Uskrsnja pogaca
Potrebno vam je: 200 ml mleka, 40 gr kvasca, kasikica secera, kasikica soli, 3 kasike secera, kesica vanil secera, 150 ml ulja, vode po potrebi, 3 jajeta, kilogram mekog brasna, 250 gr margarina , 150 gr suvog grozdja i 150 gr suvih kajsija, jaje za premazivanje.
U mleko staviti kasicicu secera, izmrviti kvasac i ostaviti da nadodje. U posudu za mesanje penasto umututi jaja dodajuci jednu po jednu kasikicu secera. Zatim dodati so, ulje, vanil secer i kvasac. Postepeno dodavati brasno , pa umesiti glatko testo (po potrebi dodavati vode). Ostaviti da testo nadodje. Nadoslo testo podeliti na tri dela , premesiti, pa ostaviti ponovo testo da nadodje. Narasle jufke razvuci oklagijom i premazati omeksalim margarinom.
Potrebno vam je: 200 ml mleka, 40 gr kvasca, kasikica secera, kasikica soli, 3 kasike secera, kesica vanil secera, 150 ml ulja, vode po potrebi, 3 jajeta, kilogram mekog brasna, 250 gr margarina , 150 gr suvog grozdja i 150 gr suvih kajsija, jaje za premazivanje.
U mleko staviti kasicicu secera, izmrviti kvasac i ostaviti da nadodje. U posudu za mesanje penasto umututi jaja dodajuci jednu po jednu kasikicu secera. Zatim dodati so, ulje, vanil secer i kvasac. Postepeno dodavati brasno , pa umesiti glatko testo (po potrebi dodavati vode). Ostaviti da testo nadodje. Nadoslo testo podeliti na tri dela , premesiti, pa ostaviti ponovo testo da nadodje. Narasle jufke razvuci oklagijom i premazati omeksalim margarinom.
Posuti suvim grozdjem i seckanim kajsijama, a zatim uviti u duze i tanje rolate . Prekrstiti rolate u pletenicu .Od gore ukrasiti po zelji a mozete i ostaviti samo tako,Ovo ima sare jer je modla takva u kojoj je pecena. Staviti u podmazan pleh ili modlu. Premazati ih umucenim jajetom I peci u zagrejanoj rerni.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.