zapratite me i na tik toku
POCETNA STRANA
Pogledaj i ovaj recept obavezno
POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA
POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME
ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE
Podelite recept sa prijateljima
Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ
Rolat torta
Napraviti koru od 5 belanaca, 150 gr secera. Umutiti belanca u cvrst sneg i postepeno dodavati secer. Iseckati 150 gr lesnika . Pleh za pecenje obloziti papirom, posuti seckanim lesnicima i odozgo rasporediti umucena belanca. Susiti u rerni oko sat vremena na 150 stepeni.
U medjuvremenu skuvati kremu od lesnika odnosno skuvati tri pudinga od lesnika. Skuvani puding umutiti sa margarinom i ostaviti da se prohladi. Osusenu koru premazati kremom od lesnika i ostaviti da se ohladi. Napraviti fil na sledeci nacin : 150 ml mleka skuvati sa 10 kasika secera, 200 gr gustina, voditi racuna da ne provri. Penasto umutiti margarin sa 250 gr secera u prahu i sjedinjiti sa skuvanim kremom.Preko kreme od lesnika premazemo polovonu fila . Odozgo po duzini staviti dva gotova cokoladna rolata ,preko raspodeliti preostali fil , pa ostatak od lesnik kreme. Umutiti slag i njime premazati tortu. Dekorisati po zelji.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
Domaci sok od narandze
Dobro oprane narandze ogulite, odielite kriške i procijedite.
Procijedite k gazu, nalijte u boce i pasterizirajte kao i svaki drugi s ok.KLIK NA RECEPT ZA DOMACI SOK ZA POPRAVLJANJE IMUNITETA
Rizi bizi sa tikvicama kao prilog ili lagani obrok za one na djeti
4 sargarepe
200gr graska
paprika jedna velika boja po zelji,paradajz sto socniji i veci,moze i jedna sargarepa sa povrcem nema greske
tikvica
1 pileca kocka za supu (bujon)
1 manja glavica crnog luka
3-4 cena belog luka
4 sake pirinca
200gr graska
paprika jedna velika boja po zelji,paradajz sto socniji i veci,moze i jedna sargarepa sa povrcem nema greske
tikvica
1 pileca kocka za supu (bujon)
1 manja glavica crnog luka
3-4 cena belog luka
4 sake pirinca
U dubljem teflonskom tiganju kratko proprziti luk i beli luk sa jednom kasikom maslinovog ulja i dodati sargarepu tikivice i povrce iseckane po zelji i grasak,mada ja nekad ga stavim nekad ne,na jednoj slici ga vidite na drugoj ne ,moze cak i narendane tikvice ako hocete da decu zavarate i naliti oko pola dcl tople vode da ne zagori.(oko 10 min).po potrebi dodati jos malo vode. Na kraju dodati pirinac i jos malo sve promesati 2-3 min dok voda ne uvre i presuti u vatrostalnu ciniju za rernu. posebno u 7dcl vrele vode dodati 1 pileci bujon(kocka za supu)povrce u vatrostalnoj ciniji preliti gotovim bujonom.prekriti alu folijom ciniju i staviti u rernu na 210C oko pola sata,tj.dok voda ne ispari,ali paziti da se ne prepece,da ostane fino socno.
Sluziti kao prilog uz meso kod mene je to bilo uz pohovanu sniclu
.Recept za najlepse pljeskavice od tikvice i jaja imate OVDE
Brza salamica
4 oblatne
80 dg keksa plazme u ovom slucaju
5 dcl mleka
200 dg cokolade
jedan margarin
5 kasika scecera
jedna velika solja mlevenih orasa i jedna sitno seckanih oraha
Keks izlomiti dodati orahe i suvo grozdje, prokuvati mleko sa secerom i skinuti sa sporeta dodati mu cokoladu i margarin, i kad je smesa otopljena dodati u smesu sa keksom,Sve dobro promesati a oblatne staviti izmedju dve navlazene krpe i kad su omeksale sipati fil na njih koji ste podelili na 4 dela za 4 oblatne,urolati i ostaviti da se stegne.
Pasulj posan -za Badnji Dan
Potrebno je:
300gr pasulja
2 glavice crnog luka,
malo soli
1 kašika aleve paprike
2 kašike brašna
150ml ulja
Priprema:
Pasulj oprati i staviti da se kuva u šepri sa vodom Dodati malo soli i 50ml ulja. Kuvati 90 minuta ili dok u šerpi ne
ostane malo vode.Luk iseckati i propržiti na 100ml ulja. Dodati brašno i alevu papriku a zatim pržiti još 3 minuta. Ovim preliti kuvani pasulj a zatim ga
preručiti u tepsijui zapeći u rerni na 180 stepeni tridesetak minuta.Podelite recept sa prijateljima na fb ide badnje vece mozda nekom zatreba.
300gr pasulja
2 glavice crnog luka,
malo soli
1 kašika aleve paprike
2 kašike brašna
150ml ulja
Priprema:
Pasulj oprati i staviti da se kuva u šepri sa vodom Dodati malo soli i 50ml ulja. Kuvati 90 minuta ili dok u šerpi ne
ostane malo vode.Luk iseckati i propržiti na 100ml ulja. Dodati brašno i alevu papriku a zatim pržiti još 3 minuta. Ovim preliti kuvani pasulj a zatim ga
preručiti u tepsijui zapeći u rerni na 180 stepeni tridesetak minuta.Podelite recept sa prijateljima na fb ide badnje vece mozda nekom zatreba.
Ukusne medene stanglice ,tope se
1 jaje umutiti sa 3 kasike masti da bude penasto. Zatim dodati 3 dobre kasike meda,3 kasike mleka, kasikicu sode bikarbone i pola kesice praska za pecivo. U serpu se stavi 150 gr secera da se otopi ,karamelizuje. U tu vrelu smesu se postepeno dodaje 450gr brasna i predhodno napravljenu smesu. Mesati varjacom,istresti na dasku i dok je mlako razvuku se tri kore.
Peci u rerni. Napomena: testo treba sto pre razvuci,jer kada se ohladi tesko se razvlaci. Fil napraviti na sledeci nacin: 200 margarina umutiti , dodati 200gr secera u prahu i vanil secer. Tri decilitra mleka skuvati sa dve kasike griza. Kada se ohladi spojiti sa predhodnom smesom i u to iscediti pola limuna. Izmutiti dobro. Svaku koru premazati filom,a gornju samo glazurom.Podelite recept na svom fb mozda nekom zatreba.
Pogacica svecana
Uskrsnja pogaca
Potrebno vam je: 200 ml mleka, 40 gr kvasca, kasikica secera, kasikica soli, 3 kasike secera, kesica vanil secera, 150 ml ulja, vode po potrebi, 3 jajeta, kilogram mekog brasna, 250 gr margarina , 150 gr suvog grozdja i 150 gr suvih kajsija, jaje za premazivanje.
U mleko staviti kasicicu secera, izmrviti kvasac i ostaviti da nadodje. U posudu za mesanje penasto umututi jaja dodajuci jednu po jednu kasikicu secera. Zatim dodati so, ulje, vanil secer i kvasac. Postepeno dodavati brasno , pa umesiti glatko testo (po potrebi dodavati vode). Ostaviti da testo nadodje. Nadoslo testo podeliti na tri dela , premesiti, pa ostaviti ponovo testo da nadodje. Narasle jufke razvuci oklagijom i premazati omeksalim margarinom.
Potrebno vam je: 200 ml mleka, 40 gr kvasca, kasikica secera, kasikica soli, 3 kasike secera, kesica vanil secera, 150 ml ulja, vode po potrebi, 3 jajeta, kilogram mekog brasna, 250 gr margarina , 150 gr suvog grozdja i 150 gr suvih kajsija, jaje za premazivanje.
U mleko staviti kasicicu secera, izmrviti kvasac i ostaviti da nadodje. U posudu za mesanje penasto umututi jaja dodajuci jednu po jednu kasikicu secera. Zatim dodati so, ulje, vanil secer i kvasac. Postepeno dodavati brasno , pa umesiti glatko testo (po potrebi dodavati vode). Ostaviti da testo nadodje. Nadoslo testo podeliti na tri dela , premesiti, pa ostaviti ponovo testo da nadodje. Narasle jufke razvuci oklagijom i premazati omeksalim margarinom.
Posuti suvim grozdjem i seckanim kajsijama, a zatim uviti u duze i tanje rolate . Prekrstiti rolate u pletenicu .Od gore ukrasiti po zelji a mozete i ostaviti samo tako,Ovo ima sare jer je modla takva u kojoj je pecena. Staviti u podmazan pleh ili modlu. Premazati ih umucenim jajetom I peci u zagrejanoj rerni.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
šalša UMAK =za sve vrste testenina,za pice, za meso sa rostilja,za pomfrit........
3 kg zrelog paradajza (mesnatih)
500 g sitno nacjeckanog crvenog luka
10 češnjeva bijelog luka
origano
peršin
celer
bosiljka
1 kasika soli
2-3 kasike šećera
biber (po želji)
1 dcl ulje za prženje
1.
paradajze oprati, uroniti u kipuću vodu pa u hladnu uroniti i oguliti.
2.
Sjemenke i tekućinu ocijediti a meso izrezati na kockice.
3.
Luk izrezati i popržiti na ulju da postane staklasto.
4.
Dodati paradajz, promiješati i kuhati na laganoj vatri dok se paradajzi ne raskuhaju,
5.
Dodati začine po vlastitom ukusu. Osobito pripaziti na šećer i sol jer ovise o slasti paradajza
6.
Kratko nakon dodavanja začina prokuhati i nalijevati u bočice.
7.
Ukoliko bočice nisu zatovorene hermetičkim čepom pa prohlađenu šalšu valja uliti u grlo bočice maslinovog ulja kako bi se produžio vijek trajanja šalše.
Otvorenu šalšu obavezno držati u hladnjaku.
šalšom možete začiniti odreske mesa s roštilja ili kuhano meso. Tjestenina svih vrsta i pizze svih vrsta a deca je obozavaju i uz pomfrit ja licno najvise uz spagete .Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba-Recept za jeger Zimnicu mnogo jednostavniju od ajvara imate OVDE
Mafini za par minuta-klinci su ludi za njima -LAVA MAFINI
Veoma prost recept za pravljenje i gotov za desetak minuta. 120 gr secera,180 gr brasna i 4 jajeta umutiti. Istopiti jedan margatin zajedno sa 200 gr cokolade za kuvanje.
To sipati u prvu smesu i sjedinjiti. Sipati u kalupe, peci 7 minuta na 200 stepeni. Voditi racuna o vremenu pecenja, i ako vam deluje presno ili nedovoljno peceno, izvadite ga iz rerne, jer mafin je gotov.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
Kolac bez jaja i mleka-jednostavno i jeftino
kolac medeno srce
2- case brasna ( casa 200ml )
2- case brasna ( casa 200ml )
1/2 case secera
2-3 kasike kakaa
1 kasika cimeta
1 prasak za pecivo
1 1/2 casa mlake vode
3 kasike dzema od kajsije
100 gr cokolade za kuvanje
Zagrejati rernu na 180c.
Smuckati zajedno brasno, prasak za pecivo, kakao,cimet, secer i vodu pa peci 15-20 min. Vruc kolac premazati sa dzemom pa ostaviti da se ohladi. Rastopiti cokoladu sa 4 kasike ulje, pa preliti glazuru preko kolaca i ostaviti u frizider da se stegne!Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
Rolat sa eurokremom da obradujete klince
Za koru vam je potrebno
8 belanaca,100gr secera, 3 kasike brasna,3 kasike prezli,4 kasike eurokrema .Za fil: 2 dl vode,350 gr secera,100gr kakaka,,100gr cokolade,8 zumanaca i 250 gr margarina.
Ulupati belanca sa secerom,dodati brasno,prezle i eurokrem,pa sve dobro promesati.uliti u pleh,oblozen papirom za pecenje i peci u rerni na 180 c.Pecenu koru uviti u krpu i ostaviti da se ohladi. U medjuvremenu napraviti fil tako da zagrejemo vodu dodamo secer, kakao i cokoladu ,mesati dok se ne otopi i pustiti da provri.Potom skinuti sa vatre i na pari kuvati zumanca sa preostalim secerom,dok se ne zgusne,ohladiti.
Umutiti margarin,sjedinjiti sa zumancima,pa sa delom fila od cokolade i dobro sve sjedinjiti. Koru premazati filom i saviti u rolat.Rolat po zelji mozete ukrasiti i slagom ,mozete izliti i glazuru a mozete jednostavno premazati filom.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
Kasandrica
KORA 1:
4 bjelanjka
10 dkg šećera
10 dkg kokosa
2 žlice brašna
KORA 2:
4 bjelanjka
10 dkg šećera
10 dkg ribane čokolade
2 žlice brašna
KORA 3:
4 bjelanjka
10 dkg šećera
10 dkg mljevenih lješnjaka ili oraha
2 žlice brašna
FIL:
12 žumanjaka
25 dkg šećera
4 pudinga od vanilije
1 l mlijeka
25 dkg margarina
10 dkg istopljene čokolade
10 dkg lješnjaka ili oraha
ukrasiti po želji
KORA 1 SA KOKOSOM 1. Izradite čvrsti snijeg od bjelanjaka, polako dodavajući šećer. 2. Kuhačom umiješajte kokos i brašno, sve sjediniti. 3. Pecite na 200 stupnjeva po 15 minuta. biskvit-od-kokosa KORA 2 SA ČOKOLADOM 1. Izradite čvrsti snijeg od bjelanjaka, polako dodavajući šećer. 2. Umiješajte ribanu čokoladu i brašno. sa-cokoladom 3. Pecite na 200 stupnjeva po 15 minuta. KORA 3 SA LJEŠNJACIMA 1. Izradite čvrsti snijeg od bjelanjaka, polako dodavajući šećer. 2. Kuhačom umiješajte mljevene lješnjake ili orahe, i brašno. 3. Pecite na 200 stupnjeva po 15 minuta. sa-orasima TROSTRUKI FIL 1. Izradite žumanjke, šećer, pudinge od vanilije sa malo mlijeka. puding-i-zumanci 2. Ostatak mlijeka stavite zakuhati. 3. Kada mlijeko zakuha, ubacite izmiješane žumanjke. 4. Nakon što se sve skuha, ostavite da se ohladi. skuhana-krema 5. U hladan fil umiješajte margarin. zumanci-i-margarin 6. Podjelite na tri dijela. 7.prvi deo ostavite tako 8. U drugi dio dodajte istopljenu čokoladu.9. U treći dio dodajte lješnjake ili orahe. krema-sa-ljesnjacima PREMAZIVANJE KASANDRE 1. kora 1 – zuti fil dno 2. kora 2 – fil sa čokoladom sredina 3. kora 3 – fil sa lješnjacima ili orasima vrh 4. ukrasiti po želji.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba ideja za rodjendan.
Mramorni vocni hlebcic
4 jajeta
150 g šećera
2 dl kiselog mleka
1 dl ulja
1 kesica praška za pecivo
1 kašika kakaoa
300 g mekog brašna
šećer u prahu za posipanje
prezle za posipanje pleha
300G visanja ili malina
Pripema: 1. Jaja dobro ulupati sa šećerom, a zatim postepeno dodavati kiselo mleko, ulje i brašno pomešano sa praškom za pecivo. 2. Sve lepo sjediniti i smesu podeliti na dva dela, te u jedan dodati kašiku kakaoa. 3. Duguljast kalup podmazati i posuti prezlama ili brašnom. 4. Zatim prvo uliti žuti deo testa, pa preko rasporediti višnje ili maline i na kraju uliti testo sa kakaom. 5. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta. 6. Gotov kolač ostaviti da se ohladi, pa ga posuti šećerom u prahu i iseći ga na šnite.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
Пријавите се на:
Постови (Atom)