1 zumance
malo soli
nekoliko kasika ulja
oko 100 g ostrog brasna
Prezle :
po potrebi ulje
po zelji mrvice od starog hleba
sljive bilo koje vrste
U ljusci skuvati krompir oljustiti ga i jos toplog ispasirati u pire. Dodati zumance, ulje i so i polako dodavati brasno da se umesi mekano, malo lepljivo testo. Ne treba da bude tvrdo testo jer ce knedle biti nabijene
Spremiti sljive, oprati ih i prosusiti da budu suve.
Pobrasnjenim rukama otkidati loptice testa, spljostiti u plocu,
staviti sljivu na sredinu i rukama uvaljati da se dobije knedla.
U serpi zagrejati vodu do kljucanja, malo je posoliti i
spustati gotove knedle da se kuvaju dok ne isplivaju na povrsinu.
Na ulju proprziti prezle od starog hleba,
Resetkastom kasikom vaditi knedle u vatrostalnu posudu,
po dnu staviti malo prezli, sloziti kuvane knedle i posipati svaku prezlama i secerom po zelji.
U zagrejanu rernu na 200 stepeni staviti posudu sa knedlama i ostaviti 5 minuta da se malo peku.