zapratite me i na tik toku
POCETNA STRANA
Pogledaj i ovaj recept obavezno
POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA
POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME
ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE
Podelite recept sa prijateljima
Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ
Gomboce sa jagodama i grizom
Potrebno je:
1l vode
5 kašika ulja
2 šolje griza-šolje su od 2,5dcl
1 šolja brašna
3 jajeta
prašak z apecivo
jagode sveze ili dzem od jagoda
prezle
šećer
U litar vode sipati ulje i staviti na šporet da provri.Kada provri dodati prašak za pecivo, griz i brašno. Sve lepo sjediniti da nema grudvica a potom dodavati jedno po jedno jaje. Od ove smese praviti loptice i dodavati u sredinu voće iili dzem. Kuvati ih u vreloj vodi oko 10 minuta. Gotove knedle uvaljati u uprzene prezle i šećer.Ovakve knedle sa grizom mozete praviti sa bilo kojim vocem.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
Za ljubitelje kremastih cokoladnih torti
ispeci ovakve dve kore a mozete uzeti i kupovne nisu skupe
fil. 5 jaja 250 g secera u prahu 1 margarin i 250 grama cokolade plus slatka pavlaka za drugi fil.
Plazma i voce savrsena kombinacija ne pece se
500 gr. praha za šlag
600 ml. mineralne,gazirane vode
300 gr. mlevene plazme
maline po zelji zavisno od toga da li volite da vam se osete ili ne ili jagode ja sam stavila malo pakovanje od 300 grama
Umutiti šlag sa mineralnom vodom i podeliti na tri dela.Slagati u najmanji obruc da bi bila sto vislja .U prvi deo umešati mleveni keks i napraviti podlogu za tortu.
U drugi deo umutiti maline,ili jagode naneti na prvi sloj.Mada moj savet je da maline samo lagano umesate u slag bice cvrsci sloj.Trećim delom završiti tortu i staviti da se ohladi.Umesto malina moze i drugo voce npr jagode ili sta je po volji.Podelite recept na svoj fb=Recept za najlepsu cokoladnu vocnu tortu koja se ne pece imate OVDE.
600 ml. mineralne,gazirane vode
300 gr. mlevene plazme
maline po zelji zavisno od toga da li volite da vam se osete ili ne ili jagode ja sam stavila malo pakovanje od 300 grama
Umutiti šlag sa mineralnom vodom i podeliti na tri dela.Slagati u najmanji obruc da bi bila sto vislja .U prvi deo umešati mleveni keks i napraviti podlogu za tortu.
Pohovane tikvice
Tikvice oprati ,obrisati ubrusom i seći kolutiće, ne jako tanke,u prvu posudu staviti obično brašnou drugu posudu staviti jaja umucena sa soli i vegetom po ukusu, u treću posudu staviti hlebne mrvice. isečene tikvice sa obe strane uvaljati u brašno, zatim u smesu od jaja, pa u hlebne mrvice.peći na zagrejanom ulju dok ne dobiju bolju.pečene ih slagati na papirnati ubrus kako bi se upio višak ulja.Podelite recept sa prijateljima mozda nekom zatreba.Recept za pljeskavice od tikvica koje su savrsene imate OVDE.
ROLNICE SA SIROM I TIKVICAMA IMATE OVDE
Ajvar iz rerne/da ne bole ruke od mesanja
4 kg očišćenih i oceđenih paprika
500 g očišćenih i oceđenih ljutih paprika
1 kg ispečenog i očišćenog plavog patlidžana
300 do 400 ml ulja
1 manja glavica belog luka
2 kašike sirćeta
soli po ukusu
Paprike oprati,osušiti i ispeći na roštilju ili u rerni.
Tako isto napraviti i sa plavim patlidžanom, ali njega iseći na nekoliko mesta, jer može da se desi da prilikom pečenja, ako nije izbockan, pukne.Sve ispečene paprike poklopiti i ostaviti da se tako ohlade, jer ćete na taj način mnogo lakše ih oljuštiti. Tako isto uraditi i sa plavim patlidžanom.
Hladne paprike oljuštiti i očistiti od semenki.. Ruku svaki put zamočiti u vodu i sa mokrom i čistom rukom od semenki,skidati semenke.
Staviti sve paprike u cediljku da se ocede, najbolje preko noći.
Plavi patlidžan oljuštiti i njega ostaviti da se ocedi.
Ljute paprike,takođe oljuštiti i očistiti od semenki...količinu ljutih paprika odredite po svom ukusu, neke su manje, neke više ljute.Sledećeg dana samleti paprike i plavi patlidžan zajedno sa belim lukom, odredite količinu belog luka, sve izmešati i sipati u šerpu.
Uključiti rernu na 175*C i staviti da se peče...kad počne da krčka dodati pola količine ulja, sve dobro izmešati i peći dalje, povremeno promešajte. Na polovini pečenja dodati so,promešati i dodati preostalu količinu ulja i nastaviti sa pečenjem. ajvar je gotov kad varjačom povučete po dnu šerpe i ako ostaje trag iza nje, ajvar je pečen,sipati kašiku dve sirćeta i promešati,prvo sipajte 1 kašiku, probajte i ako je potrebno dodati još jednu kašiku. Tegle dobro oprati i sterilisati ih u vrućoj rerni. Tako vruće tegle puniti sa vrućim ajvarom.
Napunjene tegle vratiti u vruću rernu, isključiti je i ostaviti da se zapeče.
Kad se ohladi, možete sipati po vrlo malo ulja odozgore a i ne morate, zatvoriti tegle i ostavite u špajz.
Drugi način je, napuniti vruće tegle sa vrućim ajvarom, zatvoriti tegle i ostaviti da se tako ohlade..dok se tegle hlade, čućete kako puckaju, jer se same vakumiraju.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba-Recept za zimnicu na hladno imate OVDE-Recept za jeger Zimnicu mnogo jednostavniju od ajvara imate OVDE-.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE
.Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE-Recept za salatu sa pecenim paprikama imate OVDE-Recept za najlepsu barenu papriku bez hemije imate OVDE-Recepta za punjene krastavce imate OVDE-Recept za jedan presolac na hladno za 3 vrste zimnice imate OVDE-Recept za punjeni luk imate OVDE-Recept za dzem od smokvi po starinski bez hemije imate OVDE
Starinski recept za kornisone bez konzervansa ili vinobrana a nikad se ne pokvare
20 kg krastavaca
6 litara vode
2 litre alkoholnog sirceta
20 dkg soli
30 dkg šećera
30 g bibera u zrnu
Operite krastavce i napunite staklenke.
Pomiješajte vodu i sirce i u tome otopite šećer i sol (nije potrebno zagrijavati).
U staklenke sa krastavcima stavite bibera 10-ak zrnci,
Zalijte pripremljenom otopinom.
Na dno širokog lonca stavite kuhinjsku krpu i na to staklenke krastavaca. Pazite da se međusobno ne dodiruju kao ni sa zidom lonca.
Stavite na peć i zagrijavajte vodu do vrenja. Kad se počnu stvarati mjehurići kao kod kuhane vode, isključite. Ako nemate više krastavaca za zimnicu, ostavite u loncu da se ohlade. Ako imate još krastavaca, onda lonac stavite pod pipu i tankim mlazom hladne vode izmijenite vruću za hladnu, Iz ohlađene vode izvadite staklenke i ponovite postupak sa sljedećom turom-
.Na ovaj nacin se meni nikad ne ukvare.vodite računa da su staklenke dooobro zatvorene. Ja to provjeravam tako da svaku staklenku okrenem naopako…ne smije procuriti! To je bitno između ostalog i zato da vam voda ne uđe u staklenku.Podelite ovaj jednostavan i lak recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za najbolju zimnicu na hladno imate OVDE-RECEPT ZA NAJLEPSE KRASTAVCE NA HLADNO IMATE OVDE-Recept za jeger Zimnicu mnogo jednostavniju od ajvara imate OVDE-
Posne cufte od tunjevine
1 konzerva tunjevine
2 kriske hleba
vegeta,biber, persun
prezle
Hleb okvasiti malo vodom zatim dodati tunjevinu i dobro umesiti u jednaku masu, dodati zacine. Od mase praviti cuftice uvaljati u prezle i prziti.pazljivo okretati jer nema nicega u masi sto je povezuje.Ja ih jedem uz ajvar i posan majonez.Podelite recept sa priajteljima na fb vreme je posta mozda nekom zatreba.Recepte za najlepsa posna jela imate OVDE.
Zapecene palacinke sa sirom da odusevite sve
SMJESA ZA PLAČINKE
8 velikih žlica brašna (koliko stane na žlicu)
2 jaja
1 vanilin šećer
1 mala žličica ulja
prstohvat soli
2 dcl mlijeka (cca)
0,5 l vode ili mineralne vode (cca)
SMJESA ZA PUNJENJE 0,5 kg sviježeg kravljeg sira 1 jaje 1 vanilin šećer 3-4 velikih žlica šećera naribana limunova korica
PRELJEV 1 kiselo vrhnje 1 jaje 1 vanilin šećer
SJMESA ZA PALAČINKE 1. Napraviti smjesu za palačinke od brašna, jaja, vanilin šećera, soli, ulja i mlijeka. 2. Dobro izmješati mikserom te dodavati vodu dok se ne dobije tekuća smijesa. (Ne previše rijetka!) 3. Od dobivene smjese ispeći palačinke
. SMJESA ZA PUNJENJE 1. Sa sirom pomješati jaje, vanilin šećer, običan šećer i naribanu koricu limuna. 2. Mješati dok se ne dobije glatka smjesa
PRELJEV 1. Izmješati kiselo vrhnje, vanilin šećer i jaje.
PUNJENJE I PEČENJE PALAČINKI
1. Ispečene palačinke napuniti sjesom od sira i zarolati. 2. Zarolane palačinke poslagati u dobro nauljenju vatrostalnu posudu za pečenje. 3. Posložene palačinke preliti preljevom od kiselog vrhnja. 4. Peći u pećnici na 180 stupnjeva 20-ak minuta (dok ne dobije zlatno smeđu boju).Podelite sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
SMJESA ZA PUNJENJE 0,5 kg sviježeg kravljeg sira 1 jaje 1 vanilin šećer 3-4 velikih žlica šećera naribana limunova korica
PRELJEV 1 kiselo vrhnje 1 jaje 1 vanilin šećer
SJMESA ZA PALAČINKE 1. Napraviti smjesu za palačinke od brašna, jaja, vanilin šećera, soli, ulja i mlijeka. 2. Dobro izmješati mikserom te dodavati vodu dok se ne dobije tekuća smijesa. (Ne previše rijetka!) 3. Od dobivene smjese ispeći palačinke
. SMJESA ZA PUNJENJE 1. Sa sirom pomješati jaje, vanilin šećer, običan šećer i naribanu koricu limuna. 2. Mješati dok se ne dobije glatka smjesa
PRELJEV 1. Izmješati kiselo vrhnje, vanilin šećer i jaje.
PUNJENJE I PEČENJE PALAČINKI
1. Ispečene palačinke napuniti sjesom od sira i zarolati. 2. Zarolane palačinke poslagati u dobro nauljenju vatrostalnu posudu za pečenje. 3. Posložene palačinke preliti preljevom od kiselog vrhnja. 4. Peći u pećnici na 180 stupnjeva 20-ak minuta (dok ne dobije zlatno smeđu boju).Podelite sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
ZAPECENI PIRE KROMPIR
ZAPECENI PIRE KROMPir
Sastojci:
- 500 g krompira
- 2 kasike maslaca
- 2 žumanca
- so
- Priprema:Krompir očistiti i narezati na kockice. Skuvati u neslanoj vodi. Kada je krompir kuvan, ocediti i propasirati. Dodati so, žumanjke i maslac i sve zajedno pomiješati. Pleh za pečenje obložiti pekarskim papirom. Uz pomoć ukrasne kesice (može i obična prozirna kesica, samo malo odrezati vrh) napraviti hrpice od pire krompira. Staviti u prethodno zagrijanu pećnicu na 220ºC oko 10 minuta. Poslužiti uz jelo od mesa.MOZDA CE VAS INTERESOVATI RECEPT KOLAC OD SIRA U TEGLAMA
- preuzeto sa sajta recepti svijeta
Najlepsi kompot od breskve bez hemije-samo breskve i par kasika secera
Mozda ce vam se ciniti neobican recept,bar se meni tako ucinilo,ali od tad ga pravim samo ovako
- 3 kg breskvi
- po 6 kasika secera za 1 teglu od 750 g
- voda
1. Breskve oprati, oljustiti i izvaditi kostice. Ako su krupne iseci ih na cetvrtine.
2. Sloziti u ciste tegle/staklenke i dodati secer, po 6 kasika za svaku teglu od 750 g.
3. Sipati hladnu vodu tako da prekrije voce i zatvoriti.
4. Na dno veceg i dubljeg lonca staviti platnenu krpu, poredjeti staklenke ali paziti da se ne dodiruju. Sipati vodu tako da ih prekriva bar za 1 cm.
5. Kad prokljuca, kuvati 5 minuta, a zatim pazljivo izvaditi i ostaviti ih da se ohlade. Secer koji ostane na dnu postepeno ce se rastopiti.Od ove kolicine moze se napuniti 6 tegli/staklenki od 750 g. Posluživanje Na isti nacin se moze pripremiti kompot i od drugog voca ( tresnje, visnje, kajsije,.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatrebaa.Recept za domaci sok od breskve imate OVDE-Recept za strudlu sa korama za pitu imate OVDE
Recepte i video recepte kako da sami napravite slatki sto za decije rodjendane imate OVDE Recept za brzinsku tortu sa keksom i jogurtom koja se ne pece imate OVDE
Recept za domacu sokatu imate OVDE-Recept za dzem bez hemije po starinski imate OVDE
POSNI petit kolac -NE PECE SE
6 dcl vode
35 dkg šečera
2 pudinga od vanilije
1 kutija petit keksa posnog
posna cokolada za glazuru
malo cimeta
Očistiti jabuke i naribati, Staviti ih kuvati s vodom i šećerom ( oko 10-15 minuta). Izmutiti pudinge s malo vode i zakuvati u omekšane jabuke, dodati malo cimeta i kuvati dok se ne zgusne.Složiti red keksa, zatim preliti kremom od jabuka (pola kreme), red keksa i opet drugi dio kreme i gore red keksa. Staviti hladiti i preliti sa glazurom od cokolade.Podelite recept na fb sa svojim prijateljima mozda nekom zatreba
.Recept za najlepsa posna jela imate OVDERecept za posno jelo sa paprikom iz tursije i ajvarom .VIDEO imate OVDE. Recept za POSNE Cupavce za par minuta koji se ne peku VIDEO imate OVDE
Torta sa korama bez brasna.-umesto brasna ide plazma-odusevice vas
kora:7 belanaca,7 kasika secera
,7kasika plazme,7 kasika mlevenih oraha.
Umutiti sastojke i ispeci 2 ovakve kore
,7kasika plazme,7 kasika mlevenih oraha.
Umutiti sastojke i ispeci 2 ovakve kore
I fil:14 zumanaca sto su ostala od kora,200 gr secera u prahu,kuvati na pari.
II fil:u 4 dcl mleka zakuvati jedan puding od vanile,4 kasike secera,1 margarin.
Sjediniti filove i dodati 300 gr mlevene plazme,sto grama oraha,200 gr seckane ili rendane cokolade Slagati tortu po sledecem redosledu-Kora-fil-slag-kora-fil-slag,
Brza uzina-jogurt i brasno
Solja jogurta
dve solje brasna
jedan prasak za pecivo i soli po ukusu,Mera je solja ili casa od jogurta
U ciniju sipati jogurt zatim dodati brasno prasak i so i zamesiti,izvaditi na radnu povrsinu razvuci malo oklagijom i oblike seci po zelji,Prziti u vrucem ulju.Ovo je mala mera za probu slobodno poduplajte.Podelite recept sa prijateljima mozda nekom zatreba ideja.
Пријавите се на:
Постови (Atom)