1. Krumpir i mrkvu očistiti i skuhati te narezati na kockice. Grašak također skuhati. Sve ohladiti.
2. Jaja skuhati utvrdo, ohladiti i narezati na kockice.
3. Krastavac i pršut narezati na manje komade.
4. Sve staviti u zdjelu i promiješati. Posoliti po želji, dodati senf, limunov sok i majonezu i dobro promiješati.
5. Ohladiti prije posluživanja.PoDELITE sa prijateljima na fb vreme je slava i praznika.
Potrebno nam je za koru : 6 jaja, 9 kasika secera, 2 kasike brasna , pola praska za pecivo, 6 kasika mlevenih oraha.
Umutiti zumanca sa 6 kasika secera , polako umesati orahe,brasno i prasak za pecivo. Posebno umutiti belanca sa 3 kasike secera i spojiti sa zumancima. Smesu izliti u pleh , oblozen papirom i peci u rerni.
Za fil nam je potrebno sledece : 5 zumanaca, 12 kasika secera u prahu, margarin, 100 gr mlevenih oraha , 200 gr mlevenog keksa i 2 dl soka od pomorandze.
Keks pomesati sa sokom od pomorandze. Penasto umutiti zumanca sa secerom u prahu, a zatim skuvati na pari, neprestano mesati. Penasto umutiti margarin pa ga spojiti sa ohladjenim kremom od zumanaca. Natopljeni keks i orahe dodati.
Preko kore premazati fil,a preko fila karamel sam koji se pravi na sledeci nacin
5 belanaca umutiti sa 270 gr secera u cvrst sneg. Kuvati na pari dok se ne dobije gust sam. U medjuvremenu na tihoj vatri
Karamelizovati 4 kasike secera. Dobijeni karamel u tankom mlazu sipati u sam od belanaca neprekidno mesajuci dok se ne dobije cvrsta pena.Podelite recept sa prijateljima mozda nekom zatreba.
Treba vam samo jedna plastična kesa sa zatvaračem, malo vode i četiri metalne kovanice.Sipajte vodu do pola kese, ubacite kovanice i zatvorite kesu, pa je okačite iznad vrata, ili na prozor.metalni novac u vodi stvara prizmu svetla, pa mušice postaju zbunjene jer više ne vide jednu, nego nekoliko kesa.
ovi insekti ne vole vodu, pa će se sigurno ubuduće držati podalje od vaše terase.Podelite tekst sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
od navedenih sastojaka umijesiti tijesto i ostaviti u frižideru na 2 sata.
tada izvaditi razvaljati i vaditi nodlicama oblike, peći u pećnici na 180-200st oko 10 min.
od ovog tijesta modu se praviti zvjezdice punjene sa marmeladom ili nutelom kiflice pa krajeve umoćimo u čokoladu. jedan dio uvaljati u štaub šećer drugim dijelom se igrati pisati po njima čokoladom ,oblici su po zelji.ja sa pravila kruzice i punila ih pekmezom,i kremom ,negde sam gore stavila glazuru negde sarala negde valjala u prah secer..ma od volje vam.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba praznici idu .
od svih sastojaka umjesite prhko tijesto i ostavite da odstoji u frizideru oko pola sata.u tepsiju razvaljajte od te mase jednu koru a drugi dio ostavite za gore. na to stavite predhodno prokuvane višnje sa sokom i gustinom i na to naribajte ostatak kore ,tj prhkog tijesta. stavite peći na 175 c.Inace ovo je dupla mera zato je tako visok.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
2 kg šargarepe
Sirup:
1 l vode
9 kašika šećera
250 ml sirćeta
1 vinobran
nekoliko listića svežeg celera
nekoliko listova peršuna
po želji biber u zrnu ili beli luk
2 kašike soli
Šargarepe oprati, očistiti i naseckati na kolutove ili kao ja ostaviti cele pa poređati u veći, dublji sud
U šerpu naliti vodu, dodati šećer i so, promešati pa staviti da provri i kuvati dok se šećer i so ne rastope, 3-5 minuta.
Skloniti sa vatre pa dodati sirće i ostaviti da se ohladi. U ohlađen rastvor razmutiti vinobran.
Šargarepe preliti ohlađenim rastvorom, pokriti čistom krpom i ostaviti 24 sata da odstoji.
Sutradan šargarepe poređati u čiste, oprane tegle, dodati sitno iseckan peršun i celer, biber u zrnu i po želji lovorov list.
Naliti do vrha tegle pripremljenim rastvorom.
Poklopiti i ostaviti da stoji na tamnom i hladnom mestu.
i jedan margarin za kolace i jagoda po zelji ja nisam puno stavljala moze i visnje ili maline
Skuvati puding ko sto pise na kesici i ostaviti da se ohladi, u medjuvremenu umutiti šlag i posebno margarin.u ohladjeni puding staviti margarin i sjedinjiti.
Na tacnu redjati red keksa ,pa red pudinga i slaga i onda na njih jagode iseckane ali ne na svaki red da ne bude previse....i tako dok se ne utrosi materijal.Keks niposto ne umakati . Od ostatka šlaga ukrasiti tortu.Podelite ovaj jednostavan recept sa prijateljima na fb.
Priprema: Jafa keks sitno iseckati, petit beure keks izmrviti ne mljeti nego iskidati rukom na parcice i staviti u činiju. Dodati jogurt, kiselu pavlaku i šećer, pa sve lepo izmešati i sjediniti.
Oblikovati tortu na tacnu za serviranje ili u kalup i ostaviti u frižider da dobro se stegne. Šlag umutiti uobičajeno i ukrasiti tortu.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za brzinsku tortu sa keksom i jogurtom koja se ne pece imate OVDE
4 paprike
3 paradajza
1 Glavica luka
1 Mala kasika paradajz sosa
1 Mala kasikica soli
60g Rize-pirinca
100ml Vode
1 kasika ulja
Paprike i luk izrezite na male komadice.Paradajz ogulite i izrezite takodje na male komadice. Rizu operite i ostavite je sa strane.
U manju serpicu stavite ulja i luk, i dinstajte dok luk ne omeksa, zatim dodajte paprike i dinstajte dok ne omeksaju. Dodajte na kraju paradajz i malo ih dinstajte. Dodajte u sve to soli, paradajz sosa i vodu i dobro sve promijesajte.
Poklopite serpicu i kuvajte na srednjoj vatri jedno 25-30 minuta. Kada se skuvalo dodajte rizu i ako vam je previse gusto jos malo vode dodajte, ako volite gusto onda ostavite kako je. Neka se riza sa svime skuha i onda probajte ako vam nije dovoljno slano dodajte jos malo soli.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recepte za najlepsa posna jela imate OVDE.
Recepte za najlepse posne kolace imate OVDE.Recepte za najlepsa posna predjela imate OVDERecept za posno jelo sa paprikom iz tursije i ajvarom .VIDEO imate OVDE. Recept za POSNE Cupavce za par minuta koji se ne peku VIDEO imate OVDE
VIDEO SE NALAZI OVDE JOS VIDEO RECEPATA ZA FARBANJE JAJA IMATE U TEKSTU
POtrebno je
10 obarenih jaja
5-6 boja krep papira
1 par gumenih rukavica
sirće
visoka, uža posuda (može plastična flaša od 2L koja je presečena ispod suženja)
duboki tanjir
Postupak imate u videu gore
JOS VIDEO RECEPATA ZA FARBANJE JAJA IMATE U TEKSTU
.
ada ih uobičajeno premazati krpicom namočenom u ulje ili mast da bi bila sjajna.Podelite sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
KLIKER JAJA imate OVDE ideje sa jajima za uskrsnji sto kao iz casopisa imate OVDE
Kako izbeliti jaja da bi dobili najlepsu boju imate OVDE Recept za dekupaz jaja imate OVDE a za mermerna jaja imate OVDE-Novi nacin za jaja u lukovini imate OVDE-Kako izbeliti jaja imate OVDE.Novu jednostavnu metodu za jaja da se klinci zabave sa vama imate OVDE.Najzdraviju metodu u lukovini na par nacina imate OVDE .Farbanje na pari imate OVDE .svetlucava jaja sa secerom imate OVDE Par ideja sa lukovinom imate OVDE USKRSNJU PLETENICU I ZECA OD TESTA IMATE OVDEnajlepsu i najlaksu i najbogatiju dekoraciju od salvete za uskrs imate OVDE
Potrebno je :
2 kg. kajsija
400 gr šećera
1 l vode
Priprema:
Kajsije moraju biti jako zrele. oprati očistiti i izblendati u blenderu, dodati šećer i vodu i staviti na šporet da provri.
Skinuti penu i pustiti da vri 2-3 min.
Sipati vruće u flaše sa širokim grlom zatvarati. Staviti u rernu na 90 stepeni na 90 min.
Ostaviti flaše do sutra dan u rerni da se tu ohlade pa spakovati u police.
Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za liker od kombinacije jagoda i zove imate OVDE
Recept za sok od limuna i zove imate OVDE
Recept za sok od zove i narandze takozvana sokata .jer je ista kao fanta sokata se nalazi OVDE
Brzi dzem od jagoda 4 minute imate OVDE.Puno je jos recepata ali sam ovde izdvojila ove..Recept za strudlu sa korama za pitu imate OVDE
Recepte i video recepte kako da sami napravite slatki sto za decije rodjendane imate OVDE Recept za brzinsku tortu sa keksom i jogurtom koja se ne pece imate OVDE
Recept za domacu sokatu imate OVDE-Recept za domaci zdrav sirup imate OVDE-RECEPT ZA LIKER OD JAGODA I ZOVE IMATE OVDE
Recept za najbolje i najlakse slatko imate OVDE-Recept za dzem bez hemije po starinski imate OVDE
Potrebno nam je za koru : 6 jaja, 9 kasika secera, 2 kasike brasna , pola praska za pecivo, 6 kasika mlevenih oraha.
Umutiti zumanca sa 6 kasika secera , polako umesati orahe,brasno i prasak za pecivo. Posebno umutiti belanca sa 3 kasike secera i spojiti sa zumancima. Smesu izliti u pleh , oblozen papirom i peci u rerni.
Za fil nam je potrebno sledece : 5 zumanaca, 12 kasika secera u prahu, margarin, 100 gr mlevenih oraha , 200 gr mlevenog keksa i 2 dl soka od pomorandze.
Keks pomesati sa sokom od pomorandze. Penasto umutiti zumanca sa secerom u prahu, a zatim skuvati na pari, neprestano mesati. Penasto umutiti margarin pa ga spojiti sa ohladjenim kremom od zumanaca. Natopljeni keks i orahe dodati.
Preko kore premazati fil,a preko fila karamel sam koji se pravi na sledeci nacin
5 belanaca umutiti sa 270 gr secera u cvrst sneg. Kuvati na pari dok se ne dobije gust sam. U medjuvremenu na tihoj vatri
Karamelizovati 4 kasike secera. Dobijeni karamel u tankom mlazu sipati u sam od belanaca neprekidno mesajuci dok se ne dobije cvrsta pena.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
1 kg jabuka po izboru
6 dcl vode
35 dkg šečera
2 pudinga od vanilije
1 kutija petit keksa
2,5 dcl slatke pavlake
malo cimeta
Očistiti jabuke i naribati,
Staviti ih kuvati s vodom i šećerom ( oko 10-15 minuta). Izmutiti pudinge s malo vode i zakuvati u omekšane jabuke, dodati malo cimeta i kuvati dok se ne zgusne.Složiti red keksa, zatim preliti kremom od jabuka (pola kreme), red keksa i opet drugi dio kreme i gore red keksa. Staviti hladiti i ukrasiti sa izmiksanom slatkom pavlakom.Podelite recept na fb sa svojim prijateljima mozda nekom zatreba.
krastavci, feferone, beli luk, i crni luk po zelji i moze i po koja sargarepa
, 1l sirćeta, 3l vode,
200g šećera i 150g soli.
Za punjenje krastavčića možete koristiti bilo koju vrstu papricice tj feferona,sto vise boja to ce biti lepse i sarenije. Paprike očistiti od semena a i ne mora. Krastavac izdubiti ,ja sam to radila sa ostracem za nozeve.i u sredinu ređati očišćenje paprike,ili sargarepu zatim iseći krastavce na prst širine i složiti u tegle.Na ovaj nacin mozete samo puniti krastavce a mozete kao i u mom slucaju ubaciti i ostalo povrce. 3 l vode, soi šećer staviti da provr ikad provri u to dodati 1 litar sirćeta i pustiti da vri još 15 minuta. Ohladiti preliv za krastavce i ohlađenim prelivom preliti krastavce i zatvoriti tegle. Zatim uzeti veću šerpu, a na dno šerpe staviti neku veću kuhinjsku krpu i poređati tegle naliti sa hladnom vodom i uključiti ringlu, pa kad provri pustiti da vri 10 minuta i pasterizovati tegle. Posle 10 minuta isključiti ringlu, a krastavce ostaviti da se ohlade u toj vodi
Podelite recept sa prijateljicama na fb sigurno ce nekom zatrebati ideja.Recept za najbolju zimnicu na hladno imate OVDE-RECEPT ZA NAJLEPSE KRASTAVCE NA HLADNO IMATE OVDE
Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE.Recept za starinski ajvar imate OVDE,RECEPT ZA NAJBOLJI PRESOLAC ZA KRASTAVCE KOJI SE NIKAD NE POKVARE IMATE OVDE.Recept za punjene krastavce imate OVDE.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE.Recept za krastvace ukiseljenje sa hlebom imate OVDE
Za koru je potrebno
9 belanaca, 300gr šećera,
2kaš brašna i 1 kašika sirćeta.
Umutiti belanca u čvrst sneg, postepeno dodavati šećer i mutiti dok se sav ne rastopi. Umešati sirće, a na kraju brašno. Pleh u kome ćemo peći kore obložiti papirom, sipati smesu i peći u zagrejanoj rerni oko 10 minuta. Zstim smanjiti temperaturu i peći još 15 minuta. Ohladjenu koru preseći na tri dela.
Za fil nam je potrebno : 9 žumanca, 21kašika šećera, 250 gr margarina, puding od vanile, puding od čokolade.
Umutiti žumanca sa 9 kašika šećera i skuvati na pari. Umutiti penasto margarin i spojiti sa Ohladjenom kremom. Skuvati posebno puding od vanile i čokolade kao što piše na kesici. Krem od žumanaca i margarina podeliti na dva dela.
U jedan staviti puding od vanile, u drugi od čokolade.Na tacnu za posluživanje staviti jednu koru, te ptemazati žutim filom, prekriti druom korom pa braon fil. Odgore staviti treću koru. Tortu premazati šlagom i ukrasiti.