećera. Umutiti 1 1/2 margarin sa 50 gr šećera u prahu. Dodati puding od gustina i zumanca i sve sjediniti. U fil nasjeckati 150 gr oraha, 150 gr plazma keksa, 100 gr mliječne čokolade milke i 100 gr bijele čokolade milke. Posebno umutiti 100 gr slaga sa 0,2 l kisele vode. Tortu filovati:kora-fil-slag-kora-fil slag-kora slag Ostatak slaga umutiti i ukrasiti tortu po zelji.

LUDI KOLAC -DVA UKUSA -VISNJE-dzem -jabuke - savrsena kombinacija-jednostavna priprema-prelep izgled


Predstavicemo vam neobicni kolac ,ludi kolac, sa jabukom i visnjama, uz dodatak vanile. Lako se pravi ,a ukus je fantastican. Za pripremu ovog kolaca trebaju nam sledeci sastojci : - za vail fil: jaje, 50gr secera, 200ml mleka i puding od vanile. - za nadev od jabuka: izrendana jedna jabuka,dve kasike mlevenih oraha, malo limunovog soka i kasika secera. - za nadev od visanja: 60gr visanja, kasika secera i kasika dzema - za testo: 2 jaja, 100ml ulja ,300ml jogurta,2,5 kasike secera,kesica vanil secera, rendana korica od pola limuna, 550 gr brasna i prasak za pecivo. Postupak mozete pogledati u videu. OVDE

 
Jos puno mojih brzinskih video recepata imate OVDE  
Recept za najlepsu salatu uz sve vrste pecenja sa pecenom paprikom imate OVDE
RECEPT ZA ARONIJU U MEDU I LEKOVITOST IMATE  OVDE
Tortu sa kiselom pavlakom i sladoledom iz kesice imate OVDE
Recept za brzinski rucak sa punjenim paprikama sa pavlakom i krompirom imate OVDE
Najejdnostaviji recept za papriku u pavlaci imate OVDE
Recept za tortu od cevapa da odusevite goste imate OVDE
Recept z najizdasniju i najlepsu rodjendansku tortu imate OVDE
Recept za hleb iz serpe a kao da je ispod saca imate OVDE
Recept za slanu toru od oblatne za par trenutaka imate OVDE
Recept za cuvarkucu protiv mioma cista i pomoc kod stitne zlezde i spas za sve zenske probleme imate OVDE






Domaći melem protiv bolova u zglobovima



Postoji više razloga za bolove u zglobovima – traume, preopterećenja, lomovi, artritis, reuma,..
Ovaj recept  ruske narodne medicine se priprema od jednostavnih sastojaka, koje uglavnom uvek imate u kuhinji.
Sastojci:
1 kašika meda
1 kašika senfa (ljutog)
1 kašika sitne soli
1 kašika vode
Priprema:
Sve sastojke temeljno promešajte do homogene smese. Stavite u praznu kutiju od kreme ili u neku drugu ambalažu. Mast čuvati u frižideru.Primena:
Bolno mesto dobro namazati ovom mašću i napraviti oblog, odnosno staviti najlonsku vrećicu i zavezati toplim, najbolje vunenim šalom. Tako držati 1,5-2 sata. Proceduru je najbolje raditi pred spavanje, da bi nakon uklanjanja obloga bolni zglob ostao u mirnom stanju. Ujutro isprati mesto na kome je bio oblog. Ne ograničavajte se jednim tretmanom, ponovite ga 4-5 dana uzastopno. Efekt ćete osetiti već nakon prve procedure. Nakon toga ponavljajte po potrebi. Pre primene prirodnih lekova obavezno konsultujte lekara.
izvor   lijekovitirecepti.com
MOZDA CE VAS INTERESOVATI I RECEPT http://brzireceptiisaveti.blogspot.com/2014/12/domaci-lek-protiv-bolova-u-kicmi.html

Domaci kruskovac -recept

1l loze rakije
500 g šećera
1/2 l vode
4 vanili šećera
2 ekstrata kruškovca



Šećer zapržite i otopite po želji ako neko voli tamniji liker neka malo više zaprži .
Sada dodajte vodu i vanili šećer neka prokuha dok se cjeli šećer ne otopi u gusti sirup
Kada se sirup ohladio dodajte mu rakiju i dva ekstrata kruškovca dobro promješajte i ulijte u boce,ako neko voli blaži liker varijacije možete raditi sami tako da dodajete više vode manje rakije,ili više šećera ja ga radim ovako.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE.Recept za starinski ajvar imate OVDE,RECEPT ZA NAJBOLJI PRESOLAC ZA KRASTAVCE KOJI SE NIKAD NE POKVARE IMATE OVDE.Recept za punjene krastavce imate OVDE.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE.Recept za krastvace ukiseljenje sa hlebom imate OVDE-Recept za domaci zdrav sirup imate OVDE-RECEPT ZA LIKER OD JAGODA I ZOVE IMATE OVDE-Recept za dzem bez hemije po starinski imate OVDE

Vocna principesa

biskvit- sastojci za jedan
četiri belanca
150gšećera
jedna kesica vanili šećera
četiri žumanjka
100gbrašna
50g gustina
jedna mala kašikica praška za pecivo
Nadev
500gjagoda
100gšećera
500ml slatke pavlake
jedna kesica vanilin šećera
2 pudinga od vanile i pola margarina.
-jagode za ukras
Jagode operite, izrežite na pola i pospite vanilin šećerom.Mozete umesto jagoda staviti i visnje




Način pripreme Iz belanjaka istucite čvrsti snijeg (on mora biti tako čvrst da zarez noža ostane vidljiv), dodajte uz stalno miješanje kašiku po kašiku šećer, vanilin šećer i žumanjke. Tome dodajte brašno s gustinom i praškom za pecivo i lagano sve izmješajte. Testo stavite u oblik za tortu koji ste namazali mašću i posuli brašnom. Pecite u rerni na temperaturi oko 180C 25 minuta.Ispeci dve ovakve kore ili jednu al duplo pa je preseci.Dok se kora pece skuvati dva pudinga po uputstvu sa kesice i kad se ohladi dodati razradjen margarin,ako vam je redji stavite ceo ja stavim pola,Jagode operite, izrežite na pola i pospite vanilin šećerom. Slagati jednu zutu koru pa puding ne sve,poslagati jagode na njih slatku pavlaku pola doze, staviti drugu koru pa opet malo pudinga i od gore premazati slatkom pavlakom ukrasiti po zelji.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba,

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept