POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Za ljubitelje cokolade

Kore 6 jaja
5 kasika secera
3 kasike brasna
2 kasike kakao
1kasika ulja
ispeci ovakve dve kore

fil. 5 jaja 250 g secera u prahu 1 margarin i 250 grama cokolade Umutiti zumanca i 200 grama secera u prahu dodati otoplnjenu cokoladu i izmiksati zatim dodati margarin i sve uzmiksati posebno umutiti belenca i 50 grama secera u prahu i to polako dodati u cokoladni fil kasiku po kasiku Na prvu koru sipati fil i poklopiti je drugom ali ostaviti fila za premazivanje torte,na tortu mozete izliti glazuru obicnu kao ja a mozete je i premazati i slagom ,ukrasiti po zelji.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba recept.

Bakine gomboce sa sljivama

300 g kuvanog krompira
1 zumance
malo soli
nekoliko kasika ulja
oko 100 g ostrog brasna
Prezle :
po potrebi ulje
po zelji mrvice od starog hleba
sljive bilo koje vrste 

U ljusci skuvati krompir oljustiti ga i jos toplog ispasirati u pire. Dodati zumance, ulje i so i polako dodavati brasno da se umesi mekano, malo lepljivo testo. Ne treba da bude tvrdo testo jer ce knedle biti nabijene
 Spremiti sljive, oprati ih i prosusiti da budu suve. Pobrasnjenim rukama otkidati loptice testa, spljostiti u plocu, staviti sljivu na sredinu i rukama uvaljati da se dobije knedla.
U serpi zagrejati vodu do kljucanja, malo je posoliti i spustati gotove knedle da se kuvaju dok ne isplivaju na povrsinu.
 Na ulju proprziti prezle od starog hleba, Resetkastom kasikom vaditi knedle u vatrostalnu posudu, po dnu staviti malo prezli, sloziti kuvane knedle i posipati svaku prezlama i secerom po zelji. U zagrejanu rernu na 200 stepeni staviti posudu sa knedlama i ostaviti 5 minuta da se malo peku.

Sarena salata svega po 1 kg

Sastojci

5 kg povrća
1 kg paprika
1 kg kupusa
1 kg krastavčića
1 kg karfiola
1 kg zelenog paradajza, mrkve, crvenog luka
za preliti salatu
3 l vode
1 l sirće razblaženo 9%
9 kašika soli
9 kašika šećera
1 kom vinobran

Povrće oprati. Kupus izribati, papriku očistiti i isjeckati na rezance, krastavčiće i mrkvu isjeckati paradajz na kriške,luk (ja stavim cijele male glavice) može se isjeckati na rezance. Povrće staviti u veću plastičnu posudu i dobro ga izmiješati. Preliv prokuvati i vrelim preliti povrće. Pokriti čistom krpom i zamotati u ćebe. Ostaviti da stoji 24 sata, promiješati 2-3 puta u toku stajanja. Povrće pakovati u čiste tegle (ne zagrijane), može i u plastične burice , malo pritiskati da se složi i naliti tečnost u kojoj je stajalo. Povrće se mora pritisnuti da ne pliva po vodi, voda mora biti iznad povrća.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Sveza paprika ,paradajz i luk-becarac-savrsen obrok



1. veca glavica crnog luka
2 cena belog luka
 700 gr svežih paprika
1 kg paradaiza
 2-3 kašike (zavisi od kiselosti paradaiza) šecera
 1 kom lovorov list
2.kašičice soli
1.kašičica mlevenog bibera
 1.kašičica vegete
2 kom jaja
1.supena kašika peršunovog lista
 1 dl ulja
ovo je sve kad pravim vecu kolicinu ,na slici je kolicina za dve osobe 
Paprike oprati, obrisati, očistiti od semena i peteljki i naseckati srednje krupno. Paradaiz oprati i očistiti od peteljki i usitniti seckanjem. Crni luk očistiti i sitno iseckati, pa propržiti staklasto na umerenoj temperaturi u zagrejanom ulju. Beli luk protisnuti kroz presu i dodati ga crnom luku da se kratko proprži, samo da pusti miris Isečene paprike dodati u beli luk i pojačati temperaturu, da se paprike prže, a ne da se kuvaju i pretvore u kašastu masu (treba da ostanu polučvrste, a pržene). Kada su paprike propržene, dodati paradaiz, šećer lovorov list, so i biber. Pržiti oko 15 - 20 minuta, pa dodati vegetu.U posebnu činijicu razbiti jaja i lagano umutiti viljuškom, ne treba da bude penasto. Posle 5 minuta u bećarac dotati umućena jaja, sipajući u mlazu, a istovremeno muteći viljuskom, da se jaja rasporede po celoj masi. Isključiti i dodati sitno naseckan peršunov list.

Rafaelo torta


Sastojci:
Za biskvit:
• 7 bjelanjaka
• 15 dkg šećera
• 7 dkg brašna
• prašak za pecivo
• vanilin šećer
• 15 dkg kokosa

Za kremu:
• 7 žumanjaka
• 2 vrećice pudinga od vanilije
• 7dcl mlijeka
• 10-13 dkg šećera (u prahu)
• 10 dkg maslaca
• 0,5 l vrhnja za šlag

Keksi:
• oko 12 komada petit keksa
• malo mlijeka pomiješanog sa 2-3 žlice maraskina (za umakanje keksa)
• 10-15 dkg kokosa za posipanje cijele torte
Priprema:
Biskvit:
Bjelanjke lupati u snijeg i polako dodavati šećer sa vanilijom.Dalje ulupati da bude čvrst snijeg.Prašak za pecivo pomiješati sa brašnom te dodati bjelanjcima,zatim dodati kokos te kuhačom izmješati.Nek je pećnica ugrijana na 170c.
Biskvit uliti u kalup (sa pekpapirom)promjera 27cm i peći 15 min(sasvim dovoljno,nek malo površina požuti).
Izvaditi te hladiti.Na tacnu postaviti hladan biskvit,ali s tim da GORNJU PEČENU STRANU na tacnu stavite prema dolje,tako da strana koja je bila dolje na tacni bude gore.
Krema:
Žutanjke promiješati sa pudingom i 2 dcl mlijeka.
Ostalo mlijeko staviti kuhati te primješati puding i kuhati dok se ne zgusne.Ohladiti.
Maslac istući sa šećerom i dodati u hladnu kremu,sjediniti.Posebno istući vrhnje za šlag i umiješati u kremu od pudinga.
Na biskvit staviti polovicu kreme.
Zatim poslagati petit kekse predhodno umakane u tekućinu mlijeka sa maraskinom.ja sam bez maraskina pravila i nije se osetilo da fali.
Preko keksa staviti ostalu kremu(i malo premazati okolo).
Obilno posuti kokosom i okolo na fil zalepiti secene jagode,odgore napraviti koju kuglicu i staviti jos koju jagodu sto se tice ukrasavanja pustite masti na volju staviti hladiti. Hladnu poslužiti.klik ovde na recept za rafaelo sa pudingom


Recept zA dzem od smokvi po starinski bez hemije


VIDEO RECEPT SE NALAZI OVDE 


Recept za dzem bez hemije po starinski imate OVDE

Grcki sladoled torta sa napolitankama/ ne pece se/-idealno osvezenje za letnje dane

Sastojci


1l mleka
200gr mlevenog keksa
200gr mlevenih napolitanki
2kesice zelatina
100gr slaga
8kasika secera
Staviti 700ml mleka sa secerom da prokuva…u 100ml mleka razmutiti zelatin…kada mleko prokuva, skloniti sa vatre i dodati zelatin i mesati dok se ne rastopi,Nakon nekih sat vremena mleko ce se zgusnuti.
slag umutiti sa preostalih 200ml mleka, i u slag dodati smesu sa mlekom…razraditi mikserom…podeliti na tri dela..jedan ostaje beo, u dr.dodalti mlevene napolitanke, treci sa mlevenim keksom.Posudu obloziti folijom ili kalup,redosled slaganja nije bitan,
Ja ga cesto obrnem.Ukrasiti po zelji,Na slici je prvo deo sa mlevenim keksom pa sa napolitankama pa beli deo,Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za najlepsu sladoled tortu koja se ne pece imate OVDE.Recept za najlepsu cokoladnu vocnu tortu koja se ne pece imate OVDE.
Recepte za 6 kremastih torti imate OVDE


Rodjendanska coko moko torta-najlepsa za rodjendane

9 jaja
9 kašika šećera
9 kašika neskvika
3 kašike ulja
9 kašika brašna
3 praška za pecivo

Za prvi fil:
1 kantica pavlake
300 g mlevenog plazma keksa
250 g šećera u prahu

Za drugi fil:
1/2 kg šlaga
4,5 dl kisele vode
Za prelivanje:
4 dl čokoladnog mleka
Za premazivanje:
2 kesice šlaga

Mutite 3 belanca sa 3 kašike šećera, dodajte jedno po jedno 3 žumanca, i dalje mutite pa dodajte 1 kašiku ulja i 3 velike kašike neskvika.3 kašike brašna pomešajte sa jednim praškom za pecivo pa dodajte u prethodnu smesu polako mešajući varjačom. Izlijte u podmazan pleh i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15 minuta.Napravite 3 ovakve kore. Kada se ohlade kore svaku preliti čokoladnim mlekom.Za prvi fil umutite varjačom 1 kanticu pavlake sa 250 g prah šećera i 300 g mlevene plazme.Za drugi fil penasto umutite 1/2 kg šlaga sa 4,5 dl kisele vode.Ređajte koru, premažite je 1/3 prvog fila pa 1/3 drugog fila.Stavite drugu koru pa opet 1/3 prvog fila pa 1/3 drugog fila pa treću koru i 1/3 prvog pa 1/3 drugog fila. Od gore i sa strane celu tortu premažite sa još 2 penasto umućena šlaga.Ukrasite po želji.Podelite recept sa prijateljima na fb jer je torta izdasna i ima je dosta,mozda nekoj mami zatreba za rodjendan ideja.

Cufte

Potrebno nam je oko 500 gr mlevenog mesa ,manja glavica crnog luka, vegete,soli , mlevenog bibera, 1 jaje, parce starog hleba, brasna po potrebi ,persuna i ulje za pecenje.

Natopimo stari hleb u vodu, ocistimo crni luk i izblendiramo ili narendamo na rende. Mleveno meso stavimo u posudu, dodamo sve zacine, luk, jaje, hleb ( koji smo dobro iscedili iz vode ) i sitno iseckani persun. Rukom dobro izmesamo meso,da se svi sastojci sjedinje. Od smese otkidati parcad,formirati cufte ,uz obavezno koriscenje brasna ,kako se ruke ne bi lepile . Cufte prziti na zagrejanom ulju.Podelite recept na fb mozda zatreba nekoj domacici.Na slici se nalazi i slatki kupus recept za njega imate OVDE

Boranija -posna corbica ili lagani obrok za one na djeti

500 gr  boranije
1 glavica crnog luka ,sargarepica
0,5 dl ulja
po potrebi mlake vode
po ukusu Vegeta, beli luk, i paradajz sok

Boraniju ocistiti i iseci na komade. Na ulju proprziti iseckani luk i dodati opranu boraniju i iseckanu sargarepu Trebalo bi da je boranija vlazna da se ne zalepi za dno.
 Dodati vegetu i malo vode, samo da ogrezne , i na srednjoj temperaturi dinstati boraniju 30 minuta. Ako je mlada boranija, ona ce biti mekana i na kraju dodati sitno iseckan beli luk, mirodjiju i paradajz sok i sve jos malo prokrckat.
Recept za najlepsa posna jela imate OVDE

Pisingeri

Potrebno nam je : pakovanje oblatni, 400 gr margarina ( odnosno dva , jedan i po za fil, a ostatak za glazuru ),400 gr secera, 5 zumanaca, 200 gr cokolade i 100 gr margarina. Otopiti margarin, dodati secer i zumanca , prokuvati na slabijoj temperaturi i prohladiti. Veoma je bitno da se fil promesa s vremena na vreme . U hladan fil dodajte rastopljenu cokoladu i eurokrem, pa filujemo oblatne. Poslednju oblatnu ne filujete vec premazite glazurom.


Glazura se pravi na sledeci nacin : ostatak margarina rastopimo, dodamo 200 gr cokolade, 50ml ulja i kasilicu eurokrema. Prohladjenom smesom prelijemo oblatne.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Gomboce sa grizom bez krompira


2 case vode (casa 2 dcl)
1 dcl ulja
prstohvat soli
1 casa brasna
1 casa griza
1 casa prezli
1 casa secera
cimet
2 jaja
sljive ili neko drugo voce po zelji

Prokuhati 2 case vode i 1 dcl ulja sa malo soli. U prokuhano dodati 1 casu brasna i 1 casu griza. Smjesu dobro sastaviti(ja koristim mikser -spiralni nastavak za tijesto). Smjesu ohladiti. U ohladjenu smjesu dodati 2 umucenih jaja(lagano ih ulupati viljuskom). Opet sve sastaviti sa mikserom. Rukama odkidati komade smjese ,na dlanu razvaljati rukom i u sredinu staviti sljivu (cijelu ili pola, kako volite, ako zelite manje knedle stavite pola sljive,za velike ide cijela sljiva),zatim dlanovim oblikovati knedle. Knedle staviti u kljucalu vodu i kuhati dok se se ne podignu na vrh, tad su kuhane. Dok se knedle kuhaju pripremite prezle tako sto cete ih kratko proprziti na ulju i dodati secer,na kraju cimet-1 vrecicu. Sve dobro izmijesati. Kuhane knedle odmah po vadjenu iz vode brljati u prezle i secer. Od ove smjese dobicete 8 velikih / 16 manjih knedli.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Najlepse mini pitice za dorucak,ili uzinu

Potrebno je:

500 gr brašna
1 kašičica soli
3 dcl mlake vode

Za fil:

300 gr sira ( feta, sitni sir ili masni sir u kriškama)
2 jaja

Za premazivanje testa:


1 dcl ulja

Priprema:

U posudu staviti brašno i so. Dodavati po malo mlake vode i zamesiti testo i dobro izraditi.
Podeliti testo na 16 loptica.Svaku lopticu razvaljati oklgijom prečnika 10 cm.
Spajati po dva kruga izmedju premazivati sa uljem.
Tako kad spojimo po 2 kruga dobijemo 8 delova.
Ostavimo da stane 10 minuta. U medjuvremenu napravimo fil. Isitniti sir i dodati 2 jaja. Dobro umutiti.

Kad testo odstoji, uzimati po 2 spojena kruga i valjati oklagijom da bude tanko, prečnika 25 cm.Pri valjanju posipati testo malo sa brašnom da se oklagija ne lepi za testo.
Kuhinjskom četkom premazati testo sa uljem.
Preko staviti 1 kašiku fila od sira i ravnomerno rasporediti.Uviti u rolnu,Uvrnuti rolnu kao uže.I smotati u krug.
Staviti u pleh prethodno obložen papirom. Tako uraditi sa svim krugovima testa.
U preostali fil dodati 1 kašiku ulja, premazati svaku piticu.
Peći na 180 stepeni 30 minuta..Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Na isti nacin pravim i sa drugim filovima.Mozda vas interesuje recept za pitu od starog hleba recept za nju imate OVDE

Obicna jaffa torta

6 jaja,6 kasika secera,2 kasike prezle,5 kasika oraha,2 kasike brasna,pola praska za pecivo,ispeci koru od navedenih sastojaka i koru preliti glazurom od cokolade

FIL:U 1 lit. Mleka skuvati 3 pudinga od vanile,10 kasika secera.kad se ohladi,dodati 1/2 margarina i 1 umucen slag.Na koru rasporediti fil koji smo podelili na pola na njega poslagati jafa keks zatim jos jedan red fila sto nam je preostao.Na gotovu tortu staviti slag i ukrasiti po zelji.

Svekrvina torta


Za beli patišpanj:
10 belanca 20 kašika šećera 2 kašike sirćeta
 8 kašika griza Za braon patišpanj: 8 jaja 8 kašika šećera
 2 kašičice kakaoa 2 kašike brašna
2 kašike rendane čokolade
 Za fil: 100g slaga ili slatke pavlake
 10 žumanaca 10 kašika šećera 2 margarina
400 g šećera u prahu 200 g crne čokolad
e 1 čaša Moja kravica kisele pavlake
Za braon koru: Umutiti 4 belanca, dodati 4 kašike šećera, zatim žumanca i brašno, kakao i rendanu čokoladu. Peći u četvrtastom plehu, obloženom pek-papirom i peći na 180 C. Ispeći 2 kore. Za belu koru: Dobro umutiti 5 belanca, zatim postepeno dodati kašiku po kašiku šećera i na kraju kašiku sirćeta i 4 kašike griza. Peći na 150 C. Ispeći dve ovakve kore.Za fil: Dobro umutiti 10 žumanca sa 10 kašika šećera na pari. Kada se ohladi dodati 2 umućena margarina. Posebno umutiti 100 g šlag kremu i dodati u fil i na kraju moja kravica kiselu pavlaku i sjediniti sve lepo kašikom i dodati cokoladu filovati braon kora fil bela kora fil i tako redom dok se sve ne utrosi.Od gore slag ili po zelji

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept