POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

šalša UMAK =za sve vrste testenina,za pice, za meso sa rostilja,za pomfrit........

3 kg zrelog paradajza (mesnatih)
500 g sitno nacjeckanog crvenog luka
10 češnjeva bijelog luka
origano
peršin
celer
bosiljka
1 kasika soli
2-3 kasike šećera
biber (po želji)
1 dcl ulje za prženje
1.

paradajze oprati, uroniti u kipuću vodu pa u hladnu uroniti i oguliti.
2.
Sjemenke i tekućinu ocijediti a meso izrezati na kockice.
3.
Luk izrezati i popržiti na ulju da postane staklasto.

4.
Dodati paradajz, promiješati i kuhati na laganoj vatri dok se paradajzi ne raskuhaju,
5.
Dodati začine po vlastitom ukusu. Osobito pripaziti na šećer i sol jer ovise o slasti paradajza
6.
Kratko nakon dodavanja začina prokuhati i nalijevati u bočice.
7.
Ukoliko bočice nisu zatovorene hermetičkim čepom pa prohlađenu šalšu valja uliti u grlo bočice maslinovog ulja kako bi se produžio vijek trajanja šalše.

Otvorenu šalšu obavezno držati u hladnjaku.
šalšom možete začiniti odreske mesa s roštilja ili kuhano meso. Tjestenina svih vrsta i pizze svih vrsta a deca je obozavaju i uz pomfrit ja licno najvise uz spagete .Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba-Recept za jeger Zimnicu mnogo jednostavniju od ajvara imate OVDE
.Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE.Recept za starinski ajvar imate OVDE,RECEPT ZA NAJBOLJI PRESOLAC ZA KRASTAVCE KOJI SE NIKAD NE POKVARE IMATE OVDE.Recept za punjene krastavce imate OVDE.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE.Recept za krastvace ukiseljenje sa hlebom imate OVDE

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept