POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Karamel kolac

Potrebno nam je za koru : 6 jaja, 9 kasika secera, 2 kasike brasna , pola praska za pecivo, 6 kasika mlevenih oraha.
Umutiti zumanca sa 6 kasika secera , polako umesati orahe,brasno i prasak za pecivo. Posebno umutiti belanca sa 3 kasike secera i spojiti sa zumancima. Smesu izliti u pleh , oblozen papirom i peci u rerni.
Za fil nam je potrebno sledece : 5 zumanaca, 12 kasika secera u prahu, margarin, 100 gr mlevenih oraha , 200 gr mlevenog keksa i 2 dl soka od pomorandze.
Keks pomesati sa sokom od pomorandze. Penasto umutiti zumanca sa secerom u prahu, a zatim skuvati na pari, neprestano mesati. Penasto umutiti margarin pa ga spojiti sa ohladjenim kremom od zumanaca. Natopljeni keks i orahe dodati.
Preko kore premazati fil,a preko fila karamel sam koji se pravi na sledeci nacin

5 belanaca umutiti sa 270 gr secera u cvrst sneg. Kuvati na pari dok se ne dobije gust sam. U medjuvremenu na tihoj vatri Karamelizovati 4 kasike secera. Dobijeni karamel u tankom mlazu sipati u sam od belanaca neprekidno mesajuci dok se ne dobije cvrsta pena.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept