POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Domace zdravo slatko od aronije bez konzervansa

1 kg aronije
750 g šećera
150 ml vode
100 ml ruma
2 kesice vanilinog šećera


Aroniju oprati i očistiti od drškica,sipati šećer, promešati i ostaviti preko noći Dodati vodu i rum i kuvati, prvo na jakoj temperaturi dok ne provri, onda smanjiti temperaturu i kuvati još 10 do 15 minuta ili dok vam tečnost ne postane malo sirupasta, ali ne i pregusta, jer će tokom stajanja pri hlađenju još da vam se zgusne,pred sam kraj dodati vanilin šećer


Skloniti sa ringle, pokriti sa mokrom kuhinjskom krpom i ostaviti da se malo ohladi. Mlako sipati u oprane i sterilisane tegle.Podelite recept sa prijateljima na fb jer mnogi znaju za lekovitost aronije.Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE.Recept za starinski ajvar imate OVDE,RECEPT ZA NAJBOLJI PRESOLAC ZA KRASTAVCE KOJI SE NIKAD NE POKVARE IMATE OVDE.Recept za punjene krastavce imate OVDE.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE.Recept za krastvace ukiseljenje sa hlebom imate OVDE-Recept za strudlu sa korama za pitu imate OVDE
Recepte i video recepte kako da sami napravite slatki sto za decije rodjendane imate OVDE Recept za brzinsku tortu sa keksom i jogurtom koja se ne pece imate OVDE
Recept za domacu sokatu imate OVDE-RECEPT ZA LIKER OD JAGODA I ZOVE IMATE OVDE-Recept za najbolje i najlakse slatko bez hemije imate OVDE-Recept za dzem bez hemije po starinski imate OVDE


Recept za Ukiseljene papricice-bez hemije



500 g  papricice,(feferona)
5 dl sirceta 5 dl vode
4 kasike secera
2 kasike soli


Papricicu operite i osusite, Papricicci ili Feferonima odrezite peteljke a zatim ih probodite iglom da u njih moze prodrjet tekucina prokuVajte SIRCE, vodu.secer i sol pa kuvajte papricice 2 minute. dobro ih ocijedite i slozite u ciste staklenke.mozete ih iseci a mozete i cele stavljati prelijte otopinom, stavite mrezicu da ne isplivaju i dobro zatvorite!

Drzite na hladnom do upotrebe.Nize imate jos video recepata za zimnicu
Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Podelite recept sa prijateljicama na fb sigurno ce nekom zatrebati ideja.Recept za zimnicu na hladno imate  OVDE-Recept za jeger Zimnicu mnogo jednostavniju od ajvara imate OVDE-.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE
.Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE-Recept za salatu sa pecenim paprikama imate OVDE-Recept za najlepsu barenu papriku bez hemije imate OVDE-Recepta za punjene krastavce imate OVDE-Recept za jedan presolac na hladno za 3 vrste zimnice imate OVDE-Recept za punjeni luk imate OVDE-Recept za dzem od smokvi po starinski bez hemije imate OVDE














Paprika punjena sojinim ljuspicama


15 paprika za punjenje
100 g sojinih ljuspica
100 g pirinča
2 šargarepe
2 krompira
4 srednje glavice crnog luka
2 dl ulja
2 kašike suvog biljnog začina
1 kašika soli
1/2 kašike bibera
1/2 kašike aleve paprike.

Na ulju upržiti crni luk dok ne dobije zlatno žutu boju. Sojine ljuspice potopiti vrućom vodom i ostaviti ih 10-tak minuta. Krompir i šargarepu izrendati. Kada se uprži crni luk, dodati ljuspice, pirinač, šargarepu i krompir. Dodati suvi biljni začin, so, biber i alevu papriku.Ovim filom napuniti paprike, ali ne do kraja. Ostaviti malo prostora za pirinač koji nabubri prilikom kuvanja. Naliti sa 2 dl vode i staviti da se kuvaju na laganoj vatri, oko 45 minuta.

SLANA TORTA SA PECENIM PAPRIKAMA

-
pecene paprike (20ak komada) -zavisi od tepsije
-500gr. sira 
-2 pavlake
-100gr. majoneza
-200gr. seckane sunke
-5 kiselih krastavcica
Pecene paprike oguliti i ispohovati,ispeci i staviti na salvetu da se ocede. Napraviti fil od nabrojanih sastojaka,krastavcice i sunku iseckati na sto manje kockice. 
Redjati red paprika,red fila dok se ne utrose sastojci.Od gore narendati tvrdi sir.
izvor  http://forum.roditeljportal.com/ 
MOZDA CE VAS INTERESOVATI RECEPT ZA http://brzireceptiisaveti.blogspot.com/2014/12/pohovane-pilece-rolnice-iz-rerne.html

Pecene banane sa cokoladom-za par minuta gotov dezert za klince

Potrebno vam je
2 banane ili koliko vas ima u porodici ja sam pravila za mene i dete


par kockica čokolade

listići badema, mleveni lešnici, kokosovo brašno po ukusu,mleveni keks za dekoraciju Količina čokolade može varirati u zavisnosti od veličine banana koje koristite Izlomite čokoladu na sitne komadiće.Bananu rasecite po dužini. Pazite da je ne prosečete sasvim do kore sa zadnje strane. Ostavite po centimetar sa svake strane da se banana kasnije ne bi rascvetala.Sad banane punite komadićima čokolade.Na ovom mestu možete dodati bademe, lešnike ili šta god vam padne na pamet. Stavite tako spremnjene u rernu ili na raostilj na samo par minuta dok se cokolada otopi.Skinite ih sa vatre pospite keksom mlevenim ili po zelji i jedite direktno iz kore sa kasicicom.Podelite ovaj brzi dezert mozda nekoj mami zatreba ideja.

Poderane gace

0,5 kg glatkog brašna
1 vrećica suhog kvasca
1 prašak za pecivo
2 dl jogurta
2,5 dl mlijeka
2 kasicice soli
1 kasicica šećera
svinjska mast ili ulje za prženje

U manju posudu stavite malo mlakog mlijeka, kvasac, malo brašna i kasicicu šećera da se diže. U posudu za miješenje stavite brašno, sol, ostatak mlijeka, jogurt, prašak za pecivo te dignuti kvasac i mijesite mekano tijesto. Tijesto prekrijte krpom neka se diže pola sata. Kad se testo diglo, prebacite ga na pobrašnjenu radnu površinu i razvaljajte oklagijom. Izrežite pravokutnike i svaki još u sredini zarežite po sredini. Prekrijte krpom neka se još malo diže.U posudi za pečenje stavite svinjsku mast ili ulje neka se otopi, a jedan komadić tijesta ubacite u mast da provjerite je li se dovoljno mast ugrijala..Pecite 2-3 minute sa svake strane. Svaki pečeni komad stavite da se cijedi na papirnatom ubrusu,Kad se poderane gaće ohlade, pospite ih šećerom u prahu.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Sirotinske snicle-pohovani sojini odresci

150 gr sojinih odrezaka
začini po ukusu Vegeta,so,biber,bosljlak,lovorov list,muskantni orascic itd...
2 l vode
po potrebi ulja
Za pohovanje
mešano kukuruzno i pšenično brašno
4-5 celih jaja
po potrebi prezli

Sojine odreske obariti u vodi sa začinima: Oko 30 minuta je potrebno da se skuvaju i nabubre lepo. Ja ih uveče skuvam i ostavim u toj tečnosti, da preko noći još malo povuku arome začina.Ovo nije obavezno.. Ujutro ih ocediti i od jednog odreska napraviti dva, preseći na pola, jer su ukusniji kad su tanji. Uvaljti ih u mešavini brašna, pa u jaja izmućena i na kraju u prezle. Tako pripremljene,pržiti u vrelom ulju. Kad dobiju lepu boju,vaditi ih na papirne salvete, da se ocede od viška ulja.Sluziti iz mlade krompirice i sezonsku salatu.U mom slucaju i mladi feta sir.

Domaci sok od kupina-izvor zdravlja-recept


domaće kupine
šećer po želji
limunska kiselina
ja sam sve odokativno stavljala i po ukusu



Uberite domaće kupine,one najzrelije,koje se lako odvajaju,dobro ih isperite,ostavite da se ocijede i stavite kuhati u veću posudu,da jedno 10 minuta vriju.Zatim uzmite cedaljku u koju ste predhodno stavili gazu i propasirajte to malo.Kad ulijete sok u sito lagano sa kasikom miješajte da sok brže se cijedi.U situ će vam ostati dio kupina koji je spreman da napravite ukusnu domaću marmeladu od kupine.Tako procijeđen sok ponovno stavite u posudu na vatru,dodajte odmah šećer po želji i miješajte da se šećer rastopi.Ako želite sok sačuvati za zimu,sada mu dodajte 2 kasicice limunske kiseline,a ako ga mislite potrošiti ubrzo,to nije potrebno.Podelite recept sa prijateljima na fb moda nekom zatreba.Recept za domaci zdrav sirup imate OVDE-Recept za dzem bez hemije po starinski imate OVDE


Bakin zuti kolac sa sljivama- bez vage

Isto ga pravim kao i sa visnjama i tresnjama jagodama i sezonskim vocem




Za ovaj kolač potrebno nam je
 4 jajeta, umutiti prvo belance pa žumance, dodati šolju i po od jogurta šećera, času jogurta ili kiselog mleka, vanil šećer, čašu ulja, dve čaše brašna i prašak za pecivo.


 Sve to dobro umutiti, sipati u podmazan pleh, pobacati raspucene sljive i peći u rerni na 180 c.
 Kada je gotovo posuti šećerom u prahu.
Podelite recept sa prijateljima na fb sezona je sljiva zatrebace mozda nekom.





Najbolji presolac za krastavce nikad se ne pokvare =BEZ KONZERVANSA I VINOBRANA


20 kg krastavaca
6 litara vode
2 litre alkoholnog sirceta
20 dkg soli
30 dkg šećera

30 g bibera u zrnu
Operite krastavce i napunite staklenke.
Pomiješajte vodu i sirce i u tome otopite šećer i sol (nije potrebno zagrijavati).

U staklenke sa krastavcima stavite bibera 10-ak zrnci,
Zalijte pripremljenom otopinom.

Na dno širokog lonca stavite kuhinjsku krpu i na to staklenke krastavaca. Pazite da se međusobno ne dodiruju kao ni sa zidom lonca.

Stavite na peć i zagrijavajte vodu do vrenja. Kad se počnu stvarati mjehurići kao kod kuhane vode, isključite. Ako nemate više krastavaca za zimnicu, ostavite u loncu da se ohlade. Ako imate još krastavaca, onda lonac stavite pod pipu i tankim mlazom hladne vode izmijenite vruću za hladnu, Iz ohlađene vode izvadite staklenke i ponovite postupak sa sljedećom turom.Na ovaj nacin se meni nikad ne ukvare.vodite računa da su staklenke dooobro zatvorene 


. Ja to provjeravam tako da svaku staklenku okrenem naopako…ne smije procuriti! To je bitno između ostalog i zato da vam voda ne uđe u staklenku.Podelite ovaj jednostavan i lak recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za  najbolju zimnicu na hladno imate  OVDE-RECEPT ZA NAJLEPSE KRASTAVCE NA HLADNO IMATE OVDE-Recept za papriku u pavlaci imate OVDE-Recept za jeger Zimnicu mnogo jednostavniju od ajvara imate OVDE-Recept za papriku punjenu kupusom po starinski bez hemije  imate OVDE-Recept za najlepsu barenu papriku bez hemije imate OVDE


Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE.Recept za starinski ajvar imate OVDE,RECEPT ZA NAJBOLJI PRESOLAC ZA KRASTAVCE KOJI SE NIKAD NE POKVARE IMATE OVDE.Recept za punjene krastavce imate OVDE.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE.Recept za krastvace ukiseljenje sa hlebom imate OVDE

Liker od tresanja-odusevice vas ukus






1 kg trešanja
7,5 dl rakije
0,5 kg šećera
Trešnje oprati i očistiti tako da im se odreže peteljka, ali samo do polovice.
Nekad stavim i bez peteljki.


 Trešnje staviti u veću staklenku i preliti ih rakijom.
Zatvoriti staklenku i ostaviti da odmaraju 3 nedelje, ali ne na suncu!!!
Vremenom ce  promeniti boju,
Nakon toga trešnje ocijediti, a u rakiju staviti šećer, dobro izmješati da se šećer otopi

. Trešnje ponovno rasporediti u staklenku i preliti rakijom u kojoj je otopljen šećer,zatvoriti i ostaviti da počiva 2 meseca. Nakon toga spremno je za upotrebu.PODELITE SA prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Jos puno mojih brzinskih video recepata imate OVDE  
Recept za najlepsu salatu uz sve vrste pecenja sa pecenom paprikom imate OVDE
RECEPT ZA ARONIJU U MEDU I LEKOVITOST IMATE  OVDE
Tortu sa kiselom pavlakom i sladoledom iz kesice imate OVDE
Recept za brzinski rucak sa punjenim paprikama sa pavlakom i krompirom imate OVDE
Najejdnostaviji recept za papriku u pavlaci imate OVDE
Recept za tortu od cevapa da odusevite goste imate OVDE
Recept z najizdasniju i najlepsu rodjendansku tortu imate OVDE
Recept za hleb iz serpe a kao da je ispod saca imate OVDE
Recept za slanu toru od oblatne za par trenutaka imate OVDE
Recept za cuvarkucu protiv mioma cista i pomoc kod stitne zlezde i spas za sve zenske probleme imate OVDE

nize imate recepte za likere od LISTA VISNJE ZA LIKER OD ORAHA I JOS NEKE





Marinirani bataci iz rerne -da odusevite sve

6-7 pilećih bataka
1 casa gustog jogurta (200ml)
1 cen bijelog luka
1 kasika paradajz pirea
1 kasicica pirea od crvene paprike ide u original receptu ali kod nas nema da se kupi pa moze i bez njega
100 ml maslinovog ulja
so,crvena paprika,biber, timijan
100ml vode



U dubljoj posudi sastaviti batake sa jogurtom,paradajz pireom,pireom od paprike,maslinovim uljem,izrendanim bijelim lukom i zacinima. Batake dobro natrljati smjesom i ostaviti u frizider da odstoje 1 sat. Ponekad svratite do frizidera pa ih ponovo promijesajte da sto bolje upiju sos.U posudu za pecenje istresti batake i doliti vodu. Staviti aluminijsku foliju i peci pola sata na 200 stepeni. Zatim foliju maknuti i peci jos 15-tak minuta da lijepo porumeni.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Obavezno pogledajte i recept za tortu sarmu recept se nalazi OVDE,Recept za cufte u omotu imate OVDE,Recept za krompir u slanini koji ce vas oduseviti imate OVDE,Recept za cevape u krompiru imate OVDE

Rodjendanska plazma torta za princezu

1 kom (250 gr) margarina
2 kutije (600 gr) mlevenog plazma keksa
200 gr (ja stavim i manje) šećera u prahu
4 jaja
150 gr (ja sam imala i više mlevenih lešnika
2 dl gaziranog soka od pomorandže (ja sam stavila Fantu)i
saka seckanih zele bombona
za glazuru topljeni eurokrem ili slag

U jednu veliki činiju (jer ovo je stvarno velika masa…ipak idu 2 kutije keksa) umešati sve sastojke pa polako dolivajte sok od pomorandže (u ovom slučaju Fantu). Mešajte rukama dok se svi sastojci dobro ne sjedine i po potrebi dodati još soka (Treba biti gusta masa, a opet ne pregusta i nikako ne presuva…tako da je možete fino oblikovati.Na okrugli kalup ili koji god moj je ovaj u obliku cveta…možete praviti razne oblike rasporedite masu.Istopiti eurokrem pa ga premazati kad se torta stvrdne,ukrasiti po zelji.

Domaci bake rols lepsi od kupovnog

1) Stari hleb ja sam koristila tost hleb.
2) Ulje
3) Zacini: Vegeta, aleva paprika, beli luk (svez ili u prahu), suvi bosiljak ili persun, krem supa od sampinjona
Casom koja ima tanke stranice ili modlom (od tankog lima) vaditi krugove zeljene velicine. Ja sam koristila casu Varjacom praviti rupu na sredini.U posudu sipati ulje i dodati zacin po zelji. Ja sam za prvu turu stavljala malo aleve paprike i vegete, za drugu sam sa uljem pomesala malo krem corbe od pecuraka i za trecu izrendala beli luk u ulje i dodala vegetu i suvi bosiljak. Svaki kruzic premazati cetkicom sa obe strane.Ubaciti u zagrejanu rernu (180C). Peci kratko. Nekih par minuta.

Proveriti da li je hleb krckav i tvrd. Paziti dobro da ne zagori Ako vam nije jasan postupak imate ga OVDE  u slikama,podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Ciskejk sa malinama i plazmom kao iz poslasticarnice

250 gr mlevene plazme
125 g maslaca
2 velike kasike meda
1 ravna kasicica cimeta
Krema:
500 g ABC sira
300 ml slatke pavlake
100 g šećera u prahu
1 vanilija bourbon šećer
limunova korica
sok od pola limuna
1 vrećica želatine u prahu
Preljev od malina
maline
2 dcl vode ili soka od višnje
4 velike kasike šećera
2 vanilin šećera
1 vrećica želatine u prahu

U mleveni keks dodati cimet, med i rastopljeni maslac. Dobro promiješati i utapkati u kalup sa odvojivim obručem,U posebnoj posudi dobro izraditi šlag. U drugoj posudi izmiksati krem sir sa limunovom koricom, limunovim sokom, šećerom i bourbon šećerom. Želatinu preliti sa 4 žlice vode i pustiti da nabubri. Nakon toga na laganoj vatri zagrijati 1 dcl mlijeka i u njemu otopiti želatinu (nipošto ne zavrijeti). Kada se otopi, dodati u smjesu od sira, i lagano nakon toga ručno umiješati šlag. Preliti preko podloge od keksa i staviti u hladnjak da se stisne.Dok se torta hladi, u lonac staviti maline i preliti sa vodom i šećerom te zavrijeti. Želatinu pripremiti na isti način kao u prethodnom koraku. Kada smjesa od voća zakuha, ugasiti vatru i dodati želatinu te ju miješajući otopiti. Posudu staviti na hladno mjesto otprilike pola sata dok se ne počne zgušnjavati, te povremeno miješati.Kada je preljev od voća postao gušći polako preliti preko torte, te ostaviti u hladnjaku preko noći da se sve dobro stisne.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept